2009. február 19. csütörtök

febr. 19
7:03
Kihaltnak hitt madárfajra bukkantak (Infostart)
Évtizedek óta nem látták annak a fürjfajnak a példányait, amelyet a Fülöp-szigeteken kaptak lencsevégre. A helyieket azonban nem igazán értékelik a felfedezést.
febr. 19
7:21
Szenzációs dinólelet: megvan a hiányzó láncszem! (168 Óra Online)
Mindenevő dinoszaurusz maradványaira bukkantak kutatók Argentínában, ez volt a hiányzó láncszem a növényevők és a húsevők között.
febr. 19
8:15
Charles Darwin autista volt? (Infostart)
A neves tudós valószínűleg az autizmus egy enyhébb formájában, az Asperger-szindrómában szenvedett - állítja egy neves pszichiáter, aki ezzel magyarázza Darwin zsenialitását.
febr. 19
10:40
Kiássák az aranyat a fáraók mellől (168 Óra Online)
Kétezer éves kihagyás után felújították a kitermelést a "fáraók aranybányájában" Egyiptomban.
febr. 19
12:45
Sokkoló eredmény: napi egy pohár bor 168 százalékkal növeli a rák kockázatát (Infostart)
Szertefoszlatták francia tudósok azt a legendát, amely szerint napi egy pohár vörösbor jó hatással van az egészségre. Megdöbbentő tanulmányukban azt írják, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás 168 százalékkal megnövelheti a rák kialakulásának kockázatát. Így a dohányzás után a második legkerülendőbb, halált okozó tényező az alkohol - beleértve a vörösbort is. A luxemburgiak után a magyarok isszák a…
febr. 19
13:24
Berti robot kő-papír-ollót játszik (168 Óra Online)
Az Elumotion robotépítő cég és a Bristol Robotics Laboratory által fejlesztett kétéves gépember kedden három napra csatlakozott a londoni Tudománytörténeti Múzeum stábjához a közönség legnagyobb örömére.
febr. 19
19:27
Fegyverszünetet hirdet a svéd főkalóz (168 Óra Online)
A világ leghíresebb kalózszájtjának, a perbe fogott Pirate Bay-nek alapítója arra kérte a támogatókat, tartsák távol magukat a szórakoztatóipar érdekvédelmi szervezeteinek honlapjaitól. Az egyik nemzetközi lemezipari szövetség weboldalát ma feltörték és gyalázkodó üzenetet hagytak rajta. A Pirate Bay főnöke szerint nincs szükség effajta akciókra, hiszen a tárgyalóteremben a halálfejes lobogót…
febr. 19
20:51
Megtalálták a francia páncélos roncsait (Infostart)
Megtalálták az 1917-ben a Földközi-tengeren egy német tengeralattjáró által elsüllyesztett francia páncélos hajó, a Danton roncsait.

Keresés