2009. február 23. hétfő

febr. 23
5:57
Ezer koponya közül kell kiválasztani a királyét (168 Óra Online)
A calabriai Pizzo Calabróban elhatározták, hogy megkeresik Joachim Murat nápolyi királyi maradványait és méltó módon temetik el.
febr. 23
9:48
Békaterminátor fojtogatja a kétéltűeket (168 Óra Online)
Egy gyilkos gombafaj sodorta a kihalás szélére a panamai aranyvarangyot (panamai csonka ujjú békát, Atepolus zeteki), ahogy a bolygónkat benépesítő 6000 kétéltűfaj harmadát is - hangsúlyozták a kutatók a San Diegó Állatkertje által rendezett konferencián, amelyen a kór elleni küzdelem stratégiája került a figyelem középpontjába.
febr. 23
14:45
Hatástalanították a madárinfluenza vírusát (168 Óra Online)
Olyan emberi antitesteket fedeztek fel amerikai tudósok, melyek egyaránt hatástalanítják a madárinfluenza és a szezonális humán influenza vírustörzseit, ezáltal életmentő kezelések kifejlesztésére nyílik lehetőség - jelentették be a Nature tudományos magazin vasárnap megjelent egyik szakkiadványában.
febr. 23
16:58
Hitler már a nyaralót is kinézte Angliában (168 Óra Online)
Adolf Hitler szándékosan kímélte meg Blackpoolt az Anglia ellen vívott kegyetlen légi háborúban, mivel Nagy-Britannia leigázása után a kellemes tengerparti várost saját pihenőhelyévé akarta tenni - ez derül ki a legutóbb előkerült, Londonban idézett korabeli feljegyzésekből.
febr. 23
20:16
Abraham Lincoln ujjlenyomatát fedezték fel egy levélen (168 Óra Online)
Abraham Lincoln ujjlenyomatát fedezte fel egy amerikai egyetemista az Egyesült Államok 16. elnökének 1863-ban íródott levelén.
febr. 23
21:21
Megfejtették az elhízás génjének titkát (168 Óra Online)
Kevesebb mozgás mellett is több kalóriát égettek el azok a kísérleti egerek, melyekből hiányzott egy, az elhízással már összefüggésbe hozott gén - közölték német tudósok a Nature című brit tudományos magazin legutóbbi számában.

Keresés