2009. március 1. vasárnap

márc. 1
8:42
Kisebb és gyorsabb volt a Tyrannosaurus, mint eddig hitték (Infostart)
Nem volt annyira testes a Tyrannosaurus rex, mint korábban gondolták. A kutatók most lézerszkennerek segítségével alkottak új képet az őskori ragadozóról, és kiderült: az állat fél tonnával kevesebbet nyomott, mint hitték.
márc. 1
10:27
Sajt helyett napelem (168 Óra Online)
Mintegy négyezer háztartás energiaigényét fedezi az a francia farmer, aki napelemeket telepített a Vosges-dombok lejtőin elterülő farmján Északkelet-Franciaországban. A baromfitartással és gabonatermesztéssel foglalkozó Jean-Luc Westphal busás mellékjövedelemre számít a napenergia-termelésből.
márc. 1
10:48
Klímakutató: Vissza kell térni az ősi bölcsességekhez! (Infostart)
Felére csökkenthetők a lakossági költségek az energiatakarékos házak építésével - véli Ürge-Vorsatz Diána klímakutató. A szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: Dunaújvárosban úgy alakítottak át egy panelházat, hogy 84 százalékkal csökkent az ott lakók energiafelhasználása.
márc. 1
15:12
Megtalálták Leonardo ifjúkori önarcképét? (Infostart)
Ötszáz évig kézírás homályosított el egy rajzvázlatot Leonardo da Vinci egyik jegyzetkönyvében. A szakértők szerint ez lehet a mester ifjúkori önarcképe.
márc. 1
15:24
A Holdistennő befejezte feladatát (168 Óra Online)
Befejezte küldetését és programjának megfelelően a Hold felszínébe csapódott Kína első holdszondája - közölte vasárnap a földi irányítóközpont.
márc. 1
18:10
Mik azok a ritka betegségek? (168 Óra Online)
Formálisan megkezdődött a ritka betegségek ellátását biztosító magyarországi hálózat kiépülése azzal, hogy együttműködési megállapodást kötött az Országos Szakfelügyelői Módszertani Központ (OSZMK) a Pécsi Tudományegyetem genetikai központjával a genetikai rendellenességek kutatására, a háttér feltérképezésére - jelentette be dr. Brunner Péter, az OMSZK főigazgatója a ritka betegségek világnapja…

Keresés