2009. február 23. hétfő

febr. 23
0:15
Orvosi szemmel: hasnyálmirigy-gyulladás (HáziPatika)
A hasüregben található egy kutyanyelvre hasonlító kis szerv, a hasnyálmirigy, amely megbetegedése esetén nagy problémát okozhat. Rendellenességei gyakran csak előrehaladott állapotban adnak figyelmeztető jelzéseket.
febr. 23
0:19
Állítsuk meg a hajhullást! (HáziPatika)
Létezik egy új lehetőség, amivel hatékonyan vehetjük fel a harcot a hajhullás ellen. Dr. Kovács János bőrgyógyász főorvoshoz sokan fordulnak segítségért olyanok, akiknek komoly gondot okoz a fokozott hajhullás. A doktor úr...
febr. 23
0:23
Az első generikus fogyasztószer Magyarországon (HáziPatika)
Forgalomba hozták Magyarországon az első generikus szibutramint, a fogyasztó hatású gyógyszert. Van-e különbség az "eredeti" és a generikum között, és hogyan hatnak?
febr. 23
0:27
4 étel, amely javítja a memóriát (HáziPatika)
Diákok és szellemi munkából élők milliói szeretnék, ha hatékonyabbá tehetnék emlékezőképességüket, javíthatnák memóriájukat - mindezt veszély nélkül.
febr. 23
5:15
Erotománia - A beteges szexéhség (Életforma)
A hiperszexualitás, más néven erotománia vagy nimfománia nem más, mint egyfajta viselkedési zavar, kényszerbetegség. Olyan állapot, mikor valaki nem tud ellenállni egy belső kényszernek, annak ellenére, hogy az veszélyes lehet saját magára vagy másokra.
febr. 23
7:39
A férfiaknak is ketyeg a biológiai órájuk (WebBeteg)
Nemrégiben tudományos tényekkel támasztották alá, hogy a férfiak is rendelkeznek biológiai órával, és számukra is ajánlatosabb inkább korábban szülővé válni. Az idősebb férfiak gyermekei nagyobb eséllyel születnek valamilyen rendellenességgel.
febr. 23
8:15
Kautzky Armand lehengerlő titka... (Életforma)
Igazán üde színfoltja volt múlt heti Vacsoracsatának Kautzky Armand, aki időnként "halálra kacagta" magát a műsor ideje alatt. Több kutatás is alátámasztja: a nevetés, bármekkora intenzitású is legyen, legalább olyan jótékony a szervezetünk számára, mint a sport, vagy egy szenvedélyes szerelmi aktus.
febr. 23
8:42
Rendszeresen vannak végtagrángásaim. Mi lehet a baj? Az orvos válaszol (WebBeteg)
26 éves nő vagyok. Gyakran előfordul, hogy rángatózom alvás közben. Néha nappal is előfordul, hogy a karom rángatózik, ami pár másodpercig tart. Mi lehet ennek a hátterében, illetve hogyan lehetne ezt megelőzni, kezelni? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 23
8:51
Nápoly királyának a nyomában (Infostart)
A calabriai Pizzo Calabróban elhatározták, hogy megkeresik Joachim Murat nápolyi királyi maradványait és méltó módon temetik el.
febr. 23
9:09
Nem kerül rács mögé a könyvtári tartozás miatt (Infostart)
Mégsem kerül börtönbe az az amerikai nő, akit letartóztattak, mert nem vitt vissza idejében egy könyvet egy könyvtárnak.
febr. 23
9:09
Mágikus maja horoszkóp (Blikk)
Mit tart az egyik legősibb asztrológia a különböző csillagjegyek szülötteiről?
febr. 23
9:46
A gyermek, aki 18 percet töltött víz alatt (WebBeteg)
Egy ritkán tapasztalható, úgynevezett hibernációs hatásnak és a búvárreflexnek köszönheti életét az a kétéves kislány, aki miután beleesett a hideg kerti medencébe, mintegy 18 percet töltött ott.
febr. 23
10:15
Kertépítés másképpen: ilyen a XXI. századi kert (Édenkert)
A jól tájékozott, felkészült megrendelővel együtt dolgozni is élvezetesebb, konkrétabban tudja megfogalmazni igényét az építendő kerttel kapcsolatban, ami inspirálóan hat az arra érzékeny kertépítőre, kerttervezőre.
febr. 23
10:21
Ez a legvonzóbb testi tulajdonság! (Életforma)
Nemrég múlt el Valentin nap - és mit találnak az emberek a legvonzóbbnak másokban? A mosolyt. Az Amerikai Fogászati Egyesület (ADA), a Crest és az Oral B által végzett országos felmérésből kiderült, hogy a mosoly, mint a legvonzóbb testi adottság megelőzte a szemeket, a hajat és a testet is.
febr. 23
10:48
Mennyire hatásos az influenza védőoltás? (WebBeteg)
Az egészségügyi szakemberek előre jelezték: lesz influenzajárvány az idén is, akár világjárvány is kialakulhat. Ezért érveltek a megelőzést segítő oltószer igénybevétele mellett, s még most, a járvány kellős közepén is ajánlják a védőoltást. Uniós programba kapcsolódva vizsgálják nálunk is: mi a megelőző céllal beadott injekciók gyakorlati hozadéka.
febr. 23
11:15
Mónika leköpte Kautzkyt, de cukin (Életforma)
A múlt heti Vacsoracsatában volt nagy röhögés, jó kaják, meg sok kicsi szív. Mindenki annyira szerette a másikat, mintha a legjobb barátja lenne. Na jó, Kautzky Armandnak azért néha az agyára mentek a csajok.
febr. 23
12:27
Szexéhes anyucikat keresnek a fiatalok (Blikk)
Fura divat terjeng manapság a huszonéves fiúk körében. Egyre többen a harmincas- koranegyvenes nők kegyeit keresik, persze „csupán” a szex miatt.
febr. 23
12:28
Megtalálták az influenza ellenszerét? (Metropol)
Olyan emberi antitesteket fedeztek fel amerikai tudósok, melyek egyaránt hatástalanítják a madárinfluenza és a szezonális humán influenza vírustörzseit, ezáltal életmentő kezelések kifejlesztésére nyílik lehetőség.
febr. 23
12:54
Hogyan hat szexuális életünkre a gazdasági válság? (WebBeteg)
A gazdasági válság életünk számos területén érezteti hatását. Vajon szexuális életünk is válságba kerül, vagy éppen ellenkezőleg, az emberek egymás karjaiban fogják keresni a vigasztalást?
febr. 23
13:03
Már a papagájokat is lopják (Infostart)
Papagájokat loptak el egy bólyi tenyésztőtől. A mintegy negyvenmillió forintot érő 13 vörösfarkú amazonpapagájt kalitkájukkal együtt vitték el - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 23
13:58
Létezik érzelmek nélküli ember? (NLC)
Aki nem érez se fájdalmat, se boldogságot? Akiben nincs harag, se szeretet? Aki képes leélni egy életet mély érzelmi kötődések nélkül? Kis túlzással, igen. Ez a jelenség az alexitímia, az érzelmi analfabetizmus.
febr. 23
13:58
Amit nem biztos, hogy tud a fogápolásról (WebBeteg)
Belefáradt az állandó fogmosásba? Túl elfoglalt a fogselyem használatához? Ne engedjen a kísértésnek, és ne hagyja ki ezeket a napi feladatokat! A szájhigénia a tiszta foggal kezdődik.
febr. 23
14:15
Szoptass éjjel-nappal! (Életforma)
Az anyák több mint 95 százaléka képes arra, hogy szoptassa gyermekét. De sokszor sajnos hiányzik a kellő ismeret, önbizalom és motiváció a kismamák részéről.
febr. 23
15:15
Mivel és hogyan szerves trágyázzunk? (Édenkert)
Az istállótrágya felhasználásától a kerti komposzt készítéséig.
febr. 23
16:03
Elfogták a vecsési rablás ötödik gyanúsítottját (Infostart)
Rakamazon elfogták hétfőn a decemberi vecsési rablás ötödik gyanúsítottját, a 27 éves B. Zsoltot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőrség szóvivője.
febr. 23
16:04
A korai menopauza megduplázza a stroke esélyét (WebBeteg)
Azoknál a nőknél, akik 42 éves koruk előtt befejezik a menstruálást, kétszer gyakoribb a stroke előfordulási esélye – állítja egy most megjelent, széles körben elvégzett tanulmány.
febr. 23
18:10
A gyakran kávézó hölgyeket kevésbé fenyegeti a stroke (WebBeteg)
Azok az amerikai hölgyek, akik naponta négy, vagy akár több kávét megisznak, ritkábban kerülnek agyi katasztrófa miatt kórházba, mint a nem kávézók. A kávékedvelők számára biztató eredményeket a szívgyógyászat egyik vezető folyóirata, a Circulation közölte.
febr. 23
20:51
George Bush nem lesz bolti eladó (Infostart)
Az Egyesült Államok egykori elnöke visszautasított egy állásajánlatot, így nem fog dolgozni egy dallasi vaskereskedésben.

Keresés