2009. február 20. péntek

febr. 20
0:06
Küzdelem a 4 éves, agytumoros Inez életéért - Videó! (HáziPatika)
Még csak 4 éves, de már az életéért kell harcolnia Ineznek, akinek 13 centiméteres daganatot távolítottak el az agyából. Inez és édesanyja kameránk előtt mesélte el a megrázó történetet és azt, hogyan küzdenek a rák ellen....
febr. 20
0:10
Hatástalannak bizonyultak a multivitaminok (HáziPatika)
A multivitaminok semmilyen hatással nincsenek a változókor után lévő nők halálozására, daganatos megbetegedéseire vagy szív-érrendszeri betegségeikre, olvasható egy nemrégiben megjelent, eddigi legszélesebb körű tanulmányban.
febr. 20
6:09
Készüljön a tavaszi nagytakarításra! (Blikk)
Jó tudni, hogy a citrom fehérít és fényesít, az ecettel pedig fertőtleníthet.
febr. 20
6:36
Veszélyes az őssejtterápia? Agydaganatot is okozhat (WebBeteg)
Magzati őssejtek befecskendezésével elvégzett kísérleti terápia hatására fejlődött ki daganat egy fiú agyában és gerincében - közölték izraeli tudósok kedden a Public Library of Science című tudományos portálon.
febr. 20
7:21
Súlyos sérüléseket szenvedtek az utasok a légörvény miatt (Infostart)
Légörvény miatt megsérült pénteken egy amerikai repülőgép harminc utasa - köztük tízen súlyosan -, mielőtt a Boeing 747-es leszállt Tokió Narita repülőterén - közölte a légikikötő szóvivője.
febr. 20
7:39
Készülj a nagytakarításra! (Blikk)
Jó tudni, hogy a citrom fehérít és fényesít, az ecettel pedig fertőtleníthetsz.
febr. 20
8:15
Egészségtelen a sok repülés (Infostart)
Az idősebb utasok egyre növekvő száma, valamint az egyre hosszabb repülési idő növeli a betegségek kialakulásának és terjedésének kockázatát - figyelmeztetnek szakértők.
febr. 20
8:15
Vigyázat! Száraz levegőben terjed az influenza! (Életforma)
Az influenzavírus a leginkább akkor él túl és terjed tova, ha az abszolút páratartalom alacsony, állítják az Oregoni Állami Egyetem kutatói egy hétfőn megjelent tanulmányban.
febr. 20
8:33
Másképp vétkeznek a nők és a férfiak - modern bűnlajstrom (Infostart)
A nők büszkébbek, mint a férfiak, akik viszont kéjvágyóbbak - derül ki a Vatikán új jelentéséből, amely szerint a két nem képviselői más-más módon vétkeznek.
febr. 20
8:33
Csalimolekulák a rákos daganatok önmegsemmisítésére (Metropol)
A sugárkezelésnek ellenálló rákos sejtek becsapására alkalmas, és azokat önmegsemmisítésre késztető molekulákat állítottak elő francia kutatók - a felfedezés növelheti a daganatos betegségek kezelési hatékonyságát.
febr. 20
8:42
Egyre veszélyesebb a hosszú repülőút (WebBeteg)
Az egyre hosszabb repülőutak és az egyre több idős utas miatt nő a repülés egészségügyi kockázata. Az idősek meglévő egészségi problémáikkal együtt szállnak a gépre, és az ottani feltételek között állapotuk súlyosbodhat.
febr. 20
9:27
Anyuka feladja az elveit (Életforma)
Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy bírja - mikor babát vártam, ez volt az egyetlen dolog, amiben biztos voltam. Pedig vannak olyan nevelési elvek, segédeszközök, amiket nem találok szimpatikusnak, azt azért sejtettem, hogy az utolsó szót úgyis a gyerek mondja ki.
febr. 20
9:33
Készüljünk elő: hogyan metsszük díszcserjéinket? (Édenkert)
Bár most havazik, egyik hétről a másikra, hirtelen beköszönt a tavasz ezernyi tennivalóval a kertben. Nem csak gyümölcsfáink, de időnként díszcserjéink is megkívánják a metszést.
febr. 20
9:46
Szavakkal a stressz ellen (WebBeteg)
Könnyíti a stressz feldolgozását, ha szavakba öntjük érzelmeinket - igazolja amerikai agykutatók tanulmánya sok naplóíró, költő és dalszerző régi tapasztalatát.
febr. 20
10:21
Ki engedheti meg ma magának a magánóvodát? (Infostart)
Manapság divat magánóvodákba járatni a csemetéket, nem csupán azért, mert az államilag fenntartott intézmények férőhelyei korlátozottak, de a nyelvóráktól a lovaglásig egyre szélesebb repertoárt felvonultató extra szolgáltatások is nagy érdeklődésre tartanak számot. Igaz, van, ahol ez havi 74 ezer forintba kerül - a különórák és az étkezés nélkül.
febr. 20
10:21
A majmok annyit tudnak, mint az egyetemisták (Életforma)
Nincs szükség beszédre a számokhoz, számos főemlős képes az alapvető matematikai műveletek elvégzésére. A nyelvhasználat az absztrakciót teszi lehetővé, és az ember ennek segítségével tudott magasabb szintre eljutni, állítja a Duke Egyetem szakértője.
febr. 20
10:57
Meglepő életmentő hatása is van a gazdasági recessziónak (Infostart)
Meglepő életmentő hatása is van a globális gazdasági recessziónak: világszerte csökken az emberek elleni cápatámadások száma. Az összefüggésre biológusok hívták fel a figyelmet, akik emlékeztetnek arra, hogy tavaly ötéves szinten a legalacsonyabb volt a támadások száma.
febr. 20
11:15
Bagi Ivánt elkapta a "szapora" Bea vacsoráján! (Életforma)
Nagyon emberi, mondhatnánk élet közeli volt a tegnap esti "halas vacsora". A negyedik napon mindenki begyorsult, de legfőképpen Iván szaporázott...
febr. 20
11:33
Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen: csoki, amelyik fogyaszt (Infostart)
Mesésen hangzik, ugye, hogy csokoládéval is lehet fogyni? A baj csak az, hogy ez sem igaz - akárcsak a többi "csodálatos" gyógymód, amelyet a fogyásra, impotenciára vagy a kopaszság ellen ajánlanak. Az emberek azonban mindig bedőlnek, mert hinni akarnak abban, hogy vannak csodák.
febr. 20
11:35
Támadást hazudott, pedig magát herélte ki (Infostart)
Önmagát herélte ki az az oromi férfi, aki azt állította, hogy mások csonkították meg Szabadkán - tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este a szabadkai rendőrfőnök.
febr. 20
11:51
Messi után nevezték el Maradona unokáját (Infostart)
Megszületett Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának unokája.
febr. 20
11:53
Sokkterápiával az államcsőd ellen (Infostart)
Egyre többen emlegetik az államcsőd veszélyét Magyarországon. A portfolio.hu utánaszámolt, pontosan milyen is a helyzet. A szakértők szerint a magyar gazdaság alapvető fundamentumai jelenleg nem biztosítják, hogy az államadósság csökkenő pályára álljon, és néhány éven belül a 80 százalékot is meghaladhatja a GDP-arányos mutató. Ráadásul a devizaadósságon lévő árfolyamkockázat, a lefulladó…
febr. 20
12:28
Sikeres a pneumococcus elleni védőoltási program (WebBeteg)
Sikeres a pneumoccocus baktérium okozta megbetegedések ellen indított oltási program, a 2 éves kor alatti gyermekek nagy többsége már megkapta az első oltásokat - mondta el Molnár Kornélia helyettes tiszti főorvos csütörtökön az MTI-nek.
febr. 20
14:33
Ilyen az igazi Barbiedivat (Blikk)
Ki gondolná, hogy már 50 éves a világ legismertebb babája, a Barbie baba? A jeles születésnapról a divatvilág is megemlékezett, 50 tervező egyedülálló kreációit vonultatták fel a New Yorkban megrendezett rendhagyó divatbemutatón.
febr. 20
14:34
Az ideghártya-leválás kezelése (WebBeteg)
A cél, a legkisebb időveszteséggel visszafektetni az ideghártyát a helyére, mivel a tápanyagellátás hiányát az ideghártya csak rövid ideig tudja károsodás nélkül elviselni. A kiváltó okot meg kell szüntetni, különben az újbóli leválás csak idő kérdése.
febr. 20
15:09
Ilyen az igazi Barbie-divat (Blikk)
Ki gondolná, hogy már 50 éves a világ legismertebb babája, a Barbie baba? A jeles születésnapról a divatvilág is megemlékezett, 50 tervező egyedülálló kreációit vonultatták fel a New Yorkban megrendezett rendhagyó divatbemutatón.
febr. 20
15:15
Adó 1%: milyen természet- és környezetvédő szervezetnek ajánlhatom fel? (Édenkert)
Az édenkert.hu összegyűjtötte azokat a természet- és környezetvédő szervezeteket, amelyek hálásan fogadják az adófizetők adományait. Támogasd Te is a lakóhelyed szerinti legszimpatikusabb civilt!
febr. 20
15:27
Készítsünk fényképezőgépet! (Életforma)
Régi korok fotográfiái - Keleti Hétvége a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumban.
febr. 20
15:36
Barátkozóbbak az "anyás" gyerekek (WebBeteg)
Azok a gyerekek, akik iskolás koruk előtt szoros érzelmi kapcsolatban vannak anyjukkal, könnyebben barátkoznak osztálytársaikkal - állapítják meg amerikai kutatók a Child Development című szaklapban.
febr. 20
16:03
Ragaszkodnak hihetetlen rekordjukhoz a britek (Infostart)
A szárazföldi sebességi rekord megdöntését tűzték ki célul a Bloodhound fantázianevű sugárhajtású autót tervező egyetemisták. Ha sikerrel járnak, a szupergép pilótája megtapasztalhatja, milyen a hangnál is gyorsabban száguldani.
febr. 20
16:21
Tovább támad az átlagosnál hidegebb idő (Életforma)
Szokatlanul hidegre számíthatunk, de napsütés is lesz hétvégén.
febr. 20
17:15
Öltözzön úrhölgynek! (Életforma)
Farsang idején a főúri udvarokban, a városokban és a falvakban is megünnepelték a tavaszvárás ősi, pogány szokásokból táplálkozó ünnepét.
febr. 20
17:42
Esztétikai fogászat: melyik a megfelelő beavatkozás? (WebBeteg)
Önértékelésünket, önbecsülésünket jelentősen befolyásolja a testünkről alkotott képünk. Ebben pedig meghatározó szerepe van a szabályos, szép fogsornak is. Bár szájápolási kultúránk elmarad a fejlett európai országokétól, a fogszabályozás nálunk is divattá vált.
febr. 20
19:21
Egyre több az egészségügyi probléma a repülőutakon (Metropol)
Egyre gyakoribbak a repülőutakkal kapcsolatban felmerülő egészségügyi problémák, nőtt a turistaosztály-szindrómaként emlegetett esetek száma – állapították meg amerikai kutatók.
febr. 20
19:48
Sebkezelési praktikák (WebBeteg)
Ebcsont beforr - mondják gyakran, főként gyerekeknek. A dolog azonban nem ilyen egyszerű. Ha vannak is a testfelszínt borító hámrétegnek kisebb sérülései, melyek valóban nyom nélkül gyógyulnak, a komolyabb esések következményei tartós gondot okoznak, s olykor maradandóak.

Keresés