2009. február 13. péntek

febr. 13
0:33
Omega-3-zsírsavak segítik a koraszülött lányok agyát (HáziPatika)
Fiúk esetében nem nyert megerősítést, ám koraszülött lányoknál kimutatták, hogy a táplálékkal (tápszerrel vagy anyatejjel) bevitt omega-3-zsírsavak javítják az agyműködést.
febr. 13
0:37
Az epilepsziáról - előítéletek nélkül (HáziPatika)
Az epilepsziát súlyos társadalmi előítéletek övezik, ami információhiányból ered. A betegség ősidőktől fogva misztikus kórképnek számított.
febr. 13
7:06
Égő érzés a gyomorban - mit tegyünk ellene? (WebBeteg)
A gyomorégés, gyomortáji fájdalom kiváltó okaiként korábban a rossz étkezési szokásokat és a stresszt tartották felelősnek. Azóta számos kutatási eredmény igazolta, hogy a tüneteket nem kizárólag az egészségtelen életmód és a túlhajszolt életvitel okozza.
febr. 13
9:39
Kreatív meglepetésötletek Valentin-napra (Édenkert)
Bár a Bálint-nap ünneplése nem Európai szokás, az alábbi kedves ötletekkel, az év bármely napján kifejezhetjük szeretteink felé érzéseinket.
febr. 13
9:45
Rendőr segítette információkkal a benzinkút kirablóit (Infostart)
Egy gárdonyi rendőrtisztet is őrizetbe vett a nyomozó ügyészség csütörtökön; a férfi a gyanú szerint kapcsolatba hozható az M7-es autópályán múlt vasárnap történt fegyveres benzinkútrablással.
febr. 13
9:47
Egy szuperbaktérium pusztítja Michael Jackson bőrét? (Infostart)
Egyes híresztelések szerint a popsztár egy olyan fertőzésben szenved, amely félő, hogy megeszi a bőrét. A sztár állítólag intravénásan kapja az antibiotikumot.
febr. 13
10:03
Ismerje meg a világ legpechesebb péntek 13-dikáit! (Infostart)
Ma ismét péntek van és 13 - ez pedig sokak szerint balszerencsét jelent. S bár a legtöbb ember számára a babona szerencsére soha nem válik szomorú valósággá, vannak esetek, amikor ez a nap valóban pechessé, esetleg tragikussá válik. A Mirror című brit bulvárlap összegyűjtötte a mai naphoz kapcsolódó legnagyobb pecheket.
febr. 13
10:15
Örökölhető a bipoláris zavar? Az orvos válaszol (WebBeteg)
21 éves nő vagyok, a párom kilenc évvel idősebb, körülbelül öt éve állapítottak meg nálam az orvosok bipoláris zavart, mániás epizódot. Gyógyszerszedés mellett tünetmentes. Nagyon szeretnénk kisbabát. Befolyásolják-e a gyógyszerek a teherbe esést? Mennyi esély van a betegség öröklésére? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 13
10:21
Itt a kóla egészséges változata: a tehénvizetelből készült üdítő (Infostart)
Indiában a szentként tisztelt tehenek újabb jótékony hatását fedezték fel: a vizeletük több betegség megelőzésére és gyógyítására is alkalmas. Egy szervezet már ki is fejlesztett egy vizeletből készült üdítőitalt.
febr. 13
10:21
Lerövidülhetnek az évekig húzódó perek (Blikk)
Jó tudni, hogy 2009-től bővült a közjegyzők jogköre. Miért jó ez nekünk?
febr. 13
10:21
Ide vigye nyaralni kedvesét! - képekkel (Életforma)
Nem tudja eldönteni, hova is utazzon idén? Segítünk! Bemutatjuk azokat a helyeket, ahova feltétlenül el kell menni 2009-ben! A New York Times utazási rovata 44 helyet, országot, várost gyűjtött össze, ahova 2009-ben mindenképpen érdemes elutazni.
febr. 13
10:57
Miért rossz, ha a munkahelyen sok a nő? (Infostart)
Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy a nők számára egy női főnök és a sok hölgy kolléga maga lehet a rémálom. A szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a nők sokkal kevésbé toleránsak egymással, mint a férfiak.
febr. 13
11:15
Ki nyúlt Galla Miklós hóna alá? - Végre kiderült! (Életforma)
Az e heti Hal a tortán adásai annyira unalmasak voltak, hogy akár be is aludhattunk volna. Tegnap csak remélhettük, hogy Galla Miklós végre megszólal, és abszurd humorával felvillanyoz bennünket. Csalódtunk....
febr. 13
11:18
Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek (WebBeteg)
Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.
febr. 13
11:33
Apa lett a 13 éves fiú - képekkel (Infostart)
Gyereke született egy 15 éves lánynak és egy 13 éves fiúnak Nagy-Britanniában. Maisie jól van, de a büszke szülők egyelőre nem tudják, miből nevelik fel, mert nem hogy keresetük, de még zsebpénzük sincs.
febr. 13
11:51
Több mint nyolcmilliót ér Madonna meztelenül (Infostart)
A húszéves Madonnáról készült egész alakos aktfotóért egy névtelen licitáló 37500 dollárt fizetett a Christie's aukciós háznak. Ezzel több mint 20 ezer dollárral túlszárnyalta az eddigi rekordösszeget, amelyet az énekesnő fotójáért fizettek.
febr. 13
12:09
Elveszítette az állását? Dolgozzon a Déli-sarkon! (Infostart)
A Déli-sark két kutatóállomása olyan munka nélkül maradt briteket keres, akik hajlandóak akár mínusz ötven Celsius fokos hidegben is dolgozni. Az ajánlat - a zord időjárás ellenére - csábító: vastag bankszámla, remek hangulat, gyönyörű táj, felejthetetlen élmények.
febr. 13
12:21
Csomók a lábszáron: erythema nodosum (WebBeteg)
Erythema nodosumnak azt a gyakori bőrbetegséget nevezzük, mely a lábszár elülső, ritkábban a hátsó felszínén alakul ki. A betegség során egy vagy néhány, 1-5 centiméter nagyságú kerek, a bőr mélyén lévő feszes, tömött tapintatú, fájdalmas, nyomásérzékeny csomók alakulnak ki.
febr. 13
12:27
Ékszerek és hangszerek hulladékból (Blikk)
Szelektív hulladékból készült hordható ékszereket és játékra alkalmas hangszereket vár a pécsi hulladékkezelő.
febr. 13
12:27
Süss narancsos szívecskéket, de ne csak a szerelem napjára! (Életforma)
Az igazi édesszájúak nem csak Valentin nap táján fogyasztják szívesen a narancsos szíveket. Ez a sütemény kiváló a délutáni teázáshoz, kávézáshoz is. Forrón sose együk, legalább egy órát hagyjuk hűlni.
febr. 13
12:45
Segítség! Valentin-nap! (Blikk)
febr. 13
13:03
Lesprintelte a nyugdíjas a kamaszkorú tolvajt (Infostart)
Egy kamaszkorú lány hiába próbálta ellopni egy 72 asszony táskáját, az idős hölgy a tolvaj után futott,és utol is érte. Nem véletlenül, hiszen korábban iskolai sprintbajnok volt.
febr. 13
13:21
Döbbenet! Az ételszínezékek hiperaktivitást okoznak? (Életforma)
Egy angol egyetem kutatása szerint, egyes ételszínezékek és a nátrium benzonát együttes fogyasztása is felelős lehet a gyermekkori hiperaktivitás kialakulásában.
febr. 13
13:24
Komplementer orvoslás és alternatív gyógyászat (WebBeteg)
A komplementer medicina olyan kiegészítő gyógymódokat foglal magában, amelyek a hagyományos, más néven allopátiás orvoslás eljárásai mellett alkalmazhatók a tökéletesebb gyógyulás érdekében. Hazánkban gyakran az alternatív gyógyászat kifejezést használják szinonimaként, ami nem megalapozott és könnyen tévútra viheti a komplementer medicina fogalmát.
febr. 13
14:15
Újabb megtermékenyítési botrányba keveredett Nadya Suleman orvosa (Infostart)
Ismét napvilágra került egy vitatható mesterséges megtermékenyítésről szóló hír, amelyet ugyanaz az orvos végzett el, akinek Nadya Suleman köszönheti nyolc ikergyermekét.
febr. 13
14:27
Több gesztus - nagyobb szókincs (WebBeteg)
Azoknak a kisgyerekeknek, akik 14 hónapos korukban sok gesztussal kommunikálnak, lényegesen nagyobb lesz a szókincsük 4 és fél éves korukban, és sokkal jobban fognak tanulni később az iskolában - állapították meg amerikai tudósok. Az is kiderült, hogy a kommunikációs készség összefügg a család vagyoni helyzetével.
febr. 13
15:18
Közeleg a tél vége a kertben (Édenkert)
Amikor megérezzük a kertben a föld illatát, akkor biztosak lehetünk benne, hogy lassan itt a tavasz. Kezdődhet a nagytakarítás.
febr. 13
16:21
Jönnek a busók Budapestre! (Életforma)
A busók február 13-i budapesti vendégül látásának célja elsősorban a főváros farsangi hangulatának megteremtése, - a mohácsi busók látványos, figyelemfelkeltő, az egész környék megmozdulását elérő szokása által.
febr. 13
17:15
Valentinról szubjektív (Életforma)
Én ezen a nap előestéjén ünneplem, hogy megszültem az első gyermekem, tehát nekem igazi a Valentin nap..
febr. 13
17:36
Újdonság - folyamatos vércukor monitor (WebBeteg)
Összesen 15 egészségügyi intézmény diabetológiai centrumában lesz elérhető a BASF Hungária Kft. 7 millió forintos adománya, amely jelentősen javítja a cukorbetegek életminőségét a ma elérhető legfejlettebb technológiájú vércukormérő rendszer és a hozzájuk tartozó szenzor jóvoltából.
febr. 13
19:42
Az ínygyulladás aktiválhatja a HIV vírust (WebBeteg)
HIV-fertőzötteknél könnyebben alakul ki a gyógyíthatatlan AIDS, ha a páciens bizonyos ínybetegségben szenved - derítették ki japán kutatók. A krónikus ínygyulladáskor ugyanis egyes baktériumok vajsavat termelnek, a vajsav pedig hatástalanítja a HDAC enzimet, amely gátolja a HIV vírus terjedését.
febr. 13
20:15
Véletlenül lőtte meg magát a kórházi ebédlőben (Infostart)
Benyúlt a zsebébe, és véletlenül elsült a fegyvere egy kórház ebédlőjében egy rokonlátogatásra érkező férfinek, aki így combon lőtte magát. Jogtalan fegyverviselés miatt letartóztatták.
febr. 13
20:51
A Google segít megmenteni a varangyokat (Infostart)
Varangyok százai kelnek át rendszeresen Nagy-Britannia közútjain, nagy veszélynek kitéve saját magukat. A Google azonban most rajtuk is segít.
febr. 13
21:09
Rossz hírünk van a szivárványról (Infostart)
Egy amerikai amatőr fotósnak Dél-Kaliforniában sikerült lencsevégre kapnia a szivárvány tövét - de nem találkozott sem tündérekkel, sem pedig koboldokkal, így nem is talált rá a fazék aranyra sem, amelyet a mondás ígért.

Keresés