2009. február 18. szerda

febr. 18
0:06
Nem akar gyomorrákos lenni? Szedjen fájdalomcsillapítót! (HáziPatika)
Az aszpirin vagy az ibuprofen akár csak kis dózisban való szedése megvédhet a gyomorrák kialakulásával szemben, állítja egy frissen megjelent brit tanulmány.
febr. 18
0:10
Az édesanyja (is) tehet arról, ha Ön elhízott! Videóval! (HáziPatika)
Könnyen elcsábul egy pékségnél, lacipecsenyésnél, cukrászdánál - akkor is, ha nem éhes? A finom ételből képes pukkadásig enni magát? Cikkünkből és videónkból megtudhatja, mi ennek az oka!
febr. 18
5:15
A férfi pocak halál a szexnek! (Életforma)
Sok olyan dolog van, amiről szégyenlősségből, félénkségből nem beszélünk, pedig mindig is meg akartuk kérdezni. Ráadásul jó is, ha megkapjuk a válaszokat a kérdéseinkre, hiszen ha tudatlanságból követünk el hibát, egész életünket megváltoztathatjuk. Mondjuk egy nem kívánt gyerekkel, vagy valami szexuális betegséggel, a lelki bajokról nem is beszélve.
febr. 18
5:45
Tanuljuk meg kezelni a stresszt! (WebBeteg)
Egyre többet hallunk stresszről, menedzser betegségekről, pánikrohamokról, de mi vár azokra, akik megmagyarázhatatlannak látszó tüneteikkel orvoshoz fordulnak és mi az, amit saját maguk is megtehetnek a gyógyulás érdekében?
febr. 18
6:09
Fogja a volánt! (Blikk)
A telefonálást büntetik, de ugyanolyan veszélyes, ha a vezető eszik, dohányzik, CD-t cserél vagy nyomkodja a navigációt.
febr. 18
6:11
Megtakarítási, befektetési tanácsok (Blikk)
febr. 18
7:21
Jól fogd a volánt! (Blikk)
A telefonálást büntetik, de ugyanolyan veszélyes, ha a vezető eszik, dohányzik, CD-t cserél vagy nyomkodja a navigációt.
febr. 18
7:21
"Bármikor és bárhol a csúcsra jutok! - Ez normális?" (Életforma)
Az Utrecht Egyetem és a hágai HagaHospital közös kutatása során a tudósok egy igen ritka, folyamatos szexuális izgatottság szindrómának (PSAS) nevezett betegségben szenvedő nőket vizsgáltak. A kutatók szerint a folyamatos orgazmusok kialakulása összefüggésben lehet a nyugtalan láb szindrómával és a húgyhólyag túlműködésével.
febr. 18
7:51
Heti néhány perc intenzív mozgással megelőzhető a diabétesz? (WebBeteg)
Heti néhány perces intenzív testgyakorlás legalább annyira hatékony a felnőttkori cukorbetegség megelőzésében, mint az eddig javasolt napi félórás, átlagosan erőteljes mozgás - állítják brit kutatók.
febr. 18
8:15
Ezek a leggyakoribb daganatok első tünetei (Életforma)
Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente körülbelül 66 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb daganat még mindig a tüdőrák.
febr. 18
8:51
Lebukott a tolvaj, aki visszatért a távirányítóért (Infostart)
Ellopott egy DVD-lejátszót egy kínai férfi, majd egy hónappal később ismét betört - hogy legyen hozzá távirányítója is. Bár ezúttal lefülelték, mégsem csukták le.
febr. 18
9:42
Tudtad, hogy mennyi bajra orvosság a levendula illóolaja? (Édenkert)
A levendulaolaj az egyik legkedveltebb illóolaj, hiszen remek az illata, számos betegség gyógyítására alkalmas, ráadásul kiváló relaxáló szer.
febr. 18
9:45
Polanskinak meg kell jelennie a bíróság előtt, hogy lezárják az ügyét (Infostart)
Elutasította az illetékes kaliforniai bíróság helyi idő szerint kedden Roman Polanski Oscar-díjas filmrendező kérését, hogy több mint harminc év után véglegesen zárják le az ellene nemi erőszak bűntette miatt folyó eljárást.
febr. 18
9:57
Túlsúlyos és keveset mozog a magyarok többsége (WebBeteg)
A magyarok 56 százaléka tartja magát túlsúlyosnak, közülük 18 százalék próbálkozik fogyókúrával, ami Európában messze a legalacsonyabb arány - tárta fel a Nielsen piackutató vállalat 52 országban - köztük Magyarországon - végzett felmérése.
febr. 18
10:21
A hibátlan bőr és a gyönyörű haj titka (Életforma)
A hibátlan bőr, az egészséges haj és köröm nagyrészt adottság, azonban életmódunkkal mi is sokat tehetünk érte. És bár megállítani ugyan nem tudjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését. Például így...
febr. 18
11:00
Erősebb a mellrák kiújulása egy menopauza-gyógyszertől (WebBeteg)
Egy szintetikus hormonról, amelyet klimax utáni csontritkulás vagy hőhullámok ellen szoktak szedni kiderült, hogy lényegesen fokozza az emlőrák kiújulásának kockázatát, állapította meg egy hollandiai vizsgálat.
febr. 18
11:15
Mámoros káosz! Elcsattant a "Hal a tortán" első csókja! (Életforma)
Akik pedig tegnap "vadul smároltak", az a házigazda, Németh Lajos, és az egyik Bea, a Hargitai volt. Bagi Ivánt annyira meglepte ez a váratlan fordulat, hogy a "tökéletes káosz" állapotának titulálta a helyzetet.
febr. 18
12:03
Elhunyt az első vérzékeny beteg az új változatú Creutzfeldt-Jacob kórban (WebBeteg)
Angliában egy hemofíliás férfi testében a halálát követő boncoláskor egy új változatú, Creutzfeld-Jacob kórért felelős kórokozót találtak. A beteg lépét halála után biopsziás vizsgálatnak vetették alá, mely során abnormális prion proteineket, a fertőzés bizonyítékát találták. Ez az első olyan eset, mikor hemofíliás betegben vCJD-t találtak.
febr. 18
15:10
Milyen volt a sebészet az 1700-as években? (WebBeteg)
Egy háromszáz éves sebészeti kézikönyvből ismerhető meg, hogy milyen horrorisztikus élményben volt része a pácienseknek a korábbi évszázadokban az érzéstelenítés felfedezése előtt.
febr. 18
15:12
Meddig élünk? A dohányzás fontosabb kockázati tényező, mint a szegénység (WebBeteg)
Azt, hogy ki mennyi ideig él, jobban befolyásolja a dohányzás, mint a gazdagság vagy a szegénység, derült ki egy minden eddiginél átfogóbb vizsgálatból. Korábbi kutatások megállapították, hogy a jövedelmi különbségek lényeges eltérést okoznak az egészségi állapotban, de a dohányzás több évet vesz el, mint amennyit a magasabb társadalmi osztályokhoz való tartozás ad.
febr. 18
15:21
Egzotikus környezetet teremt a szarvasagancspáfrány (Édenkert)
Különleges megjelenésű páfrány, amelynek kétféle, különböző rendeltetésű levele van. A termékeny levelei a jávorszarvas agancsához hasonlítanak.
febr. 18
15:27
Milyen tünetek figyelmeztetnek a gyerekkori daganatokra? (Életforma)
A gyermekkori daganatos betegségek már az újszülött első vizsgálatakor kiderülhetnek. A korai felismerésben segíthet a háziorvos, a védőnő, a szülő, majd később a pedagógus és a pszichológus.
febr. 18
15:27
A szakácskönyvek is felelősek az elhízásért (Metropol)
Hetven év alatt a receptekben közel 40 százalékkal nőtt az ételek kalóriatartalma. Egy amerikai kutatás szerint a gyorséttermek mellett ez is oka az elhízásnak.
febr. 18
16:21
Vár egy kalandos időutazás - Bújj a föld alá! (Életforma)
Közép-Európa legnagyobb panoptikuma a budavári barlangrendszerben található II. világháborús hadikórház, - majd 2002-ig titkosított atombunker - egyedülálló módon megnyitotta kapuit a látogatók előtt.
febr. 18
17:16
A vércsoport határozza meg, ki vagy? (WebBeteg)
Japánban a párkereséstől az állások elnyeréséig az élet alapvető dolgaiban az emberek vércsoportja a döntő manapság - írja Jamagucsi Mari, az AP hírügynökség szerzője.
febr. 18
19:22
Elhízás - Mikor forduljunk orvoshoz? (WebBeteg)
Ha rááll a mérlegre, megtudhatja, mennyi a teljes testtömege, de nem kap felvilágosítást arról, hogy ebből mennyi a zsírszövet. A mérleg nem mondja meg azt sem, hogy a zsírszövet Önre jellemző elhelyezkedése mekkora kockázatot jelent.
febr. 18
20:15
Ritkán, de a szoptatás is lehet veszélyes (Infostart)
Több száz gyerek egészsége kerülhet veszélybe, mert a nem megfelelő szoptatás miatt kiszáradhatnak - állítják brit szakértők, akik szerint az édesanyák nem jutnak megfelelő információhoz a szoptatást illetően.
febr. 18
20:51
Nyolcévesen kapják meg első mobiljukat a gyerekek (Infostart)
Átlagosan nyolcéves korukban kapják meg első mobiltelefonjukat a gyerekek, legalábbis ez derül ki egy nagy-britanniai felmérésből.
febr. 18
21:09
Megismerhetjük végre Leonardo da Vincit! (Infostart)
Leonardo da Vincit ábrázoló, eddig ismeretlen portrét találtak Dél-Olaszországban. A hatvanszor negyven centiméteres, fára festett képet a Lucania tartománybeli Acerenzában fedezte fel Nicola Barbatelli középkori történelemre szakosodott kutató.
febr. 18
21:27
Tengerbe zuhant egy helikopter - minden utas megmenekült (Infostart)
Tengerbe zuhant szerdán egy helikopter Skócia partjainál, a fedélzeten tartózkodó 18 embert sikerült kimenteni.

Keresés