2009. február 1. vasárnap

febr. 1
0:30
Kivi: Mi fán terem a húspuhító? (HáziPatika)
Megszoktuk, hogy néhány különc kivételével a legtöbb gyümölcs fán terem. A kivi is különc, nem létezik kivifa. A kivi növény az erkélyen is elfér, és még gazdag terméssel is jutalmaz, ha befogadjuk...
febr. 1
8:09
Pénzbüntetésre számíthatnak a meztelen túrázók (Infostart)
Egy svájci kanton önkormányzata cselekvési programot dolgozott ki egy nemrég felbukkant, és meglehetősen kellemetlen jelenséggel, a meztelen túrázókkal szemben. A naturista kirándulók pénzbüntetésre számíthatnak.
febr. 1
8:27
Pályázzl! Ki legyen az év onkológusa? (Életforma)
Ha az Ön onkológusa különösen sokat tett az Ön vagy hozzátartozója felgyógyulásáért, írja meg nekünk történetét és tegyen javaslatot arra, hogy kié legyen "Az év onkológusa - az én orvosom" díj.
febr. 1
8:45
Vigyázat, allergiaveszély! (Blikk)
A fogászati kezelés után közvetlenül vagy akár néhány hónappal később is jelentkezhet az allergia.
febr. 1
9:03
Az anorexia nem csak a nők betegsége (Infostart)
Minden ötödik fiatal nő evési rendellenességgel küzd, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a közegészségügyi szolgálat készített felmérést az emberek táplálkozási szokásairól és mentális egészségéről.
febr. 1
9:39
DNS-mintával a kutyapiszok ellen (Infostart)
Egy német kisvárosban DNS-mintát vesznek a kutyákból, hogy megbüntethessék a gazdákat, ha az állatuk közterületre piszkít. A projekt összesen 420 ebet érint.
febr. 1
10:09
Hogyan készítsük fel a leandert a szezonra? (Édenkert)
A téli fagyok elmúltával a leander átültethető és ki is állítható a szabadba. Ha túl nagyra nőtt, akkor érdemes valamelyest visszametszeni.
febr. 1
10:09
Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése (WebBeteg)
Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri- vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.
febr. 1
10:33
Tömeges halált okozott a kamion balesete (Infostart)
Közel százan haltak meg Kenyában annak következtében, hogy lángra lobbant egy felborult tartályautóból kiömlött benzin.
febr. 1
11:09
Milyen a jó gyerekcipő? (Blikk)
Természetes anyagú legyen, jól szellőzzön a láb, magas legyen a kéreg és kifelé döntött a sarok.
febr. 1
11:45
A bikavér csókja az Akadémiát is elérte (Infostart)
Az Első Akadémia Bormustrán az alábbi pincészetek borait tartották a legjobbnak a tudósok: Royal Tokaji Borászat, Hilltop Neszmély, Etyeki Kúria, Bott Frigyes Borászata és a Lőrincz György által vezetett St. Andrea Pincészet. Az utóbbi cég győztes bora egy egri bikavér. A hírt nagy ováció fogadta az egriek által szombaton rendezett Bikavér bálon, ahol Simon József, neves egri borász egyebek között…
febr. 1
12:15
ÁNTSZ vizsgálat a soproni plasztikai műtét ügyében (WebBeteg)
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalból vizsgálatot indít annak az osztrák nőnek az ügyében, aki január közepén halt meg egy soproni plasztikai műtétet követően.
febr. 1
13:15
Elfogták a szexuális zaklatókat (Infostart)
A XVI. kerületi rendőrök elfogták azt a két férfit, akik szexuálisan zaklattak, majd bántalmaztak egy nőt Budapesten pénteken - mondta el Kajó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
febr. 1
13:18
Emberek szűrésére is alkalmas lehet az új kergemarhakór teszt (WebBeteg)
Amerikai, kanadai és német orvosok pénteken bejelentették, hogy áttörést értek el az olyan olcsó és gyors vérteszt létrehozásában, amellyel ki lehet szűrni a szarvasmarhák közül a kergemarhakórosokat, még mielőtt azokon mutatkoznának a klinikai tünetek.
febr. 1
13:51
Ragályos boldogság (Blikk)
Egy boldog barát másfél kilométeres körzetben akár 25 százalékkal is megnövelheti valakinek a boldogsági „rátáját”
febr. 1
14:27
Figyelem! Állatkínzás elkövetőit keressük! (Életforma)
Péntek hajnalban az Algyőn található Szegedi Ebrendészeti telep elé valaki zárt ládába még élő kiskutyákat dobott. Sokan nem tudják, hogy állatokkal így bánni bűncselekmény, amiért akár két év börtön is kapható.
febr. 1
17:09
A hatos lottó nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A hatos lottó 4. heti sorsolásán a következő számokat húzták: 1, 8, 23, 24, 33, 36.
febr. 1
18:21
Emberségből csillagos ötös - egy fantasztikus játékért (Életforma)
A gyermekkori elhízás megelőzése érdekében meghirdetett általános iskolai pályázat, a Nestlé Nutrikid Olimpia újabb állomásához érkezett. A novemberi pályázatok elbírálása során a zsűri a rendkívül kreatív pályaművek között igazi humánus kincsre lelt.
febr. 1
18:57
Súlyos sérültje is van a kazánrobbanásnak - képek (Infostart)
Egy ember súlyosan megsérült, amikor a Budapesten, a XVIII. kerületi Gyergyó utca egyik családi házában felrobbant a fatüzelésű kazán - mondata Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
febr. 1
19:15
Együtt lépnek színpadra John Lennon fiai? (Infostart)
Együtt fog színpadra állni John Lennon és Yoko Ono fia, Sean Lennon és féltestvére, az egykori Beatles tag első házasságából született Julian Lennon. Ez lenne az első alkalom, hogy a két fiú együtt szerepel a nyilvánosság előtt.
febr. 1
20:39
A sok C-vitamin csökkenti a fiatal nők vérnyomását egy tanulmány szerint (Metropol)
Azoknak az amerikai lányoknak a legalacsonyabb a vérnyomása, akiknek vérében sok a C-vitamin. A minél több gyümölcs, zöldség fogyasztását tanácsoló tudományos vizsgálat eredményeit a táplálkozástudomány vezető folyóirata, a Nutrition Journal közölte.
febr. 1
20:41
Hideg időben emelkedik az idős emberek vérnyomása (Metropol)
Idős korban - kiváltképp 80 éven túl - a vérnyomás a külső hőmérséklettől függően változik: hőségben csökken, hidegben emelkedik - állítják francia kutatók.
febr. 1
20:51
Tavaszra felépül az első aktív készház Magyarországon (Metropol)
Májusban készül el Budapest agglomerációjában az első aktív készház, amely több energiát állít elő, mint amennyit elhasznál, az ára negyedével több, mint a "hagyományos" készházé.

2009. február 2. hétfő

febr. 2
0:03
Óvatosan a téli nyaralással! (HáziPatika)
Jótékony, ám veszélyes is lehet a télből nyárba típusú utazás az idősebbek számára. Azok az idősebbek, akik télen a hideg elől menekülve délre utaznak, sokszor már a melegebb klíma gondolatától jobban érzik magukat. Nem árt...
febr. 2
0:07
Kávé, azonnal - de hogyan készül? (HáziPatika)
Ha egy kis frissességre vágyik, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket. De vajon hogyan is készül az...
febr. 2
7:09
A környezetvédelem egy másik módja: ne vállaljunk kettőnél több gyereket! (Infostart)
Felelőtlenek azok a párok, akik több mint két gyereket vállalnak, mert elviselhetetlen terhet raknak a környezetre - legalábbis ezt állítja a brit kormány környezetvédelmi tanácsadója.
febr. 2
7:09
Csábító arab csillagjegyek (Blikk)
A mesés kelet csillagászai a legenda szerint, úgy tartják, nemcsak jellemünket, sorsunkat befolyásolhatják a bolygóállások, de már születésünk pillanatában eldől az is, szerelmi csatáinkat miként vívjuk majd. A sikeres csábításhoz, bevethet néhányat a háremhölgyek ősi praktikái közül is!
febr. 2
7:09
Miért olyan nagy élvezet pucéran szaladgálni? (Életforma)
Ebben a zord téli időjárásban mi másra is lehet gondolni, mint a forró nyári élményekre, amikor a homokos tengerparton végigszaladtunk - ruha nélkül. Akik ezt már megtették, bizony jól tették...
febr. 2
7:10
A kiégés- (burnout) szindróma (WebBeteg)
A kiégés szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok, stb.). A "burnout syndrome" kifejezést - mégha sokan magukra is ismernek - orvosi értelemben csak az így jellemezhető munkakörökkel…
febr. 2
7:11
Nincs remény: már a pénzügyminiszter is lottózik (Infostart)
Már a pénzügyminiszter is lottózik Németországban, ami lehet a gazdasági válság mélységének jele, de inkább a nyeremény nagyságának tudható be.
febr. 2
7:11
Szexpárbaj! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A férfiaknak hétszer annyi szerelmi gyönyör jut életükben, mint a nőknek. Legalábbis erre enged következtetni az a szexvizsgálat, amelynek során lemérték, hogy egy női orgazmus átlagosan 1,7 másodperc alatt lezajlik, míg a teremtés koronáinak az ejakuláció során jóval több időt, átlagosan 12,4 másodpercnyi élvezetet ajándékoz az anyatermészet.
febr. 2
7:27
"Segítsetek! Candida van a gatyámban és mindenütt!" (Életforma)
A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.
febr. 2
8:21
Milyen az egészségi állapotod? Teszteld! (Életforma)
Töltse ki tesztünket, és tudjon meg egészségi állapotáról többet! A kérdések megválaszolásával akár új irányt is vehet élete, és céltudatosabban élhet! Az alapos életmódváltáshoz kizárólag szakember segítségével fogjon hozzá!
febr. 2
9:16
Hiába mentette meg a főnök életét, kirúgták az ötgyerekes anyát (Infostart)
Elbocsátottak állásásból egy ötgyerekes anyát Ausztráliában - a nő állását az sem mentette meg, hogy néhány héttel korábban megmentette egyik főnöke életét. Sharon Hegyit elkeserítette a döntés.
febr. 2
9:17
A krém, ami megállíthatja a nemi úton terjedő herpeszt (WebBeteg)
Amerikai kutatók azt állítják, hogy elsőként fejlesztettek ki egy olyan krémet, ami meg tudja akadályozni a nemi úton terjedő herpesz fertőzését. Világszerte mintegy félmilliárd ember hordozza a vírust.
febr. 2
9:42
Bemutatjuk a magról legkönnyebben nevelhető egynyári virágokat - 2. rész (Édenkert)
Szeretnéd virágmezővé változtatni az unalmas kerted? Bemutatjuk a legkönnyebben virágzásra bírható egynyáriakat, amelyekkel akár kezdők is próbálkozhatnak. Még 5 pompás növény.
febr. 2
9:51
Százezer eurót találtak egy ócskavastelepen (Infostart)
Németországban százezer eurót találtak munkások egy ócskavastelepen, egy fémhulladékként odakerült széfben.
febr. 2
9:53
Feloldották az útzárat Nagylaknál (Infostart)
Egy ember meghalt, három megsérült, amikor Makó és Apátfalva között egy román mikrobusz és egy szintén román teherautó frontálisan összeütközött hétfő reggel; a baleset miatt a nagylaki határátkelő felé tartókat csaknem öt órán át elterelték - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 2
10:09
Hét tévhit, ami megakadályozza a sikeres fogyókúrát (Infostart)
Miközben az elhízás valóságos világjárvánnyá vált, nagyon sok ember sikeres fogyókúráját nem annyira az akarat, mint inkább a tévhitek akadályozzák. Ha ezekkel leszámolunk, nyitva az út az egészséges testsúly eléréséhez.
febr. 2
10:18
Sikeresebbek lehetnek a mesterséges megtermékenyítések (WebBeteg)
A kutatók a napokban felfedték a legújabb, áttörést jelentő csúcstechnológia részleteit, amely a jövőben segítséget nyújthat a gyermektelen pároknak.
febr. 2
10:27
Hatalmas "szörnyeteggé" dagadt élete végére az uralkodó (Infostart)
Egy velencei követ még úgy írta le VIII. Henrik angol királyt, mint a legjóképűbb uralkodót, akit valaha látott, ám a hat feleség, az új egyház létrehozása és a sok duhajkodás megtette a hatását: az atletikus alkatú férfi óriásira hízott. A londoni Tower látogatói áprilistól maguk is megnézhetik, hogyan lett a karcsú ifjúból kövér ötvenes.
febr. 2
10:45
Szabadulj meg az asztmától örökre! Butejko-légzéssel (NLC)
Az asztma egyike a nyugati civilizáció leginkább túldiagnosztizált és túlgyógyszerezett betegségeinek. Az azonnali megkönnyebbülést hozó inhalációs spray-k használata azonban éppen hogy árt az asztmának, mert a szervezet természetes védekezőképességét iktatja ki.
febr. 2
11:21
Hatalmas "szörnyeteggé" dagadt élete végére az uralkodó (Infostart)
Egy velencei követ még úgy írta le VIII. Henrik angol királyt, mint a legjóképűbb uralkodót, akit valaha látott, ám a hat feleség, az új egyház létrehozása és a sok duhajkodás megtette a hatását: az atletikus alkatú férfi óriásira hízott. A londoni Tower látogatói áprilistól maguk is megnézhetik, hogyan lett a karcsú ifjúból kövér ötvenes.
febr. 2
11:21
Állítsunk minden lány mellé egy "Beszeda Gábort"!? (Életforma)
Egy kis túlzással nyugodtan mondhatjuk, hogy a legtöbb mai lány elbújhat Beszeda Gábor, és a hozzá hasonló tehetséges férfi mellett. Már ami a sütés-főzést illeti...
febr. 2
11:22
Tejtermelést fokozó praktikák (WebBeteg)
Az anyák több mint 95 százaléka képes arra, hogy szoptassa gyermekét. De sokszor sajnos hiányzik a kellő ismeret, önbizalom és motiváció a kismamák részéről. Az egészségügyi szakemberek sem nyújtanak minden esetben és minden szülészeti osztályon elegendő segítséget ahhoz, hogy az anyuka elsajátítsa a lehetséges szoptatási pózokat és a megfelelő fejési technikát.
febr. 2
12:24
A légszennyezés növeli a stroke esélyét (WebBeteg)
Régi tapasztalat, hogy az időjárás, annak változásai összefüggésben állnak különböző betegségekkel. Finn tudósok bizonyították, hogy a meleg és a légszennyezettség együttesen jelentősen növeli a stroke-os halálesetek számát.
febr. 2
12:33
Most már biztos, hogy vége a télnek! (Infostart)
Vége a télnek - legalábbis, ha hinni lehet a Veresegyházi Medveotthon rejtett zugaiból előbújó medvék ösztöneinek.
febr. 2
12:51
Fehér káosz Angliában, ahol ismeretlen fogalom a téli gumi (Infostart)
Fehérbe öltözött Anglia java része. Vidéken 25, Londonban 10 centiméteres hó esett, és emiatt szinte megbénult a közlekedés.
febr. 2
13:27
Szerelmi horoszkóp 2009-re! (Életforma)
Hogy alakulnak a szívügyek a 2009. évben? Melyik időszak kedvező házasságkötés, vagy nászút szempontjából? A titkos szerelmi horoszkópból minden kiderül!
febr. 2
13:45
Szülei vigyáznak Amy Winehouse ötmilliárdos vagyonára (Infostart)
A botrányairól hírhedt énekesnő nem bízik önmagában, ezért szüleire bízta hatalmas vagyona kezelését. A rajongók azonban örülhetnek: Amy abbahagyta a drogozást, és új lemeze is készülőben van.

Keresés