2009. február 8. vasárnap

febr. 8
0:18
Maracuja: a Passió gyümölcse (HáziPatika)
A golgotavirág ismert gyümölcse a maracuja, amely kimagasló C-vitamin tartalmának köszönhetően egyre népszerűbb hazánkban is. Akik csak látásból ismerik, azoknak érdemes közelebbről is megismerkedni vele.
febr. 8
6:09
Olcsó csúcstechnika (Blikk)
A gazdasági válság a szó rakoztatóelektronikai cégeket is érinti. A hatásokat ugyan ők sem tudják kivédeni, ötletük azonban akadt arra, hogyan tartsák meg a vásárlókat, ebből ráadásul még mi is profi tálunk. Akinek laptopra, fényképezőgépre vagy csak egy kis kütyüre van szüksége, annak érdemes volt várnia: az újdonságok egyre olcsóbbak lesznek, így a nagy cégek megúszhatják a visszaesést.
febr. 8
6:11
Miért kell mindig jobb férfi a nőknek? (Blikk)
BUDAPEST — A vonzó, szép nőkről sokszor állítják irigyeik, hűtlenek, csak kihasználják a férfiakat. Egy amerikai tanulmány, amit Kristina Durante, az austini Texasi Egyetem professzora készített, bebizonyította: ez nem igaz. A vonzó nők egyáltalán nem kikapósabbak.
febr. 8
7:09
Vércukorprobléma állhat az Alzheimer-kór hátterében (WebBeteg)
Egy friss tanulmány alátámasztja azt a gyanút, miszerint az Alzheimer-kór a diabétesz harmadik típusú megbetegedése lehet. A Northwestern Egyetem neurobiológusai kimutatták, hogy az inzulin megvédi azokat az idegsejteket, amelyeket megtámadott az Alzheimer-kór.
febr. 8
8:15
Folytatódik az egyedülálló oltási program! (Életforma)
Százhalombatta - az országban az elsők között - 2007-ben indította el a települési szintű humán papillómavírus elleni védekezést. Azóta egy komplex oltási programot működtet a város.
febr. 8
9:09
Kíváncsi rá, hogy milyen autóval járnak a sztárok? (Infostart)
Azt hinné az ember, hogy a James Bondot alakító Daniel Craig magánemberként is jobban érzi magát egy luxus sportkocsi, mint egy családi limuzin volánja mögött. Pedig nem így van!
febr. 8
10:18
Fény nélkül is élhetnek növények? (Édenkert)
Két amerikai kutatócsoport olyan génmanipulációs eljárásokon dolgozik, amelyekkel később fény nélkül, vagy kevesebb vízzel is növekedni képes növények növeszthetők.
febr. 8
10:21
Mondd, te mit választanál? (Életforma)
Épp úsztam az Atlanti óceánban, amikor mellém szegődött egy aranyhalacska. Illően köszöntöttük egymást, majd megkérdezte.
febr. 8
11:15
Vendégváró recept (Életforma)
Mandzsettás karaj: Egy szép egész karajt kicsontozunk és minden íntól, zsírtól megszabadítunk. Feltesszük főzni annyi páclében, amennyi a húst éppen ellepi.
febr. 8
12:24
Okozhat-e koraszülést az alkohol? (WebBeteg)
A terhesség alatti alkoholfogyasztás a terhesség alatt ellentmondásos véleményeket szült. Amíg egyes irányelvek szerint az alkohol tilos a terhesség alatt, addig vannak olyan tudósok, akik szerint a terhesség alatt a kis mennyiségű alkohol fogyasztása valószínűleg nem okoz semmilyen károsodást a fejlődő magzatban.
febr. 8
12:27
Csúcsok a jégpályán (Életforma)
A Városligeti Műjégpályát 1926-ban avatták fel. Mai napig Európában ez a legnagyobb területű és legtávolabbi múltra visszatekintő összefüggő szabadtéri műjégpálya.
febr. 8
12:45
Nyugalomban szépül a bőr (Blikk)
Ha az agy nem jut megfelelő rezgéshez, energiához, akkor nem látja el jól a feladatait. Ezáltal „sebezhetőbbek” lehetünk, lelkünk és testünk egyaránt törékennyé válhat. Így lehet az is, hogy a stresszes napok jeleit a bőrünkön is érzékelhetjük.
febr. 8
13:21
Sírj és ordíts ha fáj!? (Életforma)
Kérdem én, miért van az, hogy sírni szégyen (pontosabban szégyelljük), nevetni nem. És viszont, miért, hogy a szomorú embert vigasztalnánk, de a vidámhoz nem lépünk oda, hogy Nekem is!
febr. 8
14:15
Elindult alattam a föld! Meghalok, ha nem lépek! (Életforma)
A változás szükségszerű minden ember életében. Vannak melyek külső hatásokra, s vannak melyek saját, belső indíttatásból erednek. Vannak, akik nehezen alkalmazkodnak az új helyzetekhez, s vannak, akik minden szempontból előnyt kovácsolnak belőle.
febr. 8
16:21
Jól jött! Milliós segítség a koraszülötteknek (Életforma)
A K&H Csoport gyógyvarázs programja a 2008-as pályázati ciklus fővárosi nyertesének, a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályának 2 db lélegeztető gépet adományoz bruttó 4 750 000 forint értékben
febr. 8
16:57
A hatos lottó nyerőszámai - nyereményekkel (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 6. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták: 10, 16, 18, 28, 29, 36.
febr. 8
17:15
Pályázz! Írj egy verset (Életforma)
"Szép Magyarország" címmel versíró pályázatot hirdet a Poet.hu amatőr irodalmi portál és a magyar-vers.hu weboldal.
febr. 8
17:39
Ájulás: szívbetegség, pánik, vérszegénység? Az orvos válaszol (WebBeteg)
Tisztelt Doktornő! Sokszor elajulok a tomegben. Mi lehet az oka? Talán vitaminhiány? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
febr. 8
18:27
Ez az istenek sportja (Életforma)
A skandináv mondák szerint a korcsolyázás az istenektől származik. Ennél racionálisabb elmélettel találkozhatunk a nemzetközi sporttörténeti írásokban.
febr. 8
19:21
Perelhetnek a híres Obama-plakát miatt (Infostart)
Az amerikai AP hírügynökség perre készül az amerikai választási kampány leghíresebb plakátjának alkotója, Shepard Fairey Los Angeles-i művész ellen, mert a festő nem fizetett jogdíjat a hírügynökségnek, noha maga sem tagadja, hogy az AP egyik fotóját használta fel.
febr. 8
20:15
A szakmától függ, kinek milyen aktív a nemi élete? (Infostart)
Az ingatlanügynökök szexuális élete a legaktívabb - derült ki egy Nagy-Britanniában végzett felmérésből. A legrosszabb helyzetben ebből a szempontból a kamionsofőrök vannak.

Keresés