2009. február 8. vasárnap

febr. 8
5:33
30 kórházban van látogatási tilalom az influenzajárvány miatt (168 Óra Online)
Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt; a legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található; a kórházak listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján tette közzé.
febr. 8
5:35
Aknába esett, azonnal meghalt (168 Óra Online)
Aknába esett és meghalt egy férfi a debreceni klinikatelepen
febr. 8
6:27
Halálra gázolták a hajléktalant (168 Óra Online)
- Halálra gázolt egy hajléktalant egy autó szombat este az M1-es autópályán Tatabányánál - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-t.
febr. 8
7:21
Már 30 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat (Infostart)
Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt - többségük az ország középső területén működik.
febr. 8
9:27
Magyar Közösség: fecsegő amatőrök társasága (168 Óra Online)
1947 januárjában koncepciós per kezdődött a Magyar Közösség tagjai ellen. Célja az átütő, 52 százalékos választási győzelmet arató kisgazdapárt megingatása, kiszorítása, felbomlasztása volt. Ennek az eljárásnak a történetéhez tért vissza 1979-ben, halálának esztendejében Bibó István, aki levélben, írásban is áttekintette, értékelte a porosodó aktákat. A szöveg – önreflexió is. Szinte többet mond…
febr. 8
10:03
Leszúrták Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdázóját (Infostart)
Egy veszprémi szórakozóhelyen szíven szúrták Marian Cozmát, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának román válogatott játékosát, aki a kórházba szállítás után életét vesztette. Súlyos sérülésekkel került kórházba két másik kézilabdázó, Zarko Sesum és Ivan Pesic.
febr. 8
10:57
Nyolcan kapták meg az MSZP Szalai Pál-emlékdíját (Alternatív Energia)
Az idén nyolcan kapták meg az MSZP emberjogi és gyermek tagozatának Szalai Pál-emlékdíját vasárnap Budapesten - tudatta a tagozat közleményben.
febr. 8
11:15
Elfogták az egyik, Cozma megkéselésével gyanúsított férfit (Metropol)
Az éjszaka folyamán egy klubban kitört késelés következtében elhunyt az MKB Veszprém KC román beállósa, Marian Cozma. A csapat két másik játékosa súlyosan megsérült. A nyomozás eddigi eredményei alapján a bűncselekmény elkövetésével két férfi gyanúsítható. Egyiküket vasárnap késő éjjel Ausztriában elfogták.
febr. 8
11:51
Az adóátrendezési csomagról is tárgyal a kormány (Infostart)
A többi között az ezermilliárd forintos adóátrendezési csomagról, valamint a szociális támogatási rendszer átalakításának tervéről egyeztet vasárnapi rendkívüli ülésén a kormány. A végleges döntés várhatóan egy hét múlva születik meg. A részleteket pedig a február 16-ai parlamenti évértékelő beszédében ismerteti a miniszterelnök.
febr. 8
11:51
A Fidesz csökkentené a miniszterek fizetését (Alternatív Energia)
A Fidesz azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát, ezért kezdeményezik: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre - közölte Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
febr. 8
11:53
A Fidesz a miniszterek fizetését csökkentené (Infostart)
A Fidesz azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát, ezért kezdeményezik: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre - közölte Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.
febr. 8
12:09
Késelés a főváros X. kerületében (Metropol)
Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban.
febr. 8
12:27
12 éves gyerek késelt Kőbányán (168 Óra Online)
Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap.
febr. 8
12:46
Hegedűs-féle hitvalló divat: árpádsál palesztin kendővel (168 Óra Online)
„Mordehaj Elijahu, Izrael volt főrabbija népirtásra felszólító uszító gyűlöletbeszédének elítéléséért és az izraeli terrorállam palesztinok elleni népirtását támogató Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tevékenységének törvényességi felülvizsgálatáért” tartott „hitvalló-protestáló” istentiszteletet vasárnap a Szabadság téri református templomban ifjabb Hegedűs Lóránt. Ezzel kezdődött a…
febr. 8
13:03
Kétmilliárd forint pluszpénzt kap a rendőrség (Infostart)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség - közölte a kormányszóvivő a kabinet soron kívüli ülése után.
febr. 8
13:04
Fidesz: a kormányzat mutasson példát a megszorítások idején (Metropol)
Ha a családok tíz- és százezrei kerülnek egyre nehéz helyzetbe a kormány megszorító intézkedései miatt, akkor elvárható, hogy a kormány saját személyi kiadásait is csökkentse. A Fidesz ezért kezdeményezi: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre.
febr. 8
13:04
Kétmilliárd többlettámogatás a rendőrségnek (Alternatív Energia)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség - közölte a kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után. Daróczi Dávid hangsúlyozta: a döntésnek nincs köze a szombat éjjel Veszprémben történtekhez, de nem független az elmúlt hetek eseményeitől.
febr. 8
13:05
Két tinédzser késelt meg egy férfit (Infostart)
Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 8
13:06
Gyenesei: "megdöbbentő és felháborító" ami történt (Alternatív Energia)
Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter a veszprémi kézilabdás gyilkosság helyszínére utazott. "Megdöbbentő és felháborító, hogy sportolókat - az MKB Veszprém KC külföldi és magyar kézilabdázóit - brutális támadás érte ma hajnalban" - áll az ÖM közleményében.
febr. 8
13:21
"Egy népes cigány társaság" késelte meg a sportolókat? (168 Óra Online)
Mintegy kétszázan gyűltek össze vasárnap délig Veszprém belvárosában a Patrióta bár előtt, a Vas Gereben utcában, ahol hajnalban bűncselekmény áldozata lett az MKB Veszprém KC 26 éves kézilabdázója, a román válogatott Marian Cozma.
febr. 8
13:57
Romák késelték meg a veszprémi kézilabdázót? (Infostart)
Öt-hat roma származású személy volt a támadó abban az incidensben, melynek során vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozma román kézilabda-játékost - mondta az Agerpres hírügynökségnek Valentin Ghionea, a Szeged kézilabdacsapatának ugyancsak román játékosa.
febr. 8
13:58
Hatvan milliárd forintot vonnak el a tárcáktól (Alternatív Energia)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülését követően. Daróczi Dávid elmondta: a vártnál rosszabb makrogazdasági mutatók miatt a büdzsében 200 milliárd forintos hiány keletkezett, ám a kabinet nem kívánja az idénre tervezett 2,6 százalékos hiánycélt feladni, ezért az állami kiadásokat…
febr. 8
13:59
60 milliárdot vonnak el a minisztériumoktól (Infostart)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet soron kívüli ülését követően.
febr. 8
14:01
Vizsgálják, mitől hibásodott meg az Ügyfélkapu (Infostart)
Egyelőre nem tudni, hogy mitől hibásodott meg az Ügyfélkapu szombaton, a vizsgálat jelenleg is folyik - közölte az üzemeltetésért felelős Miniszterelnöki Hivatal.
febr. 8
14:16
Az első ingatlan árverés az interneten (Metropol)
Megkezdődött az első elektronikus ingatlan árverés pénteken, és február 19. valamint április 22. között további 113 ingatlan kerül "e-kalapács" alá abban a virtuális árverési csarnokban, ahol az APEH végrehajtási eljárásai során lefoglalt, a hivatal birtokában lévő ingóságokat és ingatlanokat értékesítik.
febr. 8
14:16
Részletes útmutatást szeretne Gyurcsány a Fidesztől (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben - erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral - köztük közéleti személyiségekkel is -…
febr. 8
14:18
60 milliárd forintot vonnak el a tárcáktól (Metropol)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány. Ebből kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség.
febr. 8
14:20
Újból eladósodik a fővárosi önkormányzat (Metropol)
A mintegy nettó 160 milliárd forintos adósságát idén további csaknem 33 milliárd forintos, 20 év lejáratú, fejlesztési projekthitellel kívánja bővíteni a fővárosi önkormányzat. A városvezetés hétfőn tárgyal az önkormányzat ez évi költségvetésének tervezetéről.
febr. 8
14:34
Ittas vezető tartolt le egy villamosmegállót a Nagykörúton (Metropol)
Ittas vezető tartolt le egy villamosmegállót Budapesten a Nagykörúton szombat hajnalban, szerencsére azonban senki nem tartózkodott a járdaszigeten.
febr. 8
14:36
Magyarok balesetet szenvedtek egy osztrák autópályán (Metropol)
Két ember súlyosan megsérült az A2-esen.
febr. 8
14:51
Újabb hosszú távú hitelt venne fel a főváros (Infostart)
Csaknem 33 milliárd forint, 20 év lejáratú, fejlesztési projekthitelt akar felvenni az idén a fővárosi önkormányzat - értesült a távirati iroda.
febr. 8
14:51
Harc Pécs polgármesteri székéért: visszahívtak egy MSZP-s politikust (Metropol)
Visszahívta tisztségeiből Juhász Istvánt, a pécsi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét a városi közgyűlés szocialista frakciója szombaton - tudatta a frakció.
febr. 8
15:09
Daróczi: Törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók (Infostart)
Törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - mondta a kormányszóvivő.
febr. 8
15:27
Személyvonat és autó ütközött össze Agárdon (Infostart)
Súlyosan megsérült az a férfi, aki kocsijával a leengedett félsorompó ellenére a sínekre hajtott egy agárdi vasúti átjáróban vasárnap kora délután, és összeütközött a Budapestről Székesfehérvár felé tartó személyvonattal - közölte a rendőrség.
febr. 8
15:27
Huszonegy határsértőt fogtak el Röszke közelében (Metropol)
Huszonegy határsértőt, köztük négy gyereket fogtak el a rendőrök vasárnapra virradóra Röszke közelében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 8
15:46
SZDSZ: a médiarendszer intézményei nem kerülhetnek erős pártbefolyás alá (Alternatív Energia)
Az SZDSZ szerint addig nem lehet benyújtani a parlamentnek az új médiatörvény tervezetét, amíg abban a médiarendszert meghatározó intézményeket az eddigieknél is erősebb pártbefolyás alá rendelnék - közölte a liberális párt parlamenti frakciója vasárnap.
febr. 8
15:48
Megkéselt kézilabdások - Az SZDSZ tragikusnak tartja a történteket (Alternatív Energia)
Az SZDSZ tragikusnak tartja azt, ami vasárnap hajnalban történt az MKB Veszprém kézilabdacsapat játékosaival - közölte a liberális párt.
febr. 8
16:03
A magyaroknak nem kellett, vitte Ausztriába (168 Óra Online)
Nyolc éve megjósolta a globális válságot. Most érzi is: eljött az ideje. Miközben az autógyárak világszerte csökkentik a termelésüket, Horváth Sándor László, az első magyar elektromos autó megálmodója ausztriai autógyárát díszíti. És nem hagy kétséget afelől: a csarnokból hamarosan kigördül az első Bontino.
febr. 8
16:03
Gyenesei anyagilag is támogatja a három megtámadott kézilabdás családját (Alternatív Energia)
Gondoskodik Marian Cozma, Ivan Pesic és Zarko Sesum családjának anyagi megsegítéséről az önkormányzati tárca - jelentette be Gyenesei István önkormányzati miniszter a veszprémi kórházban, miután meglátogatta a vasárnap hajnalban súlyosan megkéselt két kézilabdázót.
febr. 8
16:21
Május végéig fertőzhet az influenzavírus (Infostart)
Eddig több mint 50 ezren jelentkeztek háziorvosuknál influenzaszerű tünetekkel, harminc kórházban el kellett rendelni a látogatási tilalmat is. Az ÁNTSZ Járványügyi Főosztályának vezető helyettese az InfoRádiónak elmondta: a következő hetekben számítani kell a megbetegedések számának növekedésére.
febr. 8
16:21
Késelés: Draskovics is megy (168 Óra Online)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is elindult Veszprémbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a vasárnap hajnalban történtekről - értesült az MTI kormányzati forrásból.
febr. 8
16:21
Fidesz: az idő túllépett Gyurcsány Ferenc kormányán (Alternatív Energia)
Az idő és a körülmények immár végleg túlléptek Gyurcsány Ferencen és kormányán - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva.
febr. 8
16:23
Draskovics is Veszprémbe igyekszik (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is elindult Veszprémbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a vasárnap hajnalban történtekről - értesült az MTI kormányzati forrásból.
febr. 8
16:25
Megkéselt kézilabdások - Nemsokára bűnügyi részletek! (Alternatív Energia)
A hamarosan a helyszínre érkező igazságügyi és rendészeti miniszter tájékoztatása után a rendőrség a sajtót is informálja a bűnügy eddig felderített részleteiről - értesült rendőrségi forrásból az MTI.
febr. 8
16:57
Fellebbeznek az őrségiek a heiligenkreuzi hulladékégető ügyében (Metropol)
Fellebbezést nyújt be az Őrségi Nemzeti Park a burgenlandi hatóságok pénteki döntése ellen, amellyel első fokon engedélyezték a heiligenkreuzi hulladékégető megépítését. A magyar álláspont szerint a hulladékhasznosító művet az országhatártól lényegesen távolabbi helyen kell felépíteni.
febr. 8
16:59
Prostitúcióellenes razzia Nyíregyházán (Metropol)
Öt utcalányt állítottak elő egy prostitúcióellenes razzia során Nyíregyházán; egyiküket tetten érték, miközben éppen szexuális szolgáltatást nyújtott.
febr. 8
17:16
A hatost nem vitték el (Metropol)
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 6. héten megtartott hatos lottó számsoroláson a következő számokat húzták.
febr. 8
17:33
Hamar elfoghatják a veszprémi támadókat (Infostart)
Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint az első információk alapján jó esély van arra, hogy a rendőrség hamar kézre keríti azokat, akik részt vettek a veszprémi kézilabdások elleni vasárnapi támadásban. A megye bűnügyi és közrendvédelmi állománya nagy erőkkel folytatja az adatgyűjtést, a nyomozást, s a közrend és közbiztonság fenntartására is nagy erőket mozgósítottak - mondta Bolcsik Zoltán…
febr. 8
17:34
MDF: a veszprémi eset az utolsó figyelmeztetés a kormány számára (Alternatív Energia)
Az MDF megdöbbentőnek tartja a veszprémi kézilabdázók csoportos megtámadását, amelynek során egy válogatott sportoló életét vesztette - áll Herényi Károly közleményében. Mint a párt elnökhelyettes írja: a Magyar Demokrata Fórum hónapok óta figyelmeztet, hogy a rendőrséget meg kell erősíteni. Az MDF szerint a veszprémi eset az utolsó figyelmeztetés a kormány számára, hogy az érezhetően terjedő…
febr. 8
17:36
Veszprémben ülésezik a Fidesz (Alternatív Energia)
Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz a jövő héten Veszprémben - mondta Szijjártó Péter szóvivő vasárnap.

Keresés