2009. február 8. vasárnap

febr. 8
5:33
30 kórházban van látogatási tilalom az influenzajárvány miatt (168 Óra Online)
Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt; a legtöbb intézmény a közép-magyarországi régióban található; a kórházak listáját az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján tette közzé.
febr. 8
5:35
Aknába esett, azonnal meghalt (168 Óra Online)
Aknába esett és meghalt egy férfi a debreceni klinikatelepen
febr. 8
6:27
Halálra gázolták a hajléktalant (168 Óra Online)
- Halálra gázolt egy hajléktalant egy autó szombat este az M1-es autópályán Tatabányánál - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-t.
febr. 8
7:21
Már 30 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat (Infostart)
Eddig harminc kórházban rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt - többségük az ország középső területén működik.
febr. 8
9:27
Magyar Közösség: fecsegő amatőrök társasága (168 Óra Online)
1947 januárjában koncepciós per kezdődött a Magyar Közösség tagjai ellen. Célja az átütő, 52 százalékos választási győzelmet arató kisgazdapárt megingatása, kiszorítása, felbomlasztása volt. Ennek az eljárásnak a történetéhez tért vissza 1979-ben, halálának esztendejében Bibó István, aki levélben, írásban is áttekintette, értékelte a porosodó aktákat. A szöveg – önreflexió is. Szinte többet mond…
febr. 8
10:03
Leszúrták Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdázóját (Infostart)
Egy veszprémi szórakozóhelyen szíven szúrták Marian Cozmát, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának román válogatott játékosát, aki a kórházba szállítás után életét vesztette. Súlyos sérülésekkel került kórházba két másik kézilabdázó, Zarko Sesum és Ivan Pesic.
febr. 8
10:21
Szíven szúrták Marian Cozmát, Sesum és Pesic kórházban (HVG)
Az MKB Veszprém KC szerb irányítóját és horvát kapusát is megkéselték annak a vasárnap hajnali, veszprémi összetűzésnek a során, amely a csapat beállósának, Marian Cozmának az életébe került. A nyomozóknak hírügynökségi értesülések szerint sikerült azonosítaniuk a halálos késelés elkövetőit.
febr. 8
10:23
Jó úton halad az EMFESZ-erőmű finanszírozásának előkészítése (HVG)
A pénzügyi-gazdasági válság ellenére van finanszírozási forrás és hitelezési készség erőművek építéséhez, így az EMFESZ Első Magyar Földgáz-, Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. Nyírtasson tervezett erőmű projektjének pénzügyi előkészítése is jó úton halad.
febr. 8
10:57
Nyolcan kapták meg az MSZP Szalai Pál-emlékdíját (Népszava)
Az idén nyolcan kapták meg az MSZP emberjogi és gyermek tagozatának Szalai Pál-emlékdíját vasárnap Budapesten - tudatta a tagozat közleményben.
febr. 8
11:51
Az adóátrendezési csomagról is tárgyal a kormány (Infostart)
A többi között az ezermilliárd forintos adóátrendezési csomagról, valamint a szociális támogatási rendszer átalakításának tervéről egyeztet vasárnapi rendkívüli ülésén a kormány. A végleges döntés várhatóan egy hét múlva születik meg. A részleteket pedig a február 16-ai parlamenti évértékelő beszédében ismerteti a miniszterelnök.
febr. 8
11:51
A Fidesz csökkentené a miniszterek fizetését (Népszava)
A Fidesz azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát, ezért kezdeményezik: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre - közölte Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
febr. 8
11:53
A Fidesz a miniszterek fizetését csökkentené (Infostart)
A Fidesz azt várja a kormánytól, hogy a megszorítások idején mutasson példát, ezért kezdeményezik: csökkentsék a miniszterek és államtitkárok fizetését a 2002-es szintre - közölte Bernáth Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.
febr. 8
12:27
12 éves gyerek késelt Kőbányán (168 Óra Online)
Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap.
febr. 8
12:46
Hegedűs-féle hitvalló divat: árpádsál palesztin kendővel (168 Óra Online)
„Mordehaj Elijahu, Izrael volt főrabbija népirtásra felszólító uszító gyűlöletbeszédének elítéléséért és az izraeli terrorállam palesztinok elleni népirtását támogató Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tevékenységének törvényességi felülvizsgálatáért” tartott „hitvalló-protestáló” istentiszteletet vasárnap a Szabadság téri református templomban ifjabb Hegedűs Lóránt. Ezzel kezdődött a…
febr. 8
13:03
Kétmilliárd forint pluszpénzt kap a rendőrség (Infostart)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség - közölte a kormányszóvivő a kabinet soron kívüli ülése után.
febr. 8
13:04
Kétmilliárd többlettámogatás a rendőrségnek (Népszava)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség - közölte a kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után. Daróczi Dávid hangsúlyozta: a döntésnek nincs köze a szombat éjjel Veszprémben történtekhez, de nem független az elmúlt hetek eseményeitől.
febr. 8
13:05
Két tinédzser késelt meg egy férfit (Infostart)
Két fiú késelt meg egy férfit a főváros X. kerületében, egy Székfűvirág utcai lakásban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 8
13:06
Gyenesei: "megdöbbentő és felháborító" ami történt (Népszava)
Gyenesei István sportot felügyelő önkormányzati miniszter a veszprémi kézilabdás gyilkosság helyszínére utazott. "Megdöbbentő és felháborító, hogy sportolókat - az MKB Veszprém KC külföldi és magyar kézilabdázóit - brutális támadás érte ma hajnalban" - áll az ÖM közleményében.
febr. 8
13:21
"Egy népes cigány társaság" késelte meg a sportolókat? (168 Óra Online)
Mintegy kétszázan gyűltek össze vasárnap délig Veszprém belvárosában a Patrióta bár előtt, a Vas Gereben utcában, ahol hajnalban bűncselekmény áldozata lett az MKB Veszprém KC 26 éves kézilabdázója, a román válogatott Marian Cozma.
febr. 8
13:57
Romák késelték meg a veszprémi kézilabdázót? (Infostart)
Öt-hat roma származású személy volt a támadó abban az incidensben, melynek során vasárnap hajnalban szíven szúrták Marian Cozma román kézilabda-játékost - mondta az Agerpres hírügynökségnek Valentin Ghionea, a Szeged kézilabdacsapatának ugyancsak román játékosa.
febr. 8
13:58
Hatvan milliárd forintot vonnak el a tárcáktól (Népszava)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülését követően. Daróczi Dávid elmondta: a vártnál rosszabb makrogazdasági mutatók miatt a büdzsében 200 milliárd forintos hiány keletkezett, ám a kabinet nem kívánja az idénre tervezett 2,6 százalékos hiánycélt feladni, ezért az állami kiadásokat…
febr. 8
13:59
60 milliárdot vonnak el a minisztériumoktól (Infostart)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet soron kívüli ülését követően.
febr. 8
14:01
Vizsgálják, mitől hibásodott meg az Ügyfélkapu (Infostart)
Egyelőre nem tudni, hogy mitől hibásodott meg az Ügyfélkapu szombaton, a vizsgálat jelenleg is folyik - közölte az üzemeltetésért felelős Miniszterelnöki Hivatal.
febr. 8
14:16
Kétmilliárd forint többlettámogatás a rendőrségnek (HVG)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a rendőrség. Ennek az a célja, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet az utcákon, s az emberek azt érezzék: nagyobb a biztonság - közölte a kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után.
febr. 8
14:16
Részletes útmutatást szeretne Gyurcsány a Fidesztől (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Tina Turner koncertjén járt szombaton este Bécsben - erősítette meg kérdésre válaszolva a kormányszóvivő a vasárnapi, soron kívüli kormányülés után tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: a miniszterelnököt és családját meghívták a koncertre, aminek nagyon örült. Ahogyan annak is, hogy a koncerten nagyon sok magyarral - köztük közéleti személyiségekkel is -…
febr. 8
14:51
Újabb hosszú távú hitelt venne fel a főváros (Infostart)
Csaknem 33 milliárd forint, 20 év lejáratú, fejlesztési projekthitelt akar felvenni az idén a fővárosi önkormányzat - értesült a távirati iroda.
febr. 8
15:09
Daróczi: Törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók (Infostart)
Törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - mondta a kormányszóvivő.
febr. 8
15:09
60 milliárd forintot vonnak el a tárcáktól (HVG)
A minisztériumok idei működési költségeiből 60 milliárd forintot zárol a kormány - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülését követően.
febr. 8
15:27
Személyvonat és autó ütközött össze Agárdon (Infostart)
Súlyosan megsérült az a férfi, aki kocsijával a leengedett félsorompó ellenére a sínekre hajtott egy agárdi vasúti átjáróban vasárnap kora délután, és összeütközött a Budapestről Székesfehérvár felé tartó személyvonattal - közölte a rendőrség.
febr. 8
15:27
Időjárás: zápor és szélviharok hétfőn (HVG)
Várható időjárás az ország területére hétfő estig: reggelig túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható csapadék, eleinte eső, zápor, majd nyugaton, északon egyre többfelé havazás valószínű.
febr. 8
15:46
Törvényes az APEH-dolgozók jutalma (HVG)
A törvényesen kaptak jutalmat az APEH-dolgozók - közölte kérdésre válaszolva Daróczi Dávid kormányszóvivő a kormány vasárnapi soron kívüli ülése után.
febr. 8
15:46
SZDSZ: a médiarendszer intézményei nem kerülhetnek erős pártbefolyás alá (Népszava)
Az SZDSZ szerint addig nem lehet benyújtani a parlamentnek az új médiatörvény tervezetét, amíg abban a médiarendszert meghatározó intézményeket az eddigieknél is erősebb pártbefolyás alá rendelnék - közölte a liberális párt parlamenti frakciója vasárnap.
febr. 8
15:48
Megkéselt kézilabdások - Az SZDSZ tragikusnak tartja a történteket (Népszava)
Az SZDSZ tragikusnak tartja azt, ami vasárnap hajnalban történt az MKB Veszprém kézilabdacsapat játékosaival - közölte a liberális párt.
febr. 8
16:03
Huszonegy határsértőt fogtak el Röszke közelében (HVG)
Huszonegy határsértőt, köztük négy gyereket fogtak el a rendőrök vasárnapra virradóra Röszke közelében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
febr. 8
16:03
A magyaroknak nem kellett, vitte Ausztriába (168 Óra Online)
Nyolc éve megjósolta a globális válságot. Most érzi is: eljött az ideje. Miközben az autógyárak világszerte csökkentik a termelésüket, Horváth Sándor László, az első magyar elektromos autó megálmodója ausztriai autógyárát díszíti. És nem hagy kétséget afelől: a csarnokból hamarosan kigördül az első Bontino.
febr. 8
16:03
Gyenesei anyagilag is támogatja a három megtámadott kézilabdás családját (Népszava)
Gondoskodik Marian Cozma, Ivan Pesic és Zarko Sesum családjának anyagi megsegítéséről az önkormányzati tárca - jelentette be Gyenesei István önkormányzati miniszter a veszprémi kórházban, miután meglátogatta a vasárnap hajnalban súlyosan megkéselt két kézilabdázót.
febr. 8
16:21
Május végéig fertőzhet az influenzavírus (Infostart)
Eddig több mint 50 ezren jelentkeztek háziorvosuknál influenzaszerű tünetekkel, harminc kórházban el kellett rendelni a látogatási tilalmat is. Az ÁNTSZ Járványügyi Főosztályának vezető helyettese az InfoRádiónak elmondta: a következő hetekben számítani kell a megbetegedések számának növekedésére.
febr. 8
16:21
Késelés: Draskovics is megy (168 Óra Online)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is elindult Veszprémbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a vasárnap hajnalban történtekről - értesült az MTI kormányzati forrásból.
febr. 8
16:21
Fidesz: az idő túllépett Gyurcsány Ferenc kormányán (Népszava)
Az idő és a körülmények immár végleg túlléptek Gyurcsány Ferencen és kormányán - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnap a kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva.
febr. 8
16:23
Draskovics is Veszprémbe igyekszik (Népszava)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is elindult Veszprémbe, hogy a helyszínen tájékozódjon a vasárnap hajnalban történtekről - értesült az MTI kormányzati forrásból.
febr. 8
16:25
Megkéselt kézilabdások - Nemsokára bűnügyi részletek! (Népszava)
A hamarosan a helyszínre érkező igazságügyi és rendészeti miniszter tájékoztatása után a rendőrség a sajtót is informálja a bűnügy eddig felderített részleteiről - értesült rendőrségi forrásból az MTI.
febr. 8
16:39
Szekeres Imre: Több lesz a diplomácia a világban (HVG)
Rendkívül kedvezőnek, irányultsága és a részletek tekintetében is egyaránt nagyon fontosnak értékelte Joe Biden alelnöknek a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián elhangzott, az új amerikai kormányzat külpolitikai törekvéseit ismertető beszédét Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
febr. 8
16:57
Több száz gyertya ég a veszprémi késelés helyszínén (HVG)
Több százan gyertya ég annál a szórakozóhelynél, ahol ma hajnalban meggyilkolták a veszprémi kézilabdacsapat tagját, Marian Cozmát - tudta meg a HavariaPress.
febr. 8
17:33
Hamar elfoghatják a veszprémi támadókat (Infostart)
Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint az első információk alapján jó esély van arra, hogy a rendőrség hamar kézre keríti azokat, akik részt vettek a veszprémi kézilabdások elleni vasárnapi támadásban. A megye bűnügyi és közrendvédelmi állománya nagy erőkkel folytatja az adatgyűjtést, a nyomozást, s a közrend és közbiztonság fenntartására is nagy erőket mozgósítottak - mondta Bolcsik Zoltán…
febr. 8
17:33
Prostitúcióellenes razzia Nyíregyházán (HVG)
Öt utcalányt állítottak elő egy prostitúcióellenes razzia során Nyíregyházán; egyiküket tetten érték, miközben éppen szexuális szolgáltatást nyújtott - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.
febr. 8
17:34
MDF: a veszprémi eset az utolsó figyelmeztetés a kormány számára (Népszava)
Az MDF megdöbbentőnek tartja a veszprémi kézilabdázók csoportos megtámadását, amelynek során egy válogatott sportoló életét vesztette - áll Herényi Károly közleményében. Mint a párt elnökhelyettes írja: a Magyar Demokrata Fórum hónapok óta figyelmeztet, hogy a rendőrséget meg kell erősíteni. Az MDF szerint a veszprémi eset az utolsó figyelmeztetés a kormány számára, hogy az érezhetően terjedő…
febr. 8
17:35
Már tudják a rendőrök, kik késeltek Veszprémben (HVG)
Két embert, egy sárbogárdi és egy enyingi férfit gyanúsít a rendőrség a vasárnapra virradó éjjel, Veszprém egyik szórakozóhelyén történt halálos késelés elkövetésével - tudta meg a HavariaPress.
febr. 8
17:36
Veszprémben ülésezik a Fidesz (Népszava)
Kétnapos elnökségi ülést tart a Fidesz a jövő héten Veszprémben - mondta Szijjártó Péter szóvivő vasárnap.
febr. 8
17:37
Profil: Budapest az európai hajléktalan-főváros (HVG)
Európa hajléktalan-fővárosának nevezi a bécsi profil legfrissebb száma Budapestet. A hetilap a magyar segélyszervezeteket idézve 20 ezerre teszi a lakás nélküliek számát. Ez a szám jócskán meghaladja a ma 1,7 milliósnak mondott város egy százalékát, sokkal nagyobb, mint bármely más európai városban.
febr. 8
18:09
Halálos autóbaleset az M5-ös Pest megyei szakaszán (HVG)
Egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek abban a balesetben, amely vasárnap késő délután történt az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 37-es kilométerszelvénynél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Keresés