2009. február 11. szerda

febr. 11
5:15
Fegyvert fogtak a patikusra (168 Óra Online)
Kiraboltak egy patikát Budapesten kedd este - közölte a rendőrség az MTI-vel.
febr. 11
5:15
Évtizedek óta kiszorulnak a romák a munkapiacról (Alternatív Energia)
A rendszerváltás óta – az Állami Számvevőszék összesítése szerint – mintegy 14 milliárd forintot fordított az állam célzottan roma programokra, és további 106 milliárd forintot közvetett támogatásra. Az ÁSZ szerint szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy a kormányok nem vizsgálják: eljutott-e a pénz a romákhoz vagy sem. A Roma Sajtóközpont lapunknak készített összeállításából kiderül, hogy a…
febr. 11
5:17
Hunvald György elszökne? Mindjárt kiderül! (168 Óra Online)
A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán dönt arról, hogy indítványozza-e az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban kedden őrizetbe vett Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartoztatását - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője az MTI-vel.
febr. 11
5:33
A bosszútól rettegő romákat addig védik, amíg szükséges (168 Óra Online)
Vagyonosodási vizsgálat indult a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván ellen. Az országos rendőrfőkapitány a Népszabadságnak azt mondta: a bosszútól rettegő romákat addig védik, amíg szükséges. A napilap úgy tudja, vasárnap este nem szerb szabadcsapatok akarták Marian Cozma halálát megbosszulni az enyingi romákon, hanem egy, a budapesti demonstrációkon gyakran…
febr. 11
5:51
Partnereket keres a kormányfő (Alternatív Energia)
A szociális partnerek fontosnak tartják a rendszeres párbeszédet, de még nem biztosak benne, hogy megszülethet a nemzeti megállapodás. Ezt nemrég javasolta Gyurcsány Ferenc, aki elképzeléseiről tegnap a Gazdasági és Szociális Tanács tagjait, valamint asz MSZP elnökségét tájékoztatta. A pártelnök-kormányfő konzultációk sorozatával készül hétfői parlamenti beszédére és bejelentéseire.
febr. 11
5:53
Egymillió forintot kap, aki a késelés gyanúsítottjának nyomára vezet (Alternatív Energia)
Egy-két hónapon belül érzékelhető javulást vár Gyurcsány Ferenc az olyan térségekben, ahol állandó jelleggel sérül a mindennapi nyugalom, a közbiztonság. A miniszterelnök a veszprémi eset után ma az országos főkapitánnyal konzultál. Közben egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki a még szökésben lévő harmadik gyanúsítottról, Sztojka Ivánról érdemi információt ad.
febr. 11
6:09
Ma végre vallomást tesz Zuschlag János? (Alternatív Energia)
Kéthónapos "téli szünet" után ma folytatódik Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper; az MTI kedden több forrásból úgy értesült, hogy ma vallomást tesz Zuschlag János.
febr. 11
7:03
Herényi Károly: Veszprém az utolsó figyelmeztetés volt! (Alternatív Energia)
Herényi Károly közszolgálati televízióban tett nyilatkozata szerint a közbiztonság helyreállításához három intézkedés szükséges: Több rend?r, több rend?rörs és egy er?s belügyminisztérium
febr. 11
7:21
Miből él a Sztojka-család? (Infostart)
A Népszabadság annak próbál utánajárni, hogy miből éltek a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván. Ennek kiderítésére a hatóságok vagyonosodási vizsgálatot indítottak.
febr. 11
7:21
A gyanú: "Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás" (Alternatív Energia)
Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással gyanúsítja Hunvald György Budapest VII. kerületi polgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség. Az MSZP-s politikust – aki a 2006-os önkormányzati választás előtt lemondott parlamenti mandátumáról, így mentelmi jog nem védi – tegnap vették őrizetbe. Kihallgatása órákon át tartott: tagadta bűnösségét, és panasszal…
febr. 11
7:39
Molnár Károly: A kutatás-fejlesztéstől függ a gyerekeink jövője (Infostart)
Köznapi nyelven is népszerűsíteni kell a kutatás-fejlesztés eredményeit - hangsúlyozta az InfoRádióban a területért felelős tárca nélküli miniszter. Molnár Károly az Aréna című műsorban a kutatóhiányt nevezte az egyik legnagyobb problémának.
febr. 11
7:39
"Gyilkos állatok": Bayer Zsolt nevén nevezi az iszonyatot (168 Óra Online)
A Magyar Hírlap szerkesztősége tiltakozik Gyurcsány Ferenc pártállami múltat idéző utasításai ellen - olvasható a napilap ma közzétett állásfoglalásában. "Megelégeltük, hogy a baloldali hatalom fizetett sajtómunkásaival félrevezeti az országot! Igenis, a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája nevén nevezi az iszonyatot. Az írásában foglaltakkal egyetértünk" -…
febr. 11
8:15
Már 15 éve is a cigánylázadás lehetőségét latolgatták (Infostart)
A cigányság beilleszkedési gondjai hosszú idő óta problémát jelentenek. A vitában minden és mindennek az ellentéte megtörténhet: a baloldali Horn Gyulát például ostobának titulálta egy tekintélyes szociológus, amiért kijelentette egyszer, hogy a cigányok is határolják el magukat a bűnöző cigányoktól. Csalog Zsolt tanulmánya pedig arra is rávilágított, hogy a szocializmusban ajándékként kapott…
febr. 11
8:15
Budapesti éjszaka: életveszélyes botorkálás (168 Óra Online)
Évek óta oly mértékben csökken a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. szolgáltatásának színvonala, hogy az már az élet- és vagyonbiztonságot veszélyezteti - hangzott el a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén, ahol utólag sikerült elfogadni az MSZP-SZDSZ képviselők többségi szavazataival a társaság tavalyi üzleti tervét.
febr. 11
8:15
Ma tesz vallomást Zuschlag (Metropol)
Nem idézik be tanúnak parlamenti pártok vezetőit a tárgyalásra. Az indítványban szereplő többi politikus beidézéséről a későbbi vallomások ismeretében dönt a bíróság. Közben Zuschlag megkezdte vallomását. A bíró február 11-e és július 9-e között 38 tárgyalási napot tűzött ki az ügyben. A bíróság várhatóan csak 2009 őszén hoz elsőfokú ítéletet.
febr. 11
8:17
Felborult egy Volán-busz Borsodban - egy halott, sok sebesült (Infostart)
Egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, ahol felborult egy Volán autóbusz - közölte a rendőrség az InfoRádióval. A műszaki mentés kora délelőtt befejeződött, ismét lehet közlekedni a két település közötti úton.
febr. 11
8:33
"Látványosan gyarapodott Sztojka Iván vagyona" (Infostart)
Hiba lenne, ha az APEH nem vizsgálna olyan látványos vagyongyarapodást, mint a Marian Cozma meggyilkolása miatt körözött Sztojka Iváné - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Enying polgármestere - és lőn: a rendőrség felkérte az adóhivatalt a vizsgálatra. Lapértesülések szerint egyébként Sztojka és társasága nem csupán Veszprémet, hanem Siófokot is rettegésben tartotta. Enyingen, ahonnan a veszprémi…
febr. 11
8:33
Felborult egy Volánbusz - rengeteg sérült (168 Óra Online)
Egy ember meghalt, heten pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, ahol felborult egy Volán autóbusz - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 11
9:09
Emléktábla a Sziklakórházban (Infostart)
Emléktáblát avattak kedden a budai Várban lévő Sziklakórház bejáratánál, a kórház megnyitásának 65. évfordulója alkalmából.
febr. 11
9:09
Van költségvetése Erzsébetvárosnak! (Alternatív Energia)
Egyenlőre nem tudni hogyan lett meg a többség
febr. 11
9:27
Marad a képviselőtestület Erzsébetvárosban (Infostart)
Sem a Fidesz, sem az MDF indítványát nem támogatták reggel Erzsébetvárosban a képviselőtestület feloszlatásáról. A tegnap őrizetbe vett Hunvald György polgármester nélkül rendezett ülésen kellene tárgyalni a kerület belső vizsgálatát az ingatlanpanamák ügyében. A dokumentum az ügyleteket rendben találta, a csatolt szakértői elemzés szerint az ügyészség által gyanúsnak talált szerződésekben…
febr. 11
9:27
Nem vette napirendre az önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület (Alternatív Energia)
Nem vette napirendre a szerdai rendkívüli ülésen a helyi KDNP elnöke által kezdeményezett önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület, mert nem gyűlt össze az ehhez szükséges hét aláírás.
febr. 11
9:29
Meddig bírják a lapok a versenyt az internettel? (Infostart)
Míg a világ legnagyobb bulvár-és társasági lapjai megszenvedik a gazdasági recessziót, a hazai újságok népszerűsége szinte töretlen. Kérdés azonban, hogy meddig tudnak versenyezni a hasonló témájú, ám ingyenes és gyorsabb online felületekkel.
febr. 11
9:29
Két hónap után fél óra szünettel kezdtek a Zuschlag perben (Alternatív Energia)
A tárgyalás megkezdése után félórás szünetet rendelt el a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a "várakozást háromszorosan meghaladó sajtóérdeklődés" miatt szerdán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
9:45
Adják meg az elsőbbséget a tűzoltóautóknak! (Infostart)
Kampánysorozatot indít a Lánglovagok Egyesület, amelynek keretében kisfilmekkel és röplapokkal hívják fel a figyelmet arra, milyen fontos megadni az elsőbbséget a tűzoltóautóknak.
febr. 11
9:45
Bayer Zsolt újabb cigányozós ámokfutása (168 Óra Online)
A Magyar Hírlap szerkesztősége tiltakozik Gyurcsány Ferenc pártállami múltat idéző utasításai ellen - olvasható a napilap ma közzétett állásfoglalásában. "Megelégeltük, hogy a baloldali hatalom fizetett sajtómunkásaival félrevezeti az országot! Igenis, a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája nevén nevezi az iszonyatot. Az írásában foglaltakkal egyetértünk" -…
febr. 11
9:45
16 igen 4 nem és 3 tartózkodás (Alternatív Energia)
Elfogadta az erzsébetvárosi képviselő-testület a kerület 2009-es költségvetését a szerdai rendkívüli ülésen.
febr. 11
9:47
Újabb SZDSZ-es mondott le Erzsébetvárosban (168 Óra Online)
Lemondott tisztségéről az előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter (SZDSZ), aki a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke volt - jelentette be Gergely József (MSZP), Erzsébetváros gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármestere, aki az őrizetben lévő Hunvald György szocialista polgármestert helyettesítette a szerdai rendkívüli ülésen.
febr. 11
10:03
"Részegen pillanatnyi ötlettől vezérelve" törte be a Fidesz iroda üvegét (Alternatív Energia)
Nem állt politikai indíték annak a bűncselekménynek a hátterében, amelyet január közepén követtek el a Fidesz kőszegi irodájával szemben; egy diák dobta be kővel a párt helyi irodájának ablakait - írta szerdai számában a Vas Népe.
febr. 11
10:21
Hankiss: A cigányságot a Kádár-rendszer süllyesztette segédmunkássá (Infostart)
Hankiss Elemér szociológus szerint a Kádár-rendszer süllyesztette segédmunkássá a korábban több mesterségben és a kereskedelemben is jeleskedő cigányságot. A romák azért szorulnak segélyre, mert ma már nincs szükség a korábbi méretekben a segédmunkás tömegekre - hangsúlyozta az InfoRádiónak.
febr. 11
10:39
Kövesse élőben a Zushlag-ügy tárgyalását! - képgaléria (Infostart)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:39
Zuschlag már beszél a bíróságon (Alternatív Energia)
Megkezdte a vallomástételt Zuschlag János az ellene és 15 társa ellen, 75 millió forintos állami támogatás jogosulatlan megszerzése miatt indított perben.
febr. 11
10:41
Gyurcsány és Orbán kimarad az eljárásból (Alternatív Energia)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:57
Az MSZP vezetői tudtak Zuschlag ügyeiről? (168 Óra Online)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:57
Kivonultak a Fidesz-frakció tagjai az erzsébetvárosi gyűlésről (Alternatív Energia)
Kivonultak a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai az ülésteremből szerdán reggel, mert nem hajlandóak megtárgyalni az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos napirendi pontot.
febr. 11
11:15
A Fidesz is mossa magát az erzsébetvárosi ingatlanügyben (168 Óra Online)
A maradék képviselőtestület személyeskedő vitát folytatott ma délelőtt a rendkívüli ülésen. Mindenki megpróbálja magát minél távolabb tartani az ingatlanpanamától. Kivonultak a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai az ülésteremből, mert nem hajlandóak megtárgyalni az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos napirendi pontot.
febr. 11
11:15
Kaotikus testületi gyűlés Erzsébetvárosban (Alternatív Energia)
Egyetlen szavazat hiányzott ahhoz, hogy napirendre tűzze az erzsébetvárosi képviselő-testület az önfeloszlatást a szerdai rendkívüli ülésén, ahonnan később kivonultak a fideszes önkormányzati képviselők.
febr. 11
11:33
A rendőrség struccpolitikát folytat az enyigi ügyben? (168 Óra Online)
A lakosság visszajelzéseiből határozottan arra lehet következtetni, hogy egy szervezett enyingi bűnözőcsapat ténykedése keseríti meg a környéken élők életét. Ez a banda ugyan megpróbálta, de nem tudta átvenni a hatalmat a siófoki éjszakai élet felett - nyilatkozta Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerdán az MTI-nek.
febr. 11
11:33
Kétmillió jár Sztojka nyomravezetőjének (Metropol)
A fehervar.hu információi szerint a rendőrség olyan adatok birtokába jutott, mely szerint a veszprémi gyilkosság ügyében körözött Sztojka Iván a székesfehérvári Szent-György Kórházban tartózkodott. Az épületet átvizsgálták, de a gyanúsítottat nem találták meg.
febr. 11
11:51
Zuschlag bevallotta: voltak hamis számlák (Alternatív Energia)
Bevallotta Zuschlag János, hogy a vádiratban szereplő számlák bekerültek azokba az alapítványi elszámolásokba, amelyek az ügyészség szerint alátámasztják: jogosulatlan szereztek meg és használtak fel többmilliós állami támogatást a Zuschlagékhoz köthető civil szervezetek.
febr. 11
11:51
Nem oszlatták fel magukat (Metropol)
Egyetlen szavazat hiányzott ahhoz, hogy napirendre tűzze az erzsébetvárosi képviselő-testület az önfeloszlatást a szerdai rendkívüli ülésén, ahonnan később kivonultak a fideszes önkormányzati képviselők.
febr. 11
11:53
A szocialista alpolgármester szerint Hunvald ártatlan (Alternatív Energia)
Teljes mértékben ártatlannak tartja Hunvald Györgyöt, a VII. kerület többrendbeli csalással gyanúsított polgármesterét Gergely József, a VII. kerület gazdasági ügyekkel foglalkozó szocialista alpolgármestere.
febr. 11
12:09
Kecskemét: a vonat beleszaladt a síneken álló autóba (168 Óra Online)
A síneken álló személyautónak ütközött egy Budapestről Szegedre tartó tehervonat Kecskemét és Városföld között; a vasúti pályát a helyszínelés idejére lezárták - tájékoztatta az MTI-t szerdán Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
febr. 11
12:09
"150-200 roma háborítatlanul vonulhatott végig "a siófoki nyárban"" (Alternatív Energia)
A lakosság visszajelzéseiből határozottan arra lehet következtetni, hogy egy szervezett enyingi bűnözőcsapat ténykedése keseríti meg a környéken élők életét. Ez a banda ugyan megpróbálta, de nem tudta átvenni a hatalmat a siófoki éjszakai élet felett - nyilatkozta Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerdán az MTI-nek.
febr. 11
12:09
Játékpisztolyt használt a szegedi bankrabló (Metropol)
Játékpisztollyal fenyegetőzve rabolták ki a múlt héten a szegedi takarékszövetkezetet.
febr. 11
12:11
A KDNP iskolai oktatással küzdene a hitelek ellen (Alternatív Energia)
- A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, hogy a kormány dolgozza ki a pénzügyi alapismeretek oktatásának feltételeit a közoktatásban - jelentette be Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 11
12:13
Zuschlag: "a BV-intézetben is mindenkivel jóban vagyok" (Alternatív Energia)
"Most is a BV-intézetben is mindenkivel jóban vagyok" - válaszolta bírói kérdésre Zuschlag János a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
12:27
"Polgárháborúval fenyeget a magyarok növekvő cigányellenessége" (Infostart)
A magyar társadalom cigányellenessége olyan irracionális méreteket ölt, hogy polgárháború veszélye fenyeget, ha nem állítjuk meg a többségi társadalom és a romák szembefordulásának folyamatát - mondta Ladányi János. A szociológus szerint az olaszliszkai és a veszprémi esetekből nem szabad általánosító következtetéseket levonni.
febr. 11
12:27
Talán kéne valami alaptudás pénzügyből (168 Óra Online)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési határozati javaslatot terjeszt a parlament elé, hogy a kormány dolgozza ki a pénzügyi alapismeretek oktatásának feltételeit a közoktatásban - jelentette be Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, a KDNP országgyűlési képviselője.
febr. 11
12:27
Zuschlag beszélt, de mégsem - állítólag államtitkokat tud (Metropol)
Vallomást tett, de három témában nem nyilatkozott Zuschlag János az ellene és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán. Az is eldőlt, hogy Gyurcsány Ferencnek nem kell tanúskodnia.

Keresés