2009. február 11. szerda

febr. 11
5:15
Fegyvert fogtak a patikusra (168 Óra Online)
Kiraboltak egy patikát Budapesten kedd este - közölte a rendőrség az MTI-vel.
febr. 11
5:15
Évtizedek óta kiszorulnak a romák a munkapiacról (Népszava)
A rendszerváltás óta – az Állami Számvevőszék összesítése szerint – mintegy 14 milliárd forintot fordított az állam célzottan roma programokra, és további 106 milliárd forintot közvetett támogatásra. Az ÁSZ szerint szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy a kormányok nem vizsgálják: eljutott-e a pénz a romákhoz vagy sem. A Roma Sajtóközpont lapunknak készített összeállításából kiderül, hogy a…
febr. 11
5:17
Hunvald György elszökne? Mindjárt kiderül! (168 Óra Online)
A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán dönt arról, hogy indítványozza-e az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban kedden őrizetbe vett Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartoztatását - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője az MTI-vel.
febr. 11
5:33
A bosszútól rettegő romákat addig védik, amíg szükséges (168 Óra Online)
Vagyonosodási vizsgálat indult a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván ellen. Az országos rendőrfőkapitány a Népszabadságnak azt mondta: a bosszútól rettegő romákat addig védik, amíg szükséges. A napilap úgy tudja, vasárnap este nem szerb szabadcsapatok akarták Marian Cozma halálát megbosszulni az enyingi romákon, hanem egy, a budapesti demonstrációkon gyakran…
febr. 11
5:51
Partnereket keres a kormányfő (Népszava)
A szociális partnerek fontosnak tartják a rendszeres párbeszédet, de még nem biztosak benne, hogy megszülethet a nemzeti megállapodás. Ezt nemrég javasolta Gyurcsány Ferenc, aki elképzeléseiről tegnap a Gazdasági és Szociális Tanács tagjait, valamint asz MSZP elnökségét tájékoztatta. A pártelnök-kormányfő konzultációk sorozatával készül hétfői parlamenti beszédére és bejelentéseire.
febr. 11
5:53
Egymillió forintot kap, aki a késelés gyanúsítottjának nyomára vezet (Népszava)
Egy-két hónapon belül érzékelhető javulást vár Gyurcsány Ferenc az olyan térségekben, ahol állandó jelleggel sérül a mindennapi nyugalom, a közbiztonság. A miniszterelnök a veszprémi eset után ma az országos főkapitánnyal konzultál. Közben egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki a még szökésben lévő harmadik gyanúsítottról, Sztojka Ivánról érdemi információt ad.
febr. 11
6:09
Ma végre vallomást tesz Zuschlag János? (Népszava)
Kéthónapos "téli szünet" után ma folytatódik Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper; az MTI kedden több forrásból úgy értesült, hogy ma vallomást tesz Zuschlag János.
febr. 11
6:45
„Az a rendőrség a normális, amely mindenkit le akar tartóztatni” (HVG)
ÁVH-sok jöhettek, az ÁVH nem. Az 1956-os forradalom leverése után rohamtempóban szervezték újra a politikai rendőrséget. Kádárékat egyetlen szempont érdekelte: minél gyorsabban a saját kezükbe akarták venni a belső elhárítást, és minél hamarabb meg akartak szabadulni a szovjetek gyámkodásától. A gyakorlatban nemigen létezett „a kétfrontos harc” és „az elbocsátott légió”, az ÁVH-sokra nagy szüksége…
febr. 11
7:03
Herényi Károly: Veszprém az utolsó figyelmeztetés volt! (Népszava)
Herényi Károly közszolgálati televízióban tett nyilatkozata szerint a közbiztonság helyreállításához három intézkedés szükséges: Több rend?r, több rend?rörs és egy er?s belügyminisztérium
febr. 11
7:21
Miből él a Sztojka-család? (Infostart)
A Népszabadság annak próbál utánajárni, hogy miből éltek a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván. Ennek kiderítésére a hatóságok vagyonosodási vizsgálatot indítottak.
febr. 11
7:21
A gyanú: "Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás" (Népszava)
Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással gyanúsítja Hunvald György Budapest VII. kerületi polgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség. Az MSZP-s politikust – aki a 2006-os önkormányzati választás előtt lemondott parlamenti mandátumáról, így mentelmi jog nem védi – tegnap vették őrizetbe. Kihallgatása órákon át tartott: tagadta bűnösségét, és panasszal…
febr. 11
7:39
Molnár Károly: A kutatás-fejlesztéstől függ a gyerekeink jövője (Infostart)
Köznapi nyelven is népszerűsíteni kell a kutatás-fejlesztés eredményeit - hangsúlyozta az InfoRádióban a területért felelős tárca nélküli miniszter. Molnár Károly az Aréna című műsorban a kutatóhiányt nevezte az egyik legnagyobb problémának.
febr. 11
7:39
"Gyilkos állatok": Bayer Zsolt nevén nevezi az iszonyatot (168 Óra Online)
A Magyar Hírlap szerkesztősége tiltakozik Gyurcsány Ferenc pártállami múltat idéző utasításai ellen - olvasható a napilap ma közzétett állásfoglalásában. "Megelégeltük, hogy a baloldali hatalom fizetett sajtómunkásaival félrevezeti az országot! Igenis, a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája nevén nevezi az iszonyatot. Az írásában foglaltakkal egyetértünk" -…
febr. 11
7:57
Felborult egy Volán-busz Borsodban, egy halott (HVG)
Egy ember életét vesztette, és legalább öten különböző fokú sérüléseket szenvedtek, amikor felborult egy autóbusz Mezőkövesd közelében.
febr. 11
8:15
Felborult egy Volán-busz Borsodban, egy halott (HVG)
Egy ember meghalt, heten pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között.
febr. 11
8:15
Már 15 éve is a cigánylázadás lehetőségét latolgatták (Infostart)
A cigányság beilleszkedési gondjai hosszú idő óta problémát jelentenek. A vitában minden és mindennek az ellentéte megtörténhet: a baloldali Horn Gyulát például ostobának titulálta egy tekintélyes szociológus, amiért kijelentette egyszer, hogy a cigányok is határolják el magukat a bűnöző cigányoktól. Csalog Zsolt tanulmánya pedig arra is rávilágított, hogy a szocializmusban ajándékként kapott…
febr. 11
8:15
Budapesti éjszaka: életveszélyes botorkálás (168 Óra Online)
Évek óta oly mértékben csökken a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. szolgáltatásának színvonala, hogy az már az élet- és vagyonbiztonságot veszélyezteti - hangzott el a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának kedd délutáni ülésén, ahol utólag sikerült elfogadni az MSZP-SZDSZ képviselők többségi szavazataival a társaság tavalyi üzleti tervét.
febr. 11
8:17
Felborult egy Volán-busz Borsodban - egy halott, sok sebesült (Infostart)
Egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, ahol felborult egy Volán autóbusz - közölte a rendőrség az InfoRádióval. A műszaki mentés kora délelőtt befejeződött, ismét lehet közlekedni a két település közötti úton.
febr. 11
8:33
"Látványosan gyarapodott Sztojka Iván vagyona" (Infostart)
Hiba lenne, ha az APEH nem vizsgálna olyan látványos vagyongyarapodást, mint a Marian Cozma meggyilkolása miatt körözött Sztojka Iváné - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Enying polgármestere - és lőn: a rendőrség felkérte az adóhivatalt a vizsgálatra. Lapértesülések szerint egyébként Sztojka és társasága nem csupán Veszprémet, hanem Siófokot is rettegésben tartotta. Enyingen, ahonnan a veszprémi…
febr. 11
8:33
Az APEH is lecsaphat a veszprémi késelés gyanúsítottjára (HVG)
Vagyonosodási vizsgálatot kért a rendőrség a veszprémi kézilabdásokra támadó csoport vezetői, mindenekelőtt Sztojka Iván ellen - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet Enying polgármesterét idézi, aki szerint hiba lenne, ha az APEH nem vizsgálna a látványos vagyongyarapodását.
febr. 11
8:33
Felborult egy Volánbusz - rengeteg sérült (168 Óra Online)
Egy ember meghalt, heten pedig megsérültek abban a közlekedési balesetben, amely szerda reggel hét óra után történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Mezőkövesd és Egerlövő között, ahol felborult egy Volán autóbusz - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 11
8:51
Sesum apja, a 300 Arkan-zsoldos és a veszprémi késelés (HVG)
A megvert szerb kézilabdás apja bosszúra készül, és már el is kezdett toborozni 300 kipróbált verőlegényt - adta hírül a vasárnapi késelést követően a közép-kelet-európai régió sajtója egy román lapértesülésre hivatkozva. Az Urbanlegends.hu blog utánajárt, hogyan és milyen formában terjedt a hír, amit az érintettek azóta több fórumon is cáfoltak.
febr. 11
9:09
Emléktábla a Sziklakórházban (Infostart)
Emléktáblát avattak kedden a budai Várban lévő Sziklakórház bejáratánál, a kórház megnyitásának 65. évfordulója alkalmából.
febr. 11
9:09
Van költségvetése Erzsébetvárosnak! (Népszava)
Egyenlőre nem tudni hogyan lett meg a többség
febr. 11
9:27
Marad a képviselőtestület Erzsébetvárosban (Infostart)
Sem a Fidesz, sem az MDF indítványát nem támogatták reggel Erzsébetvárosban a képviselőtestület feloszlatásáról. A tegnap őrizetbe vett Hunvald György polgármester nélkül rendezett ülésen kellene tárgyalni a kerület belső vizsgálatát az ingatlanpanamák ügyében. A dokumentum az ügyleteket rendben találta, a csatolt szakértői elemzés szerint az ügyészség által gyanúsnak talált szerződésekben…
febr. 11
9:27
Lemondott az előzetesben lévő SZDSZ-s bizottsági elnök (HVG)
Lemondott posztjáról az előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter (SZDSZ), aki a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke volt - jelentette be Gergely József (MSZP), Erzsébetváros gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármestere, aki az őrizetben lévő Hunvald György szocialista polgármestert helyettesítette a rendkívüli ülésen.
febr. 11
9:27
Nem vette napirendre az önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület (Népszava)
Nem vette napirendre a szerdai rendkívüli ülésen a helyi KDNP elnöke által kezdeményezett önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület, mert nem gyűlt össze az ehhez szükséges hét aláírás.
febr. 11
9:29
Meddig bírják a lapok a versenyt az internettel? (Infostart)
Míg a világ legnagyobb bulvár-és társasági lapjai megszenvedik a gazdasági recessziót, a hazai újságok népszerűsége szinte töretlen. Kérdés azonban, hogy meddig tudnak versenyezni a hasonló témájú, ám ingyenes és gyorsabb online felületekkel.
febr. 11
9:29
Két hónap után fél óra szünettel kezdtek a Zuschlag perben (Népszava)
A tárgyalás megkezdése után félórás szünetet rendelt el a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a "várakozást háromszorosan meghaladó sajtóérdeklődés" miatt szerdán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
9:45
Adják meg az elsőbbséget a tűzoltóautóknak! (Infostart)
Kampánysorozatot indít a Lánglovagok Egyesület, amelynek keretében kisfilmekkel és röplapokkal hívják fel a figyelmet arra, milyen fontos megadni az elsőbbséget a tűzoltóautóknak.
febr. 11
9:45
Mindenki Zuschlag vallomására kíváncsi (HVG)
A tárgyalás megkezdése után félórás szünetet rendelt el a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a "várakozást háromszorosan meghaladó sajtóérdeklődés" miatt szerdán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
9:45
Bayer Zsolt újabb cigányozós ámokfutása (168 Óra Online)
A Magyar Hírlap szerkesztősége tiltakozik Gyurcsány Ferenc pártállami múltat idéző utasításai ellen - olvasható a napilap ma közzétett állásfoglalásában. "Megelégeltük, hogy a baloldali hatalom fizetett sajtómunkásaival félrevezeti az országot! Igenis, a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája nevén nevezi az iszonyatot. Az írásában foglaltakkal egyetértünk" -…
febr. 11
9:45
16 igen 4 nem és 3 tartózkodás (Népszava)
Elfogadta az erzsébetvárosi képviselő-testület a kerület 2009-es költségvetését a szerdai rendkívüli ülésen.
febr. 11
9:47
Helyén marad az erzsébetvárosi testület, nem volt elég fideszes (HVG)
Nem vette napirendre a szerdai rendkívüli ülésen a helyi KDNP elnöke által kezdeményezett önfeloszlatást a VII. kerületi képviselő-testület, mert nem gyűlt össze az ehhez szükséges hét aláírás.
febr. 11
9:47
Újabb SZDSZ-es mondott le Erzsébetvárosban (168 Óra Online)
Lemondott tisztségéről az előzetes letartóztatásban lévő Kardos Péter (SZDSZ), aki a VII. kerületi pénzügyi bizottság elnöke volt - jelentette be Gergely József (MSZP), Erzsébetváros gazdasági ügyekkel megbízott alpolgármestere, aki az őrizetben lévő Hunvald György szocialista polgármestert helyettesítette a szerdai rendkívüli ülésen.
febr. 11
10:03
"Részegen pillanatnyi ötlettől vezérelve" törte be a Fidesz iroda üvegét (Népszava)
Nem állt politikai indíték annak a bűncselekménynek a hátterében, amelyet január közepén követtek el a Fidesz kőszegi irodájával szemben; egy diák dobta be kővel a párt helyi irodájának ablakait - írta szerdai számában a Vas Népe.
febr. 11
10:21
Hankiss: A cigányságot a Kádár-rendszer süllyesztette segédmunkássá (Infostart)
Hankiss Elemér szociológus szerint a Kádár-rendszer süllyesztette segédmunkássá a korábban több mesterségben és a kereskedelemben is jeleskedő cigányságot. A romák azért szorulnak segélyre, mert ma már nincs szükség a korábbi méretekben a segédmunkás tömegekre - hangsúlyozta az InfoRádiónak.
febr. 11
10:39
Kövesse élőben a Zushlag-ügy tárgyalását! - képgaléria (Infostart)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:39
Zuschlag már beszél a bíróságon (Népszava)
Megkezdte a vallomástételt Zuschlag János az ellene és 15 társa ellen, 75 millió forintos állami támogatás jogosulatlan megszerzése miatt indított perben.
febr. 11
10:41
Gyurcsány és Orbán kimarad az eljárásból (Népszava)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:57
Kevés a roma újságíró (HVG)
A legjobb harminc európai antidiszkriminációs médiaprogram közé választották a Független Médiaközpont (FMK) roma újságíró-gyakornoki programját. A szakértők mintegy százötven hasonló kezdeményezést vizsgáltak meg tavaly.
febr. 11
10:57
Az MSZP vezetői tudtak Zuschlag ügyeiről? (168 Óra Online)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a bíró a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper szerdai tárgyalásán Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
10:57
Kivonultak a Fidesz-frakció tagjai az erzsébetvárosi gyűlésről (Népszava)
Kivonultak a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai az ülésteremből szerdán reggel, mert nem hajlandóak megtárgyalni az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos napirendi pontot.
febr. 11
11:15
Zuschlag-per: nem idézik be Gyurcsányt és Orbánt (HVG)
Elutasította a további szervezetek és a parlamenti pártok vezetőinek bizonyítási eljárásba való bevonására tett indítványt a Zuschlag János és tizenöt társa ellen indított büntetőper tárgyalásán Fodor Endre tanácsvezető bíró a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
febr. 11
11:15
A Fidesz is mossa magát az erzsébetvárosi ingatlanügyben (168 Óra Online)
A maradék képviselőtestület személyeskedő vitát folytatott ma délelőtt a rendkívüli ülésen. Mindenki megpróbálja magát minél távolabb tartani az ingatlanpanamától. Kivonultak a VII. kerületi Fidesz-frakció tagjai az ülésteremből, mert nem hajlandóak megtárgyalni az önkormányzati ingatlanok elidegenítésével kapcsolatos napirendi pontot.
febr. 11
11:15
Kaotikus testületi gyűlés Erzsébetvárosban (Népszava)
Egyetlen szavazat hiányzott ahhoz, hogy napirendre tűzze az erzsébetvárosi képviselő-testület az önfeloszlatást a szerdai rendkívüli ülésén, ahonnan később kivonultak a fideszes önkormányzati képviselők.
febr. 11
11:33
Játékpisztoly volt a "fegyvernek látszó tárgy" Szegeden (HVG)
Játékpisztollyal fenyegetőzve rabolták ki a múlt héten a szegedi takarékszövetkezetet - közölte a rendőrség.
febr. 11
11:33
A rendőrség struccpolitikát folytat az enyigi ügyben? (168 Óra Online)
A lakosság visszajelzéseiből határozottan arra lehet következtetni, hogy egy szervezett enyingi bűnözőcsapat ténykedése keseríti meg a környéken élők életét. Ez a banda ugyan megpróbálta, de nem tudta átvenni a hatalmat a siófoki éjszakai élet felett - nyilatkozta Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere szerdán az MTI-nek.
febr. 11
11:51
Zuschlag bevallotta: voltak hamis számlák (Népszava)
Bevallotta Zuschlag János, hogy a vádiratban szereplő számlák bekerültek azokba az alapítványi elszámolásokba, amelyek az ügyészség szerint alátámasztják: jogosulatlan szereztek meg és használtak fel többmilliós állami támogatást a Zuschlagékhoz köthető civil szervezetek.
febr. 11
11:53
A szocialista alpolgármester szerint Hunvald ártatlan (Népszava)
Teljes mértékben ártatlannak tartja Hunvald Györgyöt, a VII. kerület többrendbeli csalással gyanúsított polgármesterét Gergely József, a VII. kerület gazdasági ügyekkel foglalkozó szocialista alpolgármestere.

Keresés