2009. február 11. szerda

febr. 11
0:27
Izraeli választások: a Kadima vezet, de Netanjahu örülhet (HVG)
Cipi Livni külügyminiszter jobbközép Kadima pártja vezet kicsivel a Benjámin Netanjahu volt kormányfő irányította jobboldali Likud előtt, de Netanjahunak jobb az esélye a kormányalakításra - jelentette a francia hírügynökség a birtokába jutott exit poll felmérések alapján, miután lezárultak a keddi előre hozott izraeli választások.
febr. 11
5:15
Atyám, maga nem lehet náci... (168 Óra Online)
Az anglikán egyház tagjai kedden megszavazták: megtiltják a papjaiknak, hogy csatlakozzanak a bevándorlás-ellenes Brit Nemzeti Párthoz (BNP) vagy más szélsőjobboldali pártokhoz.
febr. 11
5:51
Cél: a Nagy Bumm utáni állapot (Kitekintő)
A közelmúlt talán legnagyobb sajtóvisszhangot kapott tudományterülete a részecskefizika, hiszen a múlt évre tervezték a Svájc és Franciaország határán elhelyezkedő CERN legújabb, eddig soha nem látott méreteket öltő kísérleti berendezésének beindítását.
febr. 11
6:09
A megroppant birodalom: a BBC szerint zavarbaejtő év volt 1989 (Infostart)
A közép-európai kommunizmus húsz évvel ezelőtti összeomlásának évére, 1989-re emlékezik a BBC szakértője. Mint mondja, nem sejtették, mi fog történni, senki sem számított ilyen gyors változásokra, melyek mögött ő a szovjet birodalom végleges elgyengülését látja.
febr. 11
6:27
A Kadima nyerte meg az izraeli választást (Infostart)
Cipi Livni jobbközép Kadima pártja szoros versenyben, mindössze egy képviselői hellyel megelőzte a Benjamin Netanjahu irányította jobboldali Likudot az izraeli parlamenti választásokon - derült ki a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága alapján szerda hajnalban közzétett részeredményekből.
febr. 11
6:27
Több tucat áldozata van két súlyos balesetnek (Startlap)
Két súlyos közúti balesetben 32 ember életét vesztette, több mint százan pedig megsérültek Peru déli részén. Egy teherautó és két turistabusz ütközésében helyi idő szerint kedd reggel 20 ember halt meg Limától több mint ezer...
febr. 11
6:27
Izraeli választások - Mindenki úgy gondolja hogy gy?zött (Népszava)
Cipi Livni külügyminiszter jobbközép Kadima pártja vezet kicsivel a Benjámin Netanjahu volt kormányfő irányította jobboldali Likud előtt, de Netanjahunak jobb az esélye a kormányalakításra - jelentette a francia hírügynökség a birtokába jutott exit poll felmérések alapján, miután lezárultak a keddi előre hozott izraeli választások.
febr. 11
6:45
Sarkozy megint beszólt a kis Csehországnak (Kitekintő)
Sarkozy francia protekcionizmussal fenyeget, Topolánek legjobb visszavágása pedig a Lisszaboni Szerződés: újra fagyos Prága és Párizs viszonya.
febr. 11
6:45
Tömegszerencsétlenség: a teherautó belerohant két buszba (168 Óra Online)
Két súlyos közúti balesetben 32 ember életét vesztette, több mint százan pedig megsérültek Peru déli részén.
febr. 11
7:03
A Kadima szerezte a legtöbb mandátumot az izraeli választásokon (Startlap)
Cipi Livni jobbközép Kadima pártja szoros versenyben, mindössze egy képviselői hellyel megelőzte a Benjámin Netanjahu irányította jobboldali Likudot az izraeli parlamenti választásokon - derült ki a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága...
febr. 11
7:21
Sarkozy nem hagyja a Peugeot-t (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy francia államfő 6,5 milliárd eurós segélycsomagot jelentett be a francia autógyártók számára. A javaslat óriási visszhangot keltette az EU vezetőinek körében. A soros elnökséget betöltő Cseh Köztársaság rendkívüli csúcstalálkozót hívna össze a helyzet kezelése érdekében. A Bizottság kijelentette, hogy szigorú szemmel fogja vizsgálni a segélycsomagokat.
febr. 11
7:21
Argentínában sem szeretik a holocaust-tagadást (Népszava)
Feljelentették kedden az argentin szövetségi igazságügyi szerveknél Richard Williamson holokauszt-tagadó püspököt, akit a tradicionalista X. Szent Pius Testvériség e nézetei miatt fosztott meg a La Reja-i szeminárium igazgatói tisztségétől.
febr. 11
7:21
Több száz orangután kerül feketepiacra Indonéziában (Startlap)
Legkevesebb ötszáz borneói orangután kel el évente az indonéziai fekete piacon - számolt be az Antara hírügynökség. Bár nem tartozik nemének legveszélyeztetettebb fajai közé, az állomány rohamosan csökken. Indonéziában a törvények...
febr. 11
7:39
Rettenetes bűz: 22 kutyával bezárkózott az autójába (168 Óra Online)
Két focicsapatnyi - azaz 22 - kutyát zsúfolt be személyautójába egy nő Texasban - plusz magát.
febr. 11
7:57
A "Székelyföld örök" - nyílt levél Basescunak (Kitekintő)
A „Székelyföld örök” önrendelkezési fórum résztvevői szerint a román elnök autonómiával kapcsolatos nyilatkozatai ellentmondanak a nemzetközi jognak.
febr. 11
7:57
Kivégeztek egy kéjgyilkost Texasban (Startlap)
Méreginjekcióval kivégeztek egy gyilkosság miatt halálra ítélt, 35 éves férfit Texas államban helyi idő szerint kedd este. A férfit azért ítélték halálra, mert 1996-ban megerőszakolt, majd megfojtott egy fiatal nőt Dallas külvárosában....
febr. 11
8:15
99.7%-os feldolgozottság izraelben: Mindkét oldal győzőtt (Népszava)
A szavazatok 99,7%-os feldolgozottsága mellett most már biztos: a Kadima párt kapta a legtöbb szavazatot az izraeli választásokon, azonban a Munkapárt gyenge szereplése miatt várhatóan a jobboldal alakít kormányt
febr. 11
8:16
A Kadima nyerte az izraeli választást (Startlap)
A jobbközép Kadima szerezte a legtöbb mandátumot az izraeli parlamenti választáson. Egyelőre úgy tűnik, csak egy mandátummal előzte meg a Likudot, így egyelőre nem tudni, melyik politikai erő alakíthat kormányt.
febr. 11
8:18
Öngyilkos merényletek a kabuli közintézményekben (Startlap)
Fegyveres támadás ért reggel több közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. Az első hírek szerint számos halottja és sok sebesültje van a támadásoknak, de konkrét adatokat még nem közöltek. A hírügynökségi jelentések általában...
febr. 11
8:33
Izrael: Kadima-Likud 29-28, Liberman a mérleg nyelve (HVG)
Cipi Livni jobbközép Kadima pártja szoros versenyben, mindössze egy képviselői hellyel megelőzte a Benjámin Netanjahu irányította jobboldali Likudot az izraeli parlamenti választásokon - derült ki a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága alapján.
febr. 11
8:33
Feltámasztják az összeomlott online könyvtárat (Kitekintő)
Az Europeana, az EU multimédiás online könyvtára – saját sikerének áldozataként – novemberi indulása után nem sokkal összeomlott, ugyanis nem bírta feldolgozni az óránként mintegy 10 millió keresést.
febr. 11
8:33
A tálibok megrohanták az afgán kormányzatot (168 Óra Online)
Fegyveres támadás ért szerdán reggel több közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. Az első hírek szerint számos halottja és sok sebesültje van a támadásoknak.
febr. 11
8:33
Pokolgépes támadás iraki síita zarándokok ellen (Népszava)
Egy síita zarándok életét vesztette és nyolc megsebesült szerdán pokolgépes támadásban Bagdadtól délre - közölték iraki egészségügyi és biztonsági források.
febr. 11
8:51
Sesum apja, a 300 Arkan-zsoldos és a veszprémi késelés (HVG)
A megvert szerb kézilabdás apja bosszúra készül, és már el is kezdett toborozni 300 kipróbált verőlegényt - adta hírül a vasárnapi késelést követően a közép-kelet-európai régió sajtója egy román lapértesülésre hivatkozva. Az Urbanlegends.hu blog utánajárt, hogyan és milyen formában terjedt a hír, amit az érintettek azóta több fórumon is cáfoltak.
febr. 11
8:52
"Mindenképpen jobboldali kormányt akarunk" (Népszava)
Avigdor Lieberman nem valószínű hogy a Kadimát támogatja
febr. 11
9:09
A szlovák-magyar viszonyt javítaná az EBESZ (Kitekintő)
Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosa szerint Szlovákia jó előmenetelt mutat a kisebbségekkel való kapcsolataiban.
febr. 11
9:27
Rekordveszteség a svájci bankóriásnál (Napi)
febr. 11
9:27
Ki is az a Lieberman? (Népszava)
A kedden lezajlott izraeli parlamenti választások egyik nagy nyertese Avigdor Liberman és ultranacionalista, szélsőjobboldali Iszrael Béténu (Izrael az Otthonunk) pártja.
febr. 11
9:27
Srí Lanka: a hadsereg cáfolja a kórház bombázását (Startlap)
A Srí Lanka-i hadsereg cáfolta, hogy kórházat bombázott a szigetország északi részén lévő harci övezetben. A putumattalani kórház elleni támadásról a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CICR) számolt be tegnap. A bombázásban 16...
febr. 11
9:45
A dáma nyert a bubik helyett, a királycsináló más lehet (Kitekintő)
Izrael választott, és az eredmény roppant szoros. A legtöbb mandátumot Tzipi Livni pártja, a Kadima szerezte. Egy kormányzóképes koalíció felállítása nehéz lesz a kis(ebb) pártok dönthetik el a következő miniszterelnök kilétét.
febr. 11
10:03
Ujjlenyomat minden mexikói mobiltulajdonostól (Infostart)
Mexikóban a jövőben nyilvántartást vezetnek minden mobiltelefon-tulajdonosról, a regiszterben pedig a többi mellett az ujjlenyomatokat is tárolják majd.
febr. 11
10:03
Elfogták a zsinagóga fosztogatóit (Kitekintő)
Vasárnap 11 személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy január végén megszentségtelenítették Caracas legrégebbi zsinagógáját. Az ügyet érintően washingtoni Kongresszus nyílt levelet címzett a venezuelai államfőnek, melyben Chávezt nevezték meg a támadás közvetett felelőseként.
febr. 11
10:21
Meggyilkolták az azerbajdzsáni légierő parancsnokát (HVG)
Rail Rzajevet bakui "otthona küszöbén" lőtték fejbe. A 64 éves tábornokot kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét.
febr. 11
10:21
Fejbe lőtték az azeri légierő parancsnokát (Startlap)
Meggyilkolták az azerbajdzsáni légierő parancsnokát - közölte az azeri védelmi minisztérium. Rail Rzajevet bakui otthona előtt lőtték fejbe. A 64 éves tábornokot kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. A merénylet...
febr. 11
10:23
Öldöklés Kabulban, legkevesebb 12 halott (HVG)
Fegyveres támadás ért reggel két közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. A legújabb hírek szerint legkevesebb 12 halottjuk és sok sebesültjük van a támadásoknak, amelyekben állítólag hét kamikaze is életét vesztette - közölték biztonsági illetékesek.
febr. 11
10:39
Kelet-Európa húzta le az Erstét (Napi)
febr. 11
10:39
Bíróságon folytatódott a tibeti megtorlás (HVG)
A tibeti bíróság eddig összesen 76 embert ítélt el jogerősen a tavaly márciusi lhászai zavargások kapcsán - közölte szerdán Nyima Cering, a Tibeti Autonóm Terület Népi Gyűlése állandó bizottságának vezetőhelyettese.
febr. 11
10:39
"Nemzetközi színtérre kell vinni Vajdaság ügyét!" (Kitekintő)
Pásztor István, a VMSZ elnöke attól tart, hogy a szerbiai parlament nem fogja elfogadni a tartományi statútumot.
febr. 11
10:39
Fegyveres támadás közvetlenül az amerikai küldött látogatása előtt (Népszava)
- Fegyveres támadás ért szerdán reggel két közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. A legújabb hírek szerint legkevesebb 12 halottjuk és sok sebesültjük van a támadásoknak, amelyekben állítólag hét kamikaze is életét vesztette - közölték biztonsági illetékesek.
febr. 11
10:57
Nagyot bukott a Peugeot (Napi)
febr. 11
10:57
Meggyilkolták az azeri légierő parancsnokát (Népszava)
Meggyilkolták szerdán az azerbajdzsáni légierő parancsnokát - közölte az azeri védelmi minisztérium.
febr. 11
10:57
Hatvan gázpisztolyt csempésztek egy nemzetközi vonaton (Startlap)
A román határrendőrök 60 gázpisztolyt találtak egy bolgár állampolgárnál, aki a Bécsből Bukarestbe tartó, "Ister" vonatjáraton utazott. A Mediafax román hírügynökség szerint a 42 éves bolgárnak a csomagjában találták meg a fegyvereket...
febr. 11
11:15
Elbocsátások a Nokiánál (Napi)
febr. 11
11:15
Az európaiak harmada a zsidókat okolja a globális pénzügyi válságért (Infostart)
Hét európai országban jelentősen nőtt az antiszemitizmus, amely a globális pénzügyi válsággal és a palesztinok elleni izraeli katonai akcióval magyarázható - derül ki egy amerikai-izraeli civil szervezet felméréséből. A vizsgálat szerint Magyarországon is nőtt a zsidókkal szembeni ellenszenv.
febr. 11
11:15
Hatvan forintot érő légitársaságon veszekednek (Kitekintő)
Az argentin légitársaság (AA) államosítása beárnyékolja Cristina Fernández spanyolországi látogatását.
febr. 11
11:33
Facebook, YouTube, MySpace: legyenek biztonságosabbak! (Kitekintő)
17 közösségi oldal üzemeltetője írta alá azt az EU-s kezdeményezést, melynek célja a kiskorúak hatékonyabb védelme a világhálón.
febr. 11
11:51
A szciáldemokraták egészen biztosan nem működnek együtt a kommunistákkal (Népszava)
Jirí Paroubek, az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke, volt kormányfő kizártnak tartja, hogy pártja a közeljövőben szorosabban együttműködhetne a szintén ellenzéki kommunista párttal.
febr. 11
12:09
„Érik egy nagy népi csalódottság” (HVG)
A pénzügyi világválság növekvő társadalmi elégedetlenséget okoz - figyelmeztetett kedden a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) főigazgatója.
febr. 11
12:09
Csernovciban emlékművet állítottak Timosenkónak (Kitekintő)
Csernovci főterén az ismert Anatolij Fegyirko szobrász tegnap ünnepélyes keretek között avatta fel legújabb alkotását, a Timosenko-emlékművet.
febr. 11
12:09
A német alkotmánybírák ellenzik a szuverenitás korlátozását (Népszava)
Meglehetősen kritikus a német alkotmánybíróság az Európai Unió elfogadásra váró reformszerződésével szemben.

Keresés