2009. február 25. szerda

febr. 25
4:57
"Nem életcél az ellenzékbe vonulás" (Kripto Akadémia)
Tegnap letették a hivatali esküt a két hete megválasztott izraeli parlament képviselői. Egyelőre az Ehud Olmert vezette átmeneti kormány hivatalban marad, mert valójában még meg sem kezdődtek a koalíciós tárgyalások az új kormányról. Benjamin Netanjahu miniszterelnök-jelölt tegnap találkozott Roni Bar-On pénzügyminiszterrel, aki az ország gazdasági helyzetéről tájékoztatta, "nehogy Netanjahu a…
febr. 25
5:15
Mind a négy szörnyethalt (168 Óra Online)
Lezuhant egy kis repülőgép Németországban, négyen meghaltak.
febr. 25
5:33
Az euró bevezetéséről is szó volt Gyurcsány Ferenc és José Barroso brüsszeli találkozóján (Kripto Akadémia)
Magyarország március végén lehívhatja az Európai Unió által nyújtott hitel második, kétmilliárd eurós részletét - jelentette be José Manuel Barroso bizottsági elnök, miután kedden Brüsszelben megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel. A kormányfő reményének adott hangot, hogy a találkozó nyomán fölgyorsul a nagy infrastrukturális beruházások brüsszeli jóváhagyásának folyamata.
febr. 25
6:45
Járvány Kárpátalján: bezárták az óvodákat, iskolákat (Infostart)
Tanítási szünetet rendeltek el az influenza terjedése miatt a kárpátaljai Munkács valamennyi iskolájában és bezárták a város valamennyi óvodáját.
febr. 25
6:45
Ezt meg most hogyan értsük, elnök úr? (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - ezt a kettős üzenetet fogalmazta meg Barack Obama első országos helyzetértékelő beszédében kedd este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén.
febr. 25
6:45
Obama: bíztató beszéde (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - ezt a kettős üzenetet fogalmazta meg Barack Obama amerikai elnök első országos helyzetértékelő beszédében helyi idő szerint kedd este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén.
febr. 25
6:47
Vallásos értékek kellenek a törvényekbe? (Infostart)
A britek kétharmada szerint a vallásnak igenis fontos közéleti szerepe van, és a vallásos szellemiségnek a törvényekben is meg kellene jelennie. A kereszténység fontos szerepét még a muszlimok és a hinduk is hangsúlyozzák, mivel az közelebb áll hozzájuk, mint a liberális szemlélet. Az egyházi vezetők már többször fölemelték szavukat a szélsőséges szekularizáció ellen.
febr. 25
7:03
Vérre menő vita Nagy Sándorért! (Kitekintő)
Párbeszéd már van, megegyezés nincs. Tizenhét éve egy helyben toporognak a görögök és a macedónok a két állam között fennálló névvita kapcsán. Lehet, hogy az ENSZ új lendületet ad a folyamatnak?
febr. 25
7:21
Obama eddig népszerűbb, mint Clinton és Bush voltak (Infostart)
Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - mondta az amerikai elnök este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén.
febr. 25
7:21
Kelet-nyugati megosztottság: a bővítés előnyei kerültek veszélybe (Kitekintő)
Az Európai Unió történelmi jelentőségű keleti bővítése gazdasági és politikai siker is volt egyben. A mostani világgazdasági válság hatására ez a tendencia megtorpanhat, sőt kihívást jelenthet a blokk egységére nézve is, írja pénteken közzétett jelentésében az Európai Bizottság.
febr. 25
7:21
Obama: Amerika erősebb lesz, mint valaha (Metropol)
Az Egyesült Államok nehéz időket él át, de fel fog épülni a gazdasági válságból, és erősebb lesz, mint valaha - ezt a kettős üzenetet fogalmazta meg Barack Obama amerikai elnök első országos helyzetértékelő beszédében helyi idő szerint kedd este a washingtoni kongresszus két házának összevont ülésén.
febr. 25
7:57
Adóparadicsom-szüret: kapitulált egy jelentős svájci bank (Kitekintő)
A neves UBS lett az első svájci bank, mely bizalmas adatokat adott ki ügyfeleiről.
febr. 25
7:57
Kézigránát a bevándorlókra (168 Óra Online)
Kézigránátot hajítottak ismeretlen tettesek kedd éjjel Athén belvárosában egy bevándorlókat segítő szervezet irodájára - közölte a görög rendőrség.
febr. 25
7:59
Nincs ennyi nyílása egynek sem (168 Óra Online)
Ezer ablaka van egy 9 emeletes háznak Kínában, ami világcsúcs.
febr. 25
8:15
Hodorkovszkij ismét a vádlottak padján (Infostart)
Egy moszkvai börtönbe vitték át Mihail Hodorkovszkij egykori orosz mágnást, a Jukosz-olajcég adócsalás miatt elítélt alapítóját. A sokak szerint politikai okok miatt megbüntetett oligarcha ellen újabb pert indítanak.
febr. 25
8:33
Kanada – Obama figyelméből morzsákkal is jóllakhat? (Kitekintő)
Kanada igyekszik kiaknázni a diplomáciai lendületet, amit az ország Obama február 20-i látogatásából nyert. Avagy hogyan facsarjuk ki a legtöbbet egy new york-i villámlátogatásból.
febr. 25
8:51
Csillapodik a bangladesi határőrök zendülése (Metropol)
A szerdán fellázadt bangladesi határőrök beleegyeztek abba, hogy leteszik a fegyvert, miután a miniszterelnök valamennyi érintettnek amnesztiát ajánlott.
febr. 25
8:51
Magasabb bérért lőnek a határőrök (168 Óra Online)
Lázongó bangladesi határőrök tüzet nyitottak szerdán fővárosi főhadiszállásukra, és megszálltak egy közeli bevásárlóközpontot; az országvezetés a hadsereget veti be a zendülők ellen.
febr. 25
8:51
Washington nyomást gyakorol Izraelre! (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter nyomást gyakorol Izraelre annak érdekében, hogy oldja fel a Gázai övezet blokádját, amelyet azóta tart fenn, hogy a Hamász radikális mozgalom kizárólagos uralma alá vonta a területet - írta szerdán a Háárec izraeli napilap.
febr. 25
9:09
40%-al nőtt Ukrajna államadóssága (Kitekintő)
2008-ban összességében véve 40%-al, vagyis 7,025 milliárd dollárral nőtt Ukrajna egyenes és garantált államadóssága, így elérte a 24,598 milliárd dollárt.
febr. 25
9:45
Bíróság döntött a bajban lévő házaspár hitelének átütemezéséről (Infostart)
Bírósági ítélettel kényszerítette ki egy francia házaspár, hogy bankjuk egy évvel meghosszabbítsa az ingatlanvásárláshoz felvett 181 ezer eurós, mintegy 54 millió forintnak megfelelő áthidaló hitelüket, ráadásul kamatmentesen.
febr. 25
9:45
Rablóból pandúr: elfogynak Amerika ellenségei? (Kitekintő)
Bashar al-Asszad szír elnök külpolitikai nyitásának sikere kétséges, szükségszerűsége azonban vitathatatlan.
febr. 25
9:45
„Lécci, ne cseszd el, kishaver!” (168 Óra Online)
Az elnökválasztási kampány finisében Michelle Obama kilépett rocksztár-népszerűségű férje árnyékából. Az elemzők többsége már az új first ladytől is csodát vár. Azt, hogy az első elnökfeleség legyen Jackie Kennedy óta, aki divatidollá válik, és közben gondolataival is olyan hatást gyakorol az egyszerű amerikai nők millióira, mint egyetlen asszony sem Eleanor Roosewelt óta. Portréját BARÁT JÓZSEF…
febr. 25
9:47
Bugár Béla kísérte a szlovák államfőjelöltet a Csallóközben (Infostart)
A nagyrészt magyarok lakta Csallóközben járt kedden Iveta Radicová, a szlovákiai ellenzéki pártok közös államfőjelöltje. Ekecsen, Dunaszerdahelyen és Királyfiakarcsán több mint 50 polgármesterrel találkozott.
febr. 25
10:03
Az eurócsatlakozás felgyorsítását kérte Gyurcsány (Kitekintő)
Az eurócsatlakozási folyamat felgyorsításának megfontolására szólította fel az Európai Uniót a magyar kormányfő.
febr. 25
10:39
"Higgyék el, nem vagyunk Magyarország" - cseh elhatárolódás a Financial Times-tól (Infostart)
A Cseh Nemzeti Bank és a cseh sajtó szerint a Financial Times és a The Economist alaptalanul rossz színben tünteti fel az országot, egy kalap alá véve a térség problémás államaival.
febr. 25
10:39
Botrány miatt távozik a kolumbiai kémelhárítás feje (Kitekintő)
A kolumbiai titkosszolgálatokat sújtó újabb megfigyelési ügy miatt már az ügyészségi nyomozás megkezdése előtt megvált posztjától a botrányba keveredett kémelhárító-főnök.
febr. 25
10:39
Irán török közvetítéssel közeledne az USÁ-hoz (Metropol)
Irán arra kérte Törökországot, hogy segítsen rendezni három évtizedes ellentétét az Egyesült Államokkal a kétoldalú kapcsolatok helyreállításának lehetséges nyitányaként - mondta a török miniszterelnök egy brit napilapnak.
febr. 25
11:15
Meghalt a konzervatív pártvezér fia (Infostart)
A kórházban elhunyt David Cameron, a brit Konzervatív Párt vezetőjének legidősebb fia - írja a BBC.
febr. 25
11:15
Orbán körútjával indul a Fidesz EP-kampánya (Kitekintő)
A Fidesz elnöke külföldi körútra indult a múlt héten. Bár a látogatás-sorozatot hivatalosan nem hozzák kapcsolatba az EP-kampánnyal, a testvérpártok vezetőivel lezajló találkozók láthatóan az ellenzéki párt nemzetközi elfogadottságát kívánják hirdetni.
febr. 25
11:15
Menekül a holokauszttagadó püspök (168 Óra Online)
Visszatért szerdán hazájába a holokauszt tagadása miatt hírhedtté vált Richard Williamson brit katolikus püspök, miután Argentínából kiutasították.
febr. 25
11:17
Irán nem akar többé "lator állam" lenni? (Infostart)
Irán arra kérte Törökországot, hogy segítsen rendezni három évtizedes ellentétét az Egyesült Államokkal - mondta a török miniszterelnök a Guardian brit napilapnak adott interjújában. Recep Tayyip Erdogan hangsúlyozta: országa kész a közvetítésre az iráni atomprogramról szóló tárgyalásokban, ha ezzel az Egyesült Államok is egyetért.
febr. 25
11:33
Szerbia IMF-kormányzót kaphat és elveszítheti gazdasági önállóságát (Infostart)
Szerbiát is egyre mélyebben érinti a világválság: az eredetileg tervezett 550 millió eurós kölcsön helyett négyszer többet, azaz 2 milliárd eurós hitelt kért a Nemzetközi Valutaalaptól. Aligha kap azonban ekkora összeget az ország, ha képtelen másfél százalékon tartani az államháztartási hiányt.
febr. 25
11:33
Japán nem hagyja cserben Afganisztánt (Kitekintő)
Japán többszáz millió dollárral vesz részt a feldúlt Afganisztán újjáépítésében. Az alapvetően pacifista hozzáállás Japánt a beavatkozás politikájának kiskapui felé tereli, egyelőre sikerrel.
febr. 25
11:33
Mi vesz rá embereket ilyesmire? (168 Óra Online)
Felgyújtotta magát három férfi Peking belvárosában, az eset helyi idő szerint szerda délután történt - közölte a pekingi városi önkormányzat szóvivője.
febr. 25
11:51
Lezuhant egy repülőgép Amszterdamban, 9 halott (Infostart)
Leszállás közben lezuhant a Török Légitársaság utasszállító repülőgépe az amszterdami Schiphol repülőtér közelében, az A9 autópálya mellett. A korábbi jelentésekkel ellentétben mégis van 9 halálos áldozat, 50-en megsérültek.
febr. 25
11:51
Lezuhant egy török repülőgép Amszterdamban (Metropol)
A gép becsapódás után három részre tört. Fedélzetén 135 ember tartózkodott. Szemtanúk szerint a gépet több tucat utas épségben elhagyta a baleset után. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.
febr. 25
12:09
Ötven év alatt megkétszereződött az erózió Alaszkában (Metropol)
Nem elég, hogy rekordmennyiségű jég tűnik el az Északi-sark környékén, és felenged az állandóan fagyott talaj, az éghajlatváltozás még a szárazföld egy részét is a tengerbe söpri.
febr. 25
12:09
HIV: a betegek 90 százalékánál szakadt meg a kezelés (168 Óra Online)
Az AIDS-vírussal fertőzött rabok számára kockázatos időszak a szabadulás, mert sokan felhagynak az életmentő gyógyszeres kezeléssel miután elhagyták a börtönt - számoltak be amerikai tudósok.
febr. 25
12:11
Lezuhant egy török repülőgép Amszterdamban (Metropol)
Leszállás közben 135 emberrel lezuhant és három részre tört egy török utasszállító repülőgép az amszterdami Schiphol légi kikötő közelében. A repülőtéri hatóságok szerint a balesetnek vannak halálos áldozatai és túlélői is.
febr. 25
12:27
Meddig mehetnek el a nácik? (168 Óra Online)
A szélsőjobboldali erőszakos cselekmények számának erőteljes növekedése, az újfasiszta csoportok legutóbbi randalírozásai nyomán ismét fellángolt a vita Németországban a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltásáról.
febr. 25
12:45
Polgári összeomlás Erdélyben (Kitekintő)
A Magyar Polgári Párt azáltal, hogy elutasította a Tőkés-Markó-féle közös európai parlamenti jelöltlistán felkínált negyedik helyet, még súlytalanabbá vált Erdélyben. Egy elnökcsere talán visszafordíthatná a folyamatot.
febr. 25
12:45
A törökök szerint mindenki életben maradt a szétszakadt gépben (Metropol)
Leszállás közben 135 emberrel földhöz csapódott és három részre tört egy török utasszállító repülőgép az amszterdami Schiphol légi kikötő közelében, a gépet üzemeltető török légitársaság szerint mindenki túlélte a balesetet.
febr. 25
12:45
Németországban betilthatják a neonáci pártot (Kripto Akadémia)
A szélsőjobboldali erőszakos cselekmények számának erőteljes növekedése, az újfasiszta csoportok legutóbbi randalírozásai nyomán ismét fellángolt a vita Németországban a neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltásáról.
febr. 25
12:47
Durvul a kampány: Hitlerhez hasonlították Radicovát (Kitekintő)
Újabb katolikus pap szólt bele a márciusban esedékes, szlovák elnökválasztási kampányba.
febr. 25
12:47
Olaszország nem akar büntetett előéletű románokat engedni az országba (Kripto Akadémia)
Róma lehetetlen dolgot vár el Bukaresttől, amikor azt kéri a román hatóságoktól, hogy ne engedjen büntetett előéletű román állampolgárt Itáliába utazni - fejti ki a szerdai romániai sajtó.
febr. 25
13:21
Hárman gyújtották fel magukat Pekingben (Infostart)
Hárman égtek meg Peking belvárosában egy autóban. A rendőrség közleménye szerint valószínűleg "személyes panaszaik" miatt utaztak az autó utasai a fővárosba.
febr. 25
13:21
A holokasuzt tagadó püspök gyülekezete rosszabb mint maga a püspök (Kripto Akadémia)
Antiszemitizmussal vádolja a Szent X. Pius Testvériség elnevezésű katolikus vallási csoportot egy belgiumi zsidó folyóirat.
febr. 25
13:39
Félrefordították Gyurcsányt: zuhant a forint (Kitekintő)
Hirtelen zuhanást hajtott végre a forintárfolyam tegnap, mikor félreértelmezték Gyurcsány Ferenc brüsszeli sajtótájékoztatón elhangzott szavait.
febr. 25
13:57
Az izraeliek többsége a nagykoalíciós kormány mellett van (Kripto Akadémia)
Az izraeliek 52 százaléka amellett van, hogy nagykoalíciós kormány alakuljon az országban, míg 22 százaléka csak a jobboldali és a vallási pártokat felsorakoztató kabinet létrehozását tartja helyesnek - derült ki egy szerdán nyilvánosságra hozott felmérésből.

Keresés