2009. január 29. csütörtök

jan. 29
5:12
Elhallgatták a brit királyi pár ellen tervezett merényletet (Infostart)
Máig nem tudni, kik akartak merényletet elkövetni a brit királyi pár ellen 1970-es ausztráliai látogatásukkor. Az esetről a média sem tudott, mivel titokban tartották azt. Most egy idős, nyugdíjas főnyomozó tálalt ki.
jan. 29
5:33
Lezuhant a lelátóról és belehalt sérüléseibe (168 Óra Online)
Meghalt egy szurkoló a szerdai, Borussia Dortmund-Werder Bremen labdarúgó Német Kupa-mérkőzés előtt.
jan. 29
5:35
Döbbenet: Hazavitte a tűzoltó a levágott lábat (168 Óra Online)
Vádat emeltek láblopás miatt egy tűzoltó ellen az Egyesült Államokban.
jan. 29
6:09
Malina Hedvig-ügy: sok múlik az orvosi szakvéleményen (168 Óra Online)
Már csak az orvosi szakvéleményekre vár a szlovák főügyészség a Malina Hedvig-ügyben, hogy aztán további lépéseket tegyen. A szakvélemények várhatóan március végére készülnek el - jelentette ki Dobroslav Trnka szerdán Pozsonyban.
jan. 29
6:27
Adásban zsidózott az ismert írónő (168 Óra Online)
Távoznia kellett Horvátországban a Nova TV kereskedelmi adótól egy az adriai országban nagy ismertségnek örvendő írónőnek a közel-keleti konfliktusról és a zsidó népről tett kijelentései miatt.
jan. 29
6:42
A képviselőház elfogadta Obama gazdasági csomagját (Infostart)
A washingtoni képviselőház helyi idő szerint szerda este megszavazta a Barack Obama által beterjesztett, több évre szóló, soha nem látott nagyságú, összesen 825 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet. A tervezetet, amelynek lényege Obama szavai szerint, hogy pénzt pumpálnak a gyengélkedő, több mint egy éve recesszióban lévő amerikai gazdaságba, 214 képviselő támogatta 188 ellenében.
jan. 29
6:48
Újrarajzolják a világrendet (Kitekintő)
Szerdán vette kezdetét és vasárnapig tart az évente megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórum harminckilencedik találkozója a svájci Davos városában.
jan. 29
7:06
Kivégezték a darabolós gyilkosokat (Startlap)
Felakasztottak négy, halálraítélt gyilkost Japánban - közölte a távol-keleti szigetország igazságügyi minisztériuma. Ketten nőket gyilkoltak meg, majd áldozataikat meggyújtották és feldarabolták. Két elkövető rablógyilkosság miatt bűnhődött. A kivégzéseket három városban hajtották végre.
jan. 29
7:08
Antiszemita kijelentései miatt távozott a tévétől (Startlap)
Távoznia kellett Horvátországban a Nova TV kereskedelmi adótól egy az adriai országban nagy ismertségnek örvendő írónőnek a közel-keleti konfliktusról és a zsidó népről tett kijelentései miatt. Vedrana Rudan a horvát magántévé vendégkommentátora...
jan. 29
7:21
Belelőtt párjába, mert nem hagyta aludni (168 Óra Online)
Belelőtt szerelmébe egy nő az Egyesült Államokban, mert a férfi nem hagyta aludni.
jan. 29
7:36
Elpusztult a családi kedvenc, klónoztak egy újat (HVG)
Egy floridai család labradorja tisztes kort megérve távozott az örök vadászmezőkre. Gazdáinak nagyon a szívéhez nőtt az állat, ezért fogták a kutya DNS-ét és klónoztattak egy másik ebet.
jan. 29
7:42
Negyedmillióan rekedtek háborús övezetben (Kitekintő)
A Srí Lanka-i konfliktus miatt egyre több civil kerül a harcok középpontjába.
jan. 29
7:42
Fegyvergyártó műhelyt bombázott az izraeli légierő (Startlap)
Izraeli harci gépek csütörtök reggel bombázták a Gázai övezet déli részét, nem sokkal azt követően, hogy palesztin fegyveresek egy rakétával izraeli területet támadtak - közölték szemtanúk és a Hamasz iszlamista szervezet. Egy...
jan. 29
7:57
Horvátországban büntetik az antiszemitizmust (Népszava)
Távoznia kellett Horvátországban a Nova TV kereskedelmi adótól egy az adriai országban nagy ismertségnek örvendő írónőnek a közel-keleti konfliktusról és a zsidó népről tett kijelentései miatt.
jan. 29
7:59
Izrael fegyvergyártó műhelyeket bombázott (Népszava)
Izraeli harci gépek csütörtök reggel bombázták a Gázai övezet déli részét, nem sokkal azt követően, hogy palesztin fegyveresek egy rakétával izraeli területet támadtak - közölték szemtanúk és a Hamász iszlamista szervezet.
jan. 29
8:00
Megszűnhet a magyar nyelvű felsőoktatás Ukrajnában? (Kitekintő)
Levélben kérte az ukrán oktatási miniszter a főiskolák, egyetemek rektorait, segítsék elő, hogy a felsőoktatási intézményekben csak ukránul lehessen tanulni. A törvénymódosítást a minisztérium már kidolgozta, de a parlamentnek is meg kell szavaznia.
jan. 29
8:12
Ítéletidő Amerikában, eddig 23 halott (HVG)
Huszonháromra emelkedett az Egyesült Államokat a hét eleje óta sújtó ítéletidő halálos áldozatainak száma.
jan. 29
8:15
Elnökválasztás lesz Augusztus 20.-án (Népszava)
Augusztus 20-án tartják meg Afganisztánban az elnökválasztást - jelentette be csütörtökön az afgán választási bizottság vezetője.
jan. 29
8:17
Internettel az erőszak ellen (Népszava)
Fegyverek százait gyűjtötték be Glasgow utcáiról félévvel azután, hogy a rendőrség az internetet hívta segítségül a csoportosan elkövetett erőszak elleni fellépéséhez.
jan. 29
8:18
Egyesült Államok: már 23 áldozata van az ítéletidőnek (Startlap)
Huszonháromra emelkedett csütörtökre virradóra az Egyesült Államokat a hét eleje óta sújtó ítéletidő halálos áldozatainak száma. A hó és jég estére már közel 1,3 millió embert fosztott meg az áramszolgáltatástól Oklahoma államtól...
jan. 29
8:20
A képviselők támogatják Obama gazdaságélénkítő csomagját (Startlap)
A washingtoni képviselőház helyi idő szerint szerda este megszavazta a Barack Obama által beterjesztett, 825 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet. A csomag elfogadása az új amerikai elnök első nagy sikere a törvényhozásban. A...
jan. 29
8:36
Súlyos szárazság pusztít Argentínában (Kitekintő)
Hetven éve nem tapasztalt szárazság sújtja hetek óta Argentína számos régióját, így a kormányzat mezőgazdasági vészhelyzetet hirdetett az érintett területeken. Felfüggesztették a gazdák adófizetési kötelezettségét is.
jan. 29
9:06
Bajban a Sony (Napi)
jan. 29
9:09
Egyelőre bizonytalan a kormány a költségvetési kérdéseket illetően (Népszava)
A román kormánypártok továbbra sem jutottak egyezségre az idei költségvetés sarokszámait illetően, emiatt a pénteki kormányülésen várhatóan csak politikai döntések születnek.
jan. 29
9:12
Kuba magyarázza a bizonyítványt (Kitekintő)
Újabb történelmi lépésre szánta el magát Kuba: 20 év után először áll az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa elé, számot adva az ország emberi jogi helyzetéről.
jan. 29
9:12
Felrobbant egy tűzijátékgyár a Fülöp-szigeteken (Startlap)
Legalább hatan meghaltak és harmincketten megsebesültek a Fülöp-szigeteken egy tűzijáték-üzemben bekövetkezett robbanásban. A katasztrófa a Manilától délre fekvő Trece Martires városban történt. Szemtanúk szerint a robbanás nyomán...
jan. 29
9:14
A világ luxus síparadicsomai: ahol az elit síel (Kitekintő)
jan. 29
9:24
Basescu hétfőn Budapestre jön (HVG)
Február 2-án és 3-án látogat Budapestre Traian Basescu román államfő – írta a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) a magyar Köztársasági Elnöki Hivataltól szerzett értesülésére hivatkozva.
jan. 29
9:27
Robbanás a tűzijáték-üzemben: busz nagyságú kráter keletkezett (168 Óra Online)
Legalább hatan meghaltak és 32-en megsebesültek a Fülöp-szigeteken egy tűzijáték-üzemben bekövetkezett robbanásban.
jan. 29
9:27
"Az egyetlen előre vezető út az együttműködés útja" (Népszava)
A volt ENSZ-főtitkár a davosi gazdasági fórumon elmondott beszéde szerint a jelenlegi krízis részben az ENSZ felelősége
jan. 29
9:42
A Blackwater már "kivonul" Irakból (HVG)
Nem hosszabbították meg az amerikai Blackwater biztonsági cég szerződését Irakban - közölte csütörtökön az iraki belügyminisztérium.
jan. 29
9:45
Rakéta támadás érte Izraelt (Népszava)
Egy a gázai övezetből kilőtt kassam rakéta csapódott be az izraeli Sderot városába
jan. 29
9:48
Veszekedés a Holokauszt miatt (Kitekintő)
Tizenhárom év nagyon kevés ahhoz, hogy behegedjenek a kilencvenes évek elején zajló délszláv háborúban kapott sebek. A feszültség és békétlenség egy korábbi népirtás elismerésének kapcsán újra felszínre került.
jan. 29
10:03
Az Obama csomag eddig sikeres (Népszava)
A washingtoni képviselőház helyi idő szerint szerda este megszavazta a Barack Obama által beterjesztett, több évre szóló, soha nem látott nagyságú, összesen 825 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet.
jan. 29
10:06
2009-es európai választások: balra át! (Kitekintő)
2008-ban egyedül Franciaországban három új szélsőbaloldali párt alakult. Az egész kontinenst átszelő antikapitalista hangok egy szólamban egyesülnek, és a 2009-es európai választásokra összpontosítanak, bármi is történjen.
jan. 29
10:18
Elbocsátási hullám indul a szomszédban is (Napi)
jan. 29
10:18
A németek is pénzt kérnek a gázvezetékükre (HVG)
Két nappal a Budapesten tartott Nabucco-konferencia után az Oroszországot Németországgal, illetve Európával összekötő, tervezett Balti-tengeri földgázvezeték határozott támogatására szólította fel az Európai Uniót Angela Merkel német kancellár.
jan. 29
10:21
Meghibásodott a szlovák vasút távközlési rendszere (Népszava)
Meghibásodott a szlovák vasutak távközlési rendszere, ezért a csütörtök reggeli csúcsforgalomban hat és nyolc óra között országszerte a menetjegyeket a legkülönbözőbb módon adták ki - közölte Milos Cikovsky, a szlovák vasúti társaság kommunikációs igazgatója.
jan. 29
10:24
Kivonul Irakból a Blackwater (Startlap)
Nem hosszabbították meg az amerikai Blackwater biztonsági cég szerződését Irakban - közölte az iraki belügyminisztérium. Abdel Karim Halaf tábornok, a minisztérium szóvivője egyúttal közölte, hogy az amerikai külügyminisztériumnak...
jan. 29
10:36
Rendőrsztrájk Norvégiában: 12 ezres megmozdulás (HVG)
Sztrájkra hívta fel a rendőrséget Norvégiában legfőbb szakszervezete, de nem örülhetnek maradéktalanul a bankrablók és betörők, mert csak másfél órára.
jan. 29
10:39
Obama az ablakon át közlekedne (168 Óra Online)
Az ajtó helyett az ablakon keresztül akart bemenni a Fehér Házban az ovális irodába kedden az amerikai elnök.
jan. 29
10:39
Egyre több drogtermesztő Afganisztánban (Népszava)
A NATO-kontingens jelenléte óta Afganisztánban több mint húszszorosára nőtt a kábítószer előállítására alkalmas növények vetési területe - írta csütörtökön a News című pakisztáni lap.
jan. 29
10:41
Tovább tart a 37 éve tartó háború (Népszava)
Humanitárius szervezeteknek sikerült kimenekíteniük csütörtökön több száz civil sebesültet Srí Lanka polgárháború sújtotta északkeleti részéből, ahol a hadsereg harcban áll a tamil lázadókkal.
jan. 29
10:42
Malina Hedvig-ügy: Már csak az orvosszakértői jelentésre várnak (Kitekintő)
Szlovákia főügyésze szerint akkor állíthatnák le a hamis tanúvallomás címén ellene folyó eljárást, ha Malina Hedvig átmenne a hazugságvizsgálaton.
jan. 29
10:42
Sztrájkba kezdtek a rendőrök Norvégiában (Startlap)
Sztrájkra hívta fel a rendőrséget Norvégiában legfőbb szakszervezete, de nem örülhetnek maradéktalanul a bankrablók és betörők, mert csak másfél órára. Emellett a legalapvetőbb szolgálatot elvégzik a rendőrök a 90 perces munkabeszüntetés...
jan. 29
10:54
Komolyan megcsúszott a Brigdestone (Napi)
jan. 29
10:54
Országnyi drogveteményes Afganisztánban (HVG)
A NATO-kontingens jelenléte óta Afganisztánban több mint húszszorosára nőtt a kábítószer előállítására alkalmas növények vetési területe - írja a News című pakisztáni lap.
jan. 29
11:12
Csurkáék is EP-mandátumra törnek (HVG)
Minimális és reális célnak tartja Csurka István elnök, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) egy európai parlamenti mandátumot megszerezzen az idei választáson.
jan. 29
11:15
Ki se látszanak az ópiummákból a NATO-erők (168 Óra Online)
A NATO-kontingens jelenléte óta Afganisztánban több mint húszszorosára nőtt a kábítószer előállítására alkalmas növények vetési területe - írta csütörtökön a News című pakisztáni lap.
jan. 29
11:18
Nemzetközi globalizációellenes találkozó Brazíliában (Kitekintő)
A nemzetközi globalizációellenes találkozó új jelszava: "Mentsük meg Amazóniát!"

Keresés