2009. január 25. vasárnap

jan. 25
5:12
Két kézigránátos támadás egy órán belül (168 Óra Online)
Két erős robbanás rázta meg szombaton késő este a szerbek és albánok által vegyesen lakott észak-koszovói Kosovska Mitrovica települést.
jan. 25
5:48
Piramisjáték miatt bukott hatalmasat a sztár (168 Óra Online)
Legkevesebb hétmillió dollárt veszített Gábor Zsa Zsa azon, hogy a csalással vádolt Bernard Madoff befektetési vállalkozóra bízta a pénzét.
jan. 25
6:24
Szörnyű tragédia: meghalt a modell, akinek kezét-lábát amputálták (168 Óra Online)
Súlyos baktériumfertőzésben alig három hét alatt meghalt egy 20 éves brazil modell, a brazíliai Miss World szépségverseny kétszeres döntőse.
jan. 25
6:42
Két robbanás rázta meg az észak-koszovói Kosovska Mitrovicát (Népszava)
Két erős robbanás rázta meg szombaton késő este a szerbek és albánok által vegyesen lakott észak-koszovói Kosovska Mitrovica települést.
jan. 25
7:00
Újból felütötte fejét a halálos vírus (168 Óra Online)
Újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Kínában.
jan. 25
7:18
Békacomb az iskolák menzáinak étlapjain (168 Óra Online)
Egy új tanulmány szerint évente nem kevesebb mint egymilliárd békát fognak el, és szolgálják fel azokat a világ legkülönbözőbb részein, mint ízletes csemegét - olvasható a BBC News honlapján.
jan. 25
7:36
Vészesen csökken a házasulók száma (Infostart)
Egyre kevesebben házasodnak Angliában, a 18 és 49 év közötti nőknek már kevesebb mint a fele házas. Az élettársi kapcsolatban élők száma viszont háromszorosára nőtt, jelenleg már minden harmadik pár ebbe a csoportba tartozik.
jan. 25
7:36
Arccal zuhant a padlóra a kétbalkezes betörő (168 Óra Online)
Elájult egy rabló akciója közben Ausztráliában a melegtől.
jan. 25
8:49
Hősként ünneplik az Airbus pilótáját (Startlap)
Hősnek kijáró fogadtatásban részesült annak az utasszállító repülőgépnek a kapitánya, amelyik a múlt héten a Hudson folyóban kötött ki, mert röviddel a felszállás után madárrajjal ütközött, és leállt két hajtóműve. Chesley...
jan. 25
9:06
Már heten haltak meg szalmonellás mogyoróvajtól (168 Óra Online)
Hétre emelkedett a szalmonellafertőzés halálos áldozatainak a száma az Egyesült Államokban.
jan. 25
9:06
Spanyolország is a kalózok ellen vonul (Kitekintő)
Az "EU NAVFOR Somalia" az Unió első tengeri missziója, mely az afrikai kalózok támadásainak kivédését célozza. A hónap végén Spanyolország is csatlakozik az akcióhoz.
jan. 25
9:06
Abortuszpárti Obama-döntés (Startlap)
Az amerikai elnök feloldotta azokat a korlátozásokat, amelyekkel az előző kormányzat sújtotta a művi terhességmegszakítást lehetővé tevő, vagy azzal kapcsolatban tanácsadást végző szervezeteket. Barack Obama döntése nyomán a fenti...
jan. 25
9:42
Az indiai rendőrség lelőtt két pakisztáni fegyverest (Népszava)
Két pakisztáni fegyverest lőtt le a rendőrség vasárnap az indiai főváros, Újdelhi közelében.
jan. 25
10:00
Székelyföldi termék - románoknak is (Kitekintő)
Nem a székely termék, hanem a székelyföldi termék márkanevet kell levédetni, hogy azt a román vállalkozók is magukénak érezhessék - hangzott el a témáról tartott szerda esti közmeghallgatáson Sepsiszentgyörgyön.
jan. 25
10:36
Pusztító orkán Grúziában (Kitekintő)
Az elmúlt évtized legnagyobb természeti katasztrófája a kaukázusi államban
jan. 25
10:54
Amerikai válságkezelés: szigorúbb hitelminősítés és erősebb kontroll (HVG)
Az új amerikai kormány gyors intézkedéseket tervez az ország pénzügyi szabályozási rendszerének megszigorítására, írta a The New York Times.
jan. 25
10:55
Felszámolhatják a tamil lázadók utolsó fellegvárát (Startlap)
Srí Lankán a hadsereg behatolt a tamil felkelők által ellenőrzött utolsó nagyobb településre, a szigetország északkeleti részében lévő Mullaittivu kikötővárosba, amelyet hamarosan elfoglalnak - közölte a védelmi tárca. Udaya Nanayakkara...
jan. 25
11:12
14 halottja van a nyugat-európai viharnak (Infostart)
Spanyolországban és Franciaországban összesen 14-en haltak meg az Atlanti-óceán felől érkezett viharban.
jan. 25
11:12
Irán megnyitná a gázcsapokat (168 Óra Online)
Egyedül is képes lenne megtölteni a Nabucco-vezetéket Irán, ha a projektben részt vevő cégek kiépítik az ehhez szükséges infrastruktúrát - mondta Ali Reza Irvas iráni nagykövet az MTI-nek. A diplomáciai képviselő szerint jelenleg az amerikai nyomásgyakorlás miatt nem tárgyalnak velük az európaiak a gázprojektről.
jan. 25
11:13
Nabucco: Irán fedezné a szükséges gázmennyiséget (Startlap)
Egyedül is képes lenne megtölteni a Nabucco-vezetéket Irán, ha a projektben részt vevő cégek kiépítik az ehhez szükséges infrastruktúrát - mondta Ali Reza Irvas iráni nagykövet. A diplomáciai képviselő szerint jelenleg az amerikai nyomásgyakorlás...
jan. 25
11:14
Hősként fogadták a Hudsonon landoló repülő kapitányát (Infostart)
Hősnek kijáró fogadtatásban részesült annak az utasszállító repülőgépnek a kapitánya, amelyik a múlt héten a Hudson folyóban kötött ki, mert röviddel a felszállás után madárrajjal ütközött, és leállt két hajtóműve.
jan. 25
11:30
A Fordnak nem kell állami kölcsön (HVG)
Az amerikai Ford autógyárnak elég pénze van átalakítási programja finanszírozására, és nincs szüksége állami kölcsönre, mondta a Ford Motor Co. vezérigazgatója a hét végén az amerikai autókereskedők szövetségének New Orleans-i értekezletén.
jan. 25
11:30
90 éve egyesült Kárpátalja Ukrajnával (Kitekintő)
Az egységes ukrán állam létrejöttének 90 évfordulója alkalmából tartottak csütörtökön az egész országra kiterjedő ünnepségsorozatot.
jan. 25
11:48
Német béketerv a gázai konfliktus megoldására (HVG)
Mindenekelőtt a Gázai övezet lakosságának humanitárius megsegítését, továbbá a Hamász radikális iszlamista szervezet fegyverutánpótlásának elvágását irányozza elő az a béketerv, amelyet vasárnapi értesülések szerint a német külügyminiszter dolgozott ki.
jan. 25
11:48
Tragikus kompbaleset Vietnamban (Startlap)
Legalább negyvenen meghaltak Vietnam középső részén, amikor elsüllyedt egy komp a Gianh folyón. Phan Than Ha, a tartomány rendőrfőnöke elmondta, hogy a halottak között 27 nő és hét kislány is volt. A bárkán utazók a helyi piacra igyekeztek. A...
jan. 25
12:24
Törökországban lavina temetett maga alá tíz hegymászót (HVG)
Tíz hegymászót temetett maga alá a lavina Törökország északkeleti részén, egy ember meghalt - közölte vasárnap a CNN-Turk hírtelevízió.
jan. 25
12:24
Aggályos román alkotmánymódosítás (Kitekintő)
Az emberi jogok betartását és a regionalizmus érvényesítését szorgalmazza az alkotmánymódosítás kapcsán a marosvásárhelyi Pro Európa Liga. Smaranda Enache társelnök szerint a szervezet anyagi gondokkal küzd.
jan. 25
12:42
Német béketerv a gázai konfliktus megoldására (Infostart)
Mindenekelőtt a Gázai övezet lakosságának humanitárius megsegítését, továbbá a Hamász radikális iszlamista szervezet fegyverutánpótlásának elvágását irányozza elő az a béketerv, amelyet vasárnapi értesülések szerint a német külügyminiszter dolgozott ki, egyeztetve az Európai Unió soros cseh elnökségével, néhány nyugat-európai partner ország külügyi vezetőjével és az új amerikai kormányzattal.
jan. 25
12:42
Lavina végzett egy hegymászóval Törökországban (Startlap)
Tíz hegymászót temetett maga alá egy lavina Törökország északkeleti részén, egy ember meghalt - közölte vasárnap a CNN-Turk hírtelevízió. A hóförgeteg a Gümüshane tartománybeli Zigana hegyen csapott le alpinisták egy csoportjára. ...
jan. 25
13:00
Távozott az egymillió dolláros irodát megrendelő bankvezér (Napi)
jan. 25
13:00
Magyar-szlovák viszony: tanulságok (Kitekintő)
A Magyar Külügyi Intézet munkatársai értékelték a magyar-szlovák viszony 2008-as tanulságait.
jan. 25
13:19
Hiányzik a hosszabb magyar szöveg szlovák-magyar tankönyvekből (HVG)
Ján Kubis szerint a józan ész azt diktálja, hogy a szlovákiai magyar iskolák tankönyveiben összefüggő magyar szöveg legyen, beleértve a földrajzi neveket is. A szlovák megnevezéseknek zárójelben kellene szerepelniük, hogy ne bontsák meg az eredeti szöveget.
jan. 25
13:20
Nyakig a válságban: odaveszett egyévi brit GDP (168 Óra Online)
Egy teljes év hazai össztermékértékének (GDP) megfelelő befektetett, illetve ingatlanvagyon veszett oda Nagy-Britanniában a pénzügyi válság kezdete óta lezajlott tőzsdei és lakásár-zuhanás nyomán, áll egy friss londoni elemzésben.
jan. 25
13:22
Pénzügyi válság: odaveszett egyévi brit GDP (Startlap)
Egy teljes év hazai össztermékértékének (GDP) megfelelő befektetett-, illetve ingatlanvagyon veszett oda Nagy-Britanniában a pénzügyi válság kezdete óta lezajlott tőzsdei és lakásár-zuhanás nyomán, áll egy friss londoni elemzésben. A...
jan. 25
13:37
Nabucco-csúcs: az európai közös álom kérdőjelei (HVG)
Európa közös "kék álma", a Nabucco-gázvezeték egyre több európai politikus szerint valóra válhat, de még nagyon sok a kérdőjel a projekt körül, ezért a közösen álmodók magánutakon járva is igyekeznek földgázt biztosítani maguknak - állapította meg a keddi budapesti Nabucco-csúcskonferenciáról írt kommentárjában a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
jan. 25
13:38
Tragédia a vízen: elsüllyedt egy zsúfolt komp (168 Óra Online)
Legalább negyvenen meghaltak Vietnam középső részén, amikor vasárnap elsüllyedt egy komp.
jan. 25
13:38
Kubis kiáll a magyar nyelvű tankönyvek mellett (Népszava)
Ján Kubis szerint a józan ész azt diktálja, hogy a szlovákiai magyar iskolák tankönyveiben összefüggő magyar szöveg legyen, beleértve a földrajzi neveket is. A szlovák megnevezéseknek zárójelben kellene szerepelniük, hogy ne bontsák meg az eredeti szöveget.
jan. 25
13:43
A Ford nem kér az állami kölcsönből (Startlap)
Az amerikai Ford autógyárnak elég pénze van átalakítási programja finanszírozására, és nincs szüksége állami kölcsönre, mondta a Ford Motor Co. vezérigazgatója a hét végén az amerikai autókereskedők szövetségének New Orleans-i...
jan. 25
14:02
Válság Izlandon: lemondott a kereskedelmi miniszter is (Startlap)
Lemondott tisztségéről Björgvin Sigurdsson izlandi kereskedelmi miniszter. A politikus két nap múltán követi a kormányfő példáját, aki az ország gazdasági összeomlása miatt kialakult körülmények hatására távozik a hatalomból. ...
jan. 25
14:14
A válság elvitte egy év GDP-jét (Infostart)
Egy teljes év hazai össztermékértékének (GDP) megfelelő befektetett, illetve ingatlanvagyon veszett oda Nagy-Britanniában a pénzügyi válság kezdete óta lezajlott tőzsdei és lakásár-zuhanás nyomán - áll egy friss londoni elemzésben.
jan. 25
14:14
Törökország lehet a Nabucco Ukrajnája (168 Óra Online)
Európa közös "kék álma", a Nabucco-gázvezeték egyre több európai politikus szerint valóra válhat, de még nagyon sok a kérdőjel a projekt körül, ezért a közösen álmodók magánutakon járva is igyekeznek földgázt biztosítani maguknak - állapította meg a keddi budapesti Nabucco-csúcskonferenciáról írt kommentárjában a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
jan. 25
14:18
Kína fehér könyve a klímaváltozásra (Kitekintő)
Az Állami Tanács Információs Iroda ún. fehér könyvet – hivatalos kormánykiadványt – tett közzé a közelmúltban: „Kína politikája és intézkedései a klímaváltozás ügyében” címmel.
jan. 25
14:18
Szlovákia: magyar tankönyvekbe magyar szöveget (Startlap)
Ján Kubis szerint a józan ész azt diktálja, hogy a szlovákiai magyar iskolák tankönyveiben összefüggő magyar szöveg legyen, beleértve a földrajzi neveket is. A szlovák megnevezéseknek zárójelben kellene szerepelniük, hogy ne bontsák...
jan. 25
14:31
Elsüllyedt egy komp Vietnamban - 40 halott (Infostart)
Vietnamban 80 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy komp az ország középső részén a Gianh folyón.
jan. 25
14:31
Harry herceg és Chelsy szakított (HVG)
Harry herceg és barátnője, Chelsy Davy öt év után szakított egymással - jelentették be a királyi családhoz közel álló forrrások szombaton.
jan. 25
14:31
Saját pártján belül támadják Angela Merkel-t (Népszava)
Immár a szeptemberi országos parlamenti választásokra készülve saját pártjának több vezető politikusa támadta vasárnap közvetve Angela Merkel kancellárt, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét, s csatlakozott a bírálatokhoz a konzervatívok - ősz utáni - kívánatos koalíciós partnerének tekintett liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke is.
jan. 25
14:49
Kubis támogatja a magyar nyelvű tankönyveket (Infostart)
Ján Kubis szerint a józan ész azt diktálja, hogy a szlovákiai magyar iskolák tankönyveiben összefüggő magyar szöveg legyen, beleértve a földrajzi neveket is. A szlovák megnevezéseknek zárójelben kellene szerepelniük, hogy ne bontsák meg az eredeti szöveget.
jan. 25
14:54
A Magyar Kultúra Napja, nemzetközi kiállítások és Benedek Elek Emlékév (Kitekintő)
Heti kárpát-medencei kulturális kitekintés.
jan. 25
15:06
Lemondott az izlandi kereskedelmi miniszter (HVG)
Lemondott tisztségéről vasárnap Björgvin Sigurdsson izlandi kereskedelmi miniszter.
jan. 25
15:25
Törökországban lavina temetett maga alá hegymászókat (Infostart)
Törökország északkeleti részén hat ember meghalt, amikor lavina sodort el egy hegymászó csoportot a Zigana hegyen.

Keresés