2009. január 28. szerda

jan. 28
6:24
Nem fizette a "forradalmi adót" - felrobbantották (168 Óra Online)
Két ember életét vesztette, többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant a kolumbiai főváros, Bogotá északi részén - közölte az MTI rendőrségi források alapján.
jan. 28
6:24
Pokolgép robbant a kolumbiai fővárosban (Népszava)
Két ember életét vesztette, többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant a kolumbiai főváros, Bogotá északi részén - közölte a rendőrség.
jan. 28
6:26
Gumióvszer-krízis fenyeget a válság miatt? (168 Óra Online)
A gumióvszerek ugrásszerű drágulása Ukrajnában a HIV-fertőzés és a nemi úton terjedő más betegségek viharos terjedését idézheti elő, veszélybe sodorva ezzel az ukrán nemzet jövőjét - kongatta meg a vészharangot a podrobnosti.ua ukrán internetes újság. A hírportál szerint bezárás fenyegeti az ország egyetlen gumióvszergyárát.
jan. 28
6:42
Olaszországban letartóztattak hat román állampolgárt nemi erőszak miatt (Infostart)
Az olasz hatóságok kedden hat román állampolgárt tartóztattak le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten különös kegyetlenséggel megerőszakoltak egy fiatal olasz nőt. Az eset miatt a római kormány katonák újabb ezreit akarja az utcákra küldeni közbiztonsági feladattal.
jan. 28
6:45
Izrael újabb légicsapást mért a csempészalagutakra a Gázai övezetnél (Startlap)
Az izraeli légierő csapást mért kedd éjjel csempészalagutakra a Gázai övezet és Egyiptom határán. A támadásban senki sem sebesült meg, de az egyiptomi határon fekvő palesztin településen, Rafahban állítólag pánik tört ki. Izrael...
jan. 28
7:00
Mi a legnagyobb katonai kihívás az Egyesült Államoknak? (Népszava)
Afganisztánt nevezte Robert Gates amerikai védelmi miniszter keddi washingtoni szenátusi meghallgatásán az Egyesült Államok előtt álló legnagyobb katonai kihívásnak.
jan. 28
7:03
Kisebbségi kormányról álmodik a "Fekete-tenger Pilátusa" (Kitekintő)
Romániában a közbeszédet az ősszel esedékes elnökválasztás uralja. A küzdelem nem elnökjelöltek között zajlik, hanem a jelenlegi államfő és a kormánykoalíció viszonylatában.
jan. 28
7:18
Rácalmás: Lottóötöst nyert a gyerekgyilkos (Népszava)
A rácalmási gyerekgyilkos szerencsésnek mondhatja, mondhatta magát. Az 51 éves férfi a 90-es években megütötte a lottóötöst. Igaz a mondás nála is beigazolódott: könnyen jött pénz, könnyen megy. Az akkoriban nagyon szép summának számító 15 millió forint elúszott és a szombati történések után alig akadna ember, aki szerencsésnek titulálná.- adta hírül a Bors.
jan. 28
7:21
Pokolgép robbant a kolumbiai fővárosban (Startlap)
Két ember életét vesztette, többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant a kolumbiai főváros, Bogotá északi részén - közölte a rendőrség. Helyszíni beszámolók szerint alaposan megrongálódott több...
jan. 28
7:36
"Be kell végezni a munkát" a Gázai övezetben (168 Óra Online)
Az izraeli jobboldal vezetője szerint "be kell végezni a munkát", meg kell szüntetni azt a fenyegetést, amelyet a palesztin iszlamista Hamász és a libanoni síita Hezbollah jelent a zsidó államra - tudósított az MTI.
jan. 28
7:36
Húsz centiméternyi hó esett Vas megyében! (Népszava)
Húsz centiméternyi hó esett Vas megyében Vasvár és Körmend környékén, ezért ott az utak ugyan járhatóak, de nehéz közlekedni, téli útviszonyokra kell számítani - mondta az MTI-nek Dávidházi Róbert, a Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének ügyeletese szerda reggel.
jan. 28
7:39
Kirill az új pátriárka (Kitekintő)
Nagyon magas szavazatkülönbséggel lett az orosz ortodox egyház feje.
jan. 28
8:12
Bizalmas katonai adatok egy mp3-lejátszón (Infostart)
"Minél tovább nézem, annál kevesebbet látok, és úgy gondolom, hogy egyre kevésbé kéne néznem" - mondta az az új-zélandi férfi, aki az amerikai hadseregre vonatkozó bizalmas adatokat talált egy százforintos boltban vásárolt mp3-lejátszón.
jan. 28
8:15
K+F: az EU és Magyarország is lemaradásban (Kitekintő)
A 2008-as bizottsági jelentés szerint továbbra is jelentős az Unió innovációs lemaradása az USA mögött. A magyar helyzet még rosszabb.
jan. 28
8:30
Durrantott a Yahoo (Napi)
jan. 28
8:33
Gyurcsány Ferenc közös uniós fellépést sürget a gáz-kártérítésében (Kitekintő)
Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök a ma (január 27.) Budapesten tartott Nabucco konferencián, közös álláspont kialakítását sürgette az orosz-ukrán gázvita következtében felmerült kártérítések kérdésében. Bár a miniszterelnök szerint a tagállamok felismerték, hogy az elszenvedett kár közös, az EU energiaügyi biztosa szerint ehhez először meg kell várni, amíg a felek felmérik a károkat. A magyar…
jan. 28
8:51
Ítéletidő az Egyesült Államokban - már 19 áldozat (Startlap)
Jég- és hóviharok söpörtek végig tegnap az Egyesült Államok keleti partjain, valamint a déli síkságokon. Az ítéletidőnek eddig 19 halálos áldozata volt. A viharok fákat döntöttek ki, elektromos vezetékeket szaggattak le Arkansas államban,...
jan. 28
9:06
Orosz gesztus Obamának: befagyasztott Iszkander-telepítés (HVG)
Oroszország felfüggesztette az Iszkander típusú harcászati rakétarendszereinek telepítési munkálatait a kalinyingrádi térségben - közölte az Interfax hírügynökséggel az orosz hadsereg vezérkarának egyik képviselője.
jan. 28
9:06
Oroszország leállította a rakétatelepítést (Infostart)
Oroszország felfüggesztette az Iszkander típusú harcászati rakétarendszereinek telepítési munkálatait a kalinyingrádi térségben - közölte az orosz hadsereg vezérkarának egyik képviselője az Interfax hírügynökséggel.
jan. 28
9:06
Ítéletidő gyilkol az USA-ban (Fotókkal) (168 Óra Online)
Az viharoknak eddig 19 halálos áldozata volt.
jan. 28
9:08
Belebukhat a gazdasági mentőcsomagba a kanadai kisebbségi kormány (Infostart)
Kanadában 2 évre szóló, 32 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet terjesztett a parlament elé a kormány; a programról szóló szavazás egyúttal dönt arról is, hogy hatalmon maradhat-e a Stephen Harper vezette kisebbségi kabinet.
jan. 28
9:09
Végre: kezdőlökés a Nabuccónak (Kitekintő)
A keddi budapesti Nabucco-csúcstalálkozó várhatóan kimozdítja a hét éve húzódó gázvezeték-építési projektet a holtpontról – nyilatkozták a BruxInfónak a konferencia résztvevői.
jan. 28
9:24
"Élő pajzsként" akarnak embereket használni (Népszava)
Háromszáz embert tartanak fogva a sri lanka-i tamil szakadárok a szigetország északi részén egy kórházban.
jan. 28
9:42
Ilyen nincs: autójával a templom tetejébe repült (Fotóval) (168 Óra Online)
35 métert repült a levegőben és 7 méteres magasságban ékelődött a tetőgerendák közé.
jan. 28
9:45
Lassan a bűnözők irányítják Mexikót (Kitekintő)
Napról napra újabb gyilkosságok sokkolják a mexikói társadalmat, miközben a kormány elkeseredetten küzd a szervezett bűnözés és drogkereskedelem ellen. A térség államai összefogást sürgetnek.
jan. 28
10:00
Áprilisban találkozhat Medvegyev és Obama (Infostart)
Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök első találkozójára vélhetően április 2-án Londonban kerülhet sor - erősítette meg szerdán újra az orosz külügyminisztérium.
jan. 28
10:03
Gasparovic: Tévedés, hogy nem kedvelnek a magyarok (Kitekintő)
Ivan Gašparovič államfő szerint téves információ, hogy őt nem kedvelik a szlovákiai magyarok.
jan. 28
10:18
Obama és Medvegyev Londonban randevúzik (HVG)
Dmitrij Medvegyev orosz és Barack Obama amerikai elnök első találkozójára vélhetően április 2-án Londonban kerülhet sor - erősítette meg újra az orosz külügyminisztérium.
jan. 28
10:18
Három év csüggedés következik a gazdasági purgatóriumban (Napi)
jan. 28
10:18
Hihetetlen időbuborékot fedeztek fel Németországban (168 Óra Online)
Mintha a Good bye Lenin című film kulisszái keltek volna életre egy lipcsei lakásban, amelynek most a televíziókon és a sajtón keresztül egész Németország csodájára jár. A lakásból ugyanis mind a mai napig nem költözött ki az NDK - adta hírül az MTI.
jan. 28
10:36
Brutális államosítás Németországban (Napi)
jan. 28
10:39
Oroszország nem fizet kompenzációt a gázkiesésért (Kitekintő)
Az orosz fél megerősítette: a Gazprom nem fizet kompenzációt az elmúlt hetek ellátáskiesései miatt sem Bulgáriának. Az orosz-ukrán gázvita következtében 18 uniós tagállamnak kellett ellátási gondokkal szembenéznie.
jan. 28
11:15
Putyin: Juscsenko alkotmányszegés árán került hatalomra (Kitekintő)
Az Orosz Föderáció miniszterelnöke Vlagymír Putyin kijelentette, hogy Oroszorszország és az Európai Unió az ukrajnai belpolitikai válság áldozatai lettek. Véleménye szerint az egész gázkrízis az ukrajnai belpolitikai helyzet következményeként alakult ki.
jan. 28
11:30
Obama támogatja Kairó béketeremtő tevékenységét (HVG)
Döntő fontosságú, hogy megszilárdítsák és kiterjesszék a Gázai övezetben létrejött tűzszünetet - hangsúlyozta George Mitchell, az amerikai elnök új közel-keleti különmegbízottja Kairóban.
jan. 28
11:33
Scheffer közelítené egymáshoz az EU-t és a NATO-t (Kitekintő)
Miközben a NATO távozó főtitkára a katonai szervezet és az EU közötti szorosabb együttműködést és egyeztetést sürgeti, megindult a holland származású politikus utódjának kijelölése. Jaap de Hoop Scheffer mandátuma ugyanis júliusban lejár, az utód nevét várhatóan az áprilisi csúcson jelentik be.
jan. 28
11:48
Hat csecsen gyanúsítottja van a bécsi merényletnek (HVG)
Hat csecsen gyanúsítottat vett őrizetbe szerda reggel az osztrák rendőrség azzal a két héttel ezelőtti bécsi merénylettel kapcsolatban, amelynek áldozata egy csecsen politikai menekült volt.
jan. 28
11:48
Irán bocsánatkérést vár Obama békejobbja helyett (Népszava)
Az új amerikai kormányzatnak alapjaiban, nemcsak taktikailag kell változtatnia iráni politikáján - jelentette ki szerdán az iráni elnök. Mahmúd Ahmadinezsád egyúttal felszólította amerikai kollégáját, Barack Obamát, hogy kérjen bocsánatot mindazokért a "bűnökért", amelyeket szerinte az Egyesült Államok Irán ellen elkövetett.
jan. 28
11:51
K+F: az EU és Magyarország is lemaradásban (Kitekintő)
A 2008-as bizottsági jelentés szerint továbbra is jelentős az Unió innovációs lemaradása az USA mögött. A magyar helyzet még rosszabb.
jan. 28
12:09
Szavazatvásárlás hírétől hangos a szlovák sajtó (Kitekintő)
„Az ellenzéknek be kell ismerni azokat a hibákat, melyeket még kormánypártokként követtek el.”
jan. 28
12:09
Csecseneket gyanúsítanak a bécsi merénylettel (Startlap)
Hat csecsen gyanúsítottat vett őrizetbe szerda reggel az osztrák rendőrség azzal a két héttel ezelőtti bécsi merénylettel kapcsolatban, amelynek áldozata egy csecsen politikai menekült volt. Gerhard Jarosch, a bécsi tartományi ügyészség...
jan. 28
12:24
A "betétesek nyakába varrják" a rossz hiteleket (Napi)
jan. 28
12:24
Elfogták a kegyetlen bécsi merénylet elkövetőit? (168 Óra Online)
Hat csecsen gyanúsítottat vett őrizetbe szerda reggel az osztrák rendőrség azzal a két héttel ezelőtti bécsi merénylettel kapcsolatban, amelynek áldozata egy csecsen politikai menekült volt.
jan. 28
12:42
Ahmadinezsád tanácsokat oszt Obamának (HVG)
Az új amerikai kormányzatnak alapjaiban, nem csak taktikailag kell változtatnia iráni politikáján - jelentette ki szerdán az iráni elnök.
jan. 28
12:45
Jenkik és tálibok: választás (Kitekintő)
A jelenlegi elnöknek nem csupán a már régóta létező problémákkal kell megküzdenie, hanem számos elnökjelölttel is.
jan. 28
12:45
Brüsszel negyedmilliárd eurót javasol a Nabuccora (Startlap)
Az Európai Bizottság szerdán hivatalosan javasolta, hogy a gazdaságélénkítési program keretében az Európai Unió támogassa 250 millió euróval a Nabucco gázvezeték építését. Ezen kívül a testület szokásos heti ülésén döntöttek...
jan. 28
13:00
Schröder: "ostobaságnak" minősítette a NATO döntését (Népszava)
"Ostobaságnak" nevezte Gerhard Schröder volt német kancellár a NATO döntését arról, hogy befagyasztotta rendszeres kapcsolatait Oroszországgal a tavaly nyári grúziai konfliktus nyomán.
jan. 28
13:03
Hathónapos béremelési stop Romániában? (Kitekintő)
Legkevesebb hat hónapra befagyaszthatja a közalkalmazottak bérét és a nyugdíjakat a kormány az idei költségvetésben, amely végleges formájában csütörtökre készülhet el.
jan. 28
13:18
Itt a vonalkodós sírkő – jön az iwiw-es temető? (168 Óra Online)
Kapcsolatba akar lépni a holtakkal? Japánban ez már lehetséges…
jan. 28
13:36
Az izraeli Nagyrabbinátus megszakította kapcsolatait a Vatikánnal (Népszava)
Az izraeli Nagyrabbinátus "meghatározatlan időre" megszakította hivatalos kapcsolatait a Vatikánnal amiatt, hogy XVI. Benedek pápa rehabilitálta Richard Williamson holokauszttagadó, tradicionalista püspököt - jelentette szerdán a Jerusalem Post.
jan. 28
13:39
Lelőtték Timosenko egyik tanácsadóját (Kitekintő)
Januér 25-én Odesszában lelőtték Dmitrij Rusztamovot, Julija Timosenko kormányfő egyik korábbi tanácsadóját.

Keresés