2009. január 28. szerda

jan. 28
0:00
Élvezetes összecsapások, valódi izgalmak a Profibox Promotion rendezvényén (Monokli)
Habár az előre meghirdetett 11 profi összecsapás helyett csak 7 került megrendezésre a Profibox Promotion keddi, estébe nyúló eseményén, de a sors és a szerencse úgy hozta, hogy azok maradéktalanul kielégíthették az ökölvívás szerelmeseit.
jan. 28
0:12
40. Magyar Filmszemle (Startlap)
Bár a nyitó ünnepséget csak január 29-én tartják, már 27-én megkezdődött a 40. Magyar Filmszemle, ahol közel száz magyar alkotás mérkőzik meg tudományos-ismeretterjesztő, dokumentum, tévéfilmes valamint nagy- és kisjátékfilmes kategóriában. Az egy hetes fesztivált plakátkiállítás és egyéb rendezvények kísérik.
jan. 28
0:15
Egy fehérje segíthet legyőzni az Alzheimer-kórt is? (HáziPatika)
Amerikai és uruguayi tudósok csoportja rábukkant egy megoldásra, hogyan késleltethető a krónikus idegsejt-pusztulással járó betegségek, például a Lou Gehrig-betegség kezdete, jelentette be az egyik kutató.
jan. 28
0:19
Amikor nem csak jót tesz az ágynyugalom (HáziPatika)
Riasztó képet mutatnak a felfekvéses sebek. Lassan gyógyulnak, és igen veszélyesek is lehetnek. Mire a bőr kisebesedik, alatta rég megindult a szövetpusztulás...Ellenszere a gondos ápolás.
jan. 28
0:42
Budapest - Bamako - 2009-01-27 17:19:18 (sat.hu)
Kilencedik, tizedik nap - képekkel.
jan. 28
0:48
Történet azokról, akik legyőzték Trianont (Startlap)
Kilencven éve, hogy a balassagyarmatiak fegyvert fogtak az ott állomásozó cseh katonák ellen és kiűzték őket, a város így Magyarország része maradhatott. A történtekről most A legbátrabb város címmel film készült Matúz Gábor rendezésében. Csütörtökön mutatják be a nógrádi városban.
jan. 28
1:00
Kézilabda-vb: olcsóbb jegyek csütörtökre, változhat a meccsünk ideje (NSO)
A horvátországi kézilabda-világbajnokság szervezői leszállították a belépők árát a csütörtöki helyosztókra. Akik a helyszínen szeretnének szurkolni az ötödik helyért a címvédő németek ellen küzdő magyar válogatottnak már 100 kuna, vagyis nagyjából 4000 forintért megtehetik ezt. A rendezők azzal indokolták az árleszállítást, hogy még bőven vannak belépők a helyosztókra és szeretnének jó hangulatot…
jan. 28
1:36
Kézilabda-vb: olcsóbb jegyek, változhat a meccsünk ideje (NSO)
A horvátországi kézilabda-világbajnokság szervezői leszállították a belépők árát a csütörtöki helyosztókra. Akik a helyszínen szeretnének szurkolni az ötödik helyért a címvédő németek ellen küzdő magyar válogatottnak már 100 kuna, vagyis nagyjából 4000 forintért megtehetik ezt. A rendezők azzal indokolták az árleszállítást, hogy még bőven vannak belépők a helyosztókra és szeretnének jó hangulatot…
jan. 28
1:54
Királynak lenni nehéz, főleg egy fehér furgonban (Totalcar)
Miért utálják a furgonosokat a többiek? Gyorsak, rutinosak, nem félnek a kockázattól. Ritkán is esnek pofára, de akkor nagyon.
jan. 28
1:58
Cosworth-motoros szürke kombi (Totalcar)
Ilyen autó pedig nincs is, mondták a kollégák, mikor meghallották, minek a próbájára készülök.
jan. 28
2:03
Készül a kötelező módosítása (Autó-Motor)
Elkészült az a munkaanyag – a biztosítók már véleményezték is –, amely a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) jelenlegi gyakorlatát módosítaná.
jan. 28
4:54
Feng shui a babaszobában (astronet.hu)
A feng shui mindenhol működik: ahol harmóniát teremtünk fizikai szinten, ott kézzel fogható eredményeket érhetünk el - lelki szinten. Így a babaszobában is, amelynek eredményeképpen gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges, és vidám baba lesz, akinek sírásmentesek az éjszakái, és mosolygósak a reggelei.
jan. 28
4:54
Átalakítja a kormányzás szerkezetét Gyurcsány (Népszava)
A világgazdasági válság kihívásaihoz igazítja a kormányzás szerkezetét a miniszterelnök. A kormány várhatóan a héten dönt a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK) létrehozásáról. A kormányfő vezette testület operatív ügyekben döntéshozatali centrumként működik majd.
jan. 28
5:12
Gyurcsány: gazdasági világválság idején van fontosabb dolog a parlament feloszlatásánál (Népszava)
Oszlassa fel saját magát az Országgyűlés – javasolja a Fidesz. Az ellenzéki párt elnökségi ülését követően tegnap Navracsics Tibor frakcióvezető kijelentette, véleményük szerint a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre kellene venni az indítványt, és a javaslat vitáját követően március 8-i hatállyal meg is szűnhetne a jelenlegi parlament mandátuma. A Fidesz azt szeretné, ha a…
jan. 28
5:12
Kóka János kimondta a szomorú valóságot (Népszava)
Valójában jól jött az orosz Gazprom és Ukrajna viszálya, mert Európa, ha későn is, de fölébredt. Túl későn, ahhoz képest, hogy a Balkán mellőzött lakói fájdalmasan megszenvedték ezt az eddig nem mindig kegyes telet, azonban talán időben még, amíg homályos tervekből a Nabucco vezeték valóság lehet. Az általában nem túlzottan reálpolitikus Kóka János, mint az illetékes magyar parlamenti bizottság…
jan. 28
5:21
A nyugdíjas egészségügyi hozzájárulása és a bt. áfája (HVG)
Kell-e egészségügyi szolgáltatási járulékot és tételes ehót fizetnie a nyugdíjasnak? Hogyan kell az áfát megfizetnie a bt.-nek? Egyedi esetek, szakértői válaszok Béres Molnár Gergelytől. (3 hozzászólás)
jan. 28
5:30
Több mint ötszáz bűncselekményt vallott be az elképesztő memóriájú betörő (Infostart)
Egy brit férfi igen "termékeny" rablónak bizonyult: több mint félezer bűncselekményt vallott be a rendőröknek, akik ledöbbentek, hogy a férfi milyen részletességgel idézi fel az évekkel ezelőtti eseteket.
jan. 28
5:30
Idén is csökkenhet a nyugdíjak reálértéke (Népszava)
A bérek reálértékének csökkenése miatt folytatódik a 2007-ben kezdődött tendencia, a nyugdíjak vásárlóértéke is kevesebb. A svájci indexálás miatt ugyanis a nettó keresetek 50 százalékban befolyásolják a nyugdíjak emelkedését. Kilenc éve vezették be a vegyes számítást, az első hét évben ez kedvezett az időseknek, kiegyensúlyozott növekedési pálya mellett ugyanis a keresetek dinamikusabban…
jan. 28
5:48
Hidegterápia: fürdőruhában -110 fokban (HVG)
Egészségügyi felmérések szerint minden ötödik ember szenved valamilyen ízületi problémától. Egy új kezelés, a teljes hidegtest terápia gyógyír lehet az ízületi fájdalmakra, sőt, kiváló eredméyneket lehet vele elérni különféle bőrbetegségek esetén is. Csupán három percet kell kibírni, igaz, kemény mínuszokban.
jan. 28
5:48
Csodák márpedig vannak! (Népszava)
Európában alighanem egyedülálló, hazánkban pedig egyenesen csodaszámba megy, hogy egy tudományos ismeretterjesztő műsor, a Delta majdnem fél évszázadon keresztül, negyvenöt éven át sugározza adását. Mi a példátlan sikersorozat titka? Sajnos az évforduló sem feledteti, hogy Magyarországon a tudományos ismeretterjesztés majdnem megszűnt létezni.
jan. 28
5:48
Megnőtt az esély a Nabucco megépítésére (Népszava)
A Nabucco-csúcs legnagyobb eredménye, hogy kimozdult a projekt a több éve tartó holtpontról – így összegezte a tegnapi budapesti tanácskozás eredményeit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Az eszmecserén részt vevő országok magas rangú küldöttségei egyértelműen kinyilvánították: június közepéig elfogadják a Közép-Európába gázt szállító vezeték létrehozásának szándékáról szóló kormányközi megegyezést.…
jan. 28
5:54
Milliók személyes adatait lopták el a hackerek! (Pénzcentrum)
Minden jel arra mutat, hogy feltörhették a brit Monster internetes álláskereső oldalt és onnan többmillió ügyfél személyes adatait lopták el....
jan. 28
5:56
Nincs pénz a számládon? Sokba kerülhet ez neked! (Pénzcentrum)
Azt hiszed, ha nincs folyószámlahiteled, vagy hitelkártyád, mindössze egy folyószámlával rendelkezel a bankodban, akkor nem lehet semmiféle tartozásod a pénzintézet felé? Sajnos ez nem igaz! Egyes folyószámlák esetén ugyanis előfordulhat negatív egyenleg is hónap végén, melyért cserébe természetesen kamatot számít fel a bank, méghozzá nem is keveset!...
jan. 28
5:57
Vámosi-Nagy: "Nincsenek százmilliók a vánkosokban" (Infostart)
Nem lenne hatása a megtakarításokra a kamatadó ideiglenes eltörlésének, épp ezért nem tartja jó ötletnek az erre vonatkozó javaslatot az Ernst & Young adóigazgatója. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint az egyes iparágakat érintő célzott intézkedések helyett jobbnak tartaná a 2-3 százalékos járulékcsökkentést.
jan. 28
6:00
Solarával az angyalok üzennek 2009-re (astronet.hu)
Solara - spirituális gondolkodó, több szakrális témájú könyv szerzője - úgy tartja, eredendően mindnyájan angyalok vagyunk, csak éppen elvesztettük az erre vonatkozó emlékeinket. Ha képesek lennék (márpedig képesek vagyunk) megismerni angyali lényünket, megtudhatnánk mi dolgunk itt valójában, és az Univerzum többi lakóját is képesek lennénk érzékelni.
jan. 28
6:02
Sistergő égi energia: a villámlás - képgalériával (astronet.hu)
A villámlás és a mennydörgés az isteni harag kifejezője a mitológia világában, de számtalan utalást találhatunk rá a Bibliában is. A sötét égbolton éles fénycsóvaként átcikázó, izzó-fehér villámok az égi energia földre szállását jelképezik, amelyek egyaránt lehetnek teremtő és pusztító erejűek - legalábbis a különböző kultúrák szerint.
jan. 28
6:06
Az exportőröket is sújtja a forint árfolyamának ingadozása (Napi)
jan. 28
6:06
„Mary Zsuzsi beteg ember" (Blikk)
Nem élvezheti a boldogságot Mary Zsuzsi (61), akit volt férje, Klapka György (81) támad.
jan. 28
6:06
Ez lett a legkisebb hibrid (Blikk)
Az új japán kisautó lesz a hibridek kínálatának legolcsóbb tagja.
jan. 28
6:06
Bajnai: fel kell hagyni a sok-sok éve tartó önámításunkkal (HVG)
A munkanélküliség növekedésének megakadályozása érdekében a kormánynak kiemelt feladata föllépni – hangoztatták többen is azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Válságban a kapitalizmus is? címmel rendezett a XXI. Század Intézet. Surányi György és Bajnai Gordon a jegybank tevékenységének megítélésében nem volt azonos állásponton. (6 hozzászólás)
jan. 28
6:06
Beckham balhézott a nejével (Blikk)
David maradna Milánóban, felesége menne vissza Los Angelesbe
jan. 28
6:06
Megmentelek, kicsim, ha kell (Blikk)
Judit már mentő nélkül is tud segíteni kisfián.
jan. 28
6:06
A régit eladja - az újat 20 milliárdért bérli a MÁV (168 Óra Online)
Több mint húszmilliárd forintnyi közpénzért bérel magának irodákat a következő 15 évben a Magyar Államvasutak - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 28
6:08
Clooney Vészhelyzetben (Blikk)
Vele indult a sikersorozat, és vele is kell lezárni
jan. 28
6:08
Talmácsi: Fáj a csuklóm (Blikk)
Úgy tűnik, nagyon nehezen gyógyul a makacs sérülés
jan. 28
6:08
Követték Ophélie-t (Blikk)
Két francia rendőr érkezik segítségül.
jan. 28
6:10
Béres Alexandra: Elrontották az ételeimet! (Blikk)
"Mind minőségi, mind mennyiségi aspektusból, illetve a nyújtott szolgáltatás színvonalát is egyre többen találták méltatlannak"
jan. 28
6:10
Helyrepofozták Erdeiéket (Blikk)
Árnikakenőcs és Bioptron lámpa segíti a gyógyulásban a két világbajnok bunyóst.
jan. 28
6:10
Halálhajó (Blikk)
A CNN vádja: 555 burmai tűnt el Thaiföld területén.
jan. 28
6:12
Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre! (Pénzcentrum)
A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be....
jan. 28
6:12
Tízmilliárdos adósságot görgetnek a költségvetési intézmények (168 Óra Online)
Decemberben a kormány több tíz milliárd forintnyi tartalékot szabadított fel a 2008-as költségvetésből, így várható volt, hogy az elmúlt évekhez képest nem túl magas költségvetési intézményi adósságállomány tovább csökken - írja a Napi Gazdaság szerdán.
jan. 28
6:12
45 éves a Delta! (Blikk)
Kudlik Júlia nem volt ott a születésnapi ünnepségen
jan. 28
6:12
Kiszenvedtük a győzelmet! (Blikk)
Teljesítette a magyar kézilabda-válogatott a kitűzött célt: a legjobb nyolc között végez a vb-n.
jan. 28
6:12
Bedőlnek a hiteleink! (Blikk)
Sokan csak most szembesülnek azzal: megnőtt a kölcsönük törlesztőrészlete. Van segítség az adósságcsapdában?
jan. 28
6:14
Kiviben volt a skorpió (Blikk)
Az emberre is veszélyes állat már több napja ott élt a lakásban
jan. 28
6:15
Bajnai: fel kell hagyni a sok-sok éve tartó önámításunkkal (HVG)
A munkanélküliség növekedésének megakadályozása érdekében a kormánynak kiemelt feladata föllépni – hangoztatták többen is azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet Válságban a kapitalizmus is? címmel rendezett a XXI. Század Intézet. Surányi György és Bajnai Gordon a jegybank tevékenységének megítélésében nem volt azonos állásponton. (7 hozzászólás)
jan. 28
6:16
Ingatlanbotrány már Zuglóban is (Blikk)
Végül akár 174 millióba is kerülhet az önkormányzatnak a „nagy” üzlet.
jan. 28
6:24
Sok tartozást rendeztek a költségvetési intézmények (Napi)
jan. 28
6:24
Nem fizette a "forradalmi adót" - felrobbantották (168 Óra Online)
Két ember életét vesztette, többen megsebesültek, miután helyi idő szerint kedd este pokolgép robbant a kolumbiai főváros, Bogotá északi részén - közölte az MTI rendőrségi források alapján.
jan. 28
6:24
Emelkedett a benzin ára (Népszava)
Emelte bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Keresés