2009. január 30. péntek

jan. 30
0:09
Új év, új fogadalom (HáziPatika)
Az év első hónapjában igyekszik mindenki eleget tenni a szilveszterkor tett ígéretének. Szeretne több figyelmet fordítani az igazán lényeges teendőire, elsöpörni a hátráltató gondolatait. Lássuk, mire érdemes figyelni, hogy...
jan. 30
0:09
Férfi Euroliga: szoros meccsen verte az Olympiakoszt az AJ Milano (She)
A férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjének első fordulójában az E-csoportban az AJ Milano szoros meccsen, mindössze két ponttal bizonyult jobbnak az Olympiakosznál. A H-csoportban magabiztosan győzött a Fenerbahce otthonában a címvédő CSZKA Moszkva.
jan. 30
0:13
A kávé megvédhet az Alzheimer-kórtól?! (HáziPatika)
Finn és svéd kutatók közleménye szerint a mérsékelt mennyiségű kávét fogyasztó középkorú emberek jelentősen csökkentik az Alzheimer-kór kialakulásának rizikóját.
jan. 30
0:27
Rosberg véget vetne a Formula-1-es fogyási mániának (Formula)
Veszélyes lehet a versenyzőkre nézve
jan. 30
0:30
Karmahoroszkóp - január 31-től február 6-ig (NLC)
Kissé feszült lesz a hét, hiszen a Szaturnusznak és az Uránusznak ismét nagyon erős lesz a szembenállása, és mindehhez el kell még viselnünk a Vénusz és a Plútó nehéz fényszögét is. Az a fontos, hogy higgadtak, türelmesek maradjunk, és legyőzzük az irigység, a féltékenység érzését.
jan. 30
0:45
Prost több akciót vár a versenyzőktől (Formula)
Túl sok a stratégia
jan. 30
0:47
Vásáry Tamás a MÁV Szimfonikusokat vezényli (Metropol)
Két évtized után pénteken este lép ismét pódiumra a MÁV Szimfonikus Zenekarral Vásáry Tamás zongoraművész és karmester, aki a Zeneakadémia nagytermében nemcsak eljátssza Mozart C-dúr zongoraversenyét, hanem a hangszer mellől irányítja az együttest.
jan. 30
0:49
Több szakember távozott a Hondától (Formula)
Eecklaert Kolles projektjét segíti
jan. 30
0:57
Robert Capa retrospektív kiállítása Belgiumban (Metropol)
Robert Capának, a XX. század egyik legjelentősebb fotóriporterének a képeiből nyílik retrospektív kiállítás pénteken Brüsszelben, a Belgiumi Zsidó Múzeumban.
jan. 30
1:07
Abba - The Show - ráadáskoncerttel (Metropol)
Két alkalommal - február 10-én és 11-én - is bemutatják Budapesten a világ legnagyobb ABBA-showját, amelyből eredetileg csak egy előadást terveztek. Az előadások mindkét nap fél 8-kor kezdődnek.
jan. 30
1:17
Magyar filmek a rotterdami fesztiválon (Metropol)
Fliegauf Benedek és Kardos Sándor legújabb alkotásainak világpremierje gazdagítja a szerdán kezdődött rotterdami filmfesztivál programját, a hollandiai seregszemle zsűrijének munkájában pedig Mundruczó Kornél rendező vesz részt.
jan. 30
1:27
Szoboravatás a Reneszánsz év zárónapján (Metropol)
A Reneszánsz év zárónapján, szerdán avatta fel eredeti helyén, a budai Várban Antonio Bonfini humanista történetíró II. világháborúban elpusztult mellszobrának másolatát Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Andrea Maria Antonini, az olasz humanista szülővárosa, Ascoli Piceno polgármester-helyettese.
jan. 30
1:37
A tavalyi legnagyobb kasszasiker: a Mamma Mia! (Metropol)
Rekordbevételek születtek a tavalyi év során a brit mozikban, köszönhetően az olyan kasszasikereknek, mint a Mamma Mia! vagy A kvantum csendje című filmek - közölte a brit Filmtanács.
jan. 30
1:47
New York: Csordultig magyar (Metropol)
Tavaly november végén beszélgettem a január 24-én kezdődő New York-i magyar évadról egy fáradt és boldog Orsós László Jakab­bal. A New York-i magyar intézet vezetője túl volt két és fél nehéz éven, az évad szervezésének legnagyobb részén.
jan. 30
1:57
Sukiyaki-Western Django (Metropol)
Számomra már a cím is bizarr, hiszen a „western” kifejezést két másik, távol-keletinek hangzó szóval együtt hallani nem mindennapi – majd amikor megtudtam, hogy a szóban forgó mű egyfajta „remake”, meglévő kis hitemet is kezdtem elveszíteni.
jan. 30
2:03
Londonban több ember téved el, mint bárhol máshol a világon (Metropol)
Szinte nincs olyan Londnban járó ember, aki legalább egyszer ne tévedt volna el a brit fővárosban.
jan. 30
2:07
Szerencsés lehet a 13-as az Oscar gálán (Metropol)
A Brad Pitt főszereplésével készült Benjamin Button különös élete című film kapta a legtöbb jelölést - tizenhármat - a 81. Oscar-díjkiosztó gálára. A második legtöbb jelölés a Golden Globe-on taroló Danny Boyle-film a Gettó milliomos.
jan. 30
2:13
Új szobor a reneszánsz év alkalmából (Metropol)
Lebó Ferenc győri szobrászművész alkotása, a Mátyás királyt ábrázoló bronz szobor, amit Hunyadi Mátyás királlyá választásának 550. évfordulójára a reneszánsz év alkalmából emeltetett a város.
jan. 30
2:17
Amal szerint a világ (Metropol)
Amal Kumar Amélie, a franciák bájos hősnőjének távoli rokona lehet sejtésem szerint. Richie Mehta ma a mozikba került filmjében, az Amalban a szimpatikus - és francia társához hasonlóan kicsit furcsa - riksasofőr a jóindulat és a segítő szándék megtestesülése.
jan. 30
2:23
Az MT jövőre a belföldi turizmusra koncentrál (Metropol)
A Magyar Turizmus (MT) Zrt. 2009-ben a belföldi és a környező országokból érkező idegenforgalom ösztönzésére koncentrál - emelte ki a szervezet 2009-es stratégiájának fő célkitűzését Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója hétfőn, az MT budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 30
2:27
Ibiza, a gazdagok játszótere (Metropol)
Január 24-én szombaton a Privében játszik Smokin Jo, aki a kilencvenes évek londoni illegal rave-jeiből indulva nőtte ki magát a szigetország egyik legvagányabb, legkeresettebb női lemezlovasává. Interjú.
jan. 30
2:33
Újra karácsonyi lázban ég Betlehem (Metropol)
Nyolc komor év után újra karácsonyi hangulatot áraszt Jézus szülővárosa, Betlehem. A város minden hotelszobáját lefoglalták már január végéig, a központi Jászol-tér zsúfolásig tele van turistákkal, az izraeli és palesztin erők pedig mind azon fáradoznak, hogy zavartalanul folyjanak az események az ünnepek alatt.
jan. 30
2:37
Szemle a javából (Metropol)
A 40. Magyar Filmszemle január 27-én a dokumentumfilmek vetítésével kezdődik az idei egyik új helyszínen, a MOM Parkban. A nyitógálát a Budapesti Kongresszusi Központban (BKK), a másik új helyen 29-én este tartják.
jan. 30
2:43
Az utasok nem szeretik a trükkös díjakat (Metropol)
Ezer amerikai légi utast kért meg az IBM és a Braun Research, hogy repülésükkel kapcsolatos legkellemetlenebb élményeiket mondják el.
jan. 30
2:47
Elektronikus úton is lehet jegyet váltani a Filmszemlére (Metropol)
Az interneten keresztül is lehet jegyet venni a 40. Magyar Filmszemle Palace MOM Parkban tartott vetítéseire; az idén bevezetett rendszer nagyban megkönnyíti mind a mozi dolgozóinak, mind a nézőknek a dolgát - mondta Szabó Szabolcs, a Palace Mozihálózat informatikai csoportjának vezetője pénteken.
jan. 30
2:53
Hangulatos ünnepi pihenés Krakkóban (Metropol)
Vendégszerető és otthonos karácsonyt és újévet, illetve fergeteges szilvesztert tölthet Krakkóban és környékén a látogató. Kirándulási tippek – klasszikusok és új ötletek.
jan. 30
2:57
Könyv Mátyás király hétköznapjairól (Metropol)
Szemléletes képet nyújt a Mátyás király trónra lépésétől haláláig (1458-1490) tartó időszak hétköznapi világáról E. Kovács Péter Hétköznapi élet Mátyás király korában című könyve, amelyet pénteken mutattak be az érdeklődőknek a Budapesti Történeti Múzeumban.
jan. 30
3:03
Sikeresen startoltak a Q400-asok (Metropol)
Kipróbáltuk a Malév újonnan üzembe állt Bombardier Q400-as repülőjét. Élménybeszámoló és fotógaléria.
jan. 30
3:07
Átadták a Magyar Filmkritikusok Díjait (Metropol)
A legtöbb díjat a Nyomozó, a legjobb filmnek járó B. Nagy László díjat a Delta kapta, Bacsó Péter munkásságát életműdíjjal jutalmazták a filmkritikusok.
jan. 30
3:13
Elragadó nyugalomban (Metropol)
„Mindenkinek csak javasolni tudom: iktassunk egy kis pihenést a nagy karácsonyi rohanásba. Üljünk be az autónkba és vegyük az irányt az ausztriai Tirol felé.”
jan. 30
3:17
Bezárás fenyeget több budapesti art-mozit (Metropol)
A Budapesti Art-mozi Egyesület a Fővárosi Önkormányzathoz fordul anyagi segítségért, mivel a a csökkenő támogatás, a növekvő üzemeltetési költségek és a gazdasági válság miatt várhatóan visszaeső nézőszám még jobban ellehetetleníti munkájukat.
jan. 30
3:23
Aláírták a hévízi fürdő ötmilliárdos fejlesztési projektjét (Metropol)
Új fürdő és terápiás centrum kialakítását teszi lehetővé Hévízen a 1,5 milliárd forintos támogatással, összesen 5 milliárd forintból megvalósuló fejlesztési projekt, amelynek támogatási szerződését pénteken írták alá a fürdővárosban.
jan. 30
3:27
Magyar filmek a Duna Televízióban (Metropol)
Többek között Tarr Béla, Bacsó Péter és Elek Judit filmjeit is műsorra tűzi A magyar film napjai elnevezésű sorozatában a Duna Televízió a 40. Magyar Filmszemle idején, január 26. és február 3. között.
jan. 30
3:33
Kedvezményekkel csábít Velence (Metropol)
Kedvezmények bevezetésével igyekszik leküzdeni az idegenforgalomban is érezhető visszaesést Velence. Azok a turisták, akik kevésbé frekventált időszakokban látogatnak a lagúnák városába, 20 százalékos kedvezményt kapnak a tömegközlekedési eszközökre, a szárazföldi parkolóhelyekre és a városi múzeumokba.
jan. 30
3:37
Díjnyertes versenyfilmek a Magyar Televízióban (Metropol)
Díjazott magyar filmekkel, élő közvetítésekkel és interjúkkal várja nézőit a filmszemle idején az Magyar Televízió.
jan. 30
3:43
2011-re visszatérnek a nyitotthátú buszok Londonban (Metropol)
Meghajolva a polgárok nosztalgiája előtt, visszaengedi a pár éve lecserélt nyitotthátú emeletes buszokat a londoni tömegközlekedésbe a brit főváros polgármestere.
jan. 30
3:47
A családi lét nagy kérdései (Metropol)
A szabadság útjai a Wheeler házaspár történetén keresztül olyan kérdéseket feszeget, hogy fel kell-e áldozni a családért az álmainkat? Mi a férfi és a nő szerepe a társadalomban?
jan. 30
3:53
Tolvajok járnak a fürdőkben (Metropol)
Ismét történtek olyan lopások az egyik budapesti fürdőben, amilyenről a legutóbb a Fürdők Éjszakáján lehetett hallani.
jan. 30
3:57
Underworld: vissza a kezdetekhez (Metropol)
Valójában meglepően pörgősre, izgalmasra és érdekesre sikerült, ami egy sorozat harmadik része esetében különösen pozitív.
jan. 30
4:03
Párizs és Linz fényárban (Metropol)
Párizs belvárosa január végéig ünnepi díszben pompázik, Linz pedig otthonos karácsonyi hangulattal készül.
jan. 30
4:07
Elveszett város és illúziók (Metropol)
Vannak nagy titkai az emberiség történelmének, és vannak írók, akik tökéletes témát találnak ezekben.
jan. 30
4:13
Több mint három milliárd forintból szépül Szeged belvárosa (Metropol)
A megyei jogú városok európai uniós pénzt nyertek integrált városfejlesztési projektekre és belvárosi rehabilitációra a közelmúltban; ennek eredményeképp Szegeden 3,3 milliárd forintból megújul és kiegészül a belváros.
jan. 30
4:17
Az első 3D szexfilm (Metropol)
Egy hongkongi producer háromdimenziós erotikus filmmel akarja visszacsábítani a nézőket a mozikba.
jan. 30
4:23
Fejlesztik az idegenforgalmi szolgáltatásokat és szálláshelyeket a Dél-Dunántúlon (Metropol)
Több mint 17 milliárd forint uniós forrással kezdődött meg több idegenforgalmi fejlesztés az elmúlt hónapokban a Dél-Dunántúlon.
jan. 30
4:27
Springsteen új lemeze (Metropol)
Working on a Dream címmel ma jelent meg Bruce Springsteen 16. stúdióalbuma, rajta egy Golden Globe-díjas felvétel is. Nyerje meg!
jan. 30
4:33
Hétvégétől lehet sízni Bánkúton (Metropol)
A hétvégétől ismét lehet síelni a bükki síparadicsomban, Bánkúton, egyelőre egy felvonót helyeznek üzembe.
jan. 30
4:37
Heath Ledgert díjazta az amerikai színészegyesület is (Metropol)
Az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG) idén Meryl Streepnek ítélte a legjobb női, Sean Pennek pedig a legjobb férfi főszereplő díját. Heath Ledger bizonyult a legjobb férfi mellékszereplőnek.
jan. 30
4:43
Interjú – Maróthy Mária (Metropol)
A FogLak projekt szakmai vezetője elmondja, hogy 2013-ig összesen négy és fél milliárd forintot fordíthatnak uniós forrásból a hajléktalan emberekre. Erre az összegre a különböző szociális ellátóintézetek pályázhatnak majd, ők megvizsgálják, hogy a hozzájuk tartozó emberek közül kinek van esélye az elhelyezkedésre.
jan. 30
4:43
Hajójárat a Dunakanyar öt települése között (Metropol)
A Dunakanyarban helyi kiránduló hajójárat megszervezését tervezi a zebegényi önkormányzat az idegenforgalom fellendítésére; ez ügyben már tárgyal az érintett települések vezetőivel.
jan. 30
4:47
Megjelent Orszáczky Jackie egyik utolsó koncertje DVD-n (Metropol)
Jackie Orszáczky, a hetvenes évek legendás Syrius együttesének basszusgitárosa és énekese 2007 nyarán adta élete utolsó koncertjeit Magyarországon. Az A38 Hajó színpadán 2007. augusztus 9-én lépett fel, s több mint kétórás koncertjéről a Hajó stábja DVD-t jelentetett meg.

Keresés