2009. január 30. péntek

jan. 30
5:15
Megnyílt a 40. Magyar Filmszemle - A politikát idén nem érdekelte a mustra (Népszava)
Törőcsik Mari nyitotta meg a 40. Magyar Filmszemlét tegnap a Budapest Kongresszusi Központban. A hosszú ideig lábadozó művész megjelenésénél aligha lehetett volna ünnepélyesebb pillanata a jubileumi szemle nyitányának, hiszen a Kossuth-díjas művész pályája egybeforrt a magyar film elmúlt évtizedeivel. A nyitóünnepségen átadták az az életműdíjakat, valamint a Magyar Mozgókép Mestere címet.
jan. 30
7:21
Készülnek az alternatív helyszínek Pécset (Népszava)
Alternatív helyszínek készülnek arra hogy ott rendezzék az Európa Kultúrális Fővárosa rendezvényeit ha a tervezett épületek nem készülnek el 2010-ig
jan. 30
7:36
"Messziről jöttem vissza, hogy megnyissam a 40. Magyar Filmszemlét" (Infostart)
Törőcsik Mari színművész csütörtök este hivatalosan is megnyitotta a 40. Magyar Filmszemlét. Az ünnepélyes megnyitón átadták az Filmszemle életmű-díjait és a Magyar Mozgókép Mestere díjat.
jan. 30
8:30
Milyen a film, ha magyar? - videó (HVG)
A legfelemelőbb pillanat eddig Törőcsik Mari megjelenése volt. Zajlik a 40. Magyar Filmszemle. Kicsi, olykor savanyú, de a miénk. Évről-éve a szakma ünnepe is, de néha önmagát ünnepli. Nem baj. A lényeg, hogy a filmek jók legyenek. Az idei termésről még kevesen tudtak nyilatkozni a hvg.hu kamerájának, de arról, létezik-e még "a magyar film", mindenkinek volt véleménye.
jan. 30
8:48
Ugandai menekülttábortól a BBC-ig - a Filmszemle dokumentumfilmjeiből (Infostart)
Egy ugandai menekülttábor életét, egy BBC-nél gyakornokoskodó húszéves lehetőségeit, valamint egy, a politikai csatározások miatt széthulló család történetét is megismerhetjük a 40. Magyar Filmszemle dokumentumfilmjeit nézve. Az alkotók 151 produkciót neveztek be ebben a kategóriában, amelyből 31 került be a versenyprogramba. Az InfoRádió ezekből szemezgetett.
jan. 30
9:27
Teltházas előadások New Yorkban a magyar kulturális évadban (Népszava)
Teltházas előadásokon szerepeltek magyar előadóművészek a héten a New York-i Carnegie Hallban: közönségsikert aratott kedden Roby Lakatos cigány hegedűművész és zenekara, csütörtökön pedig Eötvös Péter zeneszerző-karmester-zongorista.
jan. 30
10:36
Jézus nyomában jártunk kameránkkal (HVG)
Múzeumokban nem szokás engedni, hogy bárki forgasson. De a hvg.hu videósa nem bárki. A budapesti Szépművészeti Múzeum Domenikos Theotokopoulos, azaz El Greco Evangelista Szent Jánosa köré szervezett kiállítást. Egy mű és kulturális kontextusa videósunk szemével.
jan. 30
13:03
MTV: Horváth Pál az új örökös tag (Népszava)
Az alapítás óta az intézménynél dolgozó Horváth Pált választotta tagjává a Magyar Televízió (MTV) Örökös Tag Alapítványa - tájékoztatta a közszolgálati médium pénteken az MTI-t.
jan. 30
15:06
Szenzáció: Madonna Magyarországon koncertezik (Infostart)
Magyarország lesz az egyik állomása Madonna 2009 nyarán újra induló Sticky and Sweet turnéjának. Az énekesnő korábban sohasem koncertezett hazánkban, de hivatalos honlapjának közleménye szerint Románia, Bulgária és Szerbia is a koncertkörút állomásai közt szerepel.
jan. 30
16:18
Bacsó Péter: Azt a filmem szeretem a legjobban, amelyiket éppen elfelejtik (Infostart)
Életmű-díjjal tüntették ki a 40. Magyar Filmszemlén Bacsó Pétert. A tanú, a Sztálin menyasszonya, valamint a Hamvadó cigarettavég című filmek készítője a lázadást szereti megfilmesíteni, különösen a nők lázadása érdekli. Idei versenyfilmje, a "Majdnem szűz" is erről szól.
jan. 30
16:54
Madonna Magyarországon is fellép nyári turnéján (HVG)
Magyarországi koncert is szerepel Madonna pénteken bejelentett nyári európai turnéján, de a - vélhetően budapesti - fellépés időpontját még nem tűzték ki.
jan. 30
21:48
Nyáron Budapestre jöhet Madonna (Startlap)
Még tárgyalások folynak arról, hogy fellép-e a nyáron Budapesten Madonna. Koncertprogramja szerint igen.
jan. 30
22:24
Két esküvő, egy időpont (Startlap)
Két barátnő esküdt ellenséggé válik, amikor kiderül: ugyanoda és ugyanakkorra szervezték esküvőjüket. Erről szól a Csajok háborúja, nem többről.
jan. 30
23:54
Ezt láttuk a Filmszemlén – első rész (Startlap)
Érződik a válság a Filmszemlén: olcsó és mérsékelten eredeti játékfilmek váltják egymást. Mindenesetre láttunk egy rögtönzött városi drámát, egy kétszereplős, minimalista terápiafilmet, még egy rögtönzött városi drámát és a Magyar Filmszemle első nem magyar filmjét.

Keresés