2009. február 1. vasárnap

febr. 1
7:36
Magyar siker New-Yorkban (Spa Trend Online)
Kurtág György és Ligeti György művei csendültek fel Eötvös Péter vezényletével szombat este a New York-i Carnegie Hallban; a világ leghíresebb előadóihoz szokott közönséget lenyűgözte a koncert.
febr. 1
10:18
Punk, sanzon és fülledt erotika: Budapesten koncertezik a Nouvelle Vague (Infostart)
A francia Nouvelle Vague a nyolcvanas évek poszt-punk hullámának legnagyobb slágereit adja elő francia sanzonként, karibi dzsesszként, latinos bossa novaként átdolgozva. Az áthallásos szövegekről és énekesnői érzéki előadásmódjáról is ismert csapat vasárnap este az A38-on koncertezik.
febr. 1
10:36
Száznyolcvan éve született Orbán, a "legnagyobb székely" (Spa Trend Online)
Száznyolcvan éve, 1829. február 3-án született az Udvarhely megyei Lengyelfalván Orbán Balázs néprajzi gyűjtő, történetíró, politikus, akit az utókor a "legnagyobb székelyként" tart számon.
febr. 1
10:54
Olasz elkötelezettség: Soha ne feledjük a soát (Spa Trend Online)
Európában egyedülálló tárgyat vezetett be a római Sapienza egyetem: arra képezi a jelentkezőket, hogy miként tanítsák a soát, miként mondhatják el a zsidók elleni népirtás történetét oly módon, hogy soha ne merülhessen feledésbe Olaszországban. A tanfolyam elvégzése a soá tanítására jogosító master diplomát biztosít.
febr. 1
13:54
Magyar filmek: Se veled-se nélküled (Spa Trend Online)
A filmkészítés egyre nehezebb külföldi partnerek nélkül, de velük sem minden egyszerű - állapították meg a nemzetközi koprodukciókról, a filmforgalmazásról, a hazai és külföldi filmes szakma különbségeiről tartott kerekasztal-beszélgetésen részt vevő fiatal hazai rendezők a 40. Magyar Filmszemlén vasárnap Budapesten.
febr. 1
14:39
40 ezer jegyet vettek a 40. Magyar Filmszemlére (Metropol)
A 40. Magyar Filmszemle vetítéseire szombat estig mintegy 40 ezer jegyet váltottak, így az idei eseménysorozat már biztosan nézettebb lesz, min a tavalyi, amikor összesen csaknem 37 ezer belépőt adtak el.
febr. 1
15:33
Lem-novella a filmvásznon (Metropol)
Magyar Filmszemle Hogy műfajilag mi a film? Én leginkább a sci-fi jelzőt húznám rá, de a rendező a film utáni beszélgetésen inkább furcsaságnak hívta az alkotást.
febr. 1
15:51
Jól adagolt borzongás (Metropol)
A könyv egy titokzatos sorozatgyilkos utáni hajszára hívja az olvasót. A főhősnő, Sara Linton kórboncnok.
febr. 1
20:03
Kultúrával a szlovák-magyar jó viszonyért (Metropol)
Közös ernyő alá gyűjti a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet azokat a civileket, írókat, művészeket, tanárokat, újságírókat mindkét országból, akik hajlandók tenni a szlovák-magyar jó viszonyért, s ez a tevékenység - Krasztev Péter intézetigazgató reményei szerint - az egész évet átszövi.
febr. 1
20:39
Purcell tündérkirálynője a Művészetek Palotájában (Metropol)
A brit zene géniusza, Henry Purcell műve, A tündérkirálynő kerül színre kedden este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: Vashegyi György vezényletével a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szólaltatja meg a darabot.
febr. 1
20:41
Mégis folytatódik a filmvásznon a Narnia-sorozat (Metropol)
A róka megmentette az oroszlánt: a Fox filmstúdió beugrott a Disney helyére, amely a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, valamint a Caspian herceg után gazdasági megfontolásokra hivatkozva lemondott a további epizódok megfilmesítéséről.
febr. 1
20:43
Film lett a Made in Hungariából (Metropol)
A József Attila Színházban nyolc éve nagy sikerrel futó musicalt, amely Fenyő Miklós ifjúkori éveiről szól, Fonyó Gergely rendező vitte filmre. Alkotását csütörtöktől mutatják be a mozik, de előtte, a 40. Magyar Filmszemle keddi díjkiosztója után már levetítik az alkotást.

Keresés