2009. február 1. vasárnap

febr. 1
10:18
Punk, sanzon és fülledt erotika: Budapesten koncertezik a Nouvelle Vague (Infostart)
A francia Nouvelle Vague a nyolcvanas évek poszt-punk hullámának legnagyobb slágereit adja elő francia sanzonként, karibi dzsesszként, latinos bossa novaként átdolgozva. Az áthallásos szövegekről és énekesnői érzéki előadásmódjáról is ismert csapat vasárnap este az A38-on koncertezik.
febr. 1
12:27
Szemjáték (Startlap)
Vöröslött a sudár süldő szőke haja. Lágyan omlott, midőn becélozta a hátsó fotelt a buszon. A lány szemét azonban már hiába kereste Kocsor. Barna volt tán? A jó ég tudja. Rejtve maradt az élet sűrűjében.
febr. 1
14:33
Többen voltak szombatig a Filmszemlén, mint tavaly összesen (Startlap)
A 40. Magyar Filmszemle vetítéseire szombat estig mintegy 40 ezer jegyet váltottak, így az idei eseménysorozat már biztosan nézettebb lesz, min a tavalyi, amikor összesen csaknem 37 ezer belépőt adtak el - közölte Kozma Ilona, a szemle programigazgatója...
febr. 1
14:39
40 ezer jegyet vettek a 40. Magyar Filmszemlére (Metropol)
A 40. Magyar Filmszemle vetítéseire szombat estig mintegy 40 ezer jegyet váltottak, így az idei eseménysorozat már biztosan nézettebb lesz, min a tavalyi, amikor összesen csaknem 37 ezer belépőt adtak el.
febr. 1
15:27
Szétszórják az űrben a Star Trek megalkotóját (Startlap)
Az űrben szórják szét 2012-ben a Star Trek című népszerű tudományos-fantasztikus tv-sorozat alkotójának, Eugene Roddenberrynek (1921-1991) és feleségének, Majel Barrett-Roddenberry színésznőnek (1932-2008) a hamvait - jelentette be a ritka...
febr. 1
15:33
Lem-novella a filmvásznon (Metropol)
Magyar Filmszemle Hogy műfajilag mi a film? Én leginkább a sci-fi jelzőt húznám rá, de a rendező a film utáni beszélgetésen inkább furcsaságnak hívta az alkotást.
febr. 1
15:51
Jól adagolt borzongás (Metropol)
A könyv egy titokzatos sorozatgyilkos utáni hajszára hívja az olvasót. A főhősnő, Sara Linton kórboncnok.
febr. 1
20:03
Kultúrával a szlovák-magyar jó viszonyért (Metropol)
Közös ernyő alá gyűjti a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet azokat a civileket, írókat, művészeket, tanárokat, újságírókat mindkét országból, akik hajlandók tenni a szlovák-magyar jó viszonyért, s ez a tevékenység - Krasztev Péter intézetigazgató reményei szerint - az egész évet átszövi.
febr. 1
20:39
Purcell tündérkirálynője a Művészetek Palotájában (Metropol)
A brit zene géniusza, Henry Purcell műve, A tündérkirálynő kerül színre kedden este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: Vashegyi György vezényletével a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szólaltatja meg a darabot.
febr. 1
20:41
Mégis folytatódik a filmvásznon a Narnia-sorozat (Metropol)
A róka megmentette az oroszlánt: a Fox filmstúdió beugrott a Disney helyére, amely a Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, valamint a Caspian herceg után gazdasági megfontolásokra hivatkozva lemondott a további epizódok megfilmesítéséről.
febr. 1
20:43
Film lett a Made in Hungariából (Metropol)
A József Attila Színházban nyolc éve nagy sikerrel futó musicalt, amely Fenyő Miklós ifjúkori éveiről szól, Fonyó Gergely rendező vitte filmre. Alkotását csütörtöktől mutatják be a mozik, de előtte, a 40. Magyar Filmszemle keddi díjkiosztója után már levetítik az alkotást.
febr. 1
20:51
Eljött a magyar sci-fi ideje? (Startlap)
Az először a Filmszemlén bemutatott versenyfilmeket sorra véve eljutunk egy pár oldalas Kosztolányi-novella gyönyörűen kivitelezett megfilmesítéséig és két jövőben (vagy talán alternatív jelenben) játszódó alkotásig. A magyar rendezők fantáziája sötétebb, mint valaha.

Keresés