2009. február 15. vasárnap

febr. 15
8:51
Meglepetések a berlini filmfesztiválon (Infostart)
Minden előzetes várakozásra rácáfolva perui-spanyol koprodukciós film nyerte a berlini nemzetközi filmfesztivál, a Berlinale fődíját, az Arany Medvét szombat este. A Katalin Varga című brit-román-magyar koprodukciós film a kiemelkedő művészi teljesítményért járó Ezüst Medvét kapta.
febr. 15
17:33
Tiltakozó archeológusok: egy kormányrendelettel lemondunk múltunk legnagyobb részéről (Spa Trend Online)
Bizonyára felmegy a fémdetektorok ára, mert amint kitavaszodik, minden eddiginél megbízhatóbb és teljesen nyilvános adatbázis segítségével fosztogathatják honfitársaink a régészeti lelőhelyeket. A magyar kormány ugyanis rendeletben utasította a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt, hogy beazonosítható módon tegye közzé a Magyarországon található régészeti lelőhelyek listáját.
febr. 15
18:10
Új Frenák-produkció (Metropol)
A héten mutatta be a Nemzeti Táncszínház Színház­ter­mé­ben Twins – Ikrek című új produkcióját a Frenák Pál Társulat. A rendező-koreográfus Frenák Pál. A táncosok: Kolozsi Viktó­ria, Major László és Várnagy Kristóf.
febr. 15
18:28
A Varga Katalinnak magyar filmnek kell lennie (Metropol)
Van magyar díjazott a Berlinálén: Erdélyi Gábor Ezüst Medve-díjat kapott a Varga Katalin című filmbeli munkájá­ért. Exkluzív helyszíni interjúnk.
febr. 15
18:46
A városi tér képekbe zárva (Metropol)
A budapesti Nessim Galéria kiállításán két fiatal fotográfus mutatkozik be a közönségnek. Péter Ildikó és Bartha Máté képei február 27-ig láthatók, a fotók témája a városi tér.
febr. 15
22:57
Bordatöréses start (Spa Trend Online)
Egy kis kajánsággal mondhatnánk, hogy Jordán Tamásnak, a Nemzeti Színház korábbi igazgatójának, miután székhelyét Szombathelyre tette át, el kell törnie legalább négy bordáját, hogy bekerüljön az országos médiumokba. Persze ez egyáltalán nem pontos állítás, hiszen épp a Nap-kelte is rendszeresen érdeklődik a szombathelyi Weöres Sándor Színház indulásáról és a direktor terveiről. A történetben…

Keresés