2009. február 7. szombat

febr. 7
5:51
Zuhan a művészmozik látogatottsága: Idén 4-5 artmozi mehet csődbe (Spa Trend Online)
Csökkenő állami támogatás, növekvő üzemeltetési költségek, fogyatkozó nézők, gazdasági válság: ha nem történik érdemi változás, be is csukhatják kapuikat a budapesti art-mozik. Minél kevesebb összegből gazdálkodnak, annál szerényebb repertoárral versenghetnek a nézők kegyeiért - amelynek következményeihez nem kell nagy jóstehetség. Mit is tehetnének ebben rózsásnak éppen nem mondható helyzetben az…
febr. 7
8:15
Nincs programja hétvégére? Mi ajánlunk! (Infostart)
Csángó Bál, Kubai Karnevál és farsangi gyermekprogramok is megtalálhatók a hétvége programkínálatában.
febr. 7
9:09
Gryllus Dorka-Film vagy színház? (Spa Trend Online)
Gryllus Dorka kétlaki életet él. Németországban forgat, és hazajár, hogy egy színházi előadásban játsszon. Itthon még mindig előfordul, hogy görcsös állapotba kerül, úgy érzi, előítéletek vannak vele kapcsolatban. Többek szerint ő szép és országszerte ismert, de nem elég tehetséges színésznő. Kint viszont felszabadul, minden castingon tiszta lappal indul.
febr. 7
9:09
„A színészek eladják magukat” (Metropol)
A Metropolnak nyilatkozott Rutger Hauer legújabb, második filmje kapcsán, amelyet ismét Oroszországban forgatott.
febr. 7
9:46
Újra Műgyűjtők éjszakája (Metropol)
Hét új kiállítással, előadásokkal, koncerttel és már korábban megnyílt tárlatokkal várják az érdeklődőket február 12-én a 11. Műgyűjtők Éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és környékén.
febr. 7
10:39
Gábor Dénesre emlékezünk (Spa Trend Online)
Harminc éve, 1979. február 9-én halt meg Gábor Dénes Nobel-díjas fizikus, a hologram feltalálója. Olyan alkotó elme volt, aki a gyakorlati technikai kérdésektől eljutott a fizikai és matematikai alapokig, egymástól távoli tudományágak rejtett kapcsolatait tárta fel, s az elvont eszméket, ötleteket konkrét alkotássá tette.
febr. 7
11:33
Lecke pszichológusoknak a galéria negyedben (Infostart)
Hét új kiállítással, előadásokkal, koncerttel és már korábban megnyílt tárlatokkal várják az érdeklődőket február 12-én a 11. Műgyűjtők Éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és környékén - közölte a rendezvény kommunikációs referense.
febr. 7
12:28
A Tavaszébredés először Budapesten (Metropol)
Ma mutatják be a Tavaszébredés musicalt, melyet Frank Wedekind drámája nyomán a zeneszerző Duncan Sheik és a szövegíró Steven Sater írt.
febr. 7
16:40
Dolgoztak a túlvilágon is (Metropol)
Élet a halál után címmel az egyiptomi halotti kultusz emlékeiből nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének darabjaiból Békéscsabán.
febr. 7
18:10
Benjamin Button: Pitt Oscarra érdemes alakítása (Metropol)
Úgy tűnik, ha David Fincher és Brad Pitt együtt dolgozik, akkor abból csak valami jó sülhet ki.
febr. 7
18:46
Egy 3000 éves kultúra nyomaira bukkantak Kínában (Spa Trend Online)
Fokozatosan feltárják a régészek egy 3000 éves kultúra emlékeit Észak-Kínában, a kínai civilizáció bölcsőjében.
febr. 7
19:21
Megtalálták a világ legősibb emberáldozatát (Spa Trend Online)
Ötezer ötszáz éves, a kőkorszakból származó temetkezésre bukkantak Szudánban francia régészek, akik szerint Afrika legősíbb emberáldozatát sikerült felkutatniuk.
febr. 7
19:39
Kiállítás a mumifikációról (Spa Trend Online)
Élet a halál után címmel az egyiptomi halotti kultusz emlékeiből nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének darabjaiból szombaton Békéscsabán, a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban.

Keresés