2009. február 24. kedd

febr. 24
5:33
A Gettómilliomos nyolc Oscart nyert, a legjobb filmét és rendezését is - alkotója Tigrisként ugrált (Spa Trend Online)
Fölényes sikert aratott Los Angelesben, a 81. Oscar-díj osztó gálán az angol Danny Boyle Indiában, Mumbaiban forgatott "nyomor-filmje", a Gettómilliomos: a tíz jelölésből nyolc kategóriában bizonyult a legjobbnak. A helyi idő szerint vasárnap esti ünnepségen Kate Winslet lett a legjobb színésznő A felolvasó, Sean Penn a legjobb színész a Milk című filmek főszereplőjeként. Ahogy az várható volt:…
febr. 24
8:15
Költője vagy költőnője lesz-e II. Erzsébetnek? (Metropol)
Andrew Motion, II. Erzsébet angol királynő udvari költője tíz évi szolgálat után elhagyni készül hivatalát és erősödik az az elképzelés, hogy végre nő is betölthetné ezt a posztot.
febr. 24
9:28
Szegedi Szabadtéri Játékok idén is (Metropol)
Béjart Balett: Szerelemtánc, Elisabeth, Cigányszerelem, Turandot, István, a király, Sólyom-pecsenye. Trill Zsolt, Kovács Patrícia, Bodrogi Gyula, Stohl András, Gesztesi Károly, Kovács Patrícia, Janza Kata, Szabó P. Szilveszter és Dolhai Attila – előadások és előadók az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon.
febr. 24
15:10
Szerelmesfilm készül a kubai rakétaválságból (Metropol)
Az 1962-es, a világot kis híján a harmadik világháborúba taszító kubai rakétaválság lesz annak a szerelmesfilmnek a történelmi háttere, amelyet Kuba és Oroszország közösen készít.
febr. 24
15:12
Yoko Ono életműdíja a Velencei biennálén (Metropol)
Idén a japán Yoko Ono és az amerikai John Baldessari veheti át a velencei kortárs képzőművészeti biennálé Arany Oroszlán-életműdíját annak elismeréseként, hogy a két avantgárd alkotó munkásságával "forradalmasította a művészet nyelvét".
febr. 24
15:28
Pusztagolf: bodzabotokkal és maroklabdával (Metropol)
Pusztagolfpályát építettek a Tolna megyei Páriban. A sport magyaros, falusi változatának szabályai megegyeznek a golféval, csak éppen a játék a falu polgármestere szerint sokkal szórakoztatóbb.
febr. 24
16:03
"Örökre szívembe zártalak" (Spa Trend Online)
Sokkoló borítóval, Örökre szívembe zártalak címmel jelent meg a Kiscsillag zenekar új, második albuma, amit élőben március 14-én az A38-on mutatnak be; Lovasi András, a Kispál és a Borz 2.0-nak is nevezhető csapat kitalálója és mozgatója elmondta, hogy a koncert meglepetéssel is szolgál majd.
febr. 24
16:04
Lovasi: a Kiscsillag továbbra is hobbizenekar (Metropol)
Sokkoló borítóval, Örökre szívembe zártalak címmel jelent meg a Kiscsillag zenekar új, második albuma, amit élőben március 14-én az A38-on mutatnak be; Lovasi András, a Kispál és a Borz 2.0-ás verziónak is nevezhető csapat kitalálója és mozgatója elmondta, hogy a koncert meglepetéssel is szolgál majd.
febr. 24
17:33
Elhunyt Anavi Ádám - temetése napján mutatják be történelmi darabját (Infostart)
Február 23-án reggel 10 óra tájban szívrohamban elhunyt Anavi Ádám temesvári magyar költő, aki csütörtökön ünnepelte volna századik születésnapját.
febr. 24
17:35
Csak festegett a forradalmi tömegben (Infostart)
A forradalom festői címmel Mihai Teodor Olteanu temesvári román festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás kedd este a Román Kulturális Intézetben. Az elmúlt húsz évben készült festményekből összeállított tárlatot a Romániai 1989-es Forradalom Intézetének főigazgatója nyitja meg.
febr. 24
20:15
Macujev a Müpában: Egy kiállítás képei zongorán (Infostart)
Először ad Magyarországon szólózongoraestet Gyenyisz Macujev orosz zongoravirtuóz szerda este a Művészetek Palotájában. A koncert előtt, amelyen Csajkovszkij, Liszt és Muszorgszkij művei szerepelnek, az érdeklődők egy beszélgetésen is részt vehetnek a művésszel.
febr. 24
20:16
Teltház várta Eszter hagytékát San Diegóban (Metropol)
A Los Angeles-i magyar főkonzulátus kétnapos Márai megemlékezésének végén került bemutatásra San Diego-ban Sipos József „Eszter hagyatéka” című filmje, amely Márai Sándor regénye alapján készült.
febr. 24
20:52
Márai és a Négy évszak (Metropol)
Csák Erika, a Négy évszak című Márai-est szervezője elmondta: a négy évszak a Füves könyv előzménye és kiegészítője.
febr. 24
22:21
Emléktáblát avattak Márai Sándor tiszteletére a kaliforniai San Diegóban (Infostart)
Márai Sándor-emléktáblát avattak San Diegóban, ahol az író élete utolsó éveit töltötte. Halálának huszadik évfordulóján nagyszabású emlékünnepséget tartottak.

Keresés