2009. február 20. péntek

febr. 20
5:51
10 éve mutatták be Bérczes László rendezésében a Bárka népszerű darabját (Spa Trend Online)
Ma este jubilál a Bárka Színház egyik legsikeresebb előadása a Mulatság, mely az állandó vágy és boldogságkeresésével annak idején sikeresen megalapozta a társulat és a színház jövőjét is. A három főszereplő Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz immáron 230. alkalommal keresi a kiutat élete rapszodikussá vált menetéből és teszi fel a kérdést, hogy van-e még mulatság.
febr. 20
7:21
Örök vadászmezők (Metropol)
„Nemcsak életét veszti, de egy olyan éteri közegbe kerül, ahol ember és állat, ember és természet egy harmonikus, soha véget nem érő nemes harcban élhet tovább.”
febr. 20
11:34
Kis Varsó a Kiscelliben (Metropol)
Gálik András és Havas Bálint képzőművészeti kísérlete, a Kis Varsó Bolondok hajója című képzőművészeti filmprojektje, valamint egy publikációs installáció péntektől együtt látható a Fővárosi Képtár - Kiscelli Múzeumban.
febr. 20
13:03
Amerikai irodalmi díjat kapott Bartis Attila regénye (Infostart)
Amerikai irodalmi elismerést kapott Bartis Attila A nyugalom című regénye: a könyv egy kísérleti japán versgyűjteménnyel együtt a legjobb könyvfordítás díját (Best Translated Book Awards) kapta meg; a győztesek nevét a Rochesteri Egyetemen hozták nyilvánosságra.
febr. 20
13:22
Amerikai irodalmi díjat kapott A nyugalom (Metropol)
Bartis Attila regénye egy kísérleti japán versgyűjteménnyel együtt a legjobb könyvfordítás díját (Best Translated Book Awards) kapta meg; a győztesek nevét a Rochesteri Egyetemen hozták nyilvánosságra.
febr. 20
14:34
Több órás sorban állás Madonna koncertjegyekért (Metropol)
Pénteken kezdték árusítani Madonna augusztus 22-i budapesti koncertjére a jegyeket az irodákban és az interneten; a számítógépes hálózat a hatalmas érdeklődés miatt összeomlott, az egyik fővárosi iroda előtt pedig több órás sorban állás fogadta a vásárlókat.
febr. 20
14:51
Porladozó szerető a Gödörben - videókkal (Infostart)
Népzene, sötét hangulatú dallamok, vidám rappelés, dzsesszes utánérzések - tömény estére számíthat, aki a Gödörben tölti a péntek éjszakát. A klubban ugyanis a hazai világzenei színtér három egyéni hangvételű szabadcsapata, a Zuboly, a Napra és a Kerekes Band lép fel este kilenctől.
febr. 20
15:28
Oscar-díj előzetes Első rész: Brad Pitt-tel Sean Penn csap össze az Oscar-díjért, de Nixon alakítója is győzhet (Spa Trend Online)
Már csak másfelelt tud aludni az, aki itthon a képernyőn kívánja végigkísérni a nagy hollywoodi Oscar-felhajtás szokásos maratoni menetét. Ahhoz ugyanis, hogy az elejétől végig tudja nézni az RTL Klubon látható közvetítést, jó, ha vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél után már nem nagyon alszik vissza. Hazai idő szerint hétfőre virradó hajnalban, két óra felé kezdődik majd ugyanis a közvetítés az…
febr. 20
16:21
Ki mit visel az Oscaron? (Spa Trend Online)
Február hónapban bárhová is megy az ember az angyalok városában: edzőtermekbe, kávézókba, éttermekbe, fodrászatban - mindenki a filmekről, a lehetséges nyertesekről, a pletykákról és a divatról beszél.
febr. 20
16:22
Gaál József alkotásaiból válogattak (Metropol)
A Godot Galériában február 28-án zárul Gaál József: Brighella című kiállítása, amely válogatás a művész 2000 és 2008 között készült alkotásaiból, melyeknek tárgya közös: a Brighella. (Nyitva: keddtől péntekig 10 és 18, szombaton 10 és 18 óra között.)
febr. 20
16:40
Bokor Pál: A magyarok kitalálta Hollywood (Spa Trend Online)
Nincs az a kvízjátékos, aki kitalálná, hogy ezt a feliratot az 1900-as évek elején melyik város panzióinak bejáratára rakták ki. A Los Angeles-i nagyvárosi környezetből a kellemesebb külvárosi "Magyalerdő"-be kiköltöző /ez Hollywood nevének szó szerinti fordítása/ angolszász fehérek nagyon rühellték az utcákon egyre gyakrabban rohangáló filmstábokat és a lenézett színészeket. Aztán jött két…
febr. 20
16:40
Indul a Zuglói Filharmónia Pastorale sorozata (Metropol)
A Pastorale, a Zuglói Filharmónia tavasz- és nyáridéző családi hangversenysorozata szombaton délután indul; a műsorokat vasárnap délelőtt és délután megismétlik.
febr. 20
17:52
Ha van 10 eurója, ön is lehet filmproducer (Spa Trend Online)
Elsősorban új filmes tehetségeknek kíván teret adni az a francia internetes oldal, amely az internetezők 10 eurós hozzájárulásaiból teremti elő a filmek finanszírozásának egy részét.
febr. 20
20:34
Szépségek és Nero a bálon (Metropol)
Szépségkirálynők, Franco Nero, valamint egy különleges festmény lesznek többek közt a holnap esti Operabál főszereplői.
febr. 20
21:09
Indiában koncertezik a magyar Calcutta Trió (Spa Trend Online)
Indiai koncertturnéra indul szombaton a budapesti Calcutta Trió; a klasszikus indiai zenét játszó magyar zenekar Újdelhiben és Dzsammuban lép föl.
febr. 20
21:11
Már az Operabál sem olyan mint régen volt (Spa Trend Online)
Hűnek kell maradni a hagyományokhoz válság idején is, és a báli szezonban bálozni kell, ugyanakkor az összefogás és a szolidaritás szükségességére is fel kell hívni a figyelmet, erre pedig jó alkalom a Budapesti Operabál Lévai Katalin európai parlamenti (EP) képviselő, a bál fővédnöke szerint.
febr. 20
21:13
A tragikusan elhunyt Heath Leadger családja is jelen lesz az Oscar gálán (Spa Trend Online)
Heath Ledger, a posztumusz Oscar-díjra jelölt ausztrál színész családja és a tíz Oscarra nevezett Gettómilliomos című film indiai gyermeksztárjai is részt vesznek az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjkiosztó gálaestjén.
febr. 20
21:45
Megemlékezések Márai halálának 20. évfordulóján (Spa Trend Online)
Márai Sándor (1900-1989) munkásságáról rendez szemináriumot és kiállítást a San Diegó-i Városi Könyvtár a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus szervezésében, az író halálának 20. évfordulójára emlékezve.
febr. 20
21:47
Igazgyöngyöt találtak a Dunában! (Spa Trend Online)
Együttműködési megállapodást írtak alá az első kínai-magyar koprodukciós film előkészítésére a kínai fővárosban. Az Igazgyöngy a Dunában munkacímet viselő, egész estét betöltő játékfilm gyártásáról a magyar Superplan Stúdió és a pekingi Beijing Kunlun Filmtervezési Központ állapodott meg.
febr. 20
22:03
Aki Guylára látogat, hirtelen a középkorban találhatja magát (Spa Trend Online)
Hatodik alkalommal válik reneszánsz forgataggá a hétvégén Gyula; lesz zene, tánc, karneváli felvonulás, étel-ital, lovagi torna, bemutatkoznak a középkori mesterségek.
febr. 20
22:21
Oscar-jelölt filmek az Odeonban (Metropol)
Vasárnap délután és éjjel minden az Oscarról szól a budapesti Odeon-Llyod moziban. A magyar idő szerint hétfőn hajnalban kezdődő Oscar-díjkiosztó gála alkalmából vasárnap 15 órától egymás után levetítenek öt filmet az aranyszobor-várományos alkotások közül.

Keresés