2009. február 20. péntek

febr. 20
5:51
10 éve mutatták be Bérczes László rendezésében a Bárka népszerű darabját (Népszava)
Ma este jubilál a Bárka Színház egyik legsikeresebb előadása a Mulatság, mely az állandó vágy és boldogságkeresésével annak idején sikeresen megalapozta a társulat és a színház jövőjét is. A három főszereplő Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz immáron 230. alkalommal keresi a kiutat élete rapszodikussá vált menetéből és teszi fel a kérdést, hogy van-e még mulatság.
febr. 20
11:34
Hatalmas roham a Madonna jegyekért (Startlap)
Több ezren akartak egyszerre jegyet venni Madonna budapesti koncertjére. A Ticketpro nem bírta a rohamot. Az online jegyrendelés mellett az irodákban sem tudnak jegyet vásárolni a rajongók.
febr. 20
13:03
Amerikai irodalmi díjat kapott Bartis Attila regénye (Infostart)
Amerikai irodalmi elismerést kapott Bartis Attila A nyugalom című regénye: a könyv egy kísérleti japán versgyűjteménnyel együtt a legjobb könyvfordítás díját (Best Translated Book Awards) kapta meg; a győztesek nevét a Rochesteri Egyetemen hozták nyilvánosságra.
febr. 20
13:57
A Nyugalom kapta a legjobb fordítás díját Amerikában (HVG)
Amerikai irodalmi elismerést kapott Bartis Attila A nyugalom című regénye: a könyv egy kísérleti japán versgyűjteménnyel együtt a legjobb könyvfordítás díját (Best Translated Book Awards) kapta meg; a győztesek nevét a Rochesteri Egyetemen hozták nyilvánosságra.
febr. 20
14:15
Leállhat a debreceni színházberuházás (HVG)
Hamarosan a befejezetlenség emlékműveként tornyosulhat a városközpontban az egyik debreceni nagyberuházás, a Latinovits néven emlegetett új színház - írta pénteken a Hajdú-bihari Napló.
febr. 20
14:51
Porladozó szerető a Gödörben - videókkal (Infostart)
Népzene, sötét hangulatú dallamok, vidám rappelés, dzsesszes utánérzések - tömény estére számíthat, aki a Gödörben tölti a péntek éjszakát. A klubban ugyanis a hazai világzenei színtér három egyéni hangvételű szabadcsapata, a Zuboly, a Napra és a Kerekes Band lép fel este kilenctől.
febr. 20
15:28
Oscar-díj előzetes Első rész: Brad Pitt-tel Sean Penn csap össze az Oscar-díjért, de Nixon alakítója is győzhet (Népszava)
Már csak másfelelt tud aludni az, aki itthon a képernyőn kívánja végigkísérni a nagy hollywoodi Oscar-felhajtás szokásos maratoni menetét. Ahhoz ugyanis, hogy az elejétől végig tudja nézni az RTL Klubon látható közvetítést, jó, ha vasárnap éjjel, nem sokkal éjfél után már nem nagyon alszik vissza. Hazai idő szerint hétfőre virradó hajnalban, két óra felé kezdődik majd ugyanis a közvetítés az…
febr. 20
16:21
Ki mit visel az Oscaron? (Népszava)
Február hónapban bárhová is megy az ember az angyalok városában: edzőtermekbe, kávézókba, éttermekbe, fodrászatban - mindenki a filmekről, a lehetséges nyertesekről, a pletykákról és a divatról beszél.
febr. 20
16:40
Bokor Pál: A magyarok kitalálta Hollywood (Népszava)
Nincs az a kvízjátékos, aki kitalálná, hogy ezt a feliratot az 1900-as évek elején melyik város panzióinak bejáratára rakták ki. A Los Angeles-i nagyvárosi környezetből a kellemesebb külvárosi "Magyalerdő"-be kiköltöző /ez Hollywood nevének szó szerinti fordítása/ angolszász fehérek nagyon rühellték az utcákon egyre gyakrabban rohangáló filmstábokat és a lenézett színészeket. Aztán jött két…
febr. 20
17:52
Ha van 10 eurója, ön is lehet filmproducer (Népszava)
Elsősorban új filmes tehetségeknek kíván teret adni az a francia internetes oldal, amely az internetezők 10 eurós hozzájárulásaiból teremti elő a filmek finanszírozásának egy részét.
febr. 20
20:52
Nem baj, ha nincs sok néző (Startlap)
Érthető, befogadható, nagyon magyar filmeket szeretne forgatni a filmszemle-fődíjas Utolsó Idők rendezője. Néző nem lesz sok, de nem szabad kétségbeesni, inkább jöjjenek a műfaji filmek, mondja. Ahogy azt is: a rendező nem diktátor. Interjú Mátyássy Áronnal
febr. 20
21:09
Indiában koncertezik a magyar Calcutta Trió (Népszava)
Indiai koncertturnéra indul szombaton a budapesti Calcutta Trió; a klasszikus indiai zenét játszó magyar zenekar Újdelhiben és Dzsammuban lép föl.
febr. 20
21:11
Már az Operabál sem olyan mint régen volt (Népszava)
Hűnek kell maradni a hagyományokhoz válság idején is, és a báli szezonban bálozni kell, ugyanakkor az összefogás és a szolidaritás szükségességére is fel kell hívni a figyelmet, erre pedig jó alkalom a Budapesti Operabál Lévai Katalin európai parlamenti (EP) képviselő, a bál fővédnöke szerint.
febr. 20
21:13
A tragikusan elhunyt Heath Leadger családja is jelen lesz az Oscar gálán (Népszava)
Heath Ledger, a posztumusz Oscar-díjra jelölt ausztrál színész családja és a tíz Oscarra nevezett Gettómilliomos című film indiai gyermeksztárjai is részt vesznek az Amerikai Filmakadémia vasárnapi díjkiosztó gálaestjén.
febr. 20
21:28
A válság miatt az idei Operabál is más lesz (Startlap)
Hűnek kell maradni a hagyományokhoz válság idején is, és a báli szezonban bálozni kell, ugyanakkor az összefogás és a szolidaritás szükségességére is fel kell hívni a figyelmet, erre pedig jó alkalom a Budapesti Operabál Lévai...
febr. 20
21:45
Megemlékezések Márai halálának 20. évfordulóján (Népszava)
Márai Sándor (1900-1989) munkásságáról rendez szemináriumot és kiállítást a San Diegó-i Városi Könyvtár a Los Angeles-i Magyar Főkonzulátus szervezésében, az író halálának 20. évfordulójára emlékezve.
febr. 20
21:47
Igazgyöngyöt találtak a Dunában! (Népszava)
Együttműködési megállapodást írtak alá az első kínai-magyar koprodukciós film előkészítésére a kínai fővárosban. Az Igazgyöngy a Dunában munkacímet viselő, egész estét betöltő játékfilm gyártásáról a magyar Superplan Stúdió és a pekingi Beijing Kunlun Filmtervezési Központ állapodott meg.
febr. 20
22:03
Aki Guylára látogat, hirtelen a középkorban találhatja magát (Népszava)
Hatodik alkalommal válik reneszánsz forgataggá a hétvégén Gyula; lesz zene, tánc, karneváli felvonulás, étel-ital, lovagi torna, bemutatkoznak a középkori mesterségek.

Keresés