2009. február 9. hétfő

febr. 9
5:33
Londonban tarolt a Gettómilliomos (Metropol)
A Slumdog Millionaire (Gettómilliomos) című, Danny Boyle rendezte brit-indiai alkotás gyűjtötte be a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) igen megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekintett legfőbb elismeréseit a vasárnap esti fényes londoni díjkiosztón, bár a film főszereplője végül díj nélkül távozott a rendezvényről.
febr. 9
5:35
A Coldplay és Lil Wayne tarolt a Grammyn (Metropol)
Az 51. Grammy-gálán a magyar díjazottak nem nyertek.
febr. 9
7:03
Grammy-díj: hárman is taroltak (Infostart)
Öt-öt Grammy-díjat nyert az 51. Grammy-gálán Robert Plant és Allison Krauss a Raising Sand, valamint Lil Wayne Tha Carter III című albuma. A brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért és az év rockalbumáért. Plant és Krauss az év felvételéért és az év albumáért járó fődíj nyertese.
febr. 9
7:03
Mesevarázslat Rushdie-től (Metropol)
Varázslat, amely életről és halálról dönt – vagy egy jól elmesélt történet, amely megment vagy a mélybe taszít?
febr. 9
7:21
Grammy-Robert Plant és Alison Krauss, valamint Lil Wayne ötszörös nyertes (Spa Trend Online)
Öt-öt Grammy-díjat nyert az 51. Grammy-gálán Robert Plant és Allison Krauss a Raising Sand, valamint Lil Wayne Tha Carter III című albuma. A brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért és az év rockalbumáért. Plant és Krauss az év felvételéért és az év albumáért járó fődíj nyertese.
febr. 9
7:21
Berlinre figyel a filmes világ (Metropol)
Kate Winslet, Ralph Fiennes és Clive Owen: hárman azon hírességek közül, akik a hétvégén részt vettek az idei Berlinalén.
febr. 9
7:39
Busójárás Budapesten is (Metropol)
A busók idén Mohács mellett Buda pestet is be veszik: pénteken a Fonó Budai Zeneházban késő estig körülöttük forog majd minden.
febr. 9
8:33
Palya Beáta emlékezetes koncertet adott a Kennedy Centerben (Infostart)
Felejthetetlen világzenei koncerttel mutatkozott be Palya Beáta népdalénekes az amerikai főváros egyik legrangosabb előadóművészeti központjában, a Kennedy Centerben.
febr. 9
9:46
"Több mint figyelemreméltó" (Spa Trend Online)
Az amerikai magyar kulturális évad eddigi fogadtatása igen kedvező, "ha végig ilyen lesz és így fejeződik be, akkor nagyon meg lehetünk elégedve" - mondta az évad első nagy sikerű koncertjei után Hiller István oktatási és kulturális miniszter vasárnap az MTI-nek.
febr. 9
10:03
Tóth Orsi a Berlinalén – Greenaway és Yonderboi projektje a Collegium Hungaricumban (Spa Trend Online)
Kate Winslet lába előtt hevert Berlin az elmúlt napokban, legalábbis a Marlene Dietrich téri fesztiválpalota elé bezsúfolódó fele. A Titanic idén hatodszor Oscar-jelölt sztárja, az öt Oscar-jelölést begyűjtő A felolvasót kísérte el az 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra.
febr. 9
12:10
Japán Filmhét az Örökmozgóban (Metropol)
Kortárs japán filmeket vetítenek egy héten át az Örökmozgó Filmmúzeumban. A japán-magyar jubileumi év alkalmából meghirdetett vetítéssorozat célja, hogy a magyarok jobban megismerjék a távol-keleti ország kultúráját és művészetét.
febr. 9
14:51
Orszáczky Jackie utolsó koncertje DVD-n (Spa Trend Online)
Jackie Orszáczky, a Syrius egykori basszus­gitárosa és felesége, Tina Harrod az A38 Hajón 2007. augusztus 9-én adott koncertet. Ekkor még nem tudtuk, hogy a világsztárrá lett muzsikus élete utolsó koncertjeinek egyikét az A38 Hajón adta. E koncert felvételeiből állította össze e DVD-t az A38 Hajó stábja, a több mint kétórás koncertet interjúrészletekkel, fotókkal és részletes életrajzzal téve…
febr. 9
16:39
Szenes Hannát bemutatták Los-Angelesnek (Spa Trend Online)
Los Angelesben is bemutatták a Blessed Is the Match című, Szenes Hannáról szóló új dokumentumfilmet; a magyar születésű költő, izraeli nemzeti hős életét bemutató alkotást, amelynek premierjét tavaly év végén tartották a washingtoni zsidó filmfesztiválon, még egy hétig vetítik a nyugati parti nagyvárosban.
febr. 9
16:40
Szenes Hanna Los Angelesben (Metropol)
Los Angelesben is bemutatták a Blessed Is the Match című, Szenes Hannáról szóló új dokumentumfilmet. A magyar születésű költő, izraeli nemzeti hős életét bemutató alkotást, amelynek premierjét tavaly év végén tartották a washingtoni zsidó filmfesztiválon, egy hétig vetítik a nyugati parti nagyvárosban.
febr. 9
19:22
Háborús film más szemszögből Woody Harrelsonnal (Metropol)
Ez évben is több, a háború témakörét körüljáró filmet vetítenek a Berlini Filmfesztiválon.
febr. 9
19:40
Tóth Orsi is bemutatkozott európa legtehetségesebb színészei között (Spa Trend Online)
Az európai filmszakma legtehetségesebb fiatal színészeit felvonultató Shooting Stars programban Tóth Orsi magyar színésznő is bemutatkozhatott hétfőn a berlini filmfesztiválon; a Berlinaléra meghívott tíz fiatal színész a seregszemle igazgatójától, Dieter Kosslicktól vehette át a Babelsberg Filmstúdió által felajánlott díjakat.
febr. 9
22:57
Újabb Grammy-díj a Berlini Filharmonikusoknak (Spa Trend Online)
Újra Grammy-díjnak örülhetett Németország: megismételte korábbi győzelmét a Berlini Filharmonikusok és a Berlini Rádió kórusa.

Keresés