2009. február 6. péntek

febr. 6
5:51
Versenyen kívül Ralph Fiennes, Costa Gavras, Kate Winslet (Népszava)
A szokásos vörös szőnyeges, sztárfelvonulásos filmbemutatóval tegnap este megnyílt az 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. A Marlene Dietrich téri fesztiválpalotában a mai német film fenegyereke, Tom Tykwer mutatta be legújabb filmjét s vonultatta fel hozzá sztárjait.
febr. 6
8:51
Összművészeti fesztivál Budapesten (Népszava)
Új cirkusz, színházi és táncelőadások, koncertek, beszélgetések és ingyenes filmvetítések várják a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Művész Mozi és a Francia Intézet közönségét péntektől két héten át a Temps d,Images - Képek Ideje Fesztivál keretében - közölte Falvai Györgyi, a rendezvény egyik szervezője az MTI-vel.
febr. 6
10:03
DiCaprio és Kuroszava a Shakespeare Hírességek Csarnokában (Népszava)
Más hírességek mellett az amerikai Leonardo DiCaprio és a japán Kuroszava Akira is szerepel azon művészek között, akiket a közeljövőben beiktatnak a most életre hívott Shakespeare Hírességek Csarnokába - írta a The Guardian című brit napilap.
febr. 6
11:15
Olcsó szívek háza: a Magyar Filmszemle játékfilmjei (HVG)
A szemlén egy nyilvános vitán felrótták a szakíróknak: kíméletlenek a magyar filmmel. Kritikusunk szerint nagyon is megbocsátók. Persze a kritikus is kaphat filmvakságot. Néz és remél. Megeshet, hogy a lelkét otthon hagyja és csak a szemét viszi magával a moziba. Véleménye is csak egy vélemény. Rendező és néző aligha tehet mást, mint amit az orális aktus után a srác javasol barátnőjének a…
febr. 6
16:03
Új Sachs az Operában (Népszava)
Magyar Állami Operaházban. Mint azt az énekes az MTI-nek elmondta, más Wagner-szerepek után új feladatot jelent számára a költői lelkű cipészmester megszemélyesítése.
febr. 6
16:57
Muzsikás és Kerekes Band az A38-on (Infostart)
A magyar népzene és világzene két nemzetközileg is elismert zenekara, a Muzsikás együttes és a Kerekes Band lép fel péntek este az A38 hajón.
febr. 6
17:52
Elhunyt Schwartzenberger István, a Népszabadság belpolitikai újságírója (Startlap)
Életének 47. évében pénteken elhunyt Schwartzenberger István, a Népszabadság belpolitikai újságírója – közölte a hírt a napilap. Az újságírót a Népszabadság saját halottjának tekinti. Schwartzenberger István a tanítóképző...
febr. 6
18:27
Parafotó kiállítás: munkatársunk is a díjazottak között (HVG)
Munkatársunk, Stiller Ákos, a hvg.hu fotósa díjat nyert egy, a K&H Csoport parasportokat fókuszba állító fotópályázatán. A díjnyertes képek, és a válogatott mezőny Budapesten, a Tranzit Art Caféban tekinthető meg. Az első és második díjat Kovács Tamás nyerte.
febr. 6
22:03
Elhunyt Schwartzenberger István (Népszava)
Életének 47. évében csütörök éjjel elhunyt Schwartzenberger István, a Népszabadság belpolitikai újságírója.

Keresés