2009. február 6. péntek

febr. 6
5:51
Versenyen kívül Ralph Fiennes, Costa Gavras, Kate Winslet (Spa Trend Online)
A szokásos vörös szőnyeges, sztárfelvonulásos filmbemutatóval tegnap este megnyílt az 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál. A Marlene Dietrich téri fesztiválpalotában a mai német film fenegyereke, Tom Tykwer mutatta be legújabb filmjét s vonultatta fel hozzá sztárjait.
febr. 6
8:51
Összművészeti fesztivál Budapesten (Spa Trend Online)
Új cirkusz, színházi és táncelőadások, koncertek, beszélgetések és ingyenes filmvetítések várják a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Művész Mozi és a Francia Intézet közönségét péntektől két héten át a Temps d,Images - Képek Ideje Fesztivál keretében - közölte Falvai Györgyi, a rendezvény egyik szervezője az MTI-vel.
febr. 6
8:51
Egy festmény titkait kutatta (Metropol)
Pascal Cotte azon kevesek egyike, akik megérinthették a Mona Lisát. Leonardo da Vinci leghíresebb festményét a francia mérnök évek óta vizsgálta az általa kifejlesztett különleges fényképezőgéppel, az eredményeket pedig a magyar közönséggel megosztja a holnaptól látogatható Da Vinci – A géniusz kiállításon a budapesti VAM Desing Centerben. Pascal Cotte-ot a kutatásról kérdeztük.
febr. 6
10:03
DiCaprio és Kuroszava a Shakespeare Hírességek Csarnokában (Spa Trend Online)
Más hírességek mellett az amerikai Leonardo DiCaprio és a japán Kuroszava Akira is szerepel azon művészek között, akiket a közeljövőben beiktatnak a most életre hívott Shakespeare Hírességek Csarnokába - írta a The Guardian című brit napilap.
febr. 6
14:52
Régészeti lelőhelyeket nyilvánítottak a kulturális örökség részévé Peruban (Metropol)
Nemzeti kulturális örökséggé nyilvánítottak 118 régészeti lelőhelyet, köztük 63 huacát (mocsika szentély) Peruban.
febr. 6
16:03
Új Sachs az Operában (Spa Trend Online)
Magyar Állami Operaházban. Mint azt az énekes az MTI-nek elmondta, más Wagner-szerepek után új feladatot jelent számára a költői lelkű cipészmester megszemélyesítése.
febr. 6
16:57
Muzsikás és Kerekes Band az A38-on (Infostart)
A magyar népzene és világzene két nemzetközileg is elismert zenekara, a Muzsikás együttes és a Kerekes Band lép fel péntek este az A38 hajón.
febr. 6
22:03
Elhunyt Schwartzenberger István (Spa Trend Online)
Életének 47. évében csütörök éjjel elhunyt Schwartzenberger István, a Népszabadság belpolitikai újságírója.

Keresés