2009. február 27. péntek

febr. 27
5:51
A Beugró című tévéműsor az m1-en nagy siker. Szereti a szakma és a közönség is. (Spa Trend Online)
Igazi rögtönzések, mulatságos emberi alaphelyzetek láthatóak a Beugró című műsorban. Tehetséges színészek improvizálnak benne játékos fantáziával, virgonc jókedvvel. Az adás felvételén tán még jobb a hangulat, mint ahogy ez a képernyőn látszik.
febr. 27
9:09
"Porból vagy és porrá leszel!" - miről szól hamvazószerda? (Infostart)
"Emlékezz, ember, hogy porból vagy és porrá leszel!" - így beszél a pap a hamvazószerdai misén, amikor hamuval keresztet rajzol a hívek homlokára. Tegnap, húshagyókedden véget ért a farsang, mától nagyböjt van a népszokások és a katolikus vallás szerint. XVI. Benedek pápa üzenetében arra figyelmeztetett, a böjt és az önmegtartóztatás elsősorban nem terápiás eszköz, hanem lelki gyógymód.
febr. 27
9:11
"Akkor még nem sejtettük, milyen megtorlás következik" (Infostart)
Kuklay Antal katolikus plébános kapja idén a Parma fidei - Hit pajzsa kitüntetést. A 2000-ben alapított díjat minden évben a Kommunizmus áldozatainak emléknapján ítélik oda egy olyan "egyházi személy számára, aki a kommunista diktatúra évtizedeiben hű maradt hitéhez, magyarságához. A díjat szombat délelőtt adja át Mádl Dalma.
febr. 27
11:51
Papírszínházzal ünnepel a húszéves gyermektáncház (Infostart)
Húszéves a Marczibányi Téri Művelődési Központban működő Kőketánc Gyermektáncház, ahol moldvai és gyimesi muzsika kíséretében táncokat, dalokat, mondókákat tanulhatnak a kicsik vasárnaponként. A jubileumi programokról Sándor Ildikó néprajzkutatót, a vasárnapi rendezvény házigazdáját kérdeztük.
febr. 27
14:15
Művészek és Menedzserek párbeszéde a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Művészek és Menedzserek címmel szervez rendezvényt a kulturális felsőoktatási intézmények és hallgatóik támogatása érdekében a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola. Az est keretében öt intézmény hallgatói mutatkoznak be a gazdasági és üzleti élet vezető személyiségei előtt ma este a Szépművészeti Múzeumban.
febr. 27
16:58
Ang Lee lesz az idei velencei filmfesztivál zsűrijének elnöke (Metropol)
Ang Lee filmrendező vezeti az idei velencei filmfesztivál zsűrijét - jelentették be pénteken a szervezők.
febr. 27
17:16
"Néha nem hiszem el, hogy képes voltam mindezt végigcsinálni" (Spa Trend Online)
Huszonötödik kiállítását rendezték meg Arató Andrásnak a Balassi Intézetben, legújabb egyéni tárlata több mint százharminc fotográfia segítségével mutatja be e hidakat - legyenek azok hazai átkelők vagy húzódjanak a messzi Ázsiában. Tizennégy év munkája fekszik a képekben; az alkotó mérnökként, üzletemberként, rádió- és színházvezetőként egyaránt sikeres pályát tudhat magáénak.
febr. 27
17:52
Kamaradarab a fiatalok szexualitásáról (Metropol)
Egy ismeretlen francia tizenéves naplóregénye alapján készült, a Párizs külvárosában élő tizenévesek szexualitása és az erőszak összefonódásáról szóló darabot mutat be szombaton a budapesti Kolibri Pince, Lila története címmel.
febr. 27
17:54
Russell Crowe és Cate Blanchett játszik az új Robin Hood-filmben (Metropol)
Cate Blanchett játssza Mariant a Russell Crowe alakította Robin Hood oldalán Ridley Scott készülő filmjében. A Universal filmstúdió 130 millió dolláros költségvetésű (31 milliárd forint) kalandfilmjének forgatása áprilisban kezdődik Londonban - írta a Variety című szaklap.

Keresés