2009. február 8. vasárnap

febr. 8
11:33
Kurtág lábai előtt hever New York (Startlap)
Nagy közönségsikert aratott Kurtág György zeneszerző szombat este a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban, ahol feleségével, Kurtág Márta zongoraművésszel előadta Bartók Béla előtt tisztelgő új zongoradarabját.
febr. 8
12:46
Kurtág lábai előtt hever Washington (Startlap)
Nagy közönségsikert aratott Kurtág György zeneszerző szombat este a washingtoni Kongresszusi Könyvtárban, ahol feleségével, Kurtág Márta zongoraművésszel előadta Bartók Béla előtt tisztelgő, új zongoradarabját.
febr. 8
14:16
Gazdasági igazgatók találkozója a Miskolci Nemzeti Színházban (HVG)
A Miskolci Nemzeti Színház vezetősége 2009 februárjában folytatja a vidéki színházak gazdasági igazgatói számára szervezett találkozó hagyományát; ezen az összejövetelen - február 12-13 - a színházak aktuális gazdasági kérdéseit vitatják majd meg - tájékoztatta vasárnap a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs és marketingvezetője az MTI-t.
febr. 8
17:33
Kulka János kapta a Páger Antal-díjat (Infostart)
Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész Makón vette át a helyi önkormányzat elismerését.
febr. 8
17:51
Letartóztatták az Obama-plakát alkotóját, mert graffitiket firkált (HVG)
Letartóztatták a Remény című híres Obama-plakát készítőjét Bostonban, mert egy ottani kiállításának megnyitója előtt állítólag graffitikkel csúfított el két felületet a városban - számolt be a CBS televízió vasárnap.
febr. 8
22:57
Szabadság téri elefántcsonttorony (Népszava)
Szerencsére vannak még világjáró forgatócsoportok a legnagyobb közszolgálati tévé háza táján is, amelyek arra vállalkoznak, hogy saját világunk, a Kárpát-medence, a régi Magyarország hajdani-mai gazdagságára irányítsák rá a figyelmet. A Hétmérföld című műsorról – bármennyire is nemes az alkotók szándéka – akaratlanul is egy Babits-idézet tolakodik e kis írás elejére, amely jelen esetben aligha…

Keresés