2009. február 8. vasárnap

febr. 8
8:51
Okosabb lesz az a gyerek, akit babusgat az édesanyja (Infostart)
Nem csupán mentális, pszichológiai hátrányt szenved az a gyerek, aki csupán a legfontosabb létszükségleteket kapja meg a szüleitől gondoskodó szeretet helyett, hanem butább is lesz a társainál - derül ki egy tanulmányból.
febr. 8
9:24
IBM: új modell kell a válság leküzdésére (Startlap)
Jóllehet gazdasági válság idején a vállalatok azonnali költségcsökkentésre és túlélésre törekednek, az IBM Magyarország szerint ez nem elég a hosszú távú sikerhez, ahhoz az is kell, hogy egy új működési modell kialakításával...
febr. 8
12:48
Mutasd a CO2-d, megmondom, ki vagy! (Startlap)
Összevethető-e az autók károsanyag kibocsátása egy véres marhahússzelet elfogyasztásával, ha a filtert a szén-dioxid kibocsátás jelenti? Miért nem „szén-semleges” az internet? Jobb ember lehet az 10 év múlva, aki két lekérdezés helyett teavizet melegítene? Ilyenekről vitáznak a világ legjobb tudósai.
febr. 8
13:27
A magyar-szlovák történelmi együttélés kérdései (Múlt-kor)
A magyar-szlovák történelmi együttélésnek számos olyan pontja van, amelyet a két fél nem fog egyformán értékelni a közeljövőben - fogalmazta meg Tabajdi Csaba a magyar-szlovák történésztalálkozó egyik fő tanulságaként.
febr. 8
14:30
Kercaszomor a legbátrabb falu (Múlt-kor)
Communitas Fortissima, vagyis a legbátrabb falu címet adományozta az Országgyűlés a Vas megyei Kercaszomor községnek, az erről szóló hivatalos dokumentumot szombaton Lezsák Sándor, a parlament alelnöke adta át ünnepélyes keretek között a 260 lakosú őrségi településen.
febr. 8
15:18
Magyar Közösség: fecsegő amatőrök társasága (168 Óra Online)
1947 januárjában koncepciós per kezdődött a Magyar Közösség tagjai ellen. Célja az átütő, 52 százalékos választási győzelmet arató kisgazdapárt megingatása, kiszorítása, felbomlasztása volt. Ennek az eljárásnak a történetéhez tért vissza 1979-ben, halálának esztendejében Bibó István, aki levélben, írásban is áttekintette, értékelte a porosodó aktákat. A szöveg – önreflexió is. Szinte többet mond…
febr. 8
15:33
Élet a halál után Békéscsabán (Múlt-kor)
Élet a halál után címmel az egyiptomi halotti kultusz emlékeiből nyílt kiállítás a Szépművészeti Múzeum egyiptomi gyűjteményének darabjaiból szombaton Békéscsabán, a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban.
febr. 8
16:36
Újabb ukrán emlékmű épül Vereckén (Múlt-kor)
Az ukrán kormány rendelete értelmében még ebben az évben emlékművet emelnek és avatnak fel a Vereckei-hágón a 70 éve kikiáltott Kárpát-Ukrajna védőinek tiszteletére.
febr. 8
17:39
Íróportrékat temetnek Szegeden (Múlt-kor)
Rendhagyó kiállítás-záróra kerül sor a szegedi Móra Ferenc Múzeum történeti kiállítóhelyén, a Fekete házban február 9-én, hétfőn 15 óra 30 perckor. A részvevők az eseményen szimbolikusan elmetik Dömötör Mihály "Íróportrék" című tárlatát.

Keresés