2009. február 17. kedd

febr. 17
0:03
Kísérleti adás: meghosszabítva - 2009-02-16 23:09:12 (sat.hu)
Az Antenna Hungária február végéig meghosszabbítja az m1 és m2 kísérleti HD-sugárzását a MinDig TV kínálatában .
febr. 17
7:30
Arzénnal kezelték a leukémiát - sikeresen! (168 Óra Online)
Sikeresen és biztonságosan kezeltek vér- és csontvelőrákos pácienseket arzén és A-vitamin kombinációjával egy hosszú távú kínai tanulmány szerint - közölte az MTI.
febr. 17
8:30
Démoni ragály Szegeden (Múlt-kor)
A szegedi Móra Ferenc Múzeumban február 20-án, pénteken nyíló "Démoni ragály: a pestis" című kiállítás a több száz évvel ezelőtti, Fekete Haláltól rettegő Európába repíti el a látogatót.
febr. 17
8:32
Hibás a francia állam a zsidók deportálásában (Múlt-kor)
Elismerte a francia állam felelősségét a zsidók 1940 utáni deportálásában a legfőbb francia közigazgatási intézmény, az Államtanács.
febr. 17
9:12
Új internetet akarnak a biztonságért aggódók (transindex.ro)
Az internet elõdjét kidolgozó szakemberek nem láth ...
febr. 17
9:14
A Földnek vannak lakható és valószínûleg lakott testvérei (transindex.ro)
A közeli csillagok körül valószínûleg keringenek a ...
febr. 17
9:27
Könnyen megszabadulhat a rossz emlékektől (Infostart)
Holland kutatók kifejlesztettek egy olyan gyógyszert, amely kitörölheti a rossz emlékeket, ezzel segíthet a fóbiákban és poszttraumás stressz-zavarban szenvedőkön. Egyesek azonban etikai kétségeiket hangoztatják.
febr. 17
9:33
Párhuzamos Archívumok és digitális adattárak (Múlt-kor)
A FLOSS Farm február 19-i előadása nem csak a műszaki szakembereknek kínál csemegét. Kiderül egyebek mellett, hogy a digitális kultúra korában hogyan juthatnak állampolgárok és tudományos intézetek a számukra hasznos információkhoz és hogy miként működik együtt a tudomány és az informatika a 21. században.
febr. 17
9:35
Kiállítják az auschwitzi haláltábor kibővítésének dokumentumait (Múlt-kor)
Tavaly novemberben a Bild című német napilap nyilvánosságra hozta az egykori hírhedt náci haláltábor, az auschwitzi koncentrációs tábor tervezett kibővítésének minden kétséget kizáróan hiteles dokumentumait.
febr. 17
10:15
Megelevenednek az MTV háromdimenziós képei (transindex.ro)
A felújítást követõen digitális formában õrzi meg ...
febr. 17
10:15
A "Tigris hadművelet" döglött leopárdot talált (168 Óra Online)
Rendkívül ritka, amuri leopárd tetemére bukkantak az Oroszországi Primorjei (Tengermelléki) területen - közölte az MTI.
febr. 17
10:17
Saját bolthálózattal növelné eladásait a Microsoft (transindex.ro)
A Microsoft saját online bolt megnyitását tervezi, ...
febr. 17
10:36
Megnyílik a 2003-ban kifosztott múzeum (Múlt-kor)
A hónap végén újra megnyílik a 2003-as amerikai invázió után a fosztogatás nemzetközi szimbólumává vált bagdadi Nemzeti Múzeum. A lépés egyben a kormányzat csempészek elleni küzdelmét szimbolizálja majd.
febr. 17
11:39
Emlékezés a berlini fal utolsó áldozatára (Múlt-kor)
Bár nem ő volt a kommunista Németország utolsó mártírja, a berlini falon átkelve őt ölték meg utoljára a német határőrök: Chris Gueffroy emlékét a fal lebontása után 20 évvel is élénken őrzik Berlinben.
febr. 17
11:41
Arkhimédész és a végtelenség (Múlt-kor)
Korát lényegesen megelőzve volt tisztában a végtelenség fogalmával Arkhimédész, az i.e. 3. században élt görög természettudós - hangzott el az Amerikai Tudományos Társaságok Szövetsége (AAAS) vasárnap véget ért éves közgyűlésén Chicagóban.
febr. 17
12:42
Lengyelországban is szerették volna megölni a pápát (Múlt-kor)
II. János Pál pápa elleni merényleteket hiúsítottak meg kétszer is Lengyelországban az 1980-as években - közölte a pápai látogatások akkori egyik fő szervezője hétfőn.
febr. 17
13:03
Tudományos tény: szexuális tárgyként gondolnak a nőkre a férfiak (Infostart)
A bikinis vagy félmeztelen nőket ábrázoló képeket látva a férfiak szexuális tárgyként gondolnak a gyengébb nem képviselőire - derül ki egy kutatásból.
febr. 17
13:39
MelodyZen kódolva - 2009-02-17 12:59:14 (sat.hu)
Hamarosan már nem lesz keleti 9 fokon ingyenesen fogható a MelodyZen zenés, relaxációs csatorna, sem hagyományos minőségben, sem nagy felbontásban.
febr. 17
13:45
Lincoln nagyra becsülte Kossuth tevékenységét (Múlt-kor)
Magyarország demokrácia, az Európai Unió tagja; Kossuth Lajos országában végre beteljesedett Abraham Lincoln álma - írta Gabor Boritt magyar származású világhírű amerikai történész a The New York Times hétfői számában.
febr. 17
13:47
Háromdimenziós üzenetek a múltból (Múlt-kor)
A felújítást követően digitális formában őrzi meg az utókornak a Magyar Televízió (MTV) a hazai televíziózás első és máig egyedüli háromdimenziós (3D) felvételeit; az 1973-ban, illetve 1988-ban készült két térhatású kisfilmen Szent-Györgyi Albert és Takács Mari szólítja meg az utókort - közölték az alkotók a felvételek hétfői, budapesti sajtóvetítése előtt.
febr. 17
14:42
Giga TV - das Ende - 2009-02-17 14:22:03 (sat.hu)
A német GIGA TV bejelentette, hogy április elsejei hatállyal befejezi a műsorok sugárzását. A számítógépes játékok rajongóit éri a kár, az ingyenes csatorna végleg megszűnik.
febr. 17
14:48
A demokráciáért folytatott küzdelem élő lelkiismerete (Múlt-kor)
Meghalt Stephen Kim, Dél-Korea első bíborosa, akinek kulcsszerepe volt az évtizedeken át tábornokok által irányított kelet-ázsiai ország demokratikus átalakulásában.
febr. 17
15:12
Nézze meg, hogyan születik a pillangó! (168 Óra Online)
Expedíció a pillangók zöld szigetén - Tajvan címmel nyílt kiállítás kedden a Magyar Természettudományi Múzeumban (MTM) Budapesten; a tárlat különlegessége a lepkeház és bábkeltető, ahol nyomon követhetőek a pillangószületés mozzanatai - tudatta az MTI.
febr. 17
15:51
Posztumusz tüntettek ki egy Wehrmacht-tisztet (Múlt-kor)
Posztumusz kitüntetésben részesítette az izraeli Jad Vasem holokauszt-emlékközpont a hitleri német hadseregnek, a Wehrmachtnak azt a tisztjét, aki - szembefordulva a nácikkal - zsidók életét mentette meg, és akinek alakja Roman Polanski, A zongorista című filmje által vált híressé.
febr. 17
15:53
Tematikus tárlatvezetés a zsidótörvények dokumentumainál (Múlt-kor)
A zsidóságot érintő diszkriminatív törvénykezés dokumentumait mutatják be februárban tematikus tárlatvezetésen a Holokauszt Emlékközpontban - közölte Csősz László, az intézet gyűjteményének vezetője.
febr. 17
16:51
Jön az "uniszex" mobiltöltő! (168 Óra Online)
Egységes töltő kifejlesztéséről állapodtak meg a legnagyobb mobilgyártók.
febr. 17
16:54
Webkamera közvetít a nagy londoni tűzvész emlékművéből (Múlt-kor)
Másfél évig tartó felújítás után újra látogatható a brit főváros egyik idegenforgalmi nevezetessége - az 1666-os nagy londoni tűzvész emlékére épített torony. A munkálatok 4,5 millió fontba (1525 milliárd forintba) kerültek.
febr. 17
17:24
Nézze meg, hogyan születik a pillangó! (168 Óra Online)
Expedíció a pillangók zöld szigetén - Tajvan címmel nyílt kiállítás kedden a Magyar Természettudományi Múzeumban (MTM) Budapesten; a tárlat különlegessége a lepkeház és bábkeltető, ahol nyomon követhetőek a pillangószületés mozzanatai - tudatta az MTI.
febr. 17
17:57
Kulturális örökség lett a szigetvári vár (Múlt-kor)
Az Európai Kulturális Örökség része lett a szigetvári vár - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
febr. 17
19:54
Jön az "unisex" töltő (Startlap)
Valamennyi készülékhez alkalmazható egységes mobiltelefon- töltő készülék kifejlesztéséről állapodtak meg a vezető mobilgyártók - jelentette be a GSM Association (GSMA) szakmai szervezet a barcelonai Mobile World Congress...
febr. 17
20:33
Egyentöltő minden mobilhoz (Infostart)
Valamennyi mobiltelefonhoz alkalmazható egységes és energiahatékony töltő kifejlesztéséről állapodtak meg a legnagyobb gyártók.
febr. 17
21:15
Nem Hitler ötlete volt az autobahn-hálózat (168 Óra Online)
A 21. században is élénken él még a tévhit, hogy a ma is joggal világhírű német autósztráda-hálózat ötlete a 76 esztendeje hatalomra jutott Hitlernek és harcias szakértői gárdájának a tervei alapján született volna meg. Tévedés. MOGYORÓSI GÉZA Berlinből térképezi fel az autobahn históriáját.
febr. 17
21:17
Vatikán: fenyeget az eugenika (168 Óra Online)
Egy vatikáni illetékes szerint a genetika tudományának fejlődésével feltartóztathatatlanul terjed az eugenikai gondolkodás, vagyis az a kísértés, hogy a genetikai örökség megváltoztatásával javítsák az emberi faj minőségét - közölte az MTI.
febr. 17
22:06
Sprinttel a cukorbetegség ellen (Startlap)
Heti néhány perces intenzív testgyakorlás legalább annyira hatékony a felnőttkori cukorbetegség megelőzésében, mint az eddig javasolt napi félórás, átlagosan erőteljes mozgás - állítják brit kutatók. James A. Timmons és...

Keresés