2009. február 10. kedd

febr. 10
6:18
Kétkilós daganatot távolítottak el egy nő arcáról (168 Óra Online)
Futball-labda nagyságú daganatot távolítottak el orvosok egy indiai nő arcáról. A közel két kilogrammot nyomó fültőmirigy-daganat valószínűleg a legnagyobb, amit valaha egy emberről leoperáltak - közölték a műtétet végő doktorok hétfőn.
febr. 10
8:30
Átvilágították az ókori énekesnőt (Múlt-kor)
A legmodernebb kórházi szkennelési technikákat is bevetették, amikor több évtizedes várakozás után, koporsója felnyitása nélkül vizsgálták meg egy 3000 évvel ezelőtt elhunyt énekesnő múmiáját.
febr. 10
9:33
Náci örökség a német iskolákban (Múlt-kor)
Egy új tanulmány szerint több német iskola a mai napig egykori náci teoretikusok, a faji tisztaság hívei, rakétakutatók vagy épp magas rangú párttagok nevét viselik, ám a helyi hatóságokban sokszor fel sem merül intézmények átkeresztelése.
febr. 10
9:54
Világválság: jelentősen leépítették a hazai EA-t! (Startlap)
Belső információk alapján úgy tudjuk, hogy az EA Emké-ben lévő központja bezár és az ott dolgozók nagy részét az elmúlt napokban elbocsátották.
febr. 10
10:06
Vége a Windows Mobile-nak (Startlap)
A Windows Mobile-nak annyi, jön helyette a Windows Phone - a váltás (névben legalábbis) biztos. A Microsoft a Mobile Word Congress barcelonai kiállításon bemutatja a 6.5-ös Windows Mobile operációs rendszerét, melyet a legújabb készülékek...
febr. 10
10:36
Mégsem Samut taposták össze (Múlt-kor)
A rendőrség korábbi tájékoztatásával ellentétben nem a vértesszőlősi előember maradványait rongálták meg a helyi kőbányában található kiállítóhelyen - közölte Markó András, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Régészeti Tárának munkatársa.
febr. 10
10:40
Megfejtették az influenza titkát (168 Óra Online)
A szezonális influenza vírusa jobban terjed és túlélése is biztosabb, ha kicsi a levegő abszolut páratartalma - közölték amerikai kutatók.
febr. 10
11:15
Megvan a mellrák elleni csodaszer? (Infostart)
Azonosították japán tudósok azt az enzimet, amely a jelek szerint képes elnyomni a mellrákot, így reményeik szerint új terápiák születhetnek a második leggyakoribb daganatos megbetegedés kezelésében.
febr. 10
11:24
Nem gyógyítja a rákot a csodavitamin (Startlap)
Sem a rákot, sem a szívbetegségeket nem segítenek megelőzni a multivitaminok az ötven év feletti nőknél - állapították meg amerikai kutatók a témáról készült eddigi legnagyobb elemzésben, mely hétfőn jelent meg az Archives of Internal...
febr. 10
11:39
Ókori múmiaraktárat találtak Szakkarában (Múlt-kor)
Harminc múmiát fedeztek fel az egyiptomi régészek egy 4300 éves sírboltban a szakkarai nekropoliszban.
febr. 10
11:45
Öt perc alatt eredményt ad az új drogteszt (168 Óra Online)
Nyálmintából néhány perc alatt meghatározza különböző kábítószerek jelenlétét a mérgezés gyanúja miatt kórházba szállított betegek szervezetében egy új német laboratóriumi műszer. A technikai újdonságot az International Hospital Equipment szakfolyóirat ismertette.
febr. 10
11:51
Megújult a Kindle, az Amazon digitális könyvletöltõje (transindex.ro)
Az Amazon.com online-áruház bemutatta elektronikus ...
febr. 10
11:53
Telefonon vásárolt BKV-jegy léphet életbe idén nyáron (transindex.ro)
A mobiljegy technikai részleteirõl még a budapesti ...
febr. 10
12:42
Eladták a legrégibb német pénzérmét (Múlt-kor)
A németajkú térség legrégibb középkori pénzét, a Kis Pippin (714-768) uralkodása idején vert ezüst dénár egyetlen ismert példányát 34 ezer euróért (közel 10 millió Ft) árverezték el hétfőn egy dortmundi aukción.
febr. 10
12:44
A klímaváltozás megviseli a képzőművészeti alkotásokat (Múlt-kor)
Veszélybe kerülnek az éghajlatváltozás miatt a trópusi országokban a képzőművészeti alkotások - közölték ENSZ-szakértők a Caracasban hétfőn megkezdődött nemzetközi konferencia kapcsán, amely a műremekek megóvásának új módozatait hivatott felkutatni.
febr. 10
12:54
2.5 tonna rakomány ûrhajósoknak: digi-szkafander, zene, videó és ginzeng-sejtek (transindex.ro)
Sikeresen Föld körüli pályára állt kedden a Progre ...
febr. 10
13:45
Görög tragédia lett a Báthory-legendából (Múlt-kor)
Görög sorstragédiaként dolgozta fel Báthory Erzsébet véres legendáját Julie Delpy francia színésznő és filmrendező. A The Countess (A grófnő) című film hétfőn debütált a berlini filmfesztiválon.
febr. 10
14:48
Egy koncentrációs tábor mindennapjai (Múlt-kor)
Az észak-türingiai Mittelbau-Dora koncentrációs tábor hallottairól készült nyilvántartásra találtak rá Franciaországban. A jegyzéket kedden adták át az egykori láger helyén működő emlékhely vezetőjének.
febr. 10
15:51
Puskás a Bélyegmúzeumban (Múlt-kor)
Az Aranycsapat legendás labdarúgójának tiszteletére jelentette meg a "Puskás a Bélyegmúzeumban" elnevezésű emlékívek aranyfelülnyomásos változatát a Magyar Posta és a "Lemezbörze, ...plusz" című magazin.
febr. 10
16:21
Csak szeptemberre lesz kész a részecskegyorsító (Infostart)
Szeptemberre halasztották a világ legnagyobb részecskegyorsítójának, a genfi székhelyű Európai Nukleáris Kutatási Központ nagy hadronütköztetőjének újraindítását, hogy elegendő idő legyen a javítások elvégzésére.
febr. 10
16:54
Világörökségi listára jelölnék a leányvári római erődítményt (Múlt-kor)
Az UNESCO világörökségi listájára jelölnék a szlovákiai Izsa (Iza) község melletti Celemantia (Leányvár) római erődítményt. A Komárom mellett található egykori katonai táborhely jelölését a szlovák emlékműhivatal és a kulturális minisztérium javasolta, a Nyitra Megyei Önkormányzat pedig már meg is szavazta az elképzelést.
febr. 10
17:57
Tíz éve restaurálnak egy zalaegerszegi templomot (Múlt-kor)
Másfél éven belül befejeződik a zalaegerszegi Mária Magdolna Plébániatemplom felújítása: a restaurátorok, szakemberek éppen tíz esztendeje dolgoznak a 250 éves templom helyreállításán.
febr. 10
18:42
Újra van EU online könyvtár (Startlap)
Az Europeana, az EU multimédiás online könyvtára – saját sikerének áldozataként – novemberi indulása után nem sokkal összeomlott, ugyanis nem bírta feldolgozni az óránként mintegy 10 millió keresést. Az oldal szerverkapacitását azóta...
febr. 10
18:44
Sony: A PSPhone csak fantazmagória (Startlap)
A Sony úgy próbálja meg megmenteni a PSP-t, hogy felruházza a következő kézikonzolját a telefonálás képességével?
febr. 10
18:54
Harminc múmiát találtak a 4300 éves sírban (Startlap)
Különböző korú múmiákat találtak egy szakkarai sírboltban tizenegy méter mélyen kairói régészek. A valószínűleg az Óbirodalom korából származó sírhelyet korábban találtak meg ugyan a sírrablók, mint a tudósok, de a szarkofágok egy része 4300 éve volt már háborítatlan.
febr. 10
20:18
Ajándékozzon vírust (Startlap)
A vírusok készítői minden alkalmat megragadnak, hogy a kártevőket eljuttassák a gyanútlan áldozatok gépeire. A Bálint-nap újabb lehetőséget jelent nekik, számunkra pedig azt, hogy jobb, ha óvatosan nyitjuk meg az aranyos kiskutyás üdvözlőlapokat.
febr. 10
22:03
A hibiszkusztea csökkentheti a magas vérnyomást (Infostart)
Napi három csésze hibiszkusztea jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást - derült ki egy vizsgálatból. Tajvanon már régóta isszák a hibiszkuszteát, hogy így kezeljék a magas vérnyomást, de Afrikában és Ázsiában kedvelt ez az italfajta.

Keresés