2009. február 5. csütörtök

febr. 5
5:33
Pedofíliamentesített a MySpace (Startlap)
A közösségi portálok felhasználóinak biztonságára hivatkozva világszerte 130 millió MySpace-esre és 150 millió Facebookosra biztonsági szűrőprogramokat eresztenek. Ezek ellenőrzik például a felhasználók korát, kitiltják a szexuális bűncselekményért elítélteket és korlátozzák a 18 év alattiak keresését az idősebbek számára. A pedofilok rettegjenek!
febr. 5
5:51
Krokodilokat evett a leghosszabb kígyó - képekkel (Infostart)
Akár egyben is lenyelhetett volna egy tehenet az a kígyó, amelynek maradványait nemrég találták meg Kolumbiában. A 14 méter hosszú óriás 60 millió évvel ezelőtt élhetett, és a krokodilok őseivel táplálkozott.
febr. 5
5:53
A nyári gyerekek magasabbak és erősebbek, mint a téliek (Infostart)
Egy brit kutatás szerint azok a gyerekek, akik nyárutón vagy az ősz elején születnek, gyakran magasabbak és erősebbek lesznek később azoknál a társaiknál, akik a tavaszi vagy a téli hónapokban jönnek világra.
febr. 5
6:12
Hat változatban jelenik meg a Windows 7 (168 Óra Online)
Elődjéhez hasonlóan a Windows 7 operációs rendszer is hat változatban jelenik meg, a várakozások szerint ebből kettő adja majd a forgalom 80 százalékát, közölte a Microsoft.
febr. 5
6:45
Senki nem vette észre a plusz hat ujjat (Startlap)
Huszonnégy ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Sem az anya, sem a kórházi személyzet nem vette észre a plusz ujjakat, amelyek mindegyike tökéletesen működik. A négy plusz ujjat a kispapa fedezte fel, aki...
febr. 5
7:18
Rejtélyes pogány szertartások egy tehetős római otthonában (168 Óra Online)
Pogány szertartásokat és keleti istenségeket jelenít meg az ókori mozaikpadló, amelyet az olaszországi Reggio Emiliában, a katolikus katedrális altemplomának feltárása során fedeztek fel.
febr. 5
8:15
Zajos környéken lakik? Vigyázzon, könnyebben kaphat szívrohamot! (Infostart)
Nagyobb a kockázata a szívrohamnak azoknál, akik zajos környéken laknak - állítja egy svéd kutató. Mint mondta, ezt figyelembe kellene venni az új útvonalak tervezésekor. A magasabb kockázat már 50 decibelnél is érzékelhető, holott egy szokványos főút mellett 80-90 decibelt is mérhetnek.
febr. 5
8:15
Marad a PlayStation 3 ára (Startlap)
A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) nem kívánja csökkenteni a PlayStation 3 játékkonzol árát, így ez a gép még a Sony szerint is a legdrágább marad a piacon. David Reeves, a társaság nagyfőnöke azt mondta, nem aggódik: a PlayStation...
febr. 5
8:33
A világ leggyorsabb számítógépét készíti az IBM (Infostart)
Alig fél éve, hogy üzembe helyezte a világ leggyorsabb számítógépét Minnesotában, az IBM most készít egy még gyorsabbat. A Sequoia 3422 négyzetmétert foglal el az erőműtelepen, ami működteti.
febr. 5
8:48
Kalapács alá kerül Oliver Cromwell egyik halotti maszkja (Múlt-kor)
Elárverezik a puritán angol Oliver Cromwell (1599-1658) egyik halotti maszkját a Kelet-Sussex grófságban fekvő Lewesban.
febr. 5
9:51
Búvárok keresik Prága legrégibb kőhídját (Múlt-kor)
Prága legrégebbi kőhídja, a 12. században épült Judit-híd maradványait keresik rendőrségi búvárok a Moldvában. A hidat, amely a mai Károly-híd közelében volt, az 1342-es árvíz sodorta el.
febr. 5
10:54
Hüvelyén keresztül vették ki egy nő veséjét (Startlap)
Problémamentesen gyógyult az az amerikai nő, akinek hüvelyén át vették ki egyik veséjét. Az asszony vesedonor, szervét unokahúga kapta, aki szintén jól van. Bár távolítottak már el ezzel a módszerrel rákos daganatokat vagy nem működő...
febr. 5
10:54
Rég halott lehet a mauthauseni mészáros (Múlt-kor)
A The New York Times című amerikai napilap és a ZDF német közszolgálati televízió közös kutatás során kiderítette, hogy a "mauthauseni mészárosként" vagy a "halál doktoraként" emlegetett Heim már rég halott lehet, és 1992. augusztus 10-én halhatott meg rákbetegségben Kairóban - közölte Elmar Thevessen, a ZDF főszerkesztő-helyettese.
febr. 5
10:56
New Yorkban maradnak az örökös által perelt Picassók (Múlt-kor)
A New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA) és a Guggenheim Múzeum peren kívüli egyezségre jutott két korai Picasso-képről, amelyekről egy zsidó származású német tudós azt állította, hogy ő a valódi tulajdonosuk.
febr. 5
11:57
Hat változatban jelenik meg a Windows 7 (transindex.ro)
Elõdjéhez hasonlóan a Windows 7 operációs rendszer ...
febr. 5
11:57
Visszakozásra utasítja holokauszttagadó püspökét a Vatikán (Múlt-kor)
A Vatikán szerdán nyilatkozatban szögezte le, hogy a holokauszttagadó kijelentéseivel botrányt kavaró tradicionalista püspöknek, Richard Williamsonnak vissza kell vonnia álláspontját, mielőtt teljesen befogadnák a római katolikus egyházba.
febr. 5
12:06
Darwin kontra Isten (Startlap)
Az evolúció elmélete nem ad megfelelő magyarázatot a Földön lévő élet összetettségére, a kulcslépéseknél mindenképpen szükség volt egy „tervező” beavatkozására is – egy friss felmérés szerint a britek 51 százalékának ez...
febr. 5
13:00
Feljövőben a kisebbségkutatás (Múlt-kor)
Bemutatták szerdán az MTA Kisebbségkutató Intézet öt új kiadványát, amelyek Romsics Ignác történész szerint azt bizonyítják, hogy mára a kisebbségkutatás a történettudomány egyik legfejlődőbb ágává vált.
febr. 5
14:03
Egészen pici exobolygót fedeztek fel (transindex.ro)
Minden eddiginél kisebb, Naprendszeren kívüli boly ...
febr. 5
14:27
E. T.-nek nem csak a füle lesz furcsa (168 Óra Online)
Skót tudósok szerint legalább 361 és legfeljebb 37 964 civilizáció létezhet a Tejútrendszerben, és bármelyik kapcsolatba léphet a Földdel.
febr. 5
15:06
Feltárták a váci polgárok edényeit (Múlt-kor)
A Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat régészei 2008. október 3-án kezdték meg a megelőző feltárást Vácott, egy 3700 négyzetméteren épülő mélygarázs területén, ahol többek közt egy Anjou-kori tárológödör ép edényeire is rábukkantak.
febr. 5
16:09
Zarándoklattal és emlékbélyeggel jubilálnak a ferencesek (Múlt-kor)
Zarándoklatokat szerveznek, emlékbélyeget és kiadványokat jelentetnek meg az idén abból az alkalomból, hogy a ferences férfi és női szerzetesrend, valamint a ferences világi rend pápai jóváhagyásának 800. évfordulóját ünnepli.
febr. 5
16:21
Jelentős hézag a HD TV tulajdonosok és felhasználók között - 2009-02-05 15:39:22 (sat.hu)
Európában is folyamatosan nő a HD TV felhasználók száma, de csak 2011-re éri majd el a 10 milliót. Amerikában azonban vannak olyan háztartások, melyek bár rendelkeznek HD televízióval, mégsem néznek nagy felbontású műsorokat, és olyanok is, akik azt hiszik, hogy azt néznek, holott nem.
febr. 5
17:12
Leállt a Google: 21%-ot esett a világ internetes forgalma (transindex.ro)
Szombaton egy órára leállt a Google keresõ, néhány ...
febr. 5
17:12
Lovas emléktúra a kunok világtalálkozójára (Múlt-kor)
Lovas emléktúrával kíván tisztelegni a Nagykun Nádor Bandérium és a Kunszövetség a kunok első világtalálkozója és a népcsoport hazai betelepedésének 770. évfordulója előtt.
febr. 5
17:54
74 ország 400 városa sötétül el a Föld Óráján (Startlap)
Eddig 74 ország és közel 400 város csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF) felhívásához, a Föld órája akcióhoz, melynek keretén belül március 28-án este fél kilenckor világszerte egy órára kikapcsolják a lehető legtöbb...
febr. 5
18:06
A Chrome kiegészítők májusban érkeznek (Startlap)
Egyes következtétsek szerint májusban fognak érkezni a Google saját böngészőjéhez a kiterjesztések.
febr. 5
18:09
Felgyorsulhat a madárinfluenza elleni gyógyszer fejlesztése (Infostart)
Tudósok két csoportja is olyan területet azonosított a madárinfluenza H5N1-es altípusának vírusaiban, amelyek a vírus reprodukálásáért felelősek. Bíznak abban, hogy a felfedezés felgyorsíthatja az új gyógyszerek kifejlesztését.
febr. 5
18:51
Felfedte titkát a halálos vírus (168 Óra Online)
Tudósok két csoportja is olyan területet azonosított a madárinfluenza H5N1-es altípusának vírusaiban, amelyek a vírus reprodukálásáért felelősek. Bíznak abban, hogy a felfedezés felgyorsíthatja az új gyógyszerek kifejlesztését.
febr. 5
20:54
37 964 lehetséges civilizáció a Tejútrendszerben (Startlap)
Skót tudósok szerint legalább 361 és legfeljebb 37 964 civilizáció létezhet a Tejútrendszerben, és közülük bármelyik kapcsolatba léphet a Földdel. A következő évszázadokban az emberiség is eljuthat a fejlődésben odáig, hogy kapcsolatot...
febr. 5
21:06
Újabb fantasztikus játékkal rukkolt elő Rubik Ernő (Startlap)
Bemutatták Rubik Ernő új játékát a nürnbergi nemzetközi játékvásáron. A feltaláló személyesen tárta a világ elé az új találmányt, amely a Rubik-kocka méltó párja lehet. A feltaláló a Time magazin internetes oldalán megtekinthető...

Keresés