2009. február 5. csütörtök

febr. 5
5:15
Van segítség minden lakáshitelenek! (Alternatív Energia)
Az állam nem vesz lakást, nem vállalja át a lakáshitelek törlesztőrészletét sem, de átmeneti időre garanciavállalással segíti a válság miatt nehéz helyzetbe került lakáshiteleseket – közölte tegnap, a kormány ülése után Daróczi Dávid kormányszóvivő. Az állam legfeljebb két évre áll be a garanciavállalással azon adósok mögé, akik lakáshitelt vettek fel, majd a válság miatt, önhibájukon kívül,…
febr. 5
5:17
Újabb gondok várhatók Miskolcon (Alternatív Energia)
Mégsem alakul cigány önvédelmi gárda; a kezdeményező roma politikus visszavonta javaslatát. További visszhangot kelt a miskolci rendőrkapitány kijelentése, Kaltenbach Jenő volt kisebbségi biztos szerint Pásztor Albert féligazságot mondott, ami néhány esetben rosszabb a hazugságnál. Súlyos teher szakadhat Miskolc nyakába az Avas-lakótelepre elmúlt években beköltözők miatt. Nyomozást rendeltek el a…
febr. 5
5:33
Megtarthatja munkahelyét, ha beül az iskolapadba! (Alternatív Energia)
Rövidebb munkaidő és képzés; ez a munkahelyek megtartását célzó legújabb válságkezelő program lényege. Húszmilliárd forintos uniós forrásra pályázhatnak majd a cégek, ennél sokkal többet azon­ban egyelőre nem lehet tudni a tervről, a részleteket néhány héten belül dolgozzák ki. Éppen ezt hiányolják a vállalkozók. Kérdéses, hogyan történik a képzés a más-más infrastruktúrával rendelkező kis-,…
febr. 5
5:35
Költekezőek a magyarok-vajon miért? (Alternatív Energia)
Mindenki tudta, hogy 2009-ben már közvetlenül a küszöbünkön dörömböl majd a gazdasági válság, mégis szélesre nyitottuk pénztárcánkat az elmúlt karácsonykor. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 92 százaléka vásárolt ajándékot az ünnepekre, míg 2007-ben ez arány 76 százalék volt. Az emberek jó része ész nélkül fogyaszt most is. A szociológus szerint az egyik ok: nálunk nem fokozatosan épült ki a…
febr. 5
5:51
Orbán Viktor két arca (Alternatív Energia)
Aligha változik a Fidesz elnökének retorikája a következő napokban, így várhatóan a február 18-án, a Millenáris Parkban tartott országértékelőjében is visszaköszön a kettős beszéd. Orbán Viktor ugyanis rendszeresen mást üzen külföldre, a nemzetközi közvéleménynek, mint amiről hívei körében Magyarországon beszél. Az ellenzék vezére a minap, a Financial Timesnak adott interjújában is reformer arcát…
febr. 5
6:09
Az elhízás és az egészségtelen táplálkozás is okozhat rákot (Infostart)
Már 13-15 kilogrammos túlsúly is jelentősen növeli a rák kialakulásának esélyét - számolt be a legújabb betegvizsgálatok eredményéről a Fővárosi Szent Imre Kórház Lipid Részlegének vezető főorvosa. Pados Gyula hozzátette: korábban azt gondolták, hogy az elhízás a szív- és érrendszert károsítja elsősorban, ám kiderült: a táplálkozás 35 százalékban felelős a daganatok kialakulásáért.
febr. 5
6:09
Hálapénz: mélyen a zsebünkbe nyúlunk (168 Óra Online)
A betegek csaknem negyede szokott az orvosnak hálapénzt adni. Ez az összeg átlagosan 4.300 forint havonta - ismerteti a csütörtöki Népszabadság a Webbeteg című internetes lap és a Szinapszis Kft. által készített közös felmérést.
febr. 5
6:27
Mélyen a zsebünkbe nyúlunk, ha hálapénzről van szó (168 Óra Online)
A betegek csaknem negyede szokott az orvosnak hálapénzt adni. Ez az összeg átlagosan 4.300 forint havonta - ismerteti a csütörtöki Népszabadság a Webbeteg című internetes lap és a Szinapszis Kft. által készített közös felmérést.
febr. 5
6:45
Karambolozott a mentőautó, meghalt a beteg (Infostart)
Győr-Moson-Sopron megyében oszlopnak ütközött egy mentőautó szerda reggel a 85-ös főúton Pereszteg térségében; a járműben utazó idős beteg a helyszínen életét vesztette, az ápoló és a beteg hozzátartozója megsérült.
febr. 5
7:03
Titkos jelentés az igazi kommunistákról (Infostart)
K. elvtárs húsz évvel ezelőtt ingerülten szólalt fel: "Pozsgay 1960-ban tanított a pártfőiskolán. Akkor még tudta, mi volt 1956-ban. Én megnéztem az értelmező szótárt. Abban az áll: népfelkelés egyenlő forradalom." Az ultrabalos Münnich Ferenc Társaság gyűlésének mérges közönsége közbekiabál: "Akkor mi vagyunk az ellenforradalmárok? Küldjünk tiltakozó táviratot a központi bizottságnak!" Az amúgy…
febr. 5
7:03
Hogy állunk a hálapénzzel? (Alternatív Energia)
A betegek csaknem negyede szokott az orvosnak hálapénzt adni. Ez az összeg átlagosan 4.300 forint havonta - ismerteti a csütörtöki Népszabadság a Webbeteg című internetes lap és a Szinapszis Kft. által készített közös felmérést.
febr. 5
7:05
Lánczi: A kormánynak nincs ereje, de az ellenzék sem kapkod a hatalomért (Infostart)
Lánczi András szerint a kabinetnek nincs ereje az érdemi kormányzásra, bár az ellenzék sem siet a hatalom megszerzésével. A filozófus a gazdasági-politikai rendszer repedezéséről is beszélt, amelyet jól példáz a miskolci rendőrkapitány ügye, amely kapcsán az igazságügyi miniszternek 24 órán belül kellett megváltoztatnia saját döntését.
febr. 5
7:39
Napi 234 ezerből élnek Gyurcsányék? (Infostart)
Hivatal a korrupció ellen. Országos szinten kudarc a babakötvény. Napi 234 ezerből élnek Gyurcsányék? - Szemlézés a mai lapokból.
febr. 5
7:39
VDSZSZ: SMS-re indul a sztrájk (Alternatív Energia)
Egy évvel az eddig sikertelennek bizonyult vasutas-gördülősztrájk megindítása után, új fogásokat próbál ki a Gaskó István vezette VDSZSZ – értesült lapunk. Az érdekképviseletnek a MÁV személyszállítási leánycégénél működő alapszervezete január 28-i választmányi ülésén olyan új sztrájktechnikák „bevetését” határozta el, melyek még kiszámíthatatlanabbá teszik az ország vasúti közlekedését egy…
febr. 5
7:41
Wermer: Az embereket fontosabb témák foglalkoztatják, mint a politika (Infostart)
Wermer András kommunikációs stratéga szerint a jobboldali választók erkölcse nem viseli el Gyurcsány Ferenc több megnyilvánulását, kiszólását. A szakember az InfoRádiónak azt mondta: a jelenlegi kormánynál a "cél szentesíti az eszközt" elv érvényesül, a miniszterelnök különböző nyilatkozatai ugyanis arra irányulnak, hogy a közvélemény a felszínnel, és ne a valódi problémákkal foglalkozzon.
febr. 5
8:15
Durva: tépték, rúgták, a radiátornak vágták a tanárnőt Mándokon (168 Óra Online)
Szerda délután megvertek egy tanárt a mándoki általános iskolában - adta hírül a Borsod Online.
febr. 5
8:33
Aláírásokat gyűjtenek Borsodban, hogy ne küldjenek el félezer embert (Infostart)
Aláírásgyűjtéssel igyekeznek kormányzati segítséget kieszközölni a kazincbarcikai BorsodChem dolgozói. A cég vezetősége a hét elején bejelentette, hogy több mint félezer embert bocsát el a gazdasági válság miatt - írta az Észak-Magyarország.
febr. 5
8:33
Elhízott és cigány művészek nem kívánatosak Újbudán (168 Óra Online)
A Pa-Dö-Dő együttes és Caramel énekes kinézetén és származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
febr. 5
8:51
Több tucat visszaélés a Fészekrakó program kapcsán (Metropol)
Miskolcon vizsgálják, miképp juthattak sokan jövedelem nélkül az úgynevezett Fészekrakó-program alapján hitelhez.
febr. 5
9:27
Gyurcsány - bár nem akarja - mégis emelni fogja az áfát (Infostart)
A lehető legkisebb időeltéréssel kell az általános forgalmi adót emelni, majd a személyi jövedelemadó sávhatárát csökkentetni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a HVG-nek adott, csütörtökön megjelent interjúban.
febr. 5
9:27
Gyurcsány osztott, szorzott: megdől a szocialista tabu (168 Óra Online)
Ezermilliárdos adóátrendezést akar a kormány, de a rendkívüli parlamenti ülésen még nem állt elő konkrét elképzelésekkel. És bár a reformrajt irányával az általunk megkérdezett gazdasági szakértők egyetértenek, jelzik: ez még csak tűzoltás. Hogy sikerül-e a lángokat megfékezni, az nem csupán rajtunk múlik. KRUG EMÍLIA és PUNGOR ANDRÁS összeállítása.
febr. 5
9:27
Gyurcsány:"Orbán nem mumus, hanem..." (Alternatív Energia)
JAVÍTÁS - Gyurcsány: az áfaemelés és a szja-csökkentés között nem telhet el sok idő
febr. 5
9:45
Kiteríti lapjait az APEH (168 Óra Online)
Az APEH közel félszáz oldalas tájékoztatót tett közzé bírságolási gyakorlatáról, hogy az adózók megismerjék a bírságok megállapítása és kiszabása során alkalmazott elveket.
febr. 5
10:03
Elhízott és cigány művészek nemkívánatosak Újbudán (168 Óra Online)
A Pa-Dö-Dő együttes és Caramel énekes kinézetén és származásán viccelődött az újbudai önkormányzat testületi ülésén Molnár Gyula szocialista polgármester - olvasható a csütörtöki Magyar Hírlapban.
febr. 5
10:21
Elloptak egy repülőgépet Bajáról (168 Óra Online)
Elloptak egy Cessna típusú repülőgépet a bajai repülőtérről; a nyomok alapján valószínűsíthető, hogy a gépet nem földi úton szállították el, hanem elrepültek vele - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 5
10:21
Influenzajárvány miatt látogatási tilalom lesz több kórházban (Metropol)
Az influenza terjedése miatt csütörtöktől részleges, illetve teljes látogatási tilalmat rendelt el több közép-magyarországi kórházban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
febr. 5
10:23
Elloptak egy repülőgépet Bajáról (Metropol)
A pilóta rosszul lett, letette a gépet, néhány nap múlva visszament érte, de már csak a hűlt helyét találta.
febr. 5
10:57
Elloptak egy repülőt Baján (Infostart)
Elloptak egy Cessna típusú gépet Baján. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a repülőtér nincs bekerítve, és arra utaló jel sincs, hogy közúton szállították volna el a kisgépet, amelynek értéke 27 millió forint körül van.
febr. 5
10:57
Kormányszóvivő kontra Magyar Nemzet (Metropol)
A jobboldali napilap mai cikke szerint kormányzati forrásból úgy értesült, hogy brutális megszorításokról döntött a kabinet.
febr. 5
10:57
Kormányszóvivő cáfolja a Magyar Nemzet írását (Alternatív Energia)
A kormányszóvivő szerint nemhogy kormánydöntés nincs, de még csak téma sem volt az, amiről a csütörtöki Magyar Nemzet ír. A napilap azt írta: kormányzati forrásból úgy értesült, hogy brutális megszorításokról döntött a kormány.
febr. 5
11:15
Vasalóval gyilkolt, tizenhárom évet kapott (168 Óra Online)
Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki a villanyvasalóval vert agyon egy idős kecskeméti asszonyt.
febr. 5
11:51
Megvert egy tanárnőt egy asszony meg a lánya Mándokon (Infostart)
Tanárnőt bántalmazott egy 38 éves asszony és 18 éves lánya Mándokon, a pedagógus könnyű sérüléseket szenvedett - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője
febr. 5
11:51
Brutális megszorításokról döntött a kabinet? (168 Óra Online)
Jövőre megszűnne a 13. havi nyugdíj, a bruttósítandó családi pótlékot befagyasztaná a kormány, a gyed folyósítását egy évre csökkentené, a gyes pedig két év időtartamú lenne - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 5
11:51
3 évet is kaphatnak színesfémtolvajok (Alternatív Energia)
Akár hároméves börtönbüntetéssel lehetne sújtani a színesfémlopást a jövőben az Országgyűlés előtt lévő, jelenleg zárószavazásra váró törvénytervezet szerint - közölte Józsa István szocialista képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 5
12:09
Szokjunk hozzá a 300 forintos euróhoz (168 Óra Online)
Az idén akár az év egészében 300 forint körüli, vagy a feletti euró árfolyamra kell felkészülni, a forint erősítésére a jegybanknak nincs, vagy alig van eszköze - fejtette ki Bebesy Dániel, a Budapest Alapkezelő elemzője csütörtökön Budapesten.
febr. 5
12:27
Megdől a szocialista tabu (168 Óra Online)
Ezermilliárdos adóátrendezést akar a kormány, de a rendkívüli parlamenti ülésen még nem állt elő konkrét elképzelésekkel. És bár a reformrajt irányával az általunk megkérdezett gazdasági szakértők egyetértenek, jelzik: ez még csak tűzoltás. Hogy sikerül-e a lángokat megfékezni, az nem csupán rajtunk múlik. KRUG EMÍLIA és PUNGOR ANDRÁS összeállítása.
febr. 5
12:27
Tiltakozik Tokaj polgármestere az UNESCO-nak küldött világörökségi állapotjelentés miatt (Metropol)
Tiltakozását fejezte ki Tokaj polgármestere a Tokaji Történelmi Borvidék kultúrtájról szóló világörökségi állapotjelentés miatt, mert úgy véli: az UNESCO Világörökség Bizottságának elküldött dokumentumban szereplő, a Szerencsre tervezett erőmű megvalósítását érintő javaslat precedens értékű lehet, és "megpecsételheti a világörökségi területek és más természeti területek sorsát".
febr. 5
12:29
Gyújtogatások Szabolcsban (Metropol)
Két, gyújtogatással keletkezett tűzben indított nyomozást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az egyik esetben már a gyanúsítottat is elfogták.
febr. 5
12:45
Csak egy londoni járatot kellett eddig törölni Ferihegyen a havazás miatt (Infostart)
Eddig egy londoni járatot kellett törölni a ferihegyi repülőtéren az újabb nagy-britanniai havazás miatt. A légikikötőt üzemeltető Budapest Airport szóvivője az InfoRádióban elmondta: Londonban csak a lutoni repülőteret kellett lezárni, a többi fogad és indít gépeket.
febr. 5
12:45
Látogatási tilalom Kaposváron (Alternatív Energia)
Teljes körű látogatási tilalom lesz szombattól a Kaposi Mór Oktató Kórházban, tudatta közleményben Repa Imre főigazgató-adta hírül a soline.hu.
febr. 5
12:47
KDNP jogsértő eljárásról beszél a Hunyadi téri csarnokrekonstrukció kapcsán (Alternatív Energia)
Törvénysértő közbeszerzési eljárással és az önkormányzat számára előnytelen feltételekkel akarja megvalósítani a VI. kerület vezetése a Hunyadi téri csarnokrekonstrukciót és a mélygarázs építését - jelentette ki Wertán Zsolt, a KDNP politikusa csütörtökön a főpolgármesteri hivatalban tartott tájékoztatóján.
febr. 5
13:03
Érvényes a népi kezdeményezés a parlament feloszlatásáról (Infostart)
A parlament önfeloszlatását szorgalmazó népi kezdeményezésre a szükséges ötvenezer helyett több mint hatvanezer támogató aláírás gyűlt össze - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Választási Bizottság elnöke.
febr. 5
13:03
Újbuda nem akar elhízott és cigány művészeket (Metropol)
Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere és Schneller Domonkos fideszes képviselő is azt állítja, hogy a másikuk tett kirekesztő, rasszista megjegyzéseket a keddi képviselő-testületi ülésen a Pa-Dö-Dö együttes kinézetére, illetve az egyik ismert énekes, Caramel származására utalva. Az esetről hangfelvétel is készült, amely az utóbbi igazát bizonyítja.
febr. 5
13:03
Úgy látszik most ez lesz a divat, lerasszistázni a másikat-Íme! (Alternatív Energia)
Molnár Gyula, Újbuda szocialista polgármestere és Schneller Domonkos fideszes képviselő is azt állítja, hogy a másikuk tett kirekesztő, rasszista megjegyzéseket a keddi képviselő-testületi ülésen a Pa-Dö-Dö együttes kinézetére, illetve az egyik ismert énekes, Caramel származására utalva.
febr. 5
13:21
Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt találtak Esztergomban (Infostart)
Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt találtak az esztergomi nyomozók egy helyi étteremben - mondta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Léber Gabriella.
febr. 5
13:21
„Láthatóbbá” kell tenni a bankrablókat (Metropol)
Bencze József főkapitány a gyakori bankrablások miatt egyeztetett a bankszövetség és a bankok biztonságát felügyelő cégek képviselőivel.
febr. 5
13:39
Nemzeti megállapodás kell (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott konzultáción azt javasolta, hogy politikai háborúskodás helyett kössenek nemzeti megállapodást valamennyi társadalmi szereplő részvételével. Erről maga a kormányfő számolt be a megbeszélés után, csütörtökön.
febr. 5
13:57
Lehet Más a Politika? (Alternatív Energia)
Elindult a Lehet Más a Politika (LMP) mozgalom adománygyűjtő kampánya; a befolyó összegből az európai parlamenti választásra készülnek.
febr. 5
13:59
Gusztos: Rossz úton jár a kormány (Alternatív Energia)
Az SZDSZ szerint rossz úton jár a kormány, amikor 12 milliárd forintnyi forrást tervez elvonni a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) kerékpárutak fejlesztésére vonatkozó fejezetéből - írta a Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszternek címzett nyílt levelében Gusztos Péter.
febr. 5
14:01
Közérdekvédelmi Hivatal jön létre! (Alternatív Energia)
A következő hónapokban létrejöhet a Közérdekvédelmi Hivatal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott megbeszélése után csütörtökön.

Keresés