2009. február 5. csütörtök

febr. 5
6:09
Túlélte a kormány a bizalmi szavazást (168 Óra Online)
Bizalmi szavazást élt túl a lett kormánykoalíció szerdán, három héttel azután, hogy a súlyos válsághelyzet miatt zavargások voltak a balti ország fővárosában.
febr. 5
6:45
Nincs több benzinzabálás - belezöldülnek Obamába (Kitekintő)
Amerika kizöldül és egyben függetlenné válik a külföldi olajtól – kettőt egy csapásra?
febr. 5
6:45
Gránátokkal támadtak a venezuelai pápai nunciatúrára (Népszava)
Ismeretlen tettesek Három könnyfakasztó gránátot dobtak szerdán Caracasban a pápai nunciatúrára - jelentette a venezuelai Globovision televízió.
febr. 5
6:45
Kivégeztek egy kettős gyilkost (Startlap)
Texasban szerda este kivégezték a 36 éves David Martinezt, aki tizenöt éve egy baseballütővel halálra verte 37 éves barátnőjét, majd ugyanígy végzett a nő 14 éves fiával. Mindezt a nő kislányának szeme láttára tette, a gyerek életét...
febr. 5
7:21
Az EU büntetné az illegális bevándorlókat foglalkoztatókat (Kitekintő)
Az Európai Parlament (EP) ma szavaz az illegális bevándorlók foglalkoztatásáról szóló rendeletről. A jogszabály valószínűleg elfogadásra kerül. Tartalma szerint bárki, aki illegális bevándorlót foglalkoztat büntethetővé válik, vagyis a felelősség a bevándorlókról részben az őket foglalkoztató vállalatokra hárul.
febr. 5
7:57
Az őserdő olajkútja (Kitekintő)
A mezőgazdaságilag hulladékszámba menő cellulózból gombák segítségével állítanak elő dízelt.
febr. 5
7:57
Bezár az iráni British Council (Startlap)
Felfüggesztette működését a British Council teheráni irodája arra hivatkozva, hogy az iráni hatóságok zaklatták és megfélemlítették az alkalmazottait - jelentette be a szervezet. A brit kulturális szervezet 16 munkatársának többségét...
febr. 5
8:15
Huszonnégy ujjú újszülött: nem vették észre a pluszt a kórháziak (168 Óra Online)
Van ujj a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet.
febr. 5
8:15
Pokolgép robbant Athén központjában (Népszava)
Házi készítésű pokolgép robbant csütörtökön hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva - közölte a rendőrség.
febr. 5
8:15
Pokolgépes robbantás Athénban (Startlap)
Házi készítésű pokolgép robbant csütörtökön hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva - közölte a rendőrség. A szerkezetet - amely kis gázpatronokból állt –...
febr. 5
8:17
Felrobbanó mobiltelefon ölt: vérben úszva találtak rá (168 Óra Online)
Vérben úszva találtak meg Kanton városában egy kínai bolti eladót, akinek a zsebében felrobbant a mobilja, és a szilánkok elvágták a nyaki artériáját - adta hírül az Index.
febr. 5
8:33
Bulgária elfújja a Bizottság energiaterveit? (Kitekintő)
Bolgár hivatalnokok tegnap (február 3.) kifakadtak Brüsszelben, miután kiderült, mennyire szerény összeget szán az Európai Bizottság a költségvetésből megmaradt forrásból összeállított, 5 milliárd eurós csomagból Bulgária számára. Szófia szerint „abnormális” a bánásmód, melyben Bulgária részesül, tekintve, hogy ezt az országot sújtotta leginkább a közelmúltban lezajlott gázválság. Magyarország…
febr. 5
8:33
A kormány nem tárgyal a felkelőkkel (Startlap)
A Srí Lanka-i kormány nem hajlandó tárgyalni a tamil felkelőkkel megadásuk feltételeiről, mint azt az Egyesült Államok és az Európai Unió indítványozta. Gotabhaja Radzsapaksze védelmi közölte, a kormány csakis a Tamil Eelam Felszabadító...
febr. 5
8:51
Bomba robbant a belügyminiszter-helyettes irodája előtt (Infostart)
Házi készítésű pokolgép robbant csütörtökön hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva.
febr. 5
9:09
Otthonában lőtték agyon a Dzsihád-parancsnokot (HVG)
Izraeli katonák ciszjordániai otthonában lelőtték reggel az Iszlám Dzsihád palesztin szélsőséges szervezet egyik körözött katonai parancsnokát - közölte egy palesztin biztonsági forrás és az izraeli hadsereg.
febr. 5
9:09
Tiltakozni hívnak az erdélyi magyar egyházak (Kitekintő)
Tiltakozó felvonulásra és nagygyűlésre hívják híveiket a háromszéki történelmi egyházak vezetői a megye magyar nemzetiségű intézményvezetőinek védelmében.
febr. 5
9:09
Összeesküvés a pápa ellen? (Népszava)
Összeesküvést sejt a Vatikán a Williamson-botrány mögött. Olasz lapértesülés szerint ugyanis nem lehetett véletlen, hogy napra egybeesett a nagy vihart kavart, holokauszttagadó interjú megjelentetése azzal, hogy a pápa aláírta a Szent X. Piusz Testvériség kiközösítésének feloldásáról szóló dekrétumot, ami két nappal később lépett életbe. Egyre inkább körvonalazódik azonban, kik vezették félre a…
febr. 5
9:09
Lelőtték az Iszlám Dzsihád egyik parancsnokát (Startlap)
Izraeli katonák ciszjordániai otthonában lelőtték csütörtök reggel az Iszlám Dzsihád palesztin szélsőséges szervezet egyik körözött katonai parancsnokát - közölte egy palesztin biztonsági forrás és az izraeli hadsereg. A hadsereg...
febr. 5
9:27
A Suzukinál is gyarapodnak a gondok (Napi)
febr. 5
9:27
A celebek percei meg vannak számlálva (168 Óra Online)
1800 francia személyiség számít "politikai véleménynyilvánítónak" a francia médiafelügyeleti csúcsszerv, a Legfelső Audiovizuális Tanács (CSA) szemében. A listán szereplők adásidejét nyilván kell tartani a választási kampányon kívüli időszakban is. Az érintettek között művészek is akadnak - írta meg a La Croix című francia lap.
febr. 5
9:27
Irán tiltakozik (Startlap)
Behívatták az iráni külügyminisztériumba az EU-tagállamok diplomáciai képviselőit, tiltakozásul amiatt, hogy a huszonhetek a múlt héten levették a terrorszervezetek listájáról a Népi Mudzsahidok iráni ellenzéki csoportot - írták iráni...
febr. 5
9:45
Merkel bírál, a pápa neheztel, a németek vitatkoznak (HVG)
Immár nemcsak a holokauszttagadó Williamson püspök korábbi kiközösítésének pápai feloldása osztja meg a német katolikus egyház vezetőit, hanem mind élesebb a vita a XVI. Benedeket a holokauszttagadás elutasításával kapcsolatban egyértelmű állásfoglalásra felszólító, korábbi kancellári nyilatkozat miatt is.
febr. 5
9:45
Készülődnek Nándorfehérvárnál! (Kitekintő)
Február 3-án hat délkelet-európai állam képviselői találkoztak Belgrádban. A terítéken a válság és az EU-csatlakozás szerepelt.
febr. 5
10:03
A nemzeti összboldogság legfőbb vesztesei (Kitekintő)
Megérkezett a bhutáni menekültek első csoportja Dániába. Az elkövetkező években még sok százan jönnek.
febr. 5
10:21
Emberi csontokat találtak a spanyol parlament pincéjében (Infostart)
Emberi csontok és koponyák kerültek elő a spanyol parlament épületének pincéjében végzett ásatások során.
febr. 5
10:21
Emberi maradványokat találtak a spanyol parlament alatt (Népszava)
Emberi csontok és koponyák kerültek elő a spanyol parlament épületének pincéjében végzett ásatások során.
febr. 5
10:23
A svéd kormány atomerőműveket építene? (Népszava)
A svéd kormány szabaddá tette az utat új atomerőművek megépítése számára - erről állapodott meg Fredrik Reinfeldt jobbközép kormánya a stockholmi SR rádióadó csütörtöki beszámolója szerint. A kabinet eddig kifejezetten ellenezte új atomerőművek építését.
febr. 5
10:39
Heten vannak a szlovák államfői szorítóban (Kitekintő)
Mind a hét államfőjelölt időben leadta a jelöléséhez szükséges petíciós íveket - jelentette be a szlovák házelnök.
febr. 5
10:39
Moszkvában lelőtték Groznij volt polgármester-helyettesét (Népszava)
Megölték Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest három fejlövéssel Moszkvában a csütörtökre virradó éjszaka.
febr. 5
10:41
Ismét bajban Anglia-Havazik (Népszava)
Ismét jelentős havazás okoz komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket zártak le csütörtökön. A járattörlések budapesti légi járatokat is érintenek.
febr. 5
10:57
Kínai lehet a Volvo (Napi)
febr. 5
10:57
Egy magyar férfi milliárdokkal károsította meg az angol kincstárat (Népszava)
Budapesten fogták el azt az 59 éves magyar-újzélandi állampolgárságú férfit, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy 250 millió angol fonttal (83 milliárd forinttal) károsította meg az angol kincstárat - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön.
febr. 5
10:57
A miniszter nem akarja végrehajtani a törvényt (Startlap)
Ján Mikolaj szlovák oktatásügyi miniszter nem kívánja végrehajtani a héten elfogadott módosított oktatásügyi törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a kisebbségi tankönyvekben két nyelven - előbb a kisebbség nyelvén, aztán szlovákul...
febr. 5
11:15
Csecsen politikai gyilkosság vagy vérbosszú Moszkvában (HVG)
Meggyilkolták Moszkvában Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest, a 36 éves csecsen férfit háromszor fejbe lőtték.
febr. 5
11:15
Csecsen ex-politikus rejtélyes halála Moszkvában (Infostart)
Meggyilkolták Moszkvában Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest, a 36 éves csecsen férfit háromszor fejbe lőtték.
febr. 5
11:15
Tankönyvtörvény: Mikolaj húzza az időt (Kitekintő)
A szlovák Alkotmánybíróság döntéséig a kisebbségi iskolák honismereti tankönyvekeit az eddigi kiadási terv és az eddigi gyakorlat szerint fogják kiadni.
febr. 5
11:15
Miniszter lesz a szélsőjobbos pártvezér? (168 Óra Online)
"Fontos" miniszteri posztot szán Avigdor Liberman szélsőjobboldali politikusnak Benjámin Netanjahu, az izraeli jobboldali ellenzék vezetője csütörtöki nyilatkozata szerint, amennyiben ő alakíthat kormányt a jövő heti előre hozott választások eredményeként Izraelben.
febr. 5
11:16
Nagy-Britannia megint hó alatt (Startlap)
Ismét jelentős havazás okoz komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket zártak le csütörtökön. A járattörlések budapesti légi járatokat is érintenek. Most Anglia középső és nyugati vidékeit, valamint...
febr. 5
11:17
"Minden zsaru élete csak egy golyót ér" (HVG)
Házi készítésű pokolgép robbant hajnalban Athén központjában, a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt kisebb anyagi károkat okozva - közölte a rendőrség. Közben egy eddig ismeretlen terrorista csoport jelentetett meg fenyegető közleményt rendőrök ellen.
febr. 5
11:33
A Hamász népszerűbb, mint valaha (HVG)
Emelkedett a Hamász iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után - derült egy közvélemény-kutatásból.
febr. 5
11:33
Az EU tagállami szinten küzd az autóipar megmentéséért (Kitekintő)
Az Európai Parlament, a Tanács és az Európai Bizottság képviselői is jelen lesznek a ma délután, Strasbourgban tartandó vitán, ahol a gazdasági válságnak az autóiparra gyakorolt hatásairól és annak megoldásairól egyeztetnek majd az összegyűltek. Az állami támogatások ügye a napirend élén szerepelhet. Az EurActiv hálózat nyugat-, közép- és kelet-európai szerkesztőségei néhány, az autóipar…
febr. 5
11:33
Schwarzenberg: "Két nagyon, nagyon kemény évnek nézünk elébe" (Népszava)
Az európai uniós elnökséget ellátó Csehország külügyminisztere nem sok reményt fűz az osztrák kormány által kezdeményezett közép- és kelet-európai stabilizációs háló megvalósulásához. Karel Schwarzenberg a News című osztrák hetilap legfrissebb, csütörtökön megjelent számában borúlátását azzal indokolta, hogy valamennyi európai ország saját nemzeti programjának a finanszírozásával vesződik,…
febr. 5
11:35
Kanadai kézben a román szénhidrogén-vagyon a Kigyó-szigeten (HVG)
Bár Románia számára kedvező döntést hozott a Hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) a Kígyó-sziget hovatartozásával kapcsolatosan, Bukarestben a kedélyeket alaposan lehűtötte, hogy kiderült: a fekete-tengeri kontinentális talapzat ásványi kincseinek kitermelési jogát egy kanadai vállalat birtokolja.
febr. 5
11:51
Sötét jövőt vár a Deutsche Bank (Napi)
febr. 5
11:51
Megerősítette a gázai háború a Hamászt (Népszava)
Emelkedett a Hamász iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után - derült ki csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredményekből.
febr. 5
11:51
Izrael feltartóztatott egy libanoni hajót (Startlap)
Az izraeli haditengerészet a nemzetközi vizeken szerda este feltartóztatottegy Libanonból érkező hajót, amely több tonna humanitárius segélyt szállított volna a Gázai övezetbe - közölték a szervezők. Csütörtök hajnalban a hajó...
febr. 5
12:09
Pásztor: "A VMSZ egységes" (Kitekintő)
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a VMSZ-ben szó sincs pártszakadásról.
febr. 5
12:09
Egyre népszerűbb a Hamasz (Népszava)
Emelkedett a Hamász palesztin iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után - derült ki csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredményekből.
febr. 5
12:09
Bugár Béla elégedetlen az MKP vezetésével (Startlap)
Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke elégedetlen a párt jelenlegi vezetésének munkájával, de egyelőre nem módosította két éve hozott döntését, hogy a mostani választási időszak végén távozik a...
febr. 5
12:27
"A kukorica a konyhába való": csak hulladékon fut az új biogázüzem (HVG)
Elkészült az első olyan biogázüzem, ami ehető nyersanyagok helyett teljes egészében mezőgazdasági hulladék feldolgozásából generál elektromosságot. A találmány mögött a Fraunhofer Intézet drezdai kutatócsoportja áll. Az új üzem 30 százalékkal több biogázt termel elődjeinél.

Keresés