2009. február 3. kedd

febr. 3
0:51
Irán bekapcsolódhat a NATO hadműveletekbe? (Népszava)
A NATO katonai erőinek főparancsnoka nem ellenzi, hogy egyes tagállamok megállapodást kössenek Iránnal avégett, hogy biztosítsák Afganisztánban állomásozó erőik utánpótlását.
febr. 3
5:57
Obama, az ingujjas elnök (Infostart)
Az új amerikai elnök még nincs két hete hivatalban, de alaposan átrendezte a Fehér Ház életét: nemcsak új politikai irányt vett, de a régi, hétköznapi szokásokon is változtatott.
febr. 3
5:57
Nyilvánosságra került Nastase korrupciós ügyirata (Kitekintő)
Az iratokból az is kiderül, hogy magáncégek százai támogatták anyagilag a volt miniszterelnököt.
febr. 3
5:57
Nem hagyják válasz nélkül a rakétatámadásokat (Népszava)
Az izraeli légierő hat csempészalagutat bombázott az Egyiptom és Gáza közötti határvonalon, válaszul a palesztin szélsőségesek megújuló rakétatámadásaira. Han Junisz környékén az izraeliek megsemmisítettek egy gépkocsit is, amelyben a. Népi Ellenállás nevű szervezet aktivistái utaztak.
febr. 3
6:33
Csehországban "bolsevik intézkedés" a vizitdíj megszüntetése (Infostart)
Csehországban bolsevik intézkedésnek és csökevénynek minősítette a kormányfő azt, hogy február elsejétől megszűnt a vizitdíj a regionális kórházakban és patikákban.
febr. 3
6:33
Kína elnézi a cipődobást (Startlap)
Kína kedden hivatalosan is rosszallását fejezte ki amiatt a cipőhajítás incidens miatt, amelynek célpontja az ázsiai ország miniszterelnöke volt hétfőn a Cambridge-i Egyetemen. Csiang Jü (Jiang Yu) kínai külügyi szóvivő azonban mindjárt...
febr. 3
6:35
Megtámadtak egy athéni rendőrörsöt (Startlap)
Ismeretlenek kézigránátot dobtak keddre virradóra Athén egyik külvárosának a rendőrőrsére. A terrorelhárító szervek gyanúja szerint az elkövetők a Forradalmi Harc (EA) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet tagjai voltak. Ezt a csoportot...
febr. 3
6:51
Minusz 20 fokban is szétkergetették a tömeget (Kitekintő)
Kommunisták, liberálisok, parlamenten kívüli ellenzék - a hideg ellenére mindenki felvonult a hétvégén: már akit hagytak.
febr. 3
6:51
Összeomlott egy stadion Paraguayban (Népszava)
Két rendőr életét vesztette, további heten pedig megsérültek Paraguayban, amikor egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen összeomlott a stadion egy része.
febr. 3
6:51
Meghalt egy ejtőernyő-oktató, tanítványa túlélte (Startlap)
Korábbi kiváló kiképzésének tulajdonítja egy ejtőernyős-oktatáson részt vett amerikai katona, hogy túlélte első ugrását, amelynek végrehajtása közben a vele közös ernyővel ugró oktató meghalt. A 4115 méteres magasságból végrehajtott...
febr. 3
6:53
Több tucat iszlamista felkelővel végzett a pakisztán hadsereg (Startlap)
Legkevesebb 35 iszlamista felkelővel végzett a pakisztáni hadsereg az ország északnyugati részén húzódó Szvat-völgyben - jelentették be kedden. A hadsereg közleménye szerint a katonák egy éjszakai hadműveletben ölték meg az al-Kaida...
febr. 3
7:09
Észak-Korea újabb rakétakísérletre készül (168 Óra Online)
- Úgy tűnik, hogy Észak-Korea újabb kísérletre készül legnagyobb hatótávolságú rakétájával, miután Phenjan a napokban ismét arra figyelmeztetett: a Koreai-félsziget a háború szélére sodródott.
febr. 3
7:09
Az ausztrál kormány 42 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot fogadott el (Népszava)
Az ausztrál kormány 42 milliárd dolláros (26 milliárd amerikai dollár) gazdaságélénkítő csomagot fogadott el kedden az ország gazdaságának a megsegítésére.
febr. 3
7:27
"Színes változás" a republikánusoknál is (Kitekintő)
A Republikánus Párt történetében először afroamerikai vezetőt választottak. Kétségtelen, a változás szele elérte az amerikai konzervatívokat is.
febr. 3
7:27
Az első afroamerikai igazságügy-minisztert (Népszava)
Megerősítette Eric Holder jelölését az Egyesült Államok igazságügy-miniszteri posztjára a washingtoni szenátus helyi idő szerint hétfőn; Holder az első afroamerikai lesz a tárca élén.
febr. 3
7:27
Iráni műhold az űrben (Startlap)
Irán Föld körüli pályára állította kedden első saját gyártású műholdját - jelentette az iráni állami televízió. Az Omid (Remény) nevű műholdat az ugyancsak iráni fejlesztésű Szafir rakétahordozóval bocsátották fel az űrbe....
febr. 3
7:29
Irán Föld körüli pályára állította első műholdját (Népszava)
Irán Föld körüli pályára állította kedden első saját gyártású műholdját - jelentette az iráni állami televízió.
febr. 3
7:45
Az oroszok visszavágnak az uniós autópálya-díjakért (Infostart)
Oroszország is autópályadíjat vezetett be a három és fél tonnánál nehezebb uniós és svájci teherjárművekre.
febr. 3
7:45
Hillary Clinton viccelődött férje hűtlenségén (Népszava)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter helyi idő szerint hétfőn Washingtonban letette a hivatali esküt; a ceremónián nagy derültséget keltett, amikor homályos utalást téve a Monica Lewinsky-botrányra köszönetet mondott férjének, a jelenlevő Bill Clinton exelnöknek a sokféle élményért az életben.
febr. 3
8:03
Banglades az 1971-es háborús bűnök kivizsgálását tervezi (Kitekintő)
Banglades egy ítélőszék felállítását tervezi, amely az 1971-es függetlenségi háború során elkövetett bűntetteket vizsgálná ki.
febr. 3
8:03
Megöltek húsz tamil lázadót (Startlap)
A Srí Lanka-i kormányerők bevették a tamil szakadárok vezérének bunkerét az ország északi részén - közölte kedden a colombói védelmi minisztérium. Az összecsapásokban a hivatalos közlemény szerint 20 lázadót megöltek, ezt más források...
febr. 3
8:21
Hillary Clinton eskütételekor közvetve a Lewinsky-botránnyal viccelődött (HVG)
Hillary Clinton amerikai külügyminiszter helyi idő szerint hétfőn Washingtonban letette a hivatali esküt; a ceremónián nagy derültséget keltett, amikor - homályos utalást téve a Monica Lewinsky-botrányra - köszönetet mondott férjének, a jelenlevő Bill Clinton exelnöknek a sokféle élményért az életben.
febr. 3
8:21
Kétszáz csónakost mentettek ki a tengerből (Infostart)
Az indonéz haditengerészet mintegy 200 mianmari csónakos menekültet mentett ki a tengerből.
febr. 3
8:23
Rakétatámadás érte a Gázai övezetből a dél-izraeli Askelónt (HVG)
Rakétatámadás érte a Gázai övezetből a dél-izraeli Askelón városát kedd reggel, de a lövedéktől nem sérült meg senki - közölték az izraeli hatóságok.
febr. 3
8:23
Kartonrendőrökkel a bűnözés megfékezéséért (Infostart)
A brit rendőrség eddig több mint 6,5 millió forintnak megfelelő fontot költött "rendőrnek látszó tárgyakra", vagyis olyan kartonból kivágott életnagyságú tisztekre, amelyektől első pillantásra megrettennek a szabálysértők vagy a bűnözők.
febr. 3
8:39
Irán Föld körüli pályára állította első műholdját (HVG)
Az Omid (Remény) nevű műholdat a szintén iráni fejlesztésű Szafir-2 hordozórakétával bocsátották fel az űrbe hétfő este. Az eseményt az iráni iszlám forradalom 30. évfordulójához időzítették.
febr. 3
8:39
Oroszország és Fehéroroszország együttműködést tervez az atomenergia területén (Kitekintő)
Fehéroroszország Oroszország segítségével építené fel első atomerőművét.
febr. 3
8:39
Már Irán is felbocsájtotta a műholdját (168 Óra Online)
Irán Föld körüli pályára állította első saját gyártású műholdját - jelentette kedden az iráni állami televízió.
febr. 3
8:39
Újabb rakétákat lőttek ki Izraelre (Startlap)
Rakétatámadás érte a Gázai övezetből a dél-izraeli Askelón városát kedd reggel, de a lövedéktől nem sérült meg senki - közölték az izraeli hatóságok. Egy Grad típusú rakétát lőttek ki a palesztin Hamász vezetése alatt álló...
febr. 3
8:41
A második román belügyminiszter is lemondott (HVG)
Tegnap késő este váratlanul lemondott Liviu Dragnea román belügyminiszter, mondván, elégedetlen a tárcájának kiutalandó költségvetési pénzzel.
febr. 3
8:57
Portré: Ehud Barak (Kitekintő)
Az izraeli belpolitika egyik legrégebbi szereplője, aki újra bejelentkezett a miniszterelnöki posztért: a Munkapárt jelöltje, Ehud Barak.
febr. 3
9:15
A Vodafone-nak nem árt a válság (Napi)
febr. 3
9:15
Kadhafi az Afrikai Unió élén (Infostart)
Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőt választották meg az Afrikai Unió soros elnökének - közölte az Arab Liga főtitkára.
febr. 3
9:16
Tizenöt évet kapott egy ausztrál terroristavezér (Startlap)
Tizenöt évi börtönre ítéltek kedden Melbourne-ben egy ausztrál állampolgárságú, algériai származású iszlám vallási vezetőt, aki híveivel terrorista akciókra készült az ausztrál haderők afganisztáni és iraki kivonásának kikényszerítésére...
febr. 3
9:33
A központi bank elnöke "klinikai halottnak" nyilvánította a gazdaságot (Infostart)
Európa-szerte tiltakozó akciókat vált ki a gazdasági válság. Athén kikötőjében, Pireuszban a görög rendőrség több száz tiltakozó gazdával csapott össze. Nagy-Britanniában szélesedik a sztrájk a külföldi dolgozók tömeges alkalmazása miatt, a balti államokban pedig a súlyos gazdasági visszaesés miatti elégedetlenség vitte utcára az embereket.
febr. 3
9:51
A szürke eminenciás Obama mögött (Kitekintő)
James L. Jones az USA új nemzetbiztonsági tanácsadója. Bár jelölése nem okozott osztatlan ujjongást a demokraták körében, a volt NATO-főparancsnok Obama (egyik) láthatatlan jobbkeze lehet külpolitikai feladat-litániájában.
febr. 3
9:51
Több ezres leépítés a skandináv légitársaságnál (Startlap)
Nőtt a skandináv SAS AB légitársaság negyedik negyedévi vesztesége. A költségcsökkentő terv részeként három ezer embertől válik meg - jelentette be a légitársaság kedden. A légitársaság 6 milliárd svéd korona (720 millió dollár)...
febr. 3
10:27
Német katolikus egyházi vezetők bírálták a pápát (Infostart)
Német katolikus egyházi vezetők ismét szokatlan élességgel bírálták a pápát a holokausztot tagadó Richard Williamson tradicionalista püspök egyházi kiközösítésének feloldása miatt.
febr. 3
10:27
Botrányos szlovák-magyar bizottsági ülés - elmaradt a visszhang (Kitekintő)
A Szlovákia és Magyaroszág közti viszony a hétfőn elmaradt bizottsági ülés miatt ismét feszült. A magyar parlametni pártok "szerepüknek megfelelően" értékelik a történteket.
febr. 3
10:28
Katolikus vezetők és politikusok a pápa ellen (Startlap)
Német katolikus egyházi vezetők ismét szokatlan élességgel bírálták a pápát a holokausztot tagadó Richard Williamson tradicionalista püspök egyházi kiközösítésének feloldása miatt. A bírálatokhoz több magas rangú konzervatív politikus...
febr. 3
10:45
Konzervatív feltámadás Angliában? (Kitekintő)
David Cameron, az 1997-es választások óta ellenzéki Konzervatív Párt elnöke új alapokra kívánja helyezni a brit konzervativizmust.
febr. 3
11:03
A videó, ami miatt ismét elmérgesedett a magyar-szlovák viszony (Kitekintő)
Egy, a tavaly ősszel Dunaszerdahelyen történt futballbotrányról készült videófelvétel miatt ismét feszültté vált a magyar-szlovák viszony. Tekintse meg a videót!
febr. 3
11:03
Clinton Oroszországgal barátkozik (Startlap)
Oroszország és az Egyesült Államok egyaránt érdekelt a kétoldalú kapcsolatok pozitív menetrendjének kialakításában az új amerikai kormányzat hivatalba lépése után - állapította meg Szergej Lavrov és Hillary Clinton kedden. Az orosz...
febr. 3
11:21
Világkörüli útra indul a füstmentes dohány (Napi)
febr. 3
11:21
Az EU Oroszországot is bevonná a Nabucco projektbe? (Kitekintő)
Nem sokkal az orosz-ukrán gázvita lezárulását követően, az Európai Parlament (EP) jogalkotói közt felmerült az ötlet, hogy Oroszországot is bevonják az EU Nabucco gázvezeték tervébe. Az EP képviselői szerint így elkerülhető lenne a Moszkva által szponzorált rivális projektek által támasztott verseny.
febr. 3
11:23
Már az Audinál is szupernehéz évre számítanak (Napi)
febr. 3
11:39
Szabadon szavazhatnak a szlovák tanügyi törvényről a Smer képviselői (HVG)
Az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) szlovák kormánypárt képviselői saját meggyőződésük szerint, szabadon szavazhatnak a módosított tanügyi törvényről - döntött kedden a legerősebb koalíciós párt képviselőcsoportja.
febr. 3
11:39
Hátborzongató! A celeb smink nélkül! Fotó! (168 Óra Online)
Uma Thurman gyönyörű a fotókon meg a filmvásznon, de festék és jó fodrász nélkül szinte felismerhetetlen.
febr. 3
11:39
Fico lelkiismereti szavazást enged fő parlamenti támaszának (Népszava)
Az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) szlovák kormánypárt képviselői saját meggyőződésük szerint, szabadon szavazhatnak a módosított tanügyi törvényről - döntött kedden a legerősebb koalíciós párt képviselőcsoportja.
febr. 3
11:40
Közzétették a legveszélyesebb terroristák listáját (Startlap)
Szaúd-Arábia közzétette azoknak a terroristáknak a listáját, akiket biztonsági és hírszerző szolgálatai a legveszélyesebbnek tartanak és az egész világon köröznek. A hétfő este nyilvánosságra hozott listán 85 név szerepel, két...

Keresés