2009. február 3. kedd

febr. 3
5:57
A Pittsburgh Steelers nyerte az amerikaifutball nagydöntőjét, a Super Bowlt (Behaviour)
A XLIII. Super Bowlt, az amerikaifutball nagydöntőjét ugyan az esélyes Pittsburgh Steelers nyerte az Arizona Cardinals ellen (27-23), ám a meccsek meccse hidegrázós izgalmakat tartogatott, s három és fél órájába belezanzásította mindazt, amitől a sportág mindmáig újabb és újabb híveket hódít magának.
febr. 3
6:15
Beckhammel szárnyal a Milan (Blikk)
MILÁNÓ – Pazar formában van David Beckham (33), és kiváló teljesítményének köszönhetően remekel az AC Milan labdarúgócsapata is az olasz bajnokságban. A Los Angeles Galaxytól két hónapra kölcsönvett sztár az utóbbi egy hét alatt három mérkőzésen lépett pályára, két gólt szerzett és két gól passzt adott.
febr. 3
6:17
NFL-történelmet írt a Pittsburgh (Blikk)
TAMPA – A helyszínen 75 ezren, a tévéképernyők előtt pedig negyedmilliárdan látták a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt, amelyen a Pittsburgh Steelers 27-23-ra legyőzte az Arizona Cardinalst.
febr. 3
6:19
Kanta a legjobb (Blikk)
BUDAPEST – Még csak öt napja szavazhatnak olvasóink a 2008-as esztendő legjobb NB I-es futballistájára, máris rengeteg szavazat érkezett szerkesztőségünkbe. A meghirdetett hat (az év játékosa, klubja, kapusa, védője, középpályása, csatára) kategóriában éles küzdelem bontakozott ki az első napokban. Megkérdeztük a tavalyi győzteseket, hogy ők kit választanának.
febr. 3
6:21
Iráni kaland (Blikk)
BUDAPEST – Iránban túrázott a Vasas, a labdarúgó-NB I harmadik helyezettje. Az angyalföldiek egy hetet töltöttek az országban, ahol három előkészületi meccset játszottak.
febr. 3
6:51
Brazília: két évre bezárják a legendás hírű Maracanát (She)
Átépítés miatt két évre bezárják a riói Maracanát, a világ valaha volt legnagyobb stadionját.
febr. 3
6:53
NBA: a parádézó Bryant rekordot döntött New Yorkban (She)
Fantasztikus teljesítménnyel, 61 dobott ponttal rukkolt elő Kobe Bryant az észak-amerikai profi kosárlabdaliga 95. játéknapján a New York Knicks otthonában, ezzel megdöntötte a Madison Square Gardenben fennálló pontcsúcsot – nyert is a Lakers.
febr. 3
7:09
NHL: megszakította rossz sorozatát a címvédő Red Wings (She)
A remeklő Marian Hossa vezetésével öt mérkőzésnyi nyeretlenség után aratott ismét sikert az észak-amerikai profi jégkorongligában a Detroit Red Wings. A kitűnő csatár a rendes játékidőben kétszer talált be a St. Louis Blues hálójába, majd a szétlövésben eldöntötte a találkozót.
febr. 3
8:03
Dopping: orosz sílövők buktak le EPO használatával (She)
Három orosz sílövő bukott le EPO használatával a decemberi, östersundi világkupa-viadal után – jelentette az Allsport hírügynökség.
febr. 3
8:21
Brazília: két évre bezárják a legendás hírű Maracanát (She)
Átépítés miatt két évre bezárják a riói Maracanát, a világ valaha volt legnagyobb stadionját.
febr. 3
8:21
A Vasas iráni kalandja (Blikk)
BUDAPEST – Iránban túrázott a Vasas, a labdarúgó-NB I harmadik helyezettje. Az angyalföldiek egy hetet töltöttek az országban, ahol három előkészületi meccset játszottak.
febr. 3
8:23
Juventus: Buffon szerint a csapatnak és neki is fejlődnie kell (She)
Két sorozatban elszenvedett vereség után megkongatta a vészharangot Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának világbajnok kapusa.
febr. 3
8:39
Brazília: Anderson és Luis Fabiano kihagyja az olasz meccset (She)
Nem játszik az Olaszország elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzésen (február 10.) Anderson és Luis Fabiano, a brazil válogatott két klasszisa.
febr. 3
8:57
Röplabda: a huliganizmus miatt csak gyerekek mehetnek a döntőre (She)
Sajátos döntést hozott a Görög Röplabda-szövetség: az Olympiakosz–Panathinaikosz mérkőzéseken előforduló rendszeres szurkolói rendbontások miatt kizárólag gyerekek és ifijátékosok tekinthetik meg a két csapat kupadöntőjét.
febr. 3
8:59
Atlético Madrid: Resino lett Aguirre utódja a kispadon (She)
Az első számú esélyesként emlegetett Abel Resino lesz Javier Aguirre utódja az Atlético Madrid labdarúgócsapatának kispadján – jelentette be a klubelnök Enrique Cerezo.
febr. 3
9:15
Paraguay: meccs közben összeomlott a stadion, két halott (She)
Két rendőr életét vesztette, további heten pedig megsérültek Paraguayban, amikor egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen összeomlott a stadion egy része. A helyi futballszövetség azonnal bezáratta a Chaco Stadiont amíg kivizsgálják mi okozhatta a balesetet és fel nem újítják a sérült részt.
febr. 3
9:16
Újabb doppingeset (Behaviour)
Három orosz sílövő fennakadt a doppingellenőrzésen - tájékoztatta a sportági nemzetközi szövetség az orosz tagszervezetet.
febr. 3
9:33
Atlétika: az athéni bajnok Cumeleka B-próbája is pozitív lett (She)
A második, úgynevezett B próbája is pozitív lett Athanaszia Cumelekának, a 2004-es athéni olimpia női gyaloglóbajnokának, aki a botránya miatt két hete jelentette be visszavonulását.
febr. 3
9:33
A HC Csíkszereda a MOL Liga-győzelem küszöbén (Metropol)
Az előző heti elő döntők után a mögöttünk lévő hétvégén a Mol Liga döntőjében a két csíkszeredai csapat, a HC és az SC mérkőzött egymással. A kiírás értelmében az egyik fél harmadik győzelméig tart a finálé.
febr. 3
9:51
Kobe Bryant 61 pontot szórt egyetlen mérkőzésen (Infostart)
Kobe Bryant olyat tett, mint korábban soha, senki a Madison Square Gardenben: hatvanegy pontot dobott egy NBA-mérkőzésen.
febr. 3
10:09
FIFA: 14 ország lenne vb-házigazda 2018-ban és 22-ben (She)
Tizenkét pályázó és tizennégy ország verseng a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezési jogáért – a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedden jelenti be a hivatalos listát. A házigazdákról 2010 decemberében születik döntés. Közös rendezésre pályázik Spanyolország és Portugália, illetve Hollandia és Belgium – a FIFA elnöke, Sepp Blatter már jelezte: ezek a pályázatok eleve hátrányból…
febr. 3
10:11
Barcelona: Henry Maradonához hasonlította Messit (She)
Bár Lionel Messi korábban többször említette, unja, hogy állandóan a nagy előddel, az argentin válogatottat 1986-ban világbajnoki címre vezető Diego Maradonával hasonlítják össze, ezt most ismét megtette valaki: méghozzá egy barcelonai csapattárs, Thierry Henry.
febr. 3
10:27
NFL: minden idők 3. legnézettebb műsora volt a Super Bowl (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett nagydöntője, a XLIII. Super Bowl minden idők harmadik legnézettebb televíziós műsora lett az Egyesült Államokban.
febr. 3
10:45
Póker: hamarosan indul az első magyarországi pókershow (She)
A nyugati mintát alapul véve Magyarországon is eljött a pókeres showműsorok ideje – legalábbis így látja ezt az Unibet. A cég a Viasat3 tv-csatornával közös műsort készít, ahol a fődíj 10 millió forint és olyan hazai nagyágyúkat nyertek meg az ügyért, mint Kaló Dénes vagy Tóth Richárd.
febr. 3
10:47
Tenisz: kiemeltek búcsúztak Vina del Marban és Johannesburgban (She)
A hatodik kiemelt Eduardo Schwank és a nyolcadikként rangsorolt Oscar Hernández is már az első fordulóban kiesett a chilei Vina del Marban zajló 496 750 dollár összdíjazású férfi tenisztornán. Az 500 ezres johannesburgi viadalon a hatodik kiemelt Francisco Navarro búcsúzott az első mérkőzésén.
febr. 3
11:21
Ausztrália: több pénzt kér a kormánytól az olimpiai bizottság (She)
Több pénzt szeretne a kormánytól az Ausztrál Olimpiai Bizottság (AOC) olimpiai programjainak támogatására és az ország eredményességének fenntartására.
febr. 3
11:23
Ökölvívás: Shane Mosley célba vette Pacquiaót és Mayweathert (She)
Antonio Margarito felett aratott nagyszerű győzelmével újra a legnagyobb bunyósok közé emelkedett Shane Mosley. Az amerikai szupersztár saját állítása szerint legközelebb mindenképpen szupermeccset akar bokszolni. Szívesen megütközne a már visszavonult Floyd Mayweatherrel, a Hatton–Pacquiao derbi győztesével vagy az őt korábban megverő Miguel Cottóval is.
febr. 3
11:39
Oroszország: lezárult az Arsavin-saga, a játékos az Arsenalé (She)
Úgy tűnik, vége az Arsavin-üzlettel kapcsolatos találgatásoknak: az AFP hírügynökség a Zenit vezetőire hivatkozva közölte, az orosz válogatott kiválósága az Arsenalhoz szerződik.
febr. 3
11:39
Bryant 61 pontot szórt New Yorkban (Metropol)
Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárja 61 pontot dobott a New York Knicks otthonában 126-117-re megnyert mérkőzésen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján.
febr. 3
11:39
Lezárult a pályázat: nagy a tolongás a focivébéért (Behaviour)
Összesen 11 pályázat érkezett hivatalosan a 2018-as és 12 a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésére a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott február 2-i határideig. A spanyolok a portugálokkal, míg a hollandok a belgákkal közösen kandidáltak, tízen pedig önállóan: Anglia, Ausztrália, Indonézia, Japán, Mexikó, Katar, Oroszország, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok és Egyiptom.
febr. 3
11:57
Arsavin és Timoscsuk is távozik Huszti új csapatától (Infostart)
Két kulcsjátékosát is elveszíti Huszti Szabolcs új csapata, a Zenit. A szentpétervári csapattól távozik az eddigi csapatkapitány, az ukrán Anatolij Timoscsuk és az első számú sztár, Andrej Arsavin is.
febr. 3
11:57
Oroszország: lezárult az Arsavin-saga, a játékos az Arsenalé (She)
Úgy tűnik, vége az Arsavin-üzlettel kapcsolatos találgatásoknak: az AFP hírügynökség a Zenit vezetőire hivatkozva közölte, az orosz válogatott kiválósága az Arsenalhoz szerződik.
febr. 3
12:15
Red Bull Air Race: változnak a szabályok és a pontozás is (She)
Az idén új szabályok szerint és több versenyzővel rendezik meg a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnoki sorozatot, amelyben Besenyei Péter is érdekelt.
febr. 3
12:15
Arsavin mégis az Arsenalhoz szerződik (Metropol)
Az átigazolási időszak legvégén mégis sikerült megegyeznie a Zenit és az Arsenal labdarúgócsapatának, így az orosz Andrej Arsavin az angol Premier League-ben folytathatja pályafutását.
febr. 3
12:33
A Super Bowl minden idők 3. legnézettebb műsora (Metropol)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett nagydöntője, a 43. Super Bowl minden idők harmadik legnézettebb televíziós műsora lett az Egyesült Államokban.
febr. 3
12:51
FIFA: 14 ország lenne vb-házigazda 2018-ban és 2022-ben (She)
Tizenkét pályázó és tizennégy ország verseng a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezési jogáért – a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kedden jelenti be a hivatalos listát. A házigazdákról 2010 decemberében születik döntés. Közös rendezésre pályázik Spanyolország és Portugália, illetve Hollandia és Belgium – a FIFA-elnök Sepp Blatter azonban már jelezte: ezek a pályázatok eleve hátrányból…
febr. 3
12:53
Formula-1: Coulthard szerint Alonso volt a 2008-as év legjobbja (She)
A tavalyi év végén visszavonuló David Coulthard véleménye szerint a Renault spanyol pilótája, Fernando Alonso volt az előző idény legjobbja.
febr. 3
12:55
Felkészülés: a Paks a Zadar helyett a Siófok ellen mérkőzik (She)
A horvát Zadar sérülésekre hivatkozva mondta le a Paks elleni mérkőzést, adta hírül a paksi labdarúgócsapat hivatalos honlapja.
febr. 3
13:09
Newcastle: Nicky Butt újabb egy évig a „szarkáknál” marad (She)
A Newcastle United bejelentette, hogy Nicky Butt szerződését további egy évvel meghosszabbították.
febr. 3
13:09
Lezárták a 2018-as és 2022-es labdarúgó-vb-k jelentkezéseit (Metropol)
Összesen tizenegy pályázat érkezett hivatalosan a 2018-as és 12 a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezésére a nemzetközi szövetség (FIFA) által kiszabott február 2-i határideig.
febr. 3
13:27
Jégkorong: Pat Cortina kihirdette a Rigába utazó keretet (She)
Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a keddi sajtótájékoztatón ismertette 23 fős keretét a csütörtöktől vasárnapig tartó rigai olimpiai selejtezőre. A magyar csapat csütörtökön a házigazda lett, pénteken az olasz, vasárnap pedig az ukrán együttes ellen lép pályára. A kvartett győztese vehet részt a 2010-es vancouveri téli ötkarikás játékokon.
febr. 3
13:45
FIFA: Egyiptom cáfolja, hogy jelentkezett volna vb-házigazdának (She)
Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség tagadja, hogy megrendezné a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.
febr. 3
14:03
Felkészülés: a Paks a Zadar helyett a Siófok ellen mérkőzik (She)
A horvát Zadar sérülésekre hivatkozva lemondta a Paks elleni mérkőzést, adta hírül a paksi labdarúgócsapat hivatalos honlapja.
febr. 3
14:05
FIFA: Egyiptom cáfolja, hogy jelentkezett vb-házigazdának (She)
Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség tagadja, hogy megrendezné a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.
febr. 3
14:21
Bundesliga: Baumjohann a nyáron a Bayern Münchenbe igazol (She)
A Bayern München labdarúgócsapatához igazol júliusban Alexander Baumjohann, a Borussia Münchengladbach középpályása.
febr. 3
14:39
A Super Bowl minden idők harmadik legnézettebb műsora volt (Infostart)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntője, a 43. Super Bowl minden idők harmadik legnézettebb televíziós műsora lett az Egyesült Államokban.
febr. 3
14:39
NHL: a Rangers visszavonultatja Adam Graves 9-es számú mezét (She)
Hivatalosan is bekerül a New York Rangers legendái közé Adam Graves: a korábbi balszélső 9-es számú mezét ünnepélyes keretek között vonultatja vissza volt klubja az Atlanta Thrashers elleni mérkőzés előtt.
febr. 3
14:41
Skócia: piros és sárga lapok miatt fizet a Hearts (She)
Tízezer fontos büntetést rótt ki a Skót Labdarúgó-szövetség a Hearts labdarúgócsapatára a játékosok által beszedett piros és sárga lapok miatt.
febr. 3
14:57
Skócia: piros és sárga lapok miatt fizet a Hearts csapata (She)
Tízezer fontos büntetést rótt ki a Skót Labdarúgó-szövetség a Hearts labdarúgócsapatára a játékosok által begyűjtött piros és sárga lapok miatt.
febr. 3
14:58
Cortina kijelölte keretét (Metropol)
Pat Cortina, a jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a keddi sajtótájékoztatón ismertette 23 fős keretét a csütörtöktől vasárnapig tartó rigai olimpiai selejtezőre, mely az elmúlt 45 év legnehezebb, egyben legrangosabb tornája lesz a magyar csapat számára.

Keresés