2009. január 26. hétfő

jan. 26
6:06
Ehetek, ami belém fér! (Blikk)
BUDAPEST — „Ezt már szeretem”, ült ki Balzsay Károly (29) arcára, amikor körülnézett a KSI vízitelepén, és beleszippantott a levegőbe. Sülő hús, hurka, kolbász és friss kenyér illata szállt, a sportiskola szakosztályai szokásos évadnyitó disznóvágása zajlott. A Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú profi világbajnoka végre elengedhette magát, ehetett, amit csak akart.
jan. 26
6:06
A nőknél kiesett a világelső, a férfiaknál menetelnek a legjobbak (Behaviour)
Az Australian Open első hetének végén az igazán nagy esélyesek a férfiaknál - Nadal, Federer, Murray és Djokovics - eddig vették az akadályokat, míg a hölgyeknél kiesett a világelső Jankovics. Viszont menetel a hazaiak reménysége, Jelena Dokic. Szávay Ágnes párosban már a legjobb tizenhat között jár.
jan. 26
6:08
Sebestyén Júlia befejezi? (Blikk)
HELSINKI — Pályafutása befejezésén gondolkodik Európabajnok műkorcsolyázónőnk, Sebestyén Júlia (25). Az ok: a 2005-ös torinói, valamint a tavalyi, belgrádi EB után és a szombaton véget ért finnországi kontinensviadalon is lepontozták, csupán nyolcadik lett. Sebestyén úgy érzi, nem kap megfelelő anyagi és sportdiplomáciai támogatást itthonról.
jan. 26
6:10
Mesterhármas a Barcában (Blikk)
BARCELONA — Negyvenöt bajnoki gólnál jár a Barcelona focicsapatának világklaszszis csatárhármasa. A katalánok a spanyol bajnokság 20. fordulójában hazai pályán 4-1-re kiütötték a Numancia együttesét, és a listavezető sztárcsapatból ismét az argentin Lionel Messi (21), a kameruni Samuel Eto’o (27) és a francia Thierry Henry (31) alkotta támadósor talált a kapuba.
jan. 26
7:00
Australian Open: Szávay Ágnes egy óra alatt búcsúzott párosban (She)
Mindössze 63 percig tartott Szávay Ágnes idei utolsó meccse az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon. A magyar teniszező ennyi idő alatt kapott ki az orosz Jelena Vesznyinával az oldalán a Daniela Hantuchová, Szugijama Aj duótól a női párosok nyolcaddöntőjében.
jan. 26
7:18
NHL, All Star-meccs: büntetőkkel nyert Kelet, Kovaljov az MVP (She)
A szokásostól eltérően igazán izgalmasra sikerült az észak-amerikai jégkorongbajnokság 57. All Star-mérkőzése, miután a Keleti főcsoport válogatottja szétlövés után 12–11-re nyert a Nyugati főcsoport legjobbjai ellen Montrealban.
jan. 26
7:18
Rács mögött a döntős Pittsburgh védője (Metropol)
Rövid időre rács mögé került Jonathan Dekker, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) döntős Pittsburgh Steelers védője.
jan. 26
7:36
Australian Open: nyert szett nélkül a 8 között Serena és Kuznyecova (She)
Nem mindennapi eseményeket hoztak az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság hétfő hajnalra virradó mérkőzései. Az eddig befejeződött öt mérkőzésből csupán hármat játszottak végig, miután a férfiaknál Gael Monfils, a nőknél Cseng Csie és Viktoria Azarenka is sérülés miatt adta fel a játékot.
jan. 26
7:36
Büntetők döntöttek az NHL All Star-gálán (Metropol)
A házigazda Kelet válogatottja büntetőkkel nyert a nyugati csapat ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos All Star-gáláján, Montrealban. A magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezett összecsapás legértékesebb játékosa Alekszej Kovaljov, a helyi Canadiens orosz csatára lett.
jan. 26
7:54
Messi: csak akkor megyek el, ha elküldenek (Infostart)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója, azt mondta, hogy csak akkor megy el a katalán fővárosból, ha küldik.
jan. 26
7:54
NBA: idei tizedik győzelmét szerezte a Lakers a Suprs ellen (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 87. játéknapján folytatja jó szereplését a két tavalyi döntős, a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics. A Lakers a San Antonio Spurs ellen idei tizedik győzelmét gyűjtötte be, míg a Celtics a Dallas Maveriks csapatát söpörte el egy 224 pontot hozó meccsen.
jan. 26
7:56
Barcelona: Messi csak akkor távozik a klubtól, ha elküldik (She)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója, azt mondta, hogy csak akkor megy el a katalán fővárosból, ha küldik.
jan. 26
8:12
Ludas Matyi-Rafa Nadal 3-2 (Infostart)
Meglepetéseket hozott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második hetének nyitó napja. Andy Murray ötjátszmás, óriási csatában kikapott a spanyol Verdascótól, a fehérorosz Azarenka biztosan vezetett Serena Williams ellen, amikor rosszulléte miatt feladta a mérkőzést. Szávay Ágnes búcsúzott párosban is.
jan. 26
8:12
Australian Open: Rafael Nadal könnyedén jutott a nyolc közé (She)
Három perc híján két óra alatt játszotta be magát az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon férfi egyesben a legjobb nyolc közé az első kiemelt Rafael Nadal. A világranglistát vezető spanyol a chilei Fernando Gonzálezt verte meg három sima játszmában.
jan. 26
8:48
NFL: rács mögé került a Super Bowlra készülő Steelers védője (She)
Rövid időre rács mögé került Jonathan Dekker, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) döntős Pittsburgh Steelers védője. A jelenleg térdsérüléssel bajlódó játékoshoz helyi idő szerint vasárnap hajnalban vonultak ki a rendőrök. Dekker megpróbált elmenekülni, ám elfogták.
jan. 26
9:06
NBA: idei tizedik győzelmét szerezte a Lakers a Spurs ellen (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 87. játéknapján folytatta jó szereplését a két tavalyi döntős, a Los Angeles Lakers és a Boston Celtics. A Lakers a San Antonio Spurs ellen idei tizedik győzelmét gyűjtötte be, míg a Celtics a Dallas Mavericks csapatát söpörte el egy 224 pontot hozó meccsen.
jan. 26
9:08
Bp. Honvéd: hosszabbított, majd a Siófokba igazolt Ivancsics (She)
Aláírta újabb, kétéves szerződését Ivancsics Gellért, mégsem futballozik a Bp. Honvédban a szezon végéig.
jan. 26
9:10
FC Fehérvár: hazatértek, majd Zágrábba indultak a klub légiósai (She)
Vízumát intézendő néhány napra hazatért az FC Fehérvár napokban szerződtetett két légiósa.
jan. 26
9:24
Australian Open: Verdasco jutott a nyolc közé, Murray kiesett (She)
Drámai csatát hozott a 4. kiemelt Andy Murray és a 14.-nek rangsorolt Fernando Verdasco mérkőzése. Azt nem lehet állítani, hogy a skót és a spanyol igazán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott volna, ám a döntő játszmában már mindketten maximális koncentrációval küzdöttek.
jan. 26
9:26
Brazília: televíziós felvétel alapján érvénytelenítettek egy gólt (She)
Noha a videóbíráskodás Brazíliában sem engedélyezett, a hét végi Boavista–Botafogo (1–2) mérkőzés játékvezetője a szemtanúk szerint a televíziós felvétel alapján érvénytelenített egy gólt – egyébként helyesen.
jan. 26
10:00
Párbajtőr vk: Szász Emese a kilencedik helyen végzett Dohában (She)
Legjobb magyarként Szász Emese a kilencedik helyen végzett a hétvégi dohai női párbajtőr Világkupa-versenyen. A nemzetközi szövetség honlapja alapján Szász a 16 között a svájci Sophie Lamontól kapott ki 15–10-re.
jan. 26
10:18
Nigéria: 15 futballista vesztette életét a tragikus balesetben (She)
Az FC Jimeta labdarúgói a csapat buszával Abuja városába tartottak mérkőzésre, amikor balesetet szenvedtek. A busz egy úttorlasznak ütközött, majd az út menti árokba szaltózott. A helyszínen 11 labdarúgó vesztette életét, további négyen a kórházban haltak meg, további két játékos állapota jelenleg is válságos.
jan. 26
10:36
Bp. Honvéd: hosszabbított, majd Siófokra ment Ivancsics (She)
Aláírta újabb, kétéves szerződését Ivancsics Gellért, mégsem futballozik a Bp. Honvédban a szezon végéig.
jan. 26
10:38
FC Fehérvár: hazatértek, majd Zágrábba indultak a klub légiósai (She)
Vízumát intézendő néhány napra hazatért az FC Fehérvár napokban szerződtetett két légiósa.
jan. 26
10:40
Tottenham: Cudicini szerződtetését még ma bejelentheti a klub (She)
Angol sajtóértesülések szerint a Tottenham vezetői még ma bejelenthetik Carlo Cudicini, a Chelsea kapusának szerződtetését. Az olasz portást 18 hónapra szóló szerződéssel kínálná meg a Tottenham, amely másfél millió fontot fizetne érte.
jan. 26
10:42
Megbízhatósági autóverseny: egy tizeddel kaptak ki Montoyáék (She)
A hétvégén rendezték a klasszikus 24 órás daytonai autóversenyt, amely a viadal 47 éves történelmének legszorosabb befutóját hozta: a győztes Porsche mindössze 0.167 másodperccel előzte meg a második helyezett Chip Ganassi csapat autóját.
jan. 26
10:54
Brazília: televíziós felvétel alapján érvénytelenítettek egy gólt (She)
Noha a videobíráskodás Brazíliában sem engedélyezett, a hét végi Boavista–Botafogo (1–2) mérkőzés játékvezetője a szemtanúk szerint a televíziós felvétel alapján érvénytelenített egy gólt – egyébként helyesen.
jan. 26
10:56
Chelsea: ittas vezetés miatt letartóztatták John Obi Mikelt (She)
Szombaton hajnalban a Chelsea Stamford Bridge-i stadionjának közelében a rendőrök ittas vezetés miatt letartóztatták a klub nigériai középpályását, John Obi Mikelt. A 21 éves labdarúgót azóta már elengedték.
jan. 26
11:12
Atlétika: Tusai Brigitta második helyen végzett Belgrádban (She)
Tusai Brigitta a második helyen végzett vasárnap a belgrádi mezeifutó-versenyen.
jan. 26
11:14
Profi ökölvívás: Mosley-Mayweather meccset szeretnének (She)
A Golden Boy Promotions vezetői kijelentették, hogy már a héten tárgyalásokat kezdeményeznek a visszavonult Floyd Mayweatherrel egy esetleges Shane Mosley elleni meccsel kapcsolatosan.
jan. 26
11:30
Párbajtőr-vk: Szász Emese a kilencedik helyen végzett Dohában (She)
Legjobb magyarként Szász Emese a kilencedik helyen végzett a hétvégi dohai női párbajtőrvilágkupa-versenyen. A nemzetközi szövetség honlapja alapján Szász a 16 között a svájci Sophie Lamontól kapott ki 15–10-re.
jan. 26
11:32
Nigéria: 15 futballista vesztette életét a tragikus balesetben (She)
Az FC Jimeta labdarúgói a csapat buszával Abuja városába tartottak mérkőzésre, amikor balesetet szenvedtek. A busz egy úttorlasznak ütközött, majd az út menti árokba borult. A helyszínen 11 futballista vesztette életét, négyen a kórházban haltak meg, további két játékos állapota jelenleg is válságos.
jan. 26
11:34
Megbízhatósági autóverseny: egy tizeddel kaptak ki Montoyáék (She)
A hétvégén rendezték a klasszikus 24 órás daytonai autóversenyt, amely a viadal 47 éves történelmének legszorosabb befutóját hozta: a győztes Porsche mindössze 0.167 másodperccel előzte meg a második helyezett Chip Ganassi csapat autóját.
jan. 26
11:36
NBA: műteni kell Redd térdét, vége a szezonjának (She)
Mint kiderült, meg kell műteni Michael Reddet, a Milwaukee Bucks kosárlabdacsapatának kitűnő dobóhátvédjét, így az olimpiai bajnok klasszis kiesett a 2008–09-es NBA-idény hátralevő részére.
jan. 26
11:38
Atlético Madrid: Heitinga térdsérüléssel kényszerpihenőn (She)
Térdsérülést szenvedett az Atlético Madrid Málaga elleni mérkőzésén John Heitinga, a fővárosiak holland védője.
jan. 26
11:40
Premier League: Pelével és Mullinsszal erősített a Portsmouth (She)
Két új igazolást is bejelentett ma a Portsmouth labdarúgócsapata: a Pompey fél évre kölcsönvette a Portótól a portugál utánpótlás-válogatott Pelét, és Hayden Mullins három és fél évre szerződik a dél-angol csapathoz a West Ham Unitedtől.
jan. 26
11:42
Roma: Christian Panucci hiába szeretne távozni, nem eladó (She)
Mint arról vasárnap este beszámoltunk, a Roma rutinos védője, Christian Panucci kijelentette, hogy távozni akar a csapattól, miután Luciano Spalletti nem nevezte a kezdőcsapatba a Napoli elleni bajnokira, a védő meg nem volt hajlandó a kispadra leülni.
jan. 26
11:48
Chelsea: ittas vezetés miatt letartóztatták John Obi Mikelt (She)
Szombaton hajnalban a Chelsea Stamford Bridge-i stadionjának közelében a rendőrök ittas vezetés miatt letartóztatták a klub nigériai középpályását, John Obi Mikelt. A 21 éves labdarúgót azóta már elengedték.
jan. 26
11:50
Atlétika: Tusai Brigitta a második helyen végzett Belgrádban (She)
Tusai Brigitta második lett vasárnap a belgrádi mezeifutó-versenyen.
jan. 26
11:52
Profi ökölvívás: Mosley–Mayweather-meccset szeretnének (She)
A Golden Boy Promotions vezetői kijelentették, hogy már a héten tárgyalásokat kezdeményeznek a visszavonuló Floyd Mayweatherrel egy Shane Mosley elleni meccsel kapcsolatosan.
jan. 26
11:54
NBA: műteni kell Redd térdét, vége a szezonjának (She)
Mint kiderült, meg kell műteni Michael Reddet, a Milwaukee Bucks kosárlabdacsapatának kitűnő dobóhátvédjét, így az olimpiai bajnok klasszis kiesett a 2008–2009-es NBA-idény hátralevő részéből.
jan. 26
11:56
Atlético Madrid: Heitinga térdsérüléssel kényszerpihenőn (She)
Térdsérülést szenvedett az Atlético Madrid Málaga elleni mérkőzésén John Heitinga, a fővárosiak holland védője.
jan. 26
11:58
Premier League: Pelével és Mullinsszal erősített a Portsmouth (She)
Két új igazolást is bejelentett ma a Portsmouth labdarúgócsapata: a Pompey fél évre kölcsönvette a Portótól a portugál utánpótlás-válogatott Pelét, és Hayden Mullins három és fél évre szerződik a dél-angol csapathoz a West Ham Unitedtől.
jan. 26
12:00
Roma: Christian Panucci hiába szeretne távozni, nem eladó (She)
Mint arról vasárnap este beszámoltunk, a Roma rutinos védője, Christian Panucci kijelentette, hogy távozni akar a csapattól, miután Luciano Spalletti nem nevezte a kezdőcsapatba a Napoli elleni bajnokira, a védő meg nem volt hajlandó a kispadra leülni.
jan. 26
12:02
Videó: bírót kerget a németek nagybajuszú szövetségi kapitánya (She)
Botrányos körülmények között ért véget vasárnap a német–norvég kézilabda-mérkőzés a horvátországi világbajnokságon. Az utolsó másodpercekben a bírók kétszer is visszarendelték a labdát a német szabaddobáshoz, így nem volt esély az egyenlítésre, a norvégok pedig 25–24-re nyertek. Emiatt aztán Heiner Brand német szövetségi kapitány berontott a pályára, és megfenyegette a játékvezetőket – íme, a…
jan. 26
12:06
Profi ökölvívás: Mosley-Mayweather-meccset szeretnének (She)
A Golden Boy Promotions vezetői kijelentették, hogy már a héten tárgyalásokat kezdeményeznek a visszavonuló Floyd Mayweatherrel egy Shane Mosley elleni meccsel kapcsolatosan.
jan. 26
12:24
Australian Open: Tsonga három szettben nyert, az utolsót rövidítésben (She)
A hétfői nap utolsó mérkőzésén az amerikai James Blake ellen két sima és egy rövidítésben megnyert játszma azt jelentette a francia Jo-Wilfried Tsongának, hogy bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.
jan. 26
12:26
Spanyolország: Szalai vasárnap összeszedett sérülése nem súlyos (She)
Amint az az NSO videóján is látható volt, nem sokkal gyönyörű csukafejesből elért, a Real Madrid Castillát vezetéshez juttató gólja után megsérült Szalai Ádám, a csapat magyar csatára együttese vasárnapi, az Alfaro ellen 2–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésén és a 24. percben le kellett őt cserélni.
jan. 26
12:42
Australian Open: Tsonga három szettben, rövidítésben nyert (She)
A hétfői nap utolsó mérkőzésén az amerikai James Blake ellen két sima és egy rövidítésben megnyert játszma azt jelentette a francia Jo-Wilfried Tsongának, hogy bejutott a legjobb nyolc közé az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon.
jan. 26
12:44
Spanyolország: Szalai vasárnap összeszedett sérülése nem súlyos (She)
Amint az az NSO videóján is látható volt, nem sokkal gyönyörű csukafejesből elért, a Real Madrid Castillát vezetéshez juttató gólja után megsérült Szalai Ádám, a csapat magyar csatára együttese vasárnapi, az Alfaro ellen 2–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésén, és a 24. percben le kellett őt cserélni.

Keresés