2009. január 12. hétfő

jan. 12
6:00
Schmitt Pál a MOB „örökös” elnöke (Behaviour)
Minden az előzetesen megálmodott forgatókönyv szerint zajlott a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén, amelyen az összes fogaskerék arra forgott, amerre Schmitt Pál akarta: az ellenjelölt nélkül induló sportvezetőt újabb négy évre elnöknek választották.
jan. 12
6:12
Botlott az Inter (Blikk)
MILÁNÓ — Megtorpant az Internazionale labdarúgócsapata. A címvédő az olasz bajnokság 18. fordulójában csak 1-1-es döntetlent játszott a Cagliari ellen, ezzel megszakadt a nyolcmeccses győzelmi sorozata.
jan. 12
6:14
Világbajnok páros (Blikk)
MAGDEBURG — Jeles nap volt január 10. a magyar profi ökölvívás történetében. A félnehézsúlyú Erdei Zsolt (34) és a nagyközépsúlyú Balzsay Károly (29) személyében az Universum Box Promotion magdeburgi gáláját követően immáron két magyar világbajnoka van a WBO-nak, a Boksz Világszervezetnek. A négy nagy világszövetség bármelyikénél hasonlóra még nem volt példa korábban.
jan. 12
6:16
Che Guevara nyomában jár Dési János a Dakaron (Blikk)
VALPARAÍSO — Kis túlzással Ernesto Che Guevara (†39) nyomdokaiba léptek a Dakarrali motorosai. Az egykori argentin forradalmár, volt kubai miniszter 1952-ben ugyanis szülőhazájából indulva körbeutazta Dél-Amerikát, s élményeit „A motoros naplója” című művében mesélte el.
jan. 12
6:18
Zaváékért fociztak a sztárok (Blikk)
BUDAPEST — Összefogtak a magyar labdarúgás sztárjai. A futballistákat sajnos fájdalmas esemény hozta össze tegnap a Papp László Sportarénában. A tragikusan fiatalon elhunyt Dárdai Balázsra (†22), Fehér Miklósra (†24), Bánka Kristófra (†24) és Zavadszky Gáborra (†31) emlékeztek egy teremtornán.
jan. 12
6:54
Pelé: a spanyolok nyerik a vb-t (Behaviour)
A háromszoros világbajnok Pelé szerint a spanyol labdarúgó-válogatott jó eséllyel pályázik arra, hogy megnyerje a 2010-es dél-afrikai vb-t.
jan. 12
7:06
Olaszország: 120 millió euróra perlik a futballbotrány szereplőit (She)
Százhúszmillió eurós kártérítési pert indít az olasz állam a két és fél évvel ezelőtt napvilágra került korrupciós futballbotrány tizennyolc főbűnösével szemben.
jan. 12
7:08
NFL: a Steelers legyőzte a Chargerst az elődöntőben (She)
A Pittsburgh Steelers 35–24-re legyőzte a San Diego Chargerst az NFL Amerikai főcsoportjának elődöntőjében, így a Baltimore Ravensszel csap össze a döntőben.
jan. 12
7:24
NBA: a Spurs ezúttal sem bírt az Orlando Magickel (She)
Az Orlando Magic az utóbbi időben kiváló formában játszik, negyedik mérkőzését nyerte meg sorozatban magyar idő szerint hétfő hajnalban. Az utóbbi 15 találkozójából 13-at megnyerő Magic ezúttal a Spurst verte meg, amely ellen ebben az idényben mindig sikert aratott.
jan. 12
7:26
NHL: Kunitz két gólja is kellett a Ducks győzelméhez (She)
Az Anaheim Ducks 4–3-ra legyőzte hazai pályán a New Jersey Devilst az NHL 94. játéknapján, magyar idő szerint hétfő hajnalban. A találkozó a második harmad végén még döntetlenre állt, ám Chris Kunitz az utolsó játékrészben két góljával eldöntötte a meccset.
jan. 12
7:42
Rövid pályás gyorskorcsolya: Knoch ötödik lett a junior vb-n (She)
Knoch Viktor az összetett verseny ötödik helyén végzett a kanadai Sherbrooke-ban megrendezett junior-világbajnokságon.
jan. 12
8:18
Tenisz: Czink továbbjutott, míg Szávay búcsúzott Hobartban (She)
A selejtezőből a főtáblára jutó Czink Melinda a hobarti tenisztorna első fordulójában sem torpant meg: három szettben verte meg az olasz Tathiana Garbint.
jan. 12
8:18
Schmitt Pál felkeresi az ellene szavazókat (Infostart)
A szombaton újraválasztott Schmitt Pál korábban azt várta, hogy lesz kihívója a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért. A sportvezető erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. Az eddigi ügyvezető igazgató, Molnár Zoltán lett a Magyar Olimpiai Bizottság új főtitkára, aki Kamuti Jenőt váltja a poszton.
jan. 12
8:36
Szávay gyorsan búcsúzott (Infostart)
A selejtezőből főtáblára jutott Czink Melinda az első fordulóban három játszmában legyőzte az olasz Tathiana Garbint, ezzel bejutott a legjobb 16 közé a 220 ezer dollár összdíjazású hobarti női keménypályás tenisztornán.
jan. 12
8:36
Súlyemelés: nincs érvényes pályázat a kapitányi posztra (She)
Nem fogadta el a Magyar Súlyemelő-szövetség Szász László határidő után beérkezett pályázatát a szövetségi kapitányi posztra, amelyre így nincs érvényes jelentkező.
jan. 12
8:54
NFL: a New Englandtől érkezik a Denver Brocos új edzője (She)
Josh McDaniels lett az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Denver Broncos új vezetőedzője.
jan. 12
9:00
A sasok legyűrték a címvédő óriásokat (Metropol)
Búcsúzott a címvédő New York Giants a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásában, miután a főcsoport-elődöntőben kikapott a vendég Philadelphia Eaglestől.
jan. 12
9:48
Debrecen: brazil balhátvédet tesztel a héten a Loki (She)
A Debrecen az izraeli bajnokságból érkező brazil védőt, Lirodiou Goncalvest teszteli a következő napokban – olvasható a DVSC hivatalos honlapján.
jan. 12
10:24
Formula–1: a Ferrari elsőként mutatta be 2009-es versenyautóját (She)
A Formula–1-es istállók közül a konstruktőri világbajnokság 2008-as győztese, a Ferrari mutatta be elsőként 2009-es versenyautóját.
jan. 12
10:26
Tenisz: Andrejev és Robredo sem hibázott Sydneyben (She)
Az ötödik helyen kiemelt orosz Igor Andrejev és a hetedikként rangsorolt spanyol Tommy Robredo is továbbjutott a sydneyi férfi tenisztorna első fordulójából.
jan. 12
10:42
Videó: nézze meg Messi mindent eldöntő zseniális gólját! (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 18. fordulójának zárómérkőzésén Lionel Messi fantasztikus góljának is köszönhetően 3–2-re nyert a Barcelona a Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna otthonában. Tekintse meg a fordulatos mérkőzés találatait!
jan. 12
11:00
PSV: Dzsudzsák Balázs ausztrál csapattársa hazatér (She)
Jason Culina visszautasította a PSV szerződéshosszabbítási ajánlatát, hogy a nyáron csatlakozhasson az újonnan alakuló ausztrál klubhoz, a Gold Coasthoz.
jan. 12
11:18
Tekintse meg a hétvégi fordulók legszebb találatait videón! (She)
Rangadókban és parádés gólokban sem volt hiány az év második hétvégéjén. Az angol bajnokságban a Manchester United fogadta és győzte le 3–0-ra a Chelsea-t, Olaszországban pedig a Roma játszott 2–2-s döntetlent a David Beckhamet soraiban tudó Milannal. Vasárnap három klasszis játékos is remekelt, Alessandro Del Piero ismét mesteri szabadrúgásgólt lőtt – ezúttal a Sienának, Raúl sarokkal talált a…
jan. 12
11:20
Nancy: kapós lett a csúcstartó, a Colo Colo argentin gólvágója (She)
A Nancy előrehaladott tárgyalásokat folytat a Colo Colóval a chilei csapat argentin támadója, Lucas Barrios megszerzéséért.
jan. 12
11:36
Tenisz: nagyon nem ment a hazai férfiaknak Aucklandben (She)
A hatodik helyen kiemelt amerikai Sam Querrey és a spanyol Juan Carlos Ferrero is bejutott az új-zélandi Aucklandben zajló férfi tenisztorna második fordulójába.
jan. 12
11:38
Portugália: Queiroz a válogatottban számolna az MU két fiataljával (She)
A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz szeretné, ha a Manchester United két fiatal brazilja, Rafael és Fabio a brazil helyett portugál válogatottat választaná.
jan. 12
11:54
Jégkorong, Mol Liga: óvás után a Dab.Docleré a három pont (She)
Elfogadott óvás miatt megváltozott a jégkorongozók Mol Ligájában pénteken lejátszott HC Csíkszereda–Dab.Docler mérkőzés végeredménye.
jan. 12
12:30
Jégkorong: a modern éra első gól nélküli bajnoki meccse (She)
A vasárnapi Miskolc–Ferencváros mérkőzés volt a jégkorong ob I modern kori első 0–0-s összecsapása.
jan. 12
12:32
Spanyolország: egy rekordot megdöntött, egyet beállított a Barca (She)
Spanyol rekordot döntött vasárnap az FC Barcelona azzal, hogy sorozatban nyolcadik idegenbeli mérkőzését is megnyerte a labdarúgó Primera División 18. fordulójában.
jan. 12
12:48
Sakk csb: maradt a különbség a Kanizsa és az Egerszeg között (She)
Az Aquaprofit Nagykanizsa 7.5:4.5-re győzött a BEAC ellen a nemzeti csapatbajnokság ötödik fordulójában.
jan. 12
13:24
Győr: Tóth Máté Angliába, az Arsenalhoz utazott próbajátékra (She)
A kisalfold.hu értesülései szerint Tóth Máté, a Győri ETO labdarúgója a Premier League-ben szereplő Arsenalhoz utazott próbajátékra. Korábban Dudás Ádámot is tesztelték az „ágyúsok”.
jan. 12
13:26
ZTE: megegyeztek, Meyé a török élvonalban folytatja (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a török élvonalbeli bajnokság ötödik helyén álló Ankaraspor élénken érdeklődött a ZTE csatára, Roguy Meyé iránt.
jan. 12
13:42
Afrika: újra elhalasztották a legjobb focistának járó díj átadását (She)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) ismét – immáron másodszor – elhalasztotta a 2008-as év legjobbjának járó díj átadását – jelentette be a szövetség képviselője hétfőn.
jan. 12
14:00
Hollandia: lehet, hogy az idény végén nem hosszabbítanak Fehérrel (She)
Holland lapértesülések szerint könnyen elképzelhető, hogy a NAC Breda nem hosszabbítja meg Fehér Csaba és Joonas Kolkka idény végén lejáró szerződését.
jan. 12
14:18
Jégkorong: a liga döntésére vár az FTC az elmaradt meccs miatt (She)
A Ferencváros vezetői úgy gondolják, az lenne sportszerű, ha a tragédia miatt az SC Csíkszereda elleni elmaradt jégkorong Mol Liga-mérkőzés lejátszásáról vagy törléséről nem ők, hanem a liga illetékesei döntenének.
jan. 12
14:18
Gazdaságosabb járműben száguldhat Massa (Blikk)
A Ferrari-csapat bemutatta 2009-es versenyautóját
jan. 12
14:36
Olaszország: a Milan elégedett David Beckhammel, a sajtó fanyalog (She)
Az AC Milan elégedetten, az olasz futballsajtó viszont fanyalogva kommentálta a márciusig kölcsönbe érkezett David Beckham bemutatkozását a Serie A-ban.
jan. 12
14:42
Pszichológusra van szüksége Szávay-nak? (Behaviour)
Edzője, Kuhárszky Zoltán szerint pszichológusra lenne szüksége Szávay Ágnesnek, aki idei első tétmérkőzésén 6:3, 7:5-re kikapott a brit Anne Keothavongtól a hobarti tenisztornán.
jan. 12
15:12
Spanyolország: Eto’o szerint Messi és Xavi a világ legjobbja (She)
Samuel Eto’o, a Barcelona kameruni támadója elmondta, Lionel Messinek vagy Xavinak adná a FIFA Év játékosa díját.
jan. 12
15:48
Anglia: a dohányzó Maradona miatt lehetett fáradt a Chelsea (She)
Diego Maradona dohányszenvedélye miatt volt fáradt vasárnap a Chelsea, amely 3-0-ra kikapott a címvédő Manchester United otthonában a labdarúgó Premier League 21. fordulójának rangadóján.
jan. 12
16:06
Bundesliga 2.: Lisztes fél évre aláírt a Hansa Rostockhoz (She)
Lisztes Krisztián fél évig a német Bundesliga 2.-ben szereplő Hansa Rostock labdarúgója lesz.
jan. 12
16:08
Paks: a fiatal csatár karcolás nélkül megúszta az autóbalesetet (She)
Hétfőn közlekedési balesetet szenvedett a Paksi FC fiatal labdarúgója, Vári Barnabás – a hírről a klub hivatalos oldala, a paksifc.hu számolt be.
jan. 12
16:24
FC Fehérvár: Szakály Dénes és André Alves érkezett (She)
Az FC Fehérvár labdarúgócsapata leigazolta Szakály Dénest és André Alvest a Kaposvári Rákóczitól – olvasható a somogyi klub honlapján.
jan. 12
17:36
NFL: 32 éves vezetőedzőt szerződtet a Denver Broncos (She)
A Denver Broncos amerikaifutball-csapatának vezetősége megerősítette: a mindössze 32 éves Josh McDaniels lesz a csapat vezetőedzője.
jan. 12
17:42
A REAC-ból Rostockba (Behaviour)
Az orvosi vizsgálat után Lisztes Krisztián a szezon végéig a német másodosztályban szereplő Hansa Rostock labdarúgócsapatához szerződött.
jan. 12
17:54
Premier League: két csatárától megvált a West Brom (She)
A West Bromwich Albion labdarúgócsapata szerződést bontott lengyel támadójával, Bartosz Slusarskival, és a holland Sherjill MacDonald is távozik – igaz, csak kölcsönbe, a belga Roeselare csapatához.
jan. 12
17:56
Tenisz: új elnököt neveztek ki a férfi teniszvilág élére (She)
Az amerikai Adam Helfantot nevezték ki a férfi tenisztornákat szervező ATP elnökévé. A 44 éves Helfant a tavaly év végén leköszönő Etienne de Villierst váltja, akinek regnálása alatt vezették be a videós visszajátszást (a sólyomszem használatát), valamint a pénzdíjak is jelentős mértékben emelkedtek.
jan. 12
18:18
Benzema itt, Tevez ott? (Behaviour)
Úgy tűnik Alex Ferguson a Manchester United skót menedzsere komolyan vette Carlos Tevez fenyegetését, miszerint eligazolna csapatától és máris megkezdte a csatár utódjának keresését.
jan. 12
18:30
Bordeaux: Spanyolországba menne Cavenaghi, de nem most (She)
A francia labdarúgó-bajnokság góllövőlistáját 12 találattal a toulouse-i André-Pierre Gignackal holtversenyben vezető Fernando Cavenaghi kijelentette, hogy nem kívánja elhagyni a Bordeaux csapatát.
jan. 12
18:48
Női labdarúgás: az Egyesült Államokban folytatja Marta (She)
A kétszer a világ legjobb női labdarúgójának választott Marta az egyesült államokbeli Los Angeles Sol együttesébe igazol.

Keresés