2009. január 12. hétfő

jan. 12
5:15
Többen is megfagytak a fővárosban vasárnap (168 Óra Online)
Egy 80 éves nő és egy 45 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak a fővárosban vasárnap, mindkét esetben a kihűlés okozta a halált - mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.
jan. 12
5:33
'Az SZDSZ megszűnt létezni' - Érvénytelen Fidesz-győzelem a Ferencvárosban (168 Óra Online)
Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.
jan. 12
5:51
A ferencvárosi választás tanulságai (Infostart)
Sem az alacsony részvétel, sem a pártok sorrendje nem meglepő - mondták a ferencvárosi időközi választás eredményéről egybehangzóan az MTI-nek nyilatkozó politológusok, de míg Kiszelly Zoltán szerint a pártok a következő uniós és országgyűlési választásokra nézve tanulságokat vonhatnak le a voksolásból, addig Juhász Attila azt mondta: az időközi választásokból nem lehet általános következtetéseket…
jan. 12
6:09
Szmogriadó, vagy amit akartok? (Infostart)
A Budapesten elrendelt szmogriadó miatt az autóközlekedésben bevezetett korlátozások betartására a rendőrség csak figyelmeztet, de nem büntet - mondta Demszky Gábor a Fővárosi Védelmi Bizottság vasárnapi ülése után. A szennyezettségnek számos egészségkárosító hatása lehet: nézze meg, hol a legrosszabb a helyzet!
jan. 12
6:27
MDF: szakítás az Ifjúsági Demokrata Fórummal (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum a velencei országos választmányi ülésén úgy döntött, hogy minden formában megszakítja az együttműködést az Ifjúsági Demokrata Fórummal (IDF); a szervezet szerint a testületnek erre nincs jogköre, és a határozat elfogadása is szabálytalan volt.
jan. 12
7:03
Olcsóbb lesz a mobiltelefon (Infostart)
A közeljövőben otthon is videotelefont fogunk használni, és sokkal olcsóbb lesz a mobiltelefon az internetalapú telefon segítségével - mondta a Népszabadságnak Scott Durschlag, a Skype ügyvezető igazgatója. Az ötödik évét épp csak betöltött vállalat, bár "csak" 143 millió dolláros bevételt ért el tavaly, a világ telefonforgalmának nyolc százalékát bonyolítja le.
jan. 12
7:21
Nem csökkent a forgalom a szmogriadó miatt (Infostart)
Jelentősen csökkent a fővárosban a légszennyezettség értéke, de négy állomáson még mindig a riasztási szint feletti értéket mértek - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Bibók Zsuzsanna hozzátette: amennyiben a napi átlagos érték 100 mikrogramm/köbméteres szint alá süllyed, akkor kedden várhatóan feloldják a közlekedési korlátozást. Jelenleg a XXII.…
jan. 12
7:39
Bajnai szerkezeti reformokat sürget (Infostart)
Azonnali szerkezeti reformokat tart szükségesnek a válság kezelésére a gazdasági miniszter.
jan. 12
7:57
Dávid Ibolya szakít, ha hagyják (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum a velencei országos választmányi ülésén úgy döntött, hogy minden formában megszakítja az együttműködést az Ifjúsági Demokrata Fórummal (IDF); a szervezet szerint a testületnek erre nincs jogköre, és a határozat elfogadása is szabálytalan volt.
jan. 12
8:15
'Még bőven befelé megyünk a válságba' (168 Óra Online)
Bajnai Gordon azonnali szerkezeti reformokat tart szükségesnek. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: "ne legyenek illúzióink, még bőven befelé megyünk a válságba".
jan. 12
8:33
Rendőri vezetők a vádlottak padján? (168 Óra Online)
Két magas rangú rendőri vezető ül majd a vádlottak padjára egy hónap múlva - értesült a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 12
9:09
Továbbra is fenntartják a gázkorlátozást (Infostart)
Mintegy 66 millió köbméter gázfogyasztára számít hétfőn a Földgázszállító Zrt., ezért továbbra is fenntartják az első kategóriába tartozó üzemekre vonatkozó korlátozást.
jan. 12
9:27
Tombor Antal: Stabil az áramellátás (Infostart)
Nőtt Magyarországon az igény a villamosenergiára az orosz-ukrán gázvita nyomán, de az áramellátás továbbra is stabil, főként a rendszerben lévő tartalékok miatt, valamint mert több erőmű átállt alternatív energiaforrásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a rendszerirányító Mavir Zrt. nyugalmazott alapító-vezérigazgatója. Tombor Antal szerint túlságosan lassú a brüsszeli döntéshozatal,…
jan. 12
9:45
Sikertelen az MTV elnökválasztása (Infostart)
Sikertelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt, sorrendben negyedik pályázat is - értesült az elnökjelölt sorsáról döntő kuratóriumi ülés szünetében testületi tagoktól az MTI.
jan. 12
10:39
Nyolcéves gyereket gázoltak el Kecskeméten (168 Óra Online)
Combcsonttöréssel szállítottak kórházba egy nyolcéves gyereket.
jan. 12
10:39
Kívánj ötöt! (PestMost.hu)
„Kívánj 5-öt, és fesztivál lesz belőle!” szlogennel hirdetik a szervezők az idei Pannónia Fesztivált, ezzel lehetőséget biztosítva a jegyvásárlóknak arra, hogy saját ízlésük szerint állítsák össze a fellépők névsorát.
jan. 12
10:41
Lakossági fórum Újtelepen (PestMost.hu)
Évértékelő, feladatáttekintő lakossági fórumot rendeznek Százhalombattán, az Újtelepen és az Urbáriumban élők számára a Széchenyi István Szakközépiskolában, január 21-én, 17 órától. Az önkormányzat képviselő-testülete februárban alkotja meg az idei költségvetést, amelyhez javaslatokat ezen a fórumon is lehet tenni.
jan. 12
10:43
Elütötték (PestMost.hu)
Január 9-én délután R. Józsefné monori lakos gyalogosan közlekedett Biatorbágy külterületén, a Sóskúti úton. Haladása során körültekintés nélkül lépett az úttestre, melynek során őt elütötte a Sóskút irányából Biatorbágy irányába közlekedő Skoda. A gyalogos a baleset következtében életét vesztette. A baleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság vizsgálja.
jan. 12
10:45
Megfagyott egy 77 éves férfi (PestMost.hu)
Január 9-én, 18:00 órakor bejelentés érkezett a Ráckevei Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy Kiskunlacházán az egyik családi házban a bejelentő holtan találta 77 éves testvérét. Az elsődleges orvosi vélemény alapján halálát kihűlés okozta.
jan. 12
10:47
Még nincs szmogriadó Pest Megyében (PestMost.hu)
Egyelőre Pest megyében és egyetlen vidéki városban sem rendeltek el a szálló por országosan magas koncentrációja miatt szmogriadót, de több helyen a gépjárműhasználat korlátozására kérték a járműtulajdonosokat.
jan. 12
11:12
Where dance meets jazz (PestMost.hu)
Az A38 "Vissza a jazz-t a táncparkettre" sorozatának legújabb állomásán a Blue Note gyönygszemeit újjávarázsoló kiváló DJ Maestro egy elképesztően őrült és vérprofi zenekarral, a Trio Exclusiv-val olvad eggyé az Óperentzia remek felvezetését követően.
jan. 12
11:14
Lakossági fórum Dunafüreden (PestMost.hu)
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén januárban is lakossági fórumot rendeznek a Dunafüreden élők számára. Idén január 15-én, 17 órára esik az időpont, a helyszín pedig a százhalombattai Városi Családsegítő és Gondozási Központ.
jan. 12
11:15
Ismét tárgyalnak Ferihegyen (Infostart)
A szakszervezetek kérésére több mint egy órás késéssel, de újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek Ferihegyen hétfőn délelőtt - közölte a Budapest Airport.
jan. 12
11:33
Tejben úszik Kecskemét - Tartálykocsi szenvedett balesetet (168 Óra Online)
Árokba borult egy tejszállító tartálykocsi hétfőn reggel Kecskeméten a Halasi úton; a gépjármű vezetőjét és utasát a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 12
11:45
Megfenyegették az MSZP fóti polgármesterjelöltjét (PestMost.hu)
Rendőrségi feljelentést tesz Fábry Béla, az MSZP fóti polgármester-jelöltje, mert vasárnap délben egy ismeretlen arról érdeklődött nála telefonon, tanult -e a “kromofágos” esetből. A képviselő autóját hónapokkal ezelőtt öntötték le az anyaggal, kárt téve ezzel a gépjárműben. Miután az ismeretlen telefonáló a jelölt családjának hogylétéről is érdeklődött, Fábry Béla már érezte, hogy most épp…
jan. 12
11:51
Fidesz: az emberek nemet mondtak a kormány brutális megszorító politikájára (Infostart)
A vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési választás eredményei azt mutatják, hogy a magyar emberek többsége változást akar, amellyel a Fideszt szeretnék megbízni - közölte Bácskai János, a Fidesz képviselőjelöltje.
jan. 12
11:53
A megyei középiskolák felében van szünet (Infostart)
A megyei fenntartású középiskolák felében nincs tanítás a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elnöke becslése szerint. Pontos adatok ugyanakkor nincsenek; az iskolák péntek délig dönthettek a három napos rendkívüli tanítási szünet elrendeléséről, ám kevés intézmény jelezte szándékát az Oktatási és Kulturális Minisztérium felé. A javaslattal az önkormányzati szövetség elnöke állt elő, hogy a…
jan. 12
12:09
Zsebre bírságoló rendőrök buktak meg (168 Óra Online)
A nagyatádi rendőrkapitányság állományába tartozó két rendőrrel szemben emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt - tájékoztatta Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség sajtóreferense az MTI-t hétfőn.
jan. 12
12:45
Lakástűzben meghalt egy ember a fővárosban (Infostart)
Lakástűzben életét vesztette hétfőn egy ember Budapesten, a VIII. kerületi József utcában - közölte a tűzoltóság szóvivője.
jan. 12
12:45
Lakása udvarán találtak rá a megfagyott férfira (168 Óra Online)
Az elmúlt hétvégén három ember halt meg kihűlés miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol október közepétől már 16-an vesztették életüket a fagyban - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
jan. 12
13:09
Ismét emelkedik a benzin ára (PestMost.hu)
Hat-hat forinttal emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon - erősítették meg üzemanyag-piaci források a holtankoljak.hu értesülését. A benzin országos átlagos ára 233,30 forint, a gázolaj ára 246,80 forint lesz literenként.
jan. 12
13:11
Monkey6 pres. Lützenkirchen Live (PestMost.hu)
A müncheni minimál-techno DJ, Tobias Lützenkirchen neve ma már ismerősen cseng jóformán minden igényes klublátogató és zenerajongó fülében.
jan. 12
13:21
Csillagszóró: közel egymilliárd forint bírság (Infostart)
A tíz hatóság részvételével zajló Csillagszóró II. akciósorozat keretében a hatóságok szakemberei több mint 30 ezer ellenőrzést hajtottak végre, 5.400 esetben szabtak ki bírságot a jogsértő vállalkozásokra, összesen mintegy 1 milliárd forint értékben - közölte Kondorosi Ferenc kormánybiztos.
jan. 12
13:39
Mária nem könnyezik - a hívek sírnak (168 Óra Online)
Tiltakoznak a máriapócsi görög katolikus hívek a könnyező Szűz Máriát ábrázoló kegykép elvitele miatt - írta hétfői számában a Kelet-Magyarország.
jan. 12
13:57
Nem a szálló por, hanem a szilárd részecske miatt van szmogriadó (Infostart)
A szálló por nem por, ez a hibás kifejezés egy félrefordítás eredménye - közölte az InfoRádió által megkérdezett környezetvédelmi szakértő. Illés Zoltán egyetemi tanár szerint nagyon fontos tudatosítani, hogy a szmogriadót olyan szennyező anyagok miatt kellett elrendelni, amelyek elsősorban a közlekedésből származnak.
jan. 12
13:57
Fazékkal kergette el a késes rablót (168 Óra Online)
Fazékkal rátámadva, megfutamított egy késsel fenyegetőző rablót egy ibrányi nő; a menekülésre kényszerülő férfit a rendőrség később elfogta - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
14:15
Jelzőlámpás csomópont a balesetmentes közlekedésért (PestMost.hu)
Új jelzőlámpás csomópont került kialakításra Szentendre belvárosában.
jan. 12
14:17
Javult a levegő minősége (PestMost.hu)
A legfrissebb mérési adatok szerint Százhalombattán sokat javult a levegő minősége, és a szálló por koncentrációja már nem haladja meg sem az egészségügyi, sem a tájékoztatási határértéket.
jan. 12
14:19
Az uszoda is takarékoskodik (PestMost.hu)
Bizonytalan időre lezárták a váci uszoda 33 méteres medencéjét, a fenntartó önkormányzattal való egyeztetést követően. Az intézkedéssel az intézmény gázfogyasztását kívánják csökkenteni. Orbán Ákos strandvezető szerint ezzel viszont sikerül megőrizni az alapszolgáltatást, és a továbbra is rendelkezésre álló kisebb medencében folytatódhat az iskolások úszásoktatása.
jan. 12
14:33
Lakner: Akár ki is eshet a parlamentből az SZDSZ (Infostart)
Egy 5 százalék körüli fővárosi eredmény országos megmérettetés esetén biztos kiesést jelent a parlamentből az SZDSZ számára - nyilatkozta a Vision Consulting elemzője, Lakner Zoltán, aki szerint nem okozott meglepetést a vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztás érvénytelen első fordulója. Az első helyen végzett fideszes jelölt szerint nagy szerepet játszott a politikai…
jan. 12
14:48
APEH tájékoztató a februári adózási határidőkről (PestMost.hu)
A kifizető, munkáltató a szokott módon, Február 12-ig vallja be és fizeti meg az általa levont személyi jövedelemadó előleget, vagy magát a levont személyi jövedelemadót.
jan. 12
14:50
Tájékoztatás ivóvíz távvezeték tisztítás várható időpontjáról (PestMost.hu)
A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. értesítése alapján tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kismaroson 2009. január 13. és január 20. között az ivóvíz távvezeték tisztítására kerül sor, ezáltal időszakosan előfordulhat, hogy az ivóvíz elszineződik.
jan. 12
14:51
Újabb írásbeli kérdéseket nyújt be a Fidesz a kormánynak (Infostart)
Újabb kilencven írásbeli kérdést nyújtott be a Fidesz a kormánynak, hogy megtudja, mi volt a haszna a Miniszterelnöki Hivatal által kötött tanácsadói szerződéseknek - jelentette be Balsai István és Koszorús László, az ellenzéki párt két országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 12
14:52
Sikeres hévízgyörki pályázat vízelvezetésre (PestMost.hu)
Hévízgyörk község a Közép-Magyarországi Operatív Program 3.3.1/B “Belterületi csapadékvíz-elvezetés és gyűjtés” nevű pályázatán közel 340 millió forint támogatást nyert. A pályázati pénzből, valamint a 10%-os önrészből megvalósulhat Hévízgyörk belterületi vízelvezetésének rendezése.
jan. 12
14:53
Az étolaj drágult a legjobban tavaly (Infostart)
A legnagyobb forgalmú tíz élelmiszer közül az étolaj 28 százalékkal drágult a múlt évben, és ezzel az első helyen áll, míg a sor végén az ásványvíz található 1 százalékos drágulással - derült ki az ACNielsen Piackutató Kft. elemzése tartalmazza.
jan. 12
14:54
Fórumra invitál a képviselő (PestMost.hu)
Tomori Pál, az 5-ös számú választókörzet városi képviselője 2009. január 16-án, pénteken 18 órai kezdettel körzeti fórumot szervez, amelyre szeretettel várja elsősorban a Belváros, Burgundia, Alsóváros városrészek polgárait, továbbá minden kedves érdeklődőt. A fórum témái: a Duna folyó mentén Vác város területét érintő ingatlanok nagyvízi meder jellegének feljegyeztetési eljárása, valamint egyéb…
jan. 12
14:55
Szmogriadót rendeltek el Miskolcon is - a fővárosban holnap feloldhatják (Infostart)
Szmogriadót rendelt el Miskolcon Káli Sándor polgármester, miután a szálló por légköri koncentrációjának átlagértéke túllépte a riasztási küszöbértéket - közölte Csizmadia János, az önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője. Budapesten viszont nagy valószínűséggel feloldják kedden a szmogriadót.
jan. 12
15:27
Fellélegezhetünk: véget érhet a szmogriadó (168 Óra Online)
Nagy valószínűséggel kedden feloldják a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten - jelentette be a főváros kommunikációs igazgatója az MTI szerint hétfőn újságírók előtt.
jan. 12
16:21
A kormány kéri a szolgáltatókat, hidegben senkit ne kapcsoljanak le a rendszerről (Infostart)
Nincs szükség jogszabály-módosításra a fagyhalálok megelőzése érdekében a szociális és munkaügyi miniszter szerint. Szűcs Erika úgy véli: a szabályozás gondoskodik a veszélyezettekről, a probléma inkább az, hogy az érintett önkormányzatok egy része nincs tisztában a kötelezettségeivel. Januárban eddig 40-en fagytak meg, többségük a saját lakásában.
jan. 12
16:21
Halálos lakástűz a József utcában (168 Óra Online)
Lakástűzben életét vesztette hétfőn egy ember Budapesten, a VIII. kerületi József utcában - közölte a tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

Keresés