2009. január 12. hétfő

jan. 12
4:30
Mától élesek a traffipaxok az M0-son (Népszava)
A mai naptól igen drága felvételek készülhetnek a gyorshajtókról az M0-s körgyűrű nyugati szektorában, ugyanis a rendőrség „élesíti” az elmúlt három hétben tesztjelleggel működtetett sebességmérőket. Összesen öt traffipaxdobozt szereltek fel, de ebből három mindig „vak”, csak kettőben van mérő, viszont mindig cserélgetik őket, így az autó­sok nem tudhatják, melyiknél hibáznak, ha elhaladva alatta…
jan. 12
4:48
Ne hagyja, hogy átverjék a bankok "páratlan" ajánlatai! (Népszava)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a napokban ismeretterjesztő kampányra kötelezte a Raiffeisen Bank Zrt.-t, hogy a fogyasztók tájékozottabbak legyenek lakás- és egyéb hiteleikkel kapcsolatban. Az osztrák bank ugyanakkor nem követett el jogsértést, mivel vállalta, hogy magatartását összhangba hozza a versenytörvény rendelkezéseivel. Más pénzintézetek napjainkban is futó hirdetési kampányainak is…
jan. 12
5:06
Hányszor tesz még keresztbe Sólyom? (Népszava)
Már több mint tucatnyi törvényt küldött vissza a parlamentnek és csaknem ennyit az Alkotmánybíróságnak Sólyom László. A köztársasági elnök így alig három és fél év alatt nemcsak beérte, hanem sok tekintetben túl is szárnyalta elődeit. A politikai vétóban például mindkét elődjénél nagyságrendekkel aktívabb, és ezzel nem ritkán politikai vitákat kavart. Halmai Gábor alkotmányjogász szerint Sólyom ma…
jan. 12
5:08
Budapest volt az első, mától több nagyváros is korlátozásokat rendelhet el (Népszava)
Ma és holnap sem várható javulás az időjárási helyzetben, ezért érvényben marad a Budapesten tegnap elrendelt szmogriadó. Sőt ma az ország több más nagyvárosában - Miskolcon illetve Salgótarjánban - is érvénybe léptethetnek hasonlóan szigorú korlátozásokat. Ugyanezt már tegnap meg kellett volna tenni Debrecenben is, de ott a fideszes városvezetés - figyelmen kívül hagyva saját rendeletét -…
jan. 12
5:15
Többen is megfagytak a fővárosban vasárnap (168 Óra Online)
Egy 80 éves nő és egy 45 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak a fővárosban vasárnap, mindkét esetben a kihűlés okozta a halált - mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.
jan. 12
5:24
Egész Európába megindulhat az orosz gáz szállítása (Népszava)
Ma tartanak tanácskozást az uniós energiaügyi miniszterek, hogy áttekintsék az energiakrízis eddigi eseményeit, s javaslatot tegyenek, miképpen lehet elkerülni a hasonló fejleményeket a jövőben. Magyarország felkészült az Ukrajnából érkező orosz földgáz azonnali fogadására, amennyiben Moszkva újból megindítja a gázszállítást - jelentette be Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi…
jan. 12
5:26
Ferencvárosban mind a hat jelölt indulhat január 25-i második körben (Népszava)
Nem sikerült az első körben parlamenti képviselőt választani Ferencvárosban a Gegesy Ferenc polgármester lemondásával megüresedett országgyűlési helyre. Mivel a jogosult 31 ezer helyi lakosnak hozzávetőleg a negyede élt vasárnap a választójogával, nem volt meg a voksolás érvényességéhez szükséges legalább 50 százalékos részvételi arány. Ez azt jelenti, hogy mind a hat jelölt indulhat a két hét…
jan. 12
5:33
'Az SZDSZ megszűnt létezni' - Érvénytelen Fidesz-győzelem a Ferencvárosban (168 Óra Online)
Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.
jan. 12
5:42
MSZP-s szezonnyitás Noszvajon-Lesznek pozícióharcok? (Népszava)
A tavaszi politikai szezon napi­rendjére szánt reformokról tárgyal a héten – politikai szezon­nyitónak szánt tanácskozásán – az MSZP elnöksége. Eközben a szocialista szervezetekben lassan lezárul a tavaszi kongresszuson esedékes országos tisztújítást előkészítő jelölés. Továbbra sincs még a pártnak listavezetője a júniusi EP-választásra, bár információink szerint Kovács László is esélyes.
jan. 12
5:44
Ki a legesélyesebb az MTV elnöki posztjára? (Népszava)
Ma tesz újabb kísérletet a tévéelnök­jelölt-állításra az MTV kuratóriumi elnöksége. Információink szerint Sztaricskai Tamás menedzser lehet a konszenzusos személy, aki – ha a nagykuratórium is támogatja – beülhet Rudi Zoltán tavaly márciusban üressé vált székébe. Ahhoz, hogy Sztaricskai lehessen a költözés és szervezeti átalakítás előtt álló MTV első embere, tíz voksot kell szereznie a tizennégy…
jan. 12
5:51
A ferencvárosi választás tanulságai (Infostart)
Sem az alacsony részvétel, sem a pártok sorrendje nem meglepő - mondták a ferencvárosi időközi választás eredményéről egybehangzóan az MTI-nek nyilatkozó politológusok, de míg Kiszelly Zoltán szerint a pártok a következő uniós és országgyűlési választásokra nézve tanulságokat vonhatnak le a voksolásból, addig Juhász Attila azt mondta: az időközi választásokból nem lehet általános következtetéseket…
jan. 12
6:09
Szmogriadó, vagy amit akartok? (Infostart)
A Budapesten elrendelt szmogriadó miatt az autóközlekedésben bevezetett korlátozások betartására a rendőrség csak figyelmeztet, de nem büntet - mondta Demszky Gábor a Fővárosi Védelmi Bizottság vasárnapi ülése után. A szennyezettségnek számos egészségkárosító hatása lehet: nézze meg, hol a legrosszabb a helyzet!
jan. 12
6:27
MDF: szakítás az Ifjúsági Demokrata Fórummal (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum a velencei országos választmányi ülésén úgy döntött, hogy minden formában megszakítja az együttműködést az Ifjúsági Demokrata Fórummal (IDF); a szervezet szerint a testületnek erre nincs jogköre, és a határozat elfogadása is szabálytalan volt.
jan. 12
7:03
Olcsóbb lesz a mobiltelefon (Infostart)
A közeljövőben otthon is videotelefont fogunk használni, és sokkal olcsóbb lesz a mobiltelefon az internetalapú telefon segítségével - mondta a Népszabadságnak Scott Durschlag, a Skype ügyvezető igazgatója. Az ötödik évét épp csak betöltött vállalat, bár "csak" 143 millió dolláros bevételt ért el tavaly, a világ telefonforgalmának nyolc százalékát bonyolítja le.
jan. 12
7:21
Nem csökkent a forgalom a szmogriadó miatt (Infostart)
Jelentősen csökkent a fővárosban a légszennyezettség értéke, de négy állomáson még mindig a riasztási szint feletti értéket mértek - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese. Bibók Zsuzsanna hozzátette: amennyiben a napi átlagos érték 100 mikrogramm/köbméteres szint alá süllyed, akkor kedden várhatóan feloldják a közlekedési korlátozást. Jelenleg a XXII.…
jan. 12
7:39
Bajnai szerkezeti reformokat sürget (Infostart)
Azonnali szerkezeti reformokat tart szükségesnek a válság kezelésére a gazdasági miniszter.
jan. 12
7:48
Még a tévés stábok sem ülhetnek autóba ma (Népszava)
Ma csak a páros rendszámú gépjárművek közlekedhetnek a főváros útjain - mondta el Demszky Gábor főpolgármester a Nap-kelte reggel műsorában.
jan. 12
7:57
Cigány-magyar ügyek: nem lehet mindent az előítéletekre fogni (HVG)
A romákat és nem romákat ért támadásokat a sértett környezete kapásból etnikai keretbe helyezi, számukra ugyanis ez jelenti a legegyszerűbb és mindenre alkalmazható magyarázatot- mondja lapunknak Krekó Péter szociálpszichológus. A Political Capital vezető elemzője szerint azonban a konfliktusok akár elő is mozdíthatják a társadalmi egyenjogúságért vívott küzdelemet.
jan. 12
7:57
Dávid Ibolya szakít, ha hagyják (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum a velencei országos választmányi ülésén úgy döntött, hogy minden formában megszakítja az együttműködést az Ifjúsági Demokrata Fórummal (IDF); a szervezet szerint a testületnek erre nincs jogköre, és a határozat elfogadása is szabálytalan volt.
jan. 12
8:15
Ma csak a párosak (HVG)
Páros napon - azaz ma, hétfőn is - csak a páros számra, illetve nullára végződő rendszámú autók közlekedhetnek a fővárosban, páratlan napokon pedig a páratlanok. A BKV sűríti járatait. Magas a szálló por koncentrációja.
jan. 12
8:15
'Még bőven befelé megyünk a válságba' (168 Óra Online)
Bajnai Gordon azonnali szerkezeti reformokat tart szükségesnek. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott: "ne legyenek illúzióink, még bőven befelé megyünk a válságba".
jan. 12
8:24
Boross: "Ez Kornél gyerek átlépett minden határt és tudatosan rongál" (Népszava)
Boross Péter volt miniszterelnök a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy távozása összefügg a magyar parlamenti munka ellehetetlenülésével.
jan. 12
8:33
Továbbra is marad a gázkorlátozás (HVG)
Hétfőn várhatóan 63-66 millió köbméter lesz az ország gázfogyasztása, az I. kategóriára vonatkozó korlátozást továbbra is fenntartják - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. hétfőn.
jan. 12
8:33
Rendőri vezetők a vádlottak padján? (168 Óra Online)
Két magas rangú rendőri vezető ül majd a vádlottak padjára egy hónap múlva - értesült a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 12
9:09
Továbbra is fenntartják a gázkorlátozást (Infostart)
Mintegy 66 millió köbméter gázfogyasztára számít hétfőn a Földgázszállító Zrt., ezért továbbra is fenntartják az első kategóriába tartozó üzemekre vonatkozó korlátozást.
jan. 12
9:09
Maga páratlan, vagy páros? - videó (HVG)
Vasárnap közlekedési korlátozásokat jelentettek be Budapesten. Nézzünk rá a rendszámunka: páratlan, vagy páros? A hvg.hu videósa az utcán kérdezősködött a szmogiradó első napján: ki, mit tud a rendelkezésről és mit gondol a fővárosi autóhelyzetről és tömegközlekedésről.
jan. 12
9:27
Tombor Antal: Stabil az áramellátás (Infostart)
Nőtt Magyarországon az igény a villamosenergiára az orosz-ukrán gázvita nyomán, de az áramellátás továbbra is stabil, főként a rendszerben lévő tartalékok miatt, valamint mert több erőmű átállt alternatív energiaforrásra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a rendszerirányító Mavir Zrt. nyugalmazott alapító-vezérigazgatója. Tombor Antal szerint túlságosan lassú a brüsszeli döntéshozatal,…
jan. 12
9:36
Sztaricskai a tévéelnökjelölt (Népszava)
Sztaricskai Tamás menedzser személyében tévéelnök-jelöltet állított a Magyar Televízió kuratóriumi elnöksége a mai választáson a nagykuratóriumnak. Sztaricskait a tizennégy tagú elnökségből csak a három fideszes és egy KDNP-s kurátor nem támogatta, de a 7 MSZP, 2 SZDSZ és egy MDF-es voks elég a kétharmadhoz. A civil kurátorokkal kiegészült nagykuratórium délben dönt arról, hogy kétharmados…
jan. 12
9:38
Korrupció a kecskeméti polgármesteri hivatalban (Népszava)
Őrizetbe vettek egy vesztegetéssel alaposan gyanúsítható hivatalnokot, akit tetten értek, amint egy telekrendezéssel kapcsolatos előnyös döntésért készpénzt vett át egyik ügyfelétől még szombaton Kecskeméten; kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte hétfőn az MTI-vel a rendőrség.
jan. 12
9:45
Sikertelen az MTV elnökválasztása (Infostart)
Sikertelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt, sorrendben negyedik pályázat is - értesült az elnökjelölt sorsáról döntő kuratóriumi ülés szünetében testületi tagoktól az MTI.
jan. 12
9:45
Korrupt alkalmazott a kecskeméti városházán (HVG)
Őrizetbe vettek egy vesztegetéssel alaposan gyanúsítható hivatalnokot, akit tetten értek, amint egy telekrendezéssel kapcsolatos előnyös döntésért készpénzt vett át egyik ügyfelétől még szombaton Kecskeméten; kezdeményezték a gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség.
jan. 12
9:47
Olajos:az elhibázott várospolitikát kell okolni a szmog miatt (HVG)
Az energiaválság kezelésére javaslatot dogozott ki a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya. A szmogért az elhibázott budapesti várospolitika a felelős – derült ki Olajos Péternek, a Magyar Demokrata Fórum EP képviselőjének és elnökségi tagjának vasárnap délutáni, budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 12
9:54
Ferencváros: Lehet még jobban bonyolítani a választást? Igen! (Népszava)
A Fővárosi Választási Bizottsághoz fellebbez a Political Capital (PC), mert álláspontja szerint a ferencvárosi választási bizottság nem vizsgálta érdemben a névjegyzék ellen benyújtott kifogásukat - közölte a politikai elemző cég hétfőn az MTI-vel.
jan. 12
10:12
"Az IMF elégedetlen a feltételek meg nem valósulása miatt" (Népszava)
A következőkben Navracsics Tibor legfrissebb blogjegyzetét olvadhatják el.
jan. 12
10:39
Nyolcéves gyereket gázoltak el Kecskeméten (168 Óra Online)
Combcsonttöréssel szállítottak kórházba egy nyolcéves gyereket.
jan. 12
10:39
Sztaricskai Tamást jelölte MTV-elnöknek a kuratórium (HVG)
Sztaricskai Tamást jelölte a Magyar Televízió (MTV) elnökének a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége hétfő reggeli ülésén - értesült testületi tagoktól az MTI.
jan. 12
10:39
Kívánj ötöt! (PestMost.hu)
„Kívánj 5-öt, és fesztivál lesz belőle!” szlogennel hirdetik a szervezők az idei Pannónia Fesztivált, ezzel lehetőséget biztosítva a jegyvásárlóknak arra, hogy saját ízlésük szerint állítsák össze a fellépők névsorát.
jan. 12
10:41
Még mindig nem érzik a netpolgárok saját tarkójukon a válság lehelletét (HVG)
Ahogy minden évben, az ünnepek alatt idén is javult az internetezők közhangulata: a hvg.hu NetHangulat index értéke 2 pontot nőtt, és december végén 20 ponton állt – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. Valamelyest csökkent tehát a pesszimisták aránya, de még így is 85 százalékot képviseltek azok, akik szerint hazánkban rossz irányba mennek a dolgok.
jan. 12
10:41
Lakossági fórum Újtelepen (PestMost.hu)
Évértékelő, feladatáttekintő lakossági fórumot rendeznek Százhalombattán, az Újtelepen és az Urbáriumban élők számára a Széchenyi István Szakközépiskolában, január 21-én, 17 órától. Az önkormányzat képviselő-testülete februárban alkotja meg az idei költségvetést, amelyhez javaslatokat ezen a fórumon is lehet tenni.
jan. 12
10:43
Ferencvárosi választás: mi következik ebből? (HVG)
Sem az alacsony részvétel, sem a pártok sorrendje nem meglepő - mondták a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választás eredményéről egybehangzóan az MTI-nek nyilatkozó politológusok vasárnap, de míg Kiszelly Zoltán szerint a pártok a következő uniós és országgyűlési választásokra nézve tanulságokat vonhatnak le a voksolásból, addig Juhász Attila azt mondta: az időközi választásokból nem…
jan. 12
10:43
Elütötték (PestMost.hu)
Január 9-én délután R. Józsefné monori lakos gyalogosan közlekedett Biatorbágy külterületén, a Sóskúti úton. Haladása során körültekintés nélkül lépett az úttestre, melynek során őt elütötte a Sóskút irányából Biatorbágy irányába közlekedő Skoda. A gyalogos a baleset következtében életét vesztette. A baleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság vizsgálja.
jan. 12
10:45
Megfagyott egy 77 éves férfi (PestMost.hu)
Január 9-én, 18:00 órakor bejelentés érkezett a Ráckevei Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy Kiskunlacházán az egyik családi házban a bejelentő holtan találta 77 éves testvérét. Az elsődleges orvosi vélemény alapján halálát kihűlés okozta.
jan. 12
10:47
Még nincs szmogriadó Pest Megyében (PestMost.hu)
Egyelőre Pest megyében és egyetlen vidéki városban sem rendeltek el a szálló por országosan magas koncentrációja miatt szmogriadót, de több helyen a gépjárműhasználat korlátozására kérték a járműtulajdonosokat.
jan. 12
10:48
Megfenyegették az MSZP-s polgármesterjelöltet (Népszava)
Rendőrségi feljelentést tesz a fóti, január 25-én sorra kerülő időközi polgármester-választás szocialista jelöltje, mert vasárnap telefonon megfenyegették.
jan. 12
11:06
Ismét sztrájkveszély Ferihegyen? (Népszava)
A szakszervezetek kérésére több mint egy órás késéssel, de újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek Ferihegyen hétfőn délelőtt - tájékoztatta a Budapest Airport az MTI-t.
jan. 12
11:12
Where dance meets jazz (PestMost.hu)
Az A38 "Vissza a jazz-t a táncparkettre" sorozatának legújabb állomásán a Blue Note gyönygszemeit újjávarázsoló kiváló DJ Maestro egy elképesztően őrült és vérprofi zenekarral, a Trio Exclusiv-val olvad eggyé az Óperentzia remek felvezetését követően.
jan. 12
11:14
Lakossági fórum Dunafüreden (PestMost.hu)
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén januárban is lakossági fórumot rendeznek a Dunafüreden élők számára. Idén január 15-én, 17 órára esik az időpont, a helyszín pedig a százhalombattai Városi Családsegítő és Gondozási Központ.
jan. 12
11:15
Ismét tárgyalnak Ferihegyen (Infostart)
A szakszervezetek kérésére több mint egy órás késéssel, de újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek Ferihegyen hétfőn délelőtt - közölte a Budapest Airport.
jan. 12
11:33
Büntethető a szmogriadó rendelkezését megszegő autós (HVG)
Hétfőn is érvényben van a szmogriadó a fővárosban, ma csak a páros rendszámú személygépkocsik közlekedhetnek, a Levegő Munkacsoport szerint megbírságolható a rendelkezést megszegő autós.
jan. 12
11:33
Tejben úszik Kecskemét - Tartálykocsi szenvedett balesetet (168 Óra Online)
Árokba borult egy tejszállító tartálykocsi hétfőn reggel Kecskeméten a Halasi úton; a gépjármű vezetőjét és utasát a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították - közölte az MTI-vel a rendőrség.

Keresés