2009. január 7. szerda

jan. 7
5:06
Európa szerte óriási ellátási gondokat okoz az ukrán-orosz vita kiéleződése (Alternatív Energia)
Leállt tegnap Ukrajnából az orosz földgáz szállítása Magyarországra, Ausztria irányából pedig csupán a kért mennyiség fele, mintegy hárommillió köbméter érkezik. Várhatóan ma délelőttől korlátozzák azon erőművek kiszolgálását, amelyek át tudnak állni más fűtőanyagra. A kormány korlátozó intézkedése a kereskedelmi tartalékok napi 51,5 millió köbméteres kinyerhető kapacitása mellett további napi 3,6…
jan. 7
5:24
Két hónappal elnapolták a pert - Három éve tart a jogi vita (Alternatív Energia)
Meglepő fordulattal újabb frontot nyitott tegnap a Fővárosi Bíróság (FB) a turulszoborról három éve tartó jogértelmezési vitában. Ennek tétje: helyén maradhat-e a főváros XII. kerületében 2005. októberében jogsértő módon állított műalkotás, melynek bontását olyan jogerős bírósági döntés mondja ki, melyet ugyancsak az FB hozott tavaly. A jogsértés ténye azóta sem változott, a szobor mégis a helyén…
jan. 7
5:42
Tarlós: szocialisták nélkül nem érdemes Budapestet irányítani (Alternatív Energia)
Intellektuálisan gyenge elképzelés - állítja Budapest idei költségvetési tervezetéről Tarlós István. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elégedetlen a koncepcióval és bár sok vitája van a koalícióval ma is, úgy gondolja, ha 2010-ben bizalmat kapna a fővárosiaktól, az egyik főpolgármester helyettesi posztot a szocialistáknak ajánlaná fel. Nélkülük ugyanis nem érdemes Budapestet irányítani.
jan. 7
5:51
A nagy hidegben az állatok is több figyelmet érdemelnek (Infostart)
Veszélyt jelent az állatokra a hetek óta tartó zord hideg - figyelmeztet az Orpheus Állatvédő Egyesület. A szervezet munkatársa azt tanácsolja a gazdiknak, hogy kutyáikat lehetőleg tartsák meleg helyen, a láncra kötött ebeket pedig engedjék szabadon.
jan. 7
6:27
Gyurcsány már az idén elindítaná az adóreformot (Infostart)
Egy adóreformot szükségesnek tart a kormányfő, az egészségügyben azonban nem lát lehetőséget a rendszerszintű átalakításra. Gyurcsány Ferenc fontosnak tartja a nyugdíjkassza egyensúlyának megőrzését, amelyhez már a jövő évtized elején változtatásokra lesz szükség.
jan. 7
6:36
Hihetetlen! Hűtőben lakik (Alternatív Energia)
Egy étterem jókora hűtőszekrényében éldegélt egy kínai szakács Nagy-Britanniában, mígnem a bevándorlási hatóság nem bukkant rá az illegális vendégmunkásra.
jan. 7
6:38
Ma eldől lesz-e ismét sztrájk (Alternatív Energia)
Miután elmaradt az eredetileg keddre meghirdetett tárgyalás Ferihegyen a dolgozók képviselői és a cégvezetés között, így ma dőlhet el, folytatódik-e az átmenetileg felfüggesztett munkabeszüntetés - írja szerdai számában a Népszabadság.
jan. 7
6:45
Képek az autóról, amely kidöntött egy tűzcsapot (Infostart)
Kidöntött egy autó egy tűzcsapot kedden késő este Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi úton a Kolosy tér közelében. A feltörő vízsugár 15-20 méter magasságba szökött, így a villamos távvezetéket is elérte.
jan. 7
6:54
Mi a legfontosabb Gyurcsánynak? (Alternatív Energia)
Veszekedés helyett egyezségek, napi ügyek helyett távlatos változások elindítása, világgazdasági válságkezelés mellett hosszú távú társadalmi, gazdasági megállapodás megkötése az idei év legfontosabb feladata - mondta Gyurcsány Ferenc az MTI-nek adott interjújában.
jan. 7
7:12
Ismét napirenden a mágnesszalagok (Alternatív Energia)
Hamarosan kormányszintű döntés születhet az egykori, máig titkos állambiztonsági iratok sorsáról, köztük az időközben megsemmisített dokumentumokra vonatkozó adatokat, illetve ügynöklistákat is tartalmazó szupertitkos mágnesszalagokról is - írja a Népszabadság szerdai számában arra a levélre hivatkozva, amelyet Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter írt az…
jan. 7
7:14
Terjeszkedik a HospInvest Zrt. (Alternatív Energia)
Hónapok óta tárgyalásokat folytat a szocialista vezetésű megyei önkormányzat és a HospInvest Zrt. a különleges klímával és hatalmas területtel rendelkező Mátrai Gyógyintézet (Mágy) üzemeltetési jogáról - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
jan. 7
7:21
Véget ér a Nyugat diadalútja, Kína lesz a fő exportőr (Infostart)
Egyértelműnek tűnik, hogy véget ér a Nyugat diadalútja, jósolja 2025-re az amerikai National Intelligence Council nevű szervezet. Az egyik legfontosabb megállapításuk az, hogy akkortájt is az Egyesült Államok lesz a legbefolyásosabb, de pozíciója gyengébb lesz a mostaninál.
jan. 7
7:30
Mi lesz így az MDF-el? (Alternatív Energia)
Etikai biztost választ a hétvégén az MDF országos választmánya, a párt alapszabálya szerint ugyanis rá is szükség lenne a fegyelmi-kizárási ügyek lefolytatásához - írja szerdai számában a Népszabadság.
jan. 7
7:32
Nőtt Gyurcsány Ferenc népszerűsége (Alternatív Energia)
A 2008-as esztendőt egyik politikus sem könyvelheti el sikeresként, hiszen szinte mindenkinek kopott valamennyit a reputációja; a legnagyobb veszteséget - 9, 8, illetve 6 pontot - a Szonda Ipsos szerint Dávid Ibolya, Fodor Gábor és Sólyom László volt kénytelen elszenvedni - írja a szerdai Népszabadság.
jan. 7
7:39
A Suzuki is leállt a gázkorlátozás miatt (Infostart)
Gázhiány miatt leállította szerdán tíz órától termelését az esztergomi Suzuki autógyár. Ruska Viktória kommunikációs vezető elmondta: a dolgozókat hazaküldték és arra számítanak, hogy hétfőn újraindíthatják a gyártást. Reggel 8 órától az FGSZ Földgázszállító Zrt. elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátásának korlátozását is, miután az első kategóriába tartozó…
jan. 7
7:57
Palócz Éva: Óvatos, de határozott kamatcsökkentésre van szükség (Infostart)
Magyarországon jelenleg nincs lehetőség adócsökkentésre - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kopint-Tárki vezérigazgatója. Palócz Éva úgy véli: a magyar kormány gyorsan reagált a pénzügyi válság kirobbanására, és nem is tudott mást tenni, mint az IMF segélyhez folyamodni.
jan. 7
8:06
GYORSHÍR! Korlátozzák a 2. ipari nagyfogyasztók gázellátását is (Alternatív Energia)
Szerdán reggel 8 órától az FGSZ Földgázszálító Zrt. (FGSZ) elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátásának korlátozását is,
jan. 7
8:24
Újabb gáz megvonás a nagyfogyasztóktól! Meddig tart a tartalék? (Alternatív Energia)
Szerdán reggel 8 órától az FGSZ Földgázszálító Zrt. (FGSZ) elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátási korlátozását is, miután az első kategóriába tartozó nagy fogyasztók ellátását kedden 20.30-tól már korlátozta - közölte a gázipari rendszerirányító FGSZ szerdán.
jan. 7
8:33
Kampány kampány után - ez vár ránk a következő másfél évben (Infostart)
Várhatóan 2010. április 11-én lesz az országgyűlési választások első fordulója. Amennyiben nem lesz előrehozott voksolás, akkor a június 7-i európai uniós megmérettetést követően 10 hónappal újra az urnák elé kell járulniuk a választóknak.
jan. 7
8:51
Sokba kerül nekünk a mostani hideg (Infostart)
A mostani, hideg napokra eső távhődíj akár 25-30 százalékkal is magasabb lehet az ilyenkor szokásosnál. Az emelkedés azonban csak a hődíjat érinti - mutatott rá az InfoRádióban Balog Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője. Az alapdíj változatlan marad.
jan. 7
9:36
Ferihegyen is leállították a gázfelhasználást (Alternatív Energia)
A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren is leállították a gázfelhasználást, a fűtést és a melegvizet biztosító kazánokat szerdától olajtüzelésre állították át, a reptér működését az intézkedés nem érinti - mondta el Szollár Domokos, a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az MTI-nek szerda reggel.
jan. 7
9:45
Kevés a betegre fordított idő a kórházakban és a szakrendelőkben (Infostart)
A magyar lakosság elégedett az orvosok és a nővérek szakmai felkészültségével, valamint az egészségügyi intézmények higiéniájával, azonban a hosszú várakozás, illetve a betegre fordított túl kevés idő még mindig problémát jelent - derül ki a WEBBeteg egészségügyi portál és a Szinapszis Kft. kutatásából.
jan. 7
9:54
Kemény fagyok jönnek (Metropol)
Marad a hideg, fagyos téli idő az elkövetkező napokban is az országban, péntekre és szombatra virradóra akár mínusz 15-20 Celsius-fokra is süllyedhet a hőmérséklet.
jan. 7
9:54
Fűtés nélkül a szerbek! Tőlünk kérnek segítséget (Alternatív Energia)
Magyarországról származó gázkölcsönben reménykedik a szerb állami gázellátó vállalat, a Srbijagas vezérigazgatója.
jan. 7
10:21
Hatalmas dugó az M0-áson (Infostart)
Felborult egy szlovák olajszállító kamion az M0-ás körgyűrű péceli lehajtójánál az M3-as autópálya felé tartó oldalon; senki nem sérült meg, de a tartály megrongálódott.
jan. 7
10:48
Tondach vezérigazgatóját tragédiának nevezte, hogy nem kapnak gázt (Alternatív Energia)
Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója cégére nézve tragédiának nevezte azt, hogy szerda 12 órától rájuk is vonatkozik a gázkorlátozás.
jan. 7
11:06
Átadták a Solt Ottília-díjakat (Alternatív Energia)
Hárman vehették át a Solt Ottília-díjat a hazai és külföldi kisebbségek oktatásában, a hátrányos helyzetű tanulók támogatásában és a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemben kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként Szüdi János közoktatási szakállamtitkártól szerdán Budapesten.
jan. 7
11:08
Csökken az Ausztria felől érkező gáz mennyisége (Alternatív Energia)
Szerdán Ausztria felől sem biztosított a keddihez hasonló, mintegy 3 millió köbméter mennyiségű földgáz beérkezése Magyarországra, a jelenlegi szállítás alapján szerdán 1,5 millió köbméterre lehet számítani - közölte Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója szerdán.
jan. 7
11:10
A Fidesz saját soraiban tisztogat (Alternatív Energia)
Július után immár másodszor zárta ki a Fideszből Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét a Fidesz Heves megyei elnöksége - erről maga az érintett tájékoztatta az MTI-t szerdán.
jan. 7
11:24
Gázhiány miatt leállt a Suzuki (Alternatív Energia)
Gázhiány miatt leállította szerdán tíz órától termelését az esztergomi Suzuki autógyár - erősítette meg az MTI értesülését a vállalat kommunikációs vezetője.
jan. 7
11:42
Felszabadították a stratégiai készletet (Alternatív Energia)
Szükség esetén a rendszerirányító FGSZ Földgázszállító Zrt. szerda reggeltől megkezdheti a stratégiai gázkészlet felhasználását, miután szerdán az energiaügyekért felelő miniszter kiadta az erről szóló rendeletet - jelentette be Gordos Péter, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára a parlament külügyi bizottságában szerdán.
jan. 7
11:51
Elhunyt Ilosfalvy Róbert (Infostart)
Elhunyt Ilosfalvy Róbert Kossuth-díjas magánénekes, a Magyar Állami Operaház örökös tagja, mesterművésze. A művészt életének 82. évében, kedden Budapesten érte a halál. A Kossuth-díjas és nemzetközi hírű művészt a Magyar Állami Operaház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
jan. 7
11:51
Gyurcsány: Tévedtem, tévedtünk (168 Óra Online)
2006 nyarának hangulatából tévesen következtettem arra: érti az ország, hogy változások kellenek, és velünk fog tartani a többség. Tévedtem, tévedtünk. A népszavazás „pofonja” kijózanító is volt: másként kell csinálni a reformpolitikát - mondta a 168 órának Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. KARÁCSONY ÁGNES interjújának teljes szövege a 168 Óra holnap megjelenő számában olvasható.
jan. 7
12:00
Orbán úgy beszél, ahogy a kocsmában szoktak (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint aki egy országot vezetni szeretne, nem lehet durva, mert aki durván és bántóan fogalmaz, annak durvák és bántóak a gondolatai, előbb-utóbb pedig durvák és bántóak lesznek a cselekedetei is. A miniszterelnök ezt az MTI-nek adott interjújában mondta arra reagálva, ahogyan a Fidesz elnöke néhány nappal korábban róla nyilatkozott.
jan. 7
12:02
Gyurcsány levelet küld Oroszországnak (Alternatív Energia)
A Külügyminisztérium a nap folyamán bekéreti Oroszország és Ukrajna Magyarországra akkreditált nagyköveteit - jelentette be Faller Jenő, a Külügyminisztérium szakállamtitkára szerdán az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén.
jan. 7
12:04
A Külügyi bizottság szerint elegendő gáz van a tárolókban - de meddig? (Alternatív Energia)
Elegendő földgáz van a magyarországi tárolókban a lakosság ellátásához, azonban további korlátozások bevezetésére lesz szükség. A szakminiszter engedélyezte a stratégiai gázkészlet felhasználását, a Mol pedig növeli a hazai kitermelést - hangzott el az Országgyűlés Külügyi Bizottságának szerdai budapesti ülésén.
jan. 7
12:18
A Holcim nygodt lehet, nincs szüksége gázra (Alternatív Energia)
A Holcim Hungária Zrt.-t egyáltalán nem érinti a gázkorlátozás, mivel a kemencéket szénnel fűtik - mondta az MTI-nek Márta Irén kommunikációs igazgató szerdán.
jan. 7
12:20
Mégis lesz némi plusz a pedagógusoknak (Alternatív Energia)
Az idén 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékára, amelyre január 15-ig lehet pályázni - mondta az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának főigazgatója a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
jan. 7
12:36
Óriási veszteséget okozhat a gázkorlátozás (Alternatív Energia)
Néhány napos gázkorlátozás hatása még ellensúlyozható, ennél hosszabb időtartamú azonban már óriási károkat okozhat több iparágban is - mondta el Némethné Pál Katalin, a GKI Gazdaságkutató Zrt. kutatásvezetője az MTI kérdésére szerdán.
jan. 7
12:38
Új vezérigazgatója van a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-nek (Alternatív Energia)
A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgatója 2009. január elsejétől Márkus Imre lett - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
jan. 7
12:45
Hideg radiátorok, leálló gyárak: a gázfogyasztás korlátozásának hatásai (Infostart)
Ukrajna felől egyáltalán nem, Ausztria felől pedig a normálisnál jóval kevesebb gáz érkezik az országba, de a hazai tárolókban még mindig 3 milliárd köbméter földgáz van, ami a lakosság téli ellátásához elegendő - hangzott el az Országgyűlés külügyi bizottságának Fidesz által kezdeményezett ülésén. Az InfoRádió helyszínen lévő tudósítója azt mondta: a beszámolók alapján változatlan ellátási és…
jan. 7
13:30
Négy hét és a lakosság se jut gázhoz (Alternatív Energia)
Egy Celisus-fok hőmérsékletváltozás napi 1,5-2 millió köbméterrel növeli vagy csökkenti a lakossági, valamint a kommunális földgázfelhasználást - mondta Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója az Országgyűlés Külügyi Bizottságának szerdai budapesti ülésén.
jan. 7
13:57
Hőt termelhet a szemétégető (Infostart)
A rákospalotai szemétégető kapacitásának növeléséről egyeztet a Budapesti Távhőszolgáltatóval a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.
jan. 7
13:59
Képriport az M0-son felborult kamionról - megindult a forgalom (Infostart)
Több mint hat órán át okozott fennakadást egy baleset az M0-son szerdán; szalagkorlátnak ütközött és felborult egy fűtőolajat szállító szlovák rendszámú kamion délelőtt a XVI. kerületben. A forgalmat csak fél ötkor indították újra.
jan. 7
14:06
2,5 millió köbméter gázt biztosít nekünk Németország (Alternatív Energia)
A következő tíz napban a németországi Ruhrgas napi 2,5 millió köbméter gázt tud adni Magyarországnak a nyugati vezetékeken keresztül - mondta Molnár Csaba energiaügyekért felelős miniszter szerdán Hajdúszoboszlón.
jan. 7
14:08
Tabajdi uniós csúccsal fenyítené be az oroszokat (Alternatív Energia)
Rendkívüli uniós csúcstalálkozót javasolt szerdán Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője a gázválság megoldásának előmozdítása érdekében.
jan. 7
14:15
Önálló sztrájkbizottságot hozott létre a PDSZ (Infostart)
Önálló sztrájkbizottságot hozott létre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmánya, hogy egy esetleges sztrájkfelhívás esetén jogszerű sztrájkba léphessenek az ahhoz csatlakozó közszolgálati dolgozók - mondta Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 7
14:24
A Fidesz ismét kimondta... (Alternatív Energia)
Adó- és kamatcsökkentést sürget a Fidesz a munkanélküliség elleni küzdelem és a munkahelyek megvédése érdekében - erről a párt szóvivője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 7
14:42
MSZP vagy Fidesz? Mindegy, mindenki egyformán fázik (Alternatív Energia)
Németh Zsolt (Fidesz) szerint sem az EU, sem Magyarország nem vizsgázott jól az orosz-ukrán gázvita miatt kialakult válság kezelésében, Mesterházy Attila (MSZP) viszont úgy vélte az Országgyűlés külügyi bizottságának szerdai ülésén, hogy a kormányfő megfelelően lépett fel, amikor azt kérte, határozott álláspontot foglaljon el az Európai Unió.
jan. 7
14:44
Sosem látott veszély a gázellátásban (Alternatív Energia)
A magyar gázellátás soha nem látott veszélynek van kitéve, s mindenkinek felelőssége, hogy mennyi gázt fogyaszt - mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten, az Országgyűlés külügyi bizottsága ülésén.

Keresés