2009. január 13. kedd

jan. 13
6:27
Feloldották a szmogriadót Budapesten (Infostart)
Feloldotta a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten Demszky Gábor. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának közleménye ezt azzal magyarázta, hogy az elmúlt egy napban jelentősen javult a főváros levegője, a szállópor hétfői 24 órás átlagértékei már nem haladták meg sem a riasztási, sem a tájékoztatási határértéket a város két pontján. Vagyis a szállópor légköri koncentrációja nem haladta meg a…
jan. 13
7:03
Hogyan lehet elkerülni a diszlexiát? (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogyan lehet felismerni és elkerülni a gyerekek olvasási nehézségeit. A lap szerint a diszlexia már azelőtt felismerhető, hogy a gyerek olvasni tanulna.
jan. 13
7:39
Stumpf: "A történelem szemétdombjára kerülhet a baloldal" (Infostart)
Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke szerint a pénzügyi válság hamarosan szociális válságba torkollhat Magyarországon. A politológus úgy véli, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kitöltheti mandátumát 2010-ig, ám a válság mélységétől függően elképzelhető az is, hogy az a magyar baloldal történelmi összeomlását idézi elő.
jan. 13
8:15
Feloldották a szmogriadót Budapesten (168 Óra Online)
- Nincs szükség tovább a szmogriadóval járó korlátozásra Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden hajnalban.
jan. 13
10:21
Karambol Budán a János Kórháznál (168 Óra Online)
Egy BKV-autóbusz és három személyautó ütközött össze kedd délelőtt a XII. kerületben nem messze a Szent János Kórháztól, a balesetben hárman sérültek meg - közölte a BKV fődiszpécsere és az MTI tudósítója a helyszínről.
jan. 13
11:15
Vigyázzon, holnap érkezik az ónos eső! (Infostart)
Kedvez a következő napok időjárása a levegő tisztulásának, ugyanis a csapadékos, szeles idő csökkenti a szálló por és az egyéb légszennyező anyagok mennyiségét - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Nadrai Attila hozzátette: szerda hajnalban országszerte ónos esőre lehet számítani.
jan. 13
11:15
BKV: Már megint az utassal babrálnak ki? (168 Óra Online)
Hét kicsi BKV-ra szabdalnák a mostani költséges vízfejet – derült ki tegnap a fővárosi kabinet ülésén. Önállósítanák többek között a buszos, a kötöttpályás, a metrós ágazatot is. Civil szakértők attól tartanak, az átalakításnak az utasok isszák meg a levét. Félő ugyanis – mondják többek között -, hogy előbb-utóbb felborul az egységes tarifarendszer, s ahány üzemeltető és járat, annyiféle jegy lesz…
jan. 13
11:33
Ágyban dohányzott, halálra égett (168 Óra Online)
Életét vesztette az a férfi, akinek kigyulladt a családi háza hétfőn Békéscsabán - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség kedden.
jan. 13
12:27
"Hol van a forrás, amit a kormány a munkanélküliség enyhítésére kíván fordítani?" (Infostart)
Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a Fidesznek a pártpolitikai csatározás helyett inkább támogatnia kellene a kormányt annak érdekében, hogy legalább a válság okozta károkat csökkenteni lehessen.
jan. 13
14:33
Jégpáncél az utakon - szerdától piros riasztás várható (Infostart)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese.
jan. 13
14:33
Gáz helyett atom a menekülési útvonal? (168 Óra Online)
Ma reggel megindult, majd újra megtorpant az orosz gázszállítás, és legkorábban holnapra érkezhet meg hazánkba. Az árvita miatt kialakult válság vélhetően rövidesen megoldódik, de tanulságai hosszú távra szólóak. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta a 168ora.hu-nak Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az energia függőség csökkentésére teendő lépések közül kiemelte, hogy…
jan. 13
14:51
Brutális fenyegetés a kórházban (168 Óra Online)
Életveszélyesen megfenyegette a Baranya megyei kórház több dolgozóját egy férfi, a rendőrség nyomoz az ügyben - közölte Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya kedden. A rendőr ezredes tájékoztatása szerint a 69 éves férfi hétfőn bement az egészségügyi intézmény főigazgatójához és kilátásba helyezte: ha a bíróság elmarasztalja őt a kórházban tavaly nyáron elkövetett garázdaságáért, megveri az eset…
jan. 13
15:27
Túszt ejtett az óbudai bankrabló (Infostart)
Bankrablási kísérlet történt Budapesten, a III. kerületi Flórián téren kedden délután. A bankrabló túszt is ejtett, ám azt később elengedte.
jan. 13
15:36
Szerdán felfagyott utakra lehet számítani (Metropol)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese és a katasztrófavédelem.
jan. 13
15:45
Panelházba menekült a tússzal az óbudai bankrabló (168 Óra Online)
- Túszt ejtett, majd egy panelházba menekült az a rabló, aki megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedden kora délután - értesült az MTI.
jan. 13
16:21
Pert nyert a Centrum parkolási társaság (Infostart)
Nem köteles kiadni a bevételeiről és azok felhasználásáról szóló adatokat a Centrum Parkoló Rendszer Kft. - határozott jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság.
jan. 13
16:23
Túszdráma a Flórián téren: "Eddig nem féltünk, lehet, hogy mostantól majd kell" (Infostart)
A Flórián téri bankrabló a Miklós utca egyik házába menekült be. Az InfoRádió elérte az egyik lakót, Tóth Jánosnét aki lakása ablakából figyelte az eseményeket.
jan. 13
16:57
Hétéves kisfiút erőszakolt meg a sárvári szatír (168 Óra Online)
- A játszótérről édességeket, különleges játékokat ígérve lakására csalt, majd kegyetlen módon megerőszakolt egy hétéves kisfiút Sárváron egy büntetett előéletű Heves megyei férfi - közölte sajtótájékoztatóján kedden Kovács Endre, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vezetője a városban.
jan. 13
17:33
Megvan a Fidesz EP-listája, de még nem nyilvános (Infostart)
A Fidesz elnöksége keddi ülésén megtárgyalta és jóváhagyta a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját - mondta el a párt alelnöke, Varga Mihály. A lista egyelőre nem nyilvános, de nagy valószínűséggel Schmitt Pál vezeti azt.
jan. 13
18:27
Kevesebb bürokráciát, gyorsabb ügyintézést ígér a kormány (Infostart)
A könnyebb vállalkozásindítás és a gyorsabb ügyintézés reményében a kormány több, a bürokráciát csökkentő intézkedést vezet be - jelentette be Bajnai Gordon, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
jan. 13
18:29
Egy lépéssel közelebb a Költségvetési Tanács felállásához (Infostart)
A köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék és Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bankelnökét, akikkel a Költségvetési Tanács elnökének és tagjainak jelöléséről tárgyalt.
jan. 13
19:03
Képriport a bankrabló felkutatásáról (Infostart)
Bankrablási kísérlet történt Budapesten, a III. kerületi Flórián téren, kedden délután. A bankrabló túszt is ejtett, ám azt később elengedte.
jan. 13
19:21
"A Flórián téri bankrablónak nem célja, hogy öljön" (Infostart)
A Flórián téri bankrabló nem profi bűnöző - mondta az InfoRádió által megkérdezett szakértő. Végh József volt túsztárgyaló szerint az eset körülményei arra utalnak, hogy az elkövető nem tervezte meg a bűncselekményt. Valószínű, hogy nem fog ellenállni, és nem ejt újabb túszokat, sőt fennáll a veszély, hogy öngyilkos lesz - tette hozzá a kriminálpszichológus.
jan. 13
21:27
A kormányfő reformokat ígér - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
További reformokat tart szükségesnek a következő hónapokban a gazdasági célok teljesítése érdekében a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatójával tárgyalt Budapesten.

Keresés