2009. január 13. kedd

jan. 13
4:48
Privatizáljunk, vagy ne? A Főgáz sorsa a fővárosiak kezébe kerülhet! (Alternatív Energia)
Akár már április elején dönthetnek a budapesti választók arról: szándéka ellenére megtarsa-e a fővárosi önkormányzat a Főgáz-részvényeit, valamint egyéb tulajdonrészeit más társaságokban, vagy értékesítheti a papírokat, hogy a bevételből százmilliárdos uniós fejlesztések önrészét fedezze. Erről tartana ugyanis ügydöntő helyi népszavazást a MIÉP-ből kivált Zsinka László és új pártja. Azonban már az…
jan. 13
5:24
Mégis felléphet a rendőrség a szmogriadót figyelmen kívül hagyó autósok ellen (Alternatív Energia)
Nem kizárt, hogy már ma megszüntetik a szmogriadót a fővárosban, jelentős időjárási változást azonban csak holnapra, azaz szerdára ígért fronttól válnak a szakértők. Bár a levegő szálló por tartalma vasárnap óta folyamatosan csökkent, tegnap több vidéki városban is megkongatták a vészharangot. Szegeden például átmenetileg ingyenessé tették a tömegközlekedést - Budapesten hasonló intézkedés…
jan. 13
5:26
Újabb jogi nonszenszt produkált a ferencvárosi időközi választás (Alternatív Energia)
Újabb jogi nonszenszt produkált a ferencvárosi időközi választás. Noha a törvény előírja, hogy a kopogtatócédulákat a választás első fordulójának napján meg kell semmisíteni, ez vasárnap az ajánlószelvények alig felével történt meg, mivel a rendőrség 3775 cédulát még nem adott vissza a választási irodának. Az indulásból kizárt három párté mellett az SZDSZ szelvényeit is vizsgálják: a hatóság az…
jan. 13
5:28
Dávid Ibolya „almássystákkal” egyezetet az együttműködésről (Alternatív Energia)
Beadták a válópert, de még közel sem biztos, hogy fel is bontják a házasságot – jegyezte meg a Népszavának Huber Szebasztián, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) országos választmányának elnöke a hét végén Velencén történtekkel kapcsolatban. A politikus, aki egyben az MDF budapesti alelnöke, elmondta, hogy a demokrata fórum választmányi ülésén Dávid Ibolya zárszavában kérte, hogy a jogi bizottság…
jan. 13
5:42
Megint „beintettek” a civil kurátorok a politikának (Alternatív Energia)
Három párt megegyezett, a nagykuratórium kétharmadának támogatását viszont nem nyerte el az MSZP, az SZDSZ és az MDF által támogatott Sztaricskai Tamás tévéelnökjelölt. Sikertelenül zárult tehát a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt negyedik pályázat is. A következő, immár az ötödik tévéelnöki pályázat kiírásáról csütörtökön döntenek. Legalább áprilisig nem lesz választott vezetője az MTV-nek,…
jan. 13
6:27
Feloldották a szmogriadót Budapesten (Infostart)
Feloldotta a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten Demszky Gábor. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának közleménye ezt azzal magyarázta, hogy az elmúlt egy napban jelentősen javult a főváros levegője, a szállópor hétfői 24 órás átlagértékei már nem haladták meg sem a riasztási, sem a tájékoztatási határértéket a város két pontján. Vagyis a szállópor légköri koncentrációja nem haladta meg a…
jan. 13
6:36
A Fidesz nem adja fel! Újabb 90 kérdés Kiss Péterhez! (Alternatív Energia)
A Fidesz hétfőn közel 100 kérdést nyújtott be tárcavezetőkhöz, amellyel folytatta a parlamenti szünetben elkezdett gyakorlatát - derül ki az Országgyűlés adataiból.
jan. 13
7:03
Hogyan lehet elkerülni a diszlexiát? (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogyan lehet felismerni és elkerülni a gyerekek olvasási nehézségeit. A lap szerint a diszlexia már azelőtt felismerhető, hogy a gyerek olvasni tanulna.
jan. 13
7:39
Stumpf: "A történelem szemétdombjára kerülhet a baloldal" (Infostart)
Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke szerint a pénzügyi válság hamarosan szociális válságba torkollhat Magyarországon. A politológus úgy véli, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kitöltheti mandátumát 2010-ig, ám a válság mélységétől függően elképzelhető az is, hogy az a magyar baloldal történelmi összeomlását idézi elő.
jan. 13
8:06
A Fidesz átszabná Budapest közigazgatását! Az MSZP válaszára várnak (Alternatív Energia)
Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés fideszes frakcióvezetője a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy szükség lenne az önkormányzatok és ezzel együtt a képviselők létszámának csökkentése.
jan. 13
8:15
Feloldották a szmogriadót Budapesten (168 Óra Online)
- Nincs szükség tovább a szmogriadóval járó korlátozásra Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden hajnalban.
jan. 13
8:24
"A szélsőjobb aktívan tudja mozgosítani szavazótáborát" (Alternatív Energia)
Fodor Gábor az SzDSz elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a ferenvérosi választásnak figyelmeztető jelelgű üzenete van, hogy még többet kell tenniük, hogy a liberális értékek képviselve legyenek.
jan. 13
10:21
Karambol Budán a János Kórháznál (168 Óra Online)
Egy BKV-autóbusz és három személyautó ütközött össze kedd délelőtt a XII. kerületben nem messze a Szent János Kórháztól, a balesetben hárman sérültek meg - közölte a BKV fődiszpécsere és az MTI tudósítója a helyszínről.
jan. 13
11:15
Vigyázzon, holnap érkezik az ónos eső! (Infostart)
Kedvez a következő napok időjárása a levegő tisztulásának, ugyanis a csapadékos, szeles idő csökkenti a szálló por és az egyéb légszennyező anyagok mennyiségét - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Nadrai Attila hozzátette: szerda hajnalban országszerte ónos esőre lehet számítani.
jan. 13
11:15
BKV: Már megint az utassal babrálnak ki? (168 Óra Online)
Hét kicsi BKV-ra szabdalnák a mostani költséges vízfejet – derült ki tegnap a fővárosi kabinet ülésén. Önállósítanák többek között a buszos, a kötöttpályás, a metrós ágazatot is. Civil szakértők attól tartanak, az átalakításnak az utasok isszák meg a levét. Félő ugyanis – mondják többek között -, hogy előbb-utóbb felborul az egységes tarifarendszer, s ahány üzemeltető és járat, annyiféle jegy lesz…
jan. 13
11:24
Fidesz: egyre nő a munkát keresők száma (Alternatív Energia)
Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
11:26
Amerikát utánozná a magyar kormány (Alternatív Energia)
Amerikai mintára harcolna a jövőben a korrupció ellen a magyar kormány: törvény védené azokat az állampolgárokat, akik jelentenék a korrupciógyanús ügyeket a hatóságoknak - mondta Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára kedden Budapesten az MTI-nek. Az amerikai nagykövet szerint Magyarországon is működhet az Egyesült Államokban alkalmazott modell.
jan. 13
11:28
Baj van? Az SZDSZ össze akarja hivatni a költségvetési bizottságot (Alternatív Energia)
Az SZDSZ az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezi, melyen meghallgatnák Veres János pénzügyminiszter, valamint Simor András jegybankelnök beszámolóját az IMF-hitelkerettel kapcsolatos helyzetről és problémákról - írta a párt az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.
jan. 13
11:30
MSZP: idén 900 millió forinttal több a civileknek (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint idén tavalyhoz képest 900 millió forinttal több, összesen 7,7 milliárd forint fordítható a civil szervezetek finanszírozására - mondta Fogarasiné Deák Valéria, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
11:33
Ágyban dohányzott, halálra égett (168 Óra Online)
Életét vesztette az a férfi, akinek kigyulladt a családi háza hétfőn Békéscsabán - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség kedden.
jan. 13
12:18
Budapest újra a régi... (Alternatív Energia)
Megszüntette Budapesten a szmogriadót a főpolgármester, mivel a fővárosban jelentősen javultak a légszennyezettségi adatok. A forgalmi és egyéb korlátozások megszűntek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden.
jan. 13
12:27
"Hol van a forrás, amit a kormány a munkanélküliség enyhítésére kíván fordítani?" (Infostart)
Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a Fidesznek a pártpolitikai csatározás helyett inkább támogatnia kellene a kormányt annak érdekében, hogy legalább a válság okozta károkat csökkenteni lehessen.
jan. 13
13:30
A SZDSZ a szlovák kormány terve ellen harcol (Alternatív Energia)
Az SZDSZ arra kéri Szlovákiát, hogy ne indítsa újra a bohunicei atomerőmű leállított blokkját - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Szent-Iványi István.
jan. 13
13:48
Gyurcsány: "Magyarország a legjobbaknak járó egyes szintet érte el" (Alternatív Energia)
A következőkben Gyurcsány Ferenc blogjegyzetét olvashatják el.
jan. 13
14:06
Hogyan lehet megfékezni a növekvő kihűléses haláleseteket? (Alternatív Energia)
Az Önkormányzati Minisztérium és a tárcához tartozó katasztrófavédelmi szervezetek áttekintették, miként járulhatnak hozzá a hideg idő okozta halálesetek megelőzéséhez, és lépéseket tettek a válságos helyzetbe került emberek megsegítésére - közölte a minisztérium sajtóosztálya kedden az MTI-vel.
jan. 13
14:33
Jégpáncél az utakon - szerdától piros riasztás várható (Infostart)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese.
jan. 13
14:33
Gáz helyett atom a menekülési útvonal? (168 Óra Online)
Ma reggel megindult, majd újra megtorpant az orosz gázszállítás, és legkorábban holnapra érkezhet meg hazánkba. Az árvita miatt kialakult válság vélhetően rövidesen megoldódik, de tanulságai hosszú távra szólóak. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta a 168ora.hu-nak Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az energia függőség csökkentésére teendő lépések közül kiemelte, hogy…
jan. 13
14:51
Brutális fenyegetés a kórházban (168 Óra Online)
Életveszélyesen megfenyegette a Baranya megyei kórház több dolgozóját egy férfi, a rendőrség nyomoz az ügyben - közölte Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya kedden. A rendőr ezredes tájékoztatása szerint a 69 éves férfi hétfőn bement az egészségügyi intézmény főigazgatójához és kilátásba helyezte: ha a bíróság elmarasztalja őt a kórházban tavaly nyáron elkövetett garázdaságáért, megveri az eset…
jan. 13
15:18
Még mindig nincs megállapodás ferihegyen! (Alternatív Energia)
Szerdán is folytatják az egyeztetéseket Ferihegyen a felek, megállapodás egyelőre nincs, a munkáltató továbbra is várja a szakszervezeti választ kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetére - áll a BA MTI-nek eljuttatott keddi közleményében.
jan. 13
15:27
Túszt ejtett az óbudai bankrabló (Infostart)
Bankrablási kísérlet történt Budapesten, a III. kerületi Flórián téren kedden délután. A bankrabló túszt is ejtett, ám azt később elengedte.
jan. 13
15:36
Szerdán felfagyott utakra lehet számítani (Metropol)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese és a katasztrófavédelem.
jan. 13
15:45
Panelházba menekült a tússzal az óbudai bankrabló (168 Óra Online)
- Túszt ejtett, majd egy panelházba menekült az a rabló, aki megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedden kora délután - értesült az MTI.
jan. 13
16:12
Freedom House: Magyarország a világ legstabilabb demokráciái között (Alternatív Energia)
A miniszterelnök szerint a viták során szem előtt kell tartani, hogy a Freedom House jelentése szerint Magyarország a legjobbaknak járó osztályzatot kapta 2008-ban. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában írt kedden.
jan. 13
16:21
Pert nyert a Centrum parkolási társaság (Infostart)
Nem köteles kiadni a bevételeiről és azok felhasználásáról szóló adatokat a Centrum Parkoló Rendszer Kft. - határozott jogerős ítéletében a Fővárosi Bíróság.
jan. 13
16:23
Túszdráma a Flórián téren: "Eddig nem féltünk, lehet, hogy mostantól majd kell" (Infostart)
A Flórián téri bankrabló a Miklós utca egyik házába menekült be. Az InfoRádió elérte az egyik lakót, Tóth Jánosnét aki lakása ablakából figyelte az eseményeket.
jan. 13
16:48
Fidesz: nagy meglepetésre nem kell számítani (Alternatív Energia)
A Fidesz elnöksége keddi ülésén megtárgyalta és jóváhagyta a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját - mondta el újságírói kérdésre válaszolva keddi fővárosi sajtótájékoztatóján Varga Mihály. A Fidesz alelnök magáról a listáról nem kívánt beszélni, mert azt - mint mondta - előbb még a Fidesz választási egyeztető bizottságának is jóvá kell hagynia, s ezt követően az országos…
jan. 13
16:57
Hétéves kisfiút erőszakolt meg a sárvári szatír (168 Óra Online)
- A játszótérről édességeket, különleges játékokat ígérve lakására csalt, majd kegyetlen módon megerőszakolt egy hétéves kisfiút Sárváron egy büntetett előéletű Heves megyei férfi - közölte sajtótájékoztatóján kedden Kovács Endre, a Sárvári Városi Rendőrkapitányság vezetője a városban.
jan. 13
17:06
Magyar zenei kvótát javasol a szakma az új médiatörvénybe (Alternatív Energia)
Egy médiakvótát építene be a készülő médiatörvénybe a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete, amely szabályozhatná a játszott magyar zeneszámok arányát.
jan. 13
17:08
Gyurcsány: újabb reformok jöhetnek (Alternatív Energia)
Változásokra, reformokra és intézkedésekre lesz szükség a következő hónapokban - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy tárgyalt Dominique Strauss-Kahnnal, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatójával kedden Budapesten.
jan. 13
17:10
"Az IMF kezdi felismerni, hogy a Magyarországnak nyújtott hitel kudarctörténet" (Alternatív Energia)
Az elmúlt két hétben világossá vált, hogy a költségvetés lényegében nem létezik, mert olyan téves, rossz és hibás számokra épült, amelyeket az elmúlt időszak megcáfolt - mondta az államháztartás helyzetéről a Fidesz elnökségi ülését követő sajtótájékoztatóján Varga Mihály.
jan. 13
17:33
Megvan a Fidesz EP-listája, de még nem nyilvános (Infostart)
A Fidesz elnöksége keddi ülésén megtárgyalta és jóváhagyta a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját - mondta el a párt alelnöke, Varga Mihály. A lista egyelőre nem nyilvános, de nagy valószínűséggel Schmitt Pál vezeti azt.
jan. 13
18:27
Kevesebb bürokráciát, gyorsabb ügyintézést ígér a kormány (Infostart)
A könnyebb vállalkozásindítás és a gyorsabb ügyintézés reményében a kormány több, a bürokráciát csökkentő intézkedést vezet be - jelentette be Bajnai Gordon, a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
jan. 13
18:29
Egy lépéssel közelebb a Költségvetési Tanács felállásához (Infostart)
A köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék és Simor Andrást, a Magyar Nemzeti Bankelnökét, akikkel a Költségvetési Tanács elnökének és tagjainak jelöléséről tárgyalt.
jan. 13
18:36
Mégis jót tett a tanítási szünet? (Alternatív Energia)
A Fejér Megyei Önkormányzat szakembereinek előzetes számításai szerint a megyei fenntartású oktatási intézményekben a háromnapos tanítási szünet eredményeként 4,2 millió forint értékű energiát takarítanak meg - közülte kedden az önkormányzat kommunikációs referense. Csathó Barna tájékoztatása szerint az ily módon megtakarított gázmennyiség nagyjából elegendő volna egy Polgárdi méretű város…
jan. 13
19:03
Képriport a bankrabló felkutatásáról (Infostart)
Bankrablási kísérlet történt Budapesten, a III. kerületi Flórián téren, kedden délután. A bankrabló túszt is ejtett, ám azt később elengedte.
jan. 13
19:21
"A Flórián téri bankrablónak nem célja, hogy öljön" (Infostart)
A Flórián téri bankrabló nem profi bűnöző - mondta az InfoRádió által megkérdezett szakértő. Végh József volt túsztárgyaló szerint az eset körülményei arra utalnak, hogy az elkövető nem tervezte meg a bűncselekményt. Valószínű, hogy nem fog ellenállni, és nem ejt újabb túszokat, sőt fennáll a veszély, hogy öngyilkos lesz - tette hozzá a kriminálpszichológus.
jan. 13
21:00
A jogász szerint legalább két nappal a tilalom elrendelése előtt kellett volna szólni (Alternatív Energia)
Két nap után, kedden hajnalban véget ért a szmogriadó Budapesten. Még tart viszont az események értékelése, valamint annak vizsgálata, miért nem sikerült "tökéletesre" az ilyen esetekre előírt intézkedések alkalmazása. A lapunknak nyilatkozó ügyvéd szerint a kudarc oka a visszás szabályozás és a praktikus megfontolásokat mellőző végrehajtás.
jan. 13
21:27
A kormányfő reformokat ígér - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
További reformokat tart szükségesnek a következő hónapokban a gazdasági célok teljesítése érdekében a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc azután beszélt erről, hogy a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatójával tárgyalt Budapesten.

Keresés