2009. január 13. kedd

jan. 13
4:48
Privatizáljunk, vagy ne? A Főgáz sorsa a fővárosiak kezébe kerülhet! (Népszava)
Akár már április elején dönthetnek a budapesti választók arról: szándéka ellenére megtarsa-e a fővárosi önkormányzat a Főgáz-részvényeit, valamint egyéb tulajdonrészeit más társaságokban, vagy értékesítheti a papírokat, hogy a bevételből százmilliárdos uniós fejlesztések önrészét fedezze. Erről tartana ugyanis ügydöntő helyi népszavazást a MIÉP-ből kivált Zsinka László és új pártja. Azonban már az…
jan. 13
5:24
Mégis felléphet a rendőrség a szmogriadót figyelmen kívül hagyó autósok ellen (Népszava)
Nem kizárt, hogy már ma megszüntetik a szmogriadót a fővárosban, jelentős időjárási változást azonban csak holnapra, azaz szerdára ígért fronttól válnak a szakértők. Bár a levegő szálló por tartalma vasárnap óta folyamatosan csökkent, tegnap több vidéki városban is megkongatták a vészharangot. Szegeden például átmenetileg ingyenessé tették a tömegközlekedést - Budapesten hasonló intézkedés…
jan. 13
5:26
Újabb jogi nonszenszt produkált a ferencvárosi időközi választás (Népszava)
Újabb jogi nonszenszt produkált a ferencvárosi időközi választás. Noha a törvény előírja, hogy a kopogtatócédulákat a választás első fordulójának napján meg kell semmisíteni, ez vasárnap az ajánlószelvények alig felével történt meg, mivel a rendőrség 3775 cédulát még nem adott vissza a választási irodának. Az indulásból kizárt három párté mellett az SZDSZ szelvényeit is vizsgálják: a hatóság az…
jan. 13
5:28
Dávid Ibolya „almássystákkal” egyezetet az együttműködésről (Népszava)
Beadták a válópert, de még közel sem biztos, hogy fel is bontják a házasságot – jegyezte meg a Népszavának Huber Szebasztián, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) országos választmányának elnöke a hét végén Velencén történtekkel kapcsolatban. A politikus, aki egyben az MDF budapesti alelnöke, elmondta, hogy a demokrata fórum választmányi ülésén Dávid Ibolya zárszavában kérte, hogy a jogi bizottság…
jan. 13
5:42
Megint „beintettek” a civil kurátorok a politikának (Népszava)
Három párt megegyezett, a nagykuratórium kétharmadának támogatását viszont nem nyerte el az MSZP, az SZDSZ és az MDF által támogatott Sztaricskai Tamás tévéelnökjelölt. Sikertelenül zárult tehát a Magyar Televízió elnöki posztjára kiírt negyedik pályázat is. A következő, immár az ötödik tévéelnöki pályázat kiírásáról csütörtökön döntenek. Legalább áprilisig nem lesz választott vezetője az MTV-nek,…
jan. 13
6:27
Feloldották a szmogriadót Budapesten (Infostart)
Feloldotta a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten Demszky Gábor. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának közleménye ezt azzal magyarázta, hogy az elmúlt egy napban jelentősen javult a főváros levegője, a szállópor hétfői 24 órás átlagértékei már nem haladták meg sem a riasztási, sem a tájékoztatási határértéket a város két pontján. Vagyis a szállópor légköri koncentrációja nem haladta meg a…
jan. 13
6:36
A Fidesz nem adja fel! Újabb 90 kérdés Kiss Péterhez! (Népszava)
A Fidesz hétfőn közel 100 kérdést nyújtott be tárcavezetőkhöz, amellyel folytatta a parlamenti szünetben elkezdett gyakorlatát - derül ki az Országgyűlés adataiból.
jan. 13
6:45
Mi van a levegőben? - Hogyan védekezzünk a szmog ellen? (HVG)
A szmogriadó apropóján készült összeállításunkból kiderül, milyen kockázatokkal számolhatunk, mit jelentenek pontosan a különböző határértékek, milyen fajtái léteznek a szmognak, s hogyan védekezhetünk mindennapjaink során. (13 hozzászólás)
jan. 13
7:03
Hogyan lehet elkerülni a diszlexiát? (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogyan lehet felismerni és elkerülni a gyerekek olvasási nehézségeit. A lap szerint a diszlexia már azelőtt felismerhető, hogy a gyerek olvasni tanulna.
jan. 13
7:39
Stumpf: "A történelem szemétdombjára kerülhet a baloldal" (Infostart)
Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke szerint a pénzügyi válság hamarosan szociális válságba torkollhat Magyarországon. A politológus úgy véli, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kitöltheti mandátumát 2010-ig, ám a válság mélységétől függően elképzelhető az is, hogy az a magyar baloldal történelmi összeomlását idézi elő.
jan. 13
7:57
Schmitt, Szájer, Surján a Fidesz EP-listáján, Gyürk kampányfőnök lesz (HVG)
A Népszabadság szerint ma dönt a Fidesz elnöksége a párt európai parlamenti listájáról.
jan. 13
8:06
A Fidesz átszabná Budapest közigazgatását! Az MSZP válaszára várnak (Népszava)
Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés fideszes frakcióvezetője a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy szükség lenne az önkormányzatok és ezzel együtt a képviselők létszámának csökkentése.
jan. 13
8:15
Nincs szükség tovább a szmogriadóval járó korlátozásra a fővárosban (HVG)
Feloldotta a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten Demszky Gábor - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden hajnalban. (Szóljon hozzá!)
jan. 13
8:15
Feloldották a szmogriadót Budapesten (168 Óra Online)
- Nincs szükség tovább a szmogriadóval járó korlátozásra Budapesten - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden hajnalban.
jan. 13
8:24
"A szélsőjobb aktívan tudja mozgosítani szavazótáborát" (Népszava)
Fodor Gábor az SzDSz elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a ferenvérosi választásnak figyelmeztető jelelgű üzenete van, hogy még többet kell tenniük, hogy a liberális értékek képviselve legyenek.
jan. 13
9:27
Busz és autók karambolja a János kórháznál (HVG)
Három ember sérült meg, miután négy jármű, köztük egy BKV-busz ütközött egymásnak a budai Szent János Kórháznál. A környék forgalmában komoly torlódásokra kell számítani.
jan. 13
10:03
Újabb zebrás gázolás: keresik az ámokfutó terepjáróst (HVG)
Zebrán gázolt el egy középkorú asszonyt, majd lassítás nélkül továbbhajtott egy terepjárós Tatán, a rendőrség a lakosság segítségét kérve keresi az ámokfutót.
jan. 13
10:21
Karambol Budán a János Kórháznál (168 Óra Online)
Egy BKV-autóbusz és három személyautó ütközött össze kedd délelőtt a XII. kerületben nem messze a Szent János Kórháztól, a balesetben hárman sérültek meg - közölte a BKV fődiszpécsere és az MTI tudósítója a helyszínről.
jan. 13
10:39
Ferihegyi sztrájk: a BA szerint a szakszervezetek húzzák az időt (HVG)
Kedden reggel 9 órakor ismét tárgyalóasztalhoz ültek a felek Ferihegyen, a szakszervezetek azonban azonnal másfél órás szünetet kértek, amit a munkaadó időhúzásnak tart.
jan. 13
10:57
Előzetesben maradnak a munkavédelmi vezetők (HVG)
További 30 nappal meghosszabbította a bíróság az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) két vezetőjének előzetes letartóztatását - olvasható a keddi Magyar Nemzetben.
jan. 13
11:15
Vigyázzon, holnap érkezik az ónos eső! (Infostart)
Kedvez a következő napok időjárása a levegő tisztulásának, ugyanis a csapadékos, szeles idő csökkenti a szálló por és az egyéb légszennyező anyagok mennyiségét - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Nadrai Attila hozzátette: szerda hajnalban országszerte ónos esőre lehet számítani.
jan. 13
11:15
BKV: Már megint az utassal babrálnak ki? (168 Óra Online)
Hét kicsi BKV-ra szabdalnák a mostani költséges vízfejet – derült ki tegnap a fővárosi kabinet ülésén. Önállósítanák többek között a buszos, a kötöttpályás, a metrós ágazatot is. Civil szakértők attól tartanak, az átalakításnak az utasok isszák meg a levét. Félő ugyanis – mondják többek között -, hogy előbb-utóbb felborul az egységes tarifarendszer, s ahány üzemeltető és járat, annyiféle jegy lesz…
jan. 13
11:24
Fidesz: egyre nő a munkát keresők száma (Népszava)
Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor fideszes országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
11:26
Amerikát utánozná a magyar kormány (Népszava)
Amerikai mintára harcolna a jövőben a korrupció ellen a magyar kormány: törvény védené azokat az állampolgárokat, akik jelentenék a korrupciógyanús ügyeket a hatóságoknak - mondta Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára kedden Budapesten az MTI-nek. Az amerikai nagykövet szerint Magyarországon is működhet az Egyesült Államokban alkalmazott modell.
jan. 13
11:28
Baj van? Az SZDSZ össze akarja hivatni a költségvetési bizottságot (Népszava)
Az SZDSZ az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezi, melyen meghallgatnák Veres János pénzügyminiszter, valamint Simor András jegybankelnök beszámolóját az IMF-hitelkerettel kapcsolatos helyzetről és problémákról - írta a párt az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében.
jan. 13
11:30
MSZP: idén 900 millió forinttal több a civileknek (Népszava)
Az MSZP szerint idén tavalyhoz képest 900 millió forinttal több, összesen 7,7 milliárd forint fordítható a civil szervezetek finanszírozására - mondta Fogarasiné Deák Valéria, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 13
11:33
Ágyban dohányzott, halálra égett (168 Óra Online)
Életét vesztette az a férfi, akinek kigyulladt a családi háza hétfőn Békéscsabán - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség kedden.
jan. 13
11:51
Nő a radikalizálódás kockázata a térségben (HVG)
A szélsőséges szervezetek betiltása ellenére is növekszik a radikalizálódás kockázata Közép-Kelet-Európában - olvasható a Political Capital "kockázati figyelmeztetésében". (1 hozzászólás)
jan. 13
12:09
Szmoghelyzet: minden korlátozás megszűnt Budapesten (HVG)
Megszüntette Budapesten a szmogriadót a főpolgármester, mivel a fővárosban jelentősen javultak a légszennyezettségi adatok. A forgalmi és egyéb korlátozások megszűntek.
jan. 13
12:18
Budapest újra a régi... (Népszava)
Megszüntette Budapesten a szmogriadót a főpolgármester, mivel a fővárosban jelentősen javultak a légszennyezettségi adatok. A forgalmi és egyéb korlátozások megszűntek - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája az MTI-vel kedden.
jan. 13
12:27
"Hol van a forrás, amit a kormány a munkanélküliség enyhítésére kíván fordítani?" (Infostart)
Ma Magyarországon 477 ezer fölött van az álláskereső regisztráltak száma - jelentette ki Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a Fidesznek a pártpolitikai csatározás helyett inkább támogatnia kellene a kormányt annak érdekében, hogy legalább a válság okozta károkat csökkenteni lehessen.
jan. 13
13:30
A SZDSZ a szlovák kormány terve ellen harcol (Népszava)
Az SZDSZ arra kéri Szlovákiát, hogy ne indítsa újra a bohunicei atomerőmű leállított blokkját - írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Szent-Iványi István.
jan. 13
13:48
Gyurcsány: "Magyarország a legjobbaknak járó egyes szintet érte el" (Népszava)
A következőkben Gyurcsány Ferenc blogjegyzetét olvashatják el.
jan. 13
13:57
Piros riasztás: jégpáncéllá válhatnak az utak szerdán (HVG)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese.
jan. 13
13:59
Győr: kitalált történet volt a három rocker rabló (HVG)
Kitalált történettel vezette félre a rendőrséget az a 15 éves fiú, aki azt állította hétfőn, hogy három "rocker kinézetű" fiatalember késsel megsebesítette és kirabolta Győrött.
jan. 13
14:06
Hogyan lehet megfékezni a növekvő kihűléses haláleseteket? (Népszava)
Az Önkormányzati Minisztérium és a tárcához tartozó katasztrófavédelmi szervezetek áttekintették, miként járulhatnak hozzá a hideg idő okozta halálesetek megelőzéséhez, és lépéseket tettek a válságos helyzetbe került emberek megsegítésére - közölte a minisztérium sajtóosztálya kedden az MTI-vel.
jan. 13
14:15
Hotel Rózsadomb: csontváz a város felett (HVG)
Egy hónappal a decemberi tulajdonosváltás után a Rózsadombon lévő egykori SZOT-szállónak már új gazdája van. A január 9-én megtartott árverésen az ingatlant az egy hete létrehozott Brivon Hungary Zrt. szerezte meg 24,4 millió euróért. (3 hozzászólás)
jan. 13
14:33
Amerikai mintára harcolna a kormány a korrupció ellen (HVG)
Amerikai mintára harcolna a jövőben a korrupció ellen a magyar kormány: törvény védené azokat az állampolgárokat, akik jelentenék a korrupciógyanús ügyeket a hatóságoknak - mondta Avarkeszi Dezső, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára. Az amerikai nagykövet szerint Magyarországon is működhet az Egyesült Államokban alkalmazott modell.
jan. 13
14:33
Jégpáncél az utakon - szerdától piros riasztás várható (Infostart)
Előzetes figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert az előrejelzések szerint szerda hajnalban jégpáncél boríthatja majd az utakat az ország nagy részén. Aki teheti, ne keljen útra reggel se autóval, se pedig gyalog - javasolja a szolgálat ügyeletese.
jan. 13
14:33
Gáz helyett atom a menekülési útvonal? (168 Óra Online)
Ma reggel megindult, majd újra megtorpant az orosz gázszállítás, és legkorábban holnapra érkezhet meg hazánkba. Az árvita miatt kialakult válság vélhetően rövidesen megoldódik, de tanulságai hosszú távra szólóak. Egyebek mellett ezt hangsúlyozta a 168ora.hu-nak Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának elnöke, aki az energia függőség csökkentésére teendő lépések közül kiemelte, hogy…
jan. 13
14:51
Sorozatbetörőket fogtak el Zalakaroson (HVG)
Összesen 16 betöréses lopással gyanúsítják a rendőrök azt a három zalakarosi férfit, akiknél fegyvert, lőszert és petárdákat is találtak.
jan. 13
14:51
Brutális fenyegetés a kórházban (168 Óra Online)
Életveszélyesen megfenyegette a Baranya megyei kórház több dolgozóját egy férfi, a rendőrség nyomoz az ügyben - közölte Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya kedden. A rendőr ezredes tájékoztatása szerint a 69 éves férfi hétfőn bement az egészségügyi intézmény főigazgatójához és kilátásba helyezte: ha a bíróság elmarasztalja őt a kórházban tavaly nyáron elkövetett garázdaságáért, megveri az eset…
jan. 13
14:53
Panelházba menekült a bankrabló, szabad a túsz (HVG)
Egyelőre nem találták meg az óbudai bankrablót; a rendőrök befejezték annak a tízemeletes Miklós utcai panelháznak az átvizsgálását, ahova a Flórián téri rablást követően az elkövető feltehetően bemenekült.
jan. 13
15:09
Ombudsmani vizsgálat "A csepeli horror 60 másodperce miatt" (HVG)
Vizsgálatot indít Jóri András adatvédelmi biztos annak tisztázására, hogyan kerülhetett ki a csepeli kettős emberölésről készült hangfelvétel vagy annak részlete az egyik napilaphoz - közölte az ombudsman kedden.
jan. 13
15:18
Még mindig nincs megállapodás ferihegyen! (Népszava)
Szerdán is folytatják az egyeztetéseket Ferihegyen a felek, megállapodás egyelőre nincs, a munkáltató továbbra is várja a szakszervezeti választ kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetére - áll a BA MTI-nek eljuttatott keddi közleményében.
jan. 13
15:27
Túszt ejtett az óbudai bankrabló (Infostart)
Bankrablási kísérlet történt Budapesten, a III. kerületi Flórián téren kedden délután. A bankrabló túszt is ejtett, ám azt később elengedte.
jan. 13
15:27
Ferihegy: szerdán folytatják az egyeztetést (HVG)
Szerdán is folytatják az egyeztetéseket Ferihegyen a felek, megállapodás egyelőre nincs, a munkáltató továbbra is várja a szakszervezeti választ kölcsönös biztosítékokat tartalmazó megállapodás-tervezetére - áll a Budapest Airport (BA)keddi közleményében.
jan. 13
15:45
Egyszerűbb lesz a szakhatósági eljárás (HVG)
A kormány döntése értelmében megszűnik a jelenlegi 1200 szakhatósági közreműködés több mint egynegyede 2009. március 1-jei hatállyal.
jan. 13
15:45
Panelházba menekült a tússzal az óbudai bankrabló (168 Óra Online)
- Túszt ejtett, majd egy panelházba menekült az a rabló, aki megpróbálta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját kedden kora délután - értesült az MTI.
jan. 13
16:03
Babarczy Eszter: Az SZDSZ kollektív öngyilkossága (HVG)
A két nagy klientúraépítő párttal szemben az SZDSZ nem tud mást felhozni, mint hogy saját klientúrájuk nem rasszista; sőt, az is lehet, hogy szereti az avantgarde művészetet. „A mi korrupciónkat jobb ízlésű, kellemesebb és szellemesebb emberek csinálják, mint bárki más korrupcióját!” Ez van a liberális párt zászlajára írva- vélekedik Babarczy Eszter.

Keresés