2009. január 13. kedd

jan. 13
0:18
MinDig TV boltlista - 2009-01-12 22:49:22 (sat.hu)
jan. 13
5:54
Sokkoló bizonyíték a globális felmelegedésre (Infostart)
Kutatók bizonyítékokat találtak arra, hogy a klímaváltozás spirálisan erősödik: a felmelegedés miatt egyre kevesebb szén-dioxidot képesek felvenni az óceánok, s ez tovább erősíti a felmelegedést.
jan. 13
6:27
Vigyázzon, újra támad a kanyaró Európában! (168 Óra Online)
Dán kutatók szerint egyre nő a megbetegedések száma az Öreg Kontinensen.
jan. 13
8:06
Villában bújkált a római menetelés előtt Mussolini (Múlt-kor)
Mussoliniről, illetve Olaszország II. világháború előtti történelméről talált eddig ismeretlen, megdöbbentő tényeket egy történész, aki Friedrich Werner von der Schulenburg báró archívumát tanulmányozta.
jan. 13
9:09
Gladiátorok költöznek a Colosseumba (Múlt-kor)
A gladiátorok 2000 évvel azután, hogy véres sportjuk a tömegeket szórakoztatta, visszatérhetnek a leghíresebb római amfiteátrumba - jelentették be múlt héten az olasz hatóságok.
jan. 13
9:45
Kings Button, a világ legdrágább iPhone-ja (transindex.ro)
A világ legdrágább 3G iPhone-ja az ausztriai #b#Pe ...
jan. 13
10:06
Kevésbé kockázatos az epidurális érzéstelenítés, mint hitték (Infostart)
Angol orvosok kutatásai szerint kisebb kockázatot jelent a gerincoszlop deréktáji részébe adott érzéstelenítés, mint azt korábban gondolták. Napjainkban már csak minden húszezredik epidurális beavatkozásnál lép fel komplikáció.
jan. 13
10:12
Nem szívesen ünneplik a khmer rémuralom végét (Múlt-kor)
Pontosan harminc évvel ezelőtt, 1979 januárjában vetett véget a kambodzsai és vietnami csapatok koalíciója Pol Pot és követői négy éven át tartó rémuralmának, amely kétmillió áldozatot követelt. A Győzelem Napját azonban a legtöbben inkább feledni szeretnék.
jan. 13
10:42
Áttörés a kezelésben: csökkenti az ekcémát a vízlágyító (Infostart)
Kutatások szerint az ekcémás megbetegedések aránya jóval nagyobb azokban a régiókban, ahol keményebb a víz. A házi vízlágyító készülékek használata azonban hatékonyan csökkentheti a kiütéseket, ez áttörést jelenthet az allergia elleni küzdelemben.
jan. 13
10:48
Az EU betiltaná a plazmatévéket (transindex.ro)
Az egyre népszerûbb plazmatévék lehetnek a globáli ...
jan. 13
11:15
Vegyifegyver az ókorból (Múlt-kor)
Vegyi támadás áldozatává váltak a 3. században a közel-keleti Dura (Dura-Europos) római helyőrségének katonái - derítette ki egy brit régész. A római erőd ostroma, amely a mai Szíria területén, az Eufráteszre néző hegycsúcson volt, i.sz. 256 körül kezdődött a Szászánida Birodalom seregei által.
jan. 13
11:17
Középkori perjelség a mélygarázs alatt (Múlt-kor)
A Párizs közelében fekvő Mantes-la-Jolie városmagjában a francia régészek 2007 októberében találták meg a 12. században alapított, Mária Magdolna tiszteletére emelt perjelség maradványait. A megelőző feltárásra egy mélygarázs építése miatt sor.
jan. 13
11:54
Természeti katasztrófát okoztak a nyulak (Startlap)
A pusztulás ördögi köre indult el a nyulak betelepítésével az Antarktisz közelében fekvő Macquarie-szigeten. A természeti világörökséghez tartozó szigeten bekövetkezett katasztrófa elhárítása forintban számolva több mint 24 millió...
jan. 13
12:18
Fényfestés kárpótól a levert freskóért (Múlt-kor)
Fényfestéssel díszítik a pécsi Zsolnay Múzeum homlokzatát heteken belül, "kárpótlásul" azért, hogy három évvel ezelőtt, az épület felújításakor egy munkás leverte a fal reneszánsz freskótöredékeit.
jan. 13
13:21
Elhunyt az I. világháború utolsó brit veteránjainak egyike (Múlt-kor)
Elhunyt a I. világháború még életben lévő három brit veteránjának egyike - jelentette be hétfőn a szigetország védelmi minisztériuma. Bill Stone-t életének 108. évében érte a halál.
jan. 13
14:18
Tönkreteszi az agyat a hormonkezelés (Infostart)
Jelentős agykárosodást, agysorvadást okoz a klimax utáni hormonkezelés - hívja föl a figyelmet egy friss tanulmány. Emiatt romlik a gondolkodás képessége és memóriazavarok lépnek fel.
jan. 13
14:24
Kopjafa az 1849-es nagyenyedi vérengzés emlékére (Múlt-kor)
A Polgárháború és vérengzések Alsó-Fehér vármegyében 1848-49-ben című háromnapos rendezvénysorozattal emlékeztek a hét végén romániai Nagyenyeden (Aiud) az 1849. januári vérengzésre.
jan. 13
15:27
Múzeum az emberiség szolgálatában (Múlt-kor)
Az emberiség történelmének és kultúrájának egyik legnagyobb és legátfogóbb tárháza, a londoni British Múzeum 250 éve, 1759. január 15-én nyitotta meg kapuit.
jan. 13
16:30
Pestis után múzeumi ezüstkor (Múlt-kor)
A Móra Ferenc Múzeum a 2008-as sikeres évet követően 2009-ben is színes kiállítási palettával várja a látogatókat. A Csongrád megyei múzeumi szervezet kiállítóhelyein tavaly közel 105 ezer látogató fordult meg.
jan. 13
16:32
A Stasi-iratok megsemmisítését akarta az egykori belügyminiszter (Múlt-kor)
Az egykori NDK hírhedt állambiztonsági minisztériuma, a Stasi iratainak megsemmisítésére törekedett a két német állam egyesülésének idején Wolfgang Schäuble akkori belügyminiszter, aki mára megváltoztatta a véleményét.
jan. 13
16:54
Betegség, stressz sújtja a nagytermes irodák dolgozóit (Startlap)
Az egyetlen nagy térben kialakított irodák kikészítik az embereket, a dolgozók több stresszhatással találkoznak, gyakrabban náthásak és kevésbé termelékenyek - állapították meg ausztrál kutatók. A modern irodakialakítás hatását...
jan. 13
17:06
Műholdon az Orange TV - 2009-01-13 16:28:55 (sat.hu)
A SES ASTRA és a GlobeCast elindította az Orange TV műholdas sugárzását.A francia távközlési szolgáltató által működtetett Orange TV-t az ASTRA keleti 19,2 fokos fő pozíciójáról sugározzák, olvashatjuk a sajtóközleményben.
jan. 13
17:33
Hajnali gyiloktól a jeges Tisza-tóig (168 Óra Online)
- A hagyományos magyar disznótor sok külföldi számára vad attrakciónak számít, de a belföldi turisták között is népszerű, mint téli gasztronómiai program. Bár sok disznótoros túrát szerveztek eddig is - főleg belföldieknek - újabban wellnesshétvégével kötik össze több helyen a reggeli disznóölést meg a bőséges ebédet.
jan. 13
18:36
Digitális adatbázisban a brit ősök (Múlt-kor)
A 8,5 millió űrlap beszkennelésével létrehozott digitális adatbázis a tervezettnél három évvel korábban vált elérhetővé, miután feloldották a személyes adatok 100 évre szóló titkosítását.
jan. 13
21:36
Energiabojkott a plazmatévékre? (Startlap)
A technológiai csata, vagyis hogy a hagyományos csöves tévékészülékeket a tömegfogyasztás szintjén az LCD vagy a plazmatévé válthatja le nagyobb mértékben, újabb adalékkal bővült. Az Európai Unió ugyanis azzal folytatná a harcát a szén-dioxid-kibocsátás ellen, hogy a nagy mennyiségű energiát fogyasztó tévékészülékeket akár be is tiltaná.
jan. 13
22:06
Egyelőre elmarad az apokalipszis (Infostart)
A trópusi esőerdők sokkal rugalmasabbak, mint azt gondolnánk. Egy közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a dzsungel keményen küzd saját túléléséért: a korábban kipusztított erdők harmada már újranőtt.
jan. 13
22:24
Az anya klinikai halála után két nappal született egy gyermek (168 Óra Online)
Két nappal a klinikai halál beállta után "szülte meg" gyermekét Nagy-Britanniában egy volt korcsolyabajnok.

Keresés