2009. január 13. kedd

jan. 13
5:54
Sokkoló bizonyíték a globális felmelegedésre (Infostart)
Kutatók bizonyítékokat találtak arra, hogy a klímaváltozás spirálisan erősödik: a felmelegedés miatt egyre kevesebb szén-dioxidot képesek felvenni az óceánok, s ez tovább erősíti a felmelegedést.
jan. 13
6:27
Vigyázzon, újra támad a kanyaró Európában! (168 Óra Online)
Dán kutatók szerint egyre nő a megbetegedések száma az Öreg Kontinensen.
jan. 13
10:06
Kevésbé kockázatos az epidurális érzéstelenítés, mint hitték (Infostart)
Angol orvosok kutatásai szerint kisebb kockázatot jelent a gerincoszlop deréktáji részébe adott érzéstelenítés, mint azt korábban gondolták. Napjainkban már csak minden húszezredik epidurális beavatkozásnál lép fel komplikáció.
jan. 13
10:42
Áttörés a kezelésben: csökkenti az ekcémát a vízlágyító (Infostart)
Kutatások szerint az ekcémás megbetegedések aránya jóval nagyobb azokban a régiókban, ahol keményebb a víz. A házi vízlágyító készülékek használata azonban hatékonyan csökkentheti a kiütéseket, ez áttörést jelenthet az allergia elleni küzdelemben.
jan. 13
14:18
Tönkreteszi az agyat a hormonkezelés (Infostart)
Jelentős agykárosodást, agysorvadást okoz a klimax utáni hormonkezelés - hívja föl a figyelmet egy friss tanulmány. Emiatt romlik a gondolkodás képessége és memóriazavarok lépnek fel.
jan. 13
17:33
Hajnali gyiloktól a jeges Tisza-tóig (168 Óra Online)
- A hagyományos magyar disznótor sok külföldi számára vad attrakciónak számít, de a belföldi turisták között is népszerű, mint téli gasztronómiai program. Bár sok disznótoros túrát szerveztek eddig is - főleg belföldieknek - újabban wellnesshétvégével kötik össze több helyen a reggeli disznóölést meg a bőséges ebédet.
jan. 13
22:06
Egyelőre elmarad az apokalipszis (Infostart)
A trópusi esőerdők sokkal rugalmasabbak, mint azt gondolnánk. Egy közelmúltban nyilvánosságra hozott tanulmány szerint a dzsungel keményen küzd saját túléléséért: a korábban kipusztított erdők harmada már újranőtt.
jan. 13
22:24
Az anya klinikai halála után két nappal született egy gyermek (168 Óra Online)
Két nappal a klinikai halál beállta után "szülte meg" gyermekét Nagy-Britanniában egy volt korcsolyabajnok.

Keresés