2009. január 2. péntek

jan. 2
8:33
Építőmunkások bukkantak egy 18. századi hajóra (Múlt-kor)
Egy 18. századi spanyol galleonra bukkantak építőmunkások egy toronyépület alapozása közben Buenos Airesben - közölték az argentin város régészei.
jan. 2
9:37
A szovjetek ellopták a hidrogénbomba ötletét (Múlt-kor)
1955-ben a Szovjetunió felrobbantotta saját hidrogénbombáját. Egy új könyv szerint erre nem saját kísérletezés, hanem az amerikai tervek ellopása után kerülhetett sor.
jan. 2
10:39
Népirtássá minősíthetik a vendée-i mészárlást (Múlt-kor)
1794-ben, a francia forradalom tetőpontján a hadsereg alakulatai közel 170 ezer embert gyilkoltak meg az ország nyugati részén. A helyi tartományi kormányzat most az ENSZ-nél kérvényezné az akkor történtek népirtássá minősítését.
jan. 2
11:43
Nem véreztek el a Valkűrök (Múlt-kor)
Tom Cruise ismét jó formában: Valkyrie című második világháborús mozija tisztességesen helytállt észak-amerikai nyitó hétvégi vetítésein, elhallgattatva az ellendrukkereket, akik megelőzőleg "biztos buktának" bélyegezték a drámát.
jan. 2
12:57
Pótolhatatlan értékek a kukában (Startlap)
Az egész éves öndokumentálási mániának két csúcsidőszaka van, az egyiket nyáron, a másikat most éltük. Az elmúlt hetekben tonnaszám készültek a családi fotók, sőt, az örökkévalóságnak elmentett pillanatok halmozásának új lendületet ad, hogy nyilván sokan megkapták korábbi fényképezőgépük még spécibb verzióját.
jan. 2
13:48
A Szezám utca ismeretlen története (Múlt-kor)
A közelmúltban debütált Amerikában az Utcabanda: A Szezám utca teljes története (Street Gang: The Complete History of Sesame Street) című könyv. A gyermekeket 39 éve egyszerre szórakoztató és tanító tévéműsor történetét Michael Davis újságíró vetette papírra.
jan. 2
20:42
Minden idők egyik legmelegebb éve lesz az idei (Infostart)
2009 egyike lesz az öt legmelegebb évnek a mérések kezdete óta, a globális átlaghőmérséklet emelkedése valószínűleg meghaladja a 0,4 százalékot - figyelmeztetnek brit klímakutatók.
jan. 2
21:18
Négy évtized múlva elpusztulhat a Nagy Korallzátony (Infostart)
Teljesen leállhat 2050-re az ausztráliai Nagy Korallzátony egyébként is vészesen lelassult növekedése, ami a teljes pusztulásához vezethet, megnyitva az utat az algák terjedésének - kongatták meg kutatók a vészharangot.
jan. 2
23:15
iSteam - 2009 első őrült iPhone alkalmazása (Startlap)
Láthattunk már pár őrült iPhone alkalmazást, lehetne sorolni őket oldalakon keresztül. Hogy ne menjünk túl messzire, a nevezetes "fingós" alkalmazás örvend hatalmas sikernek, a szerzőjének pedig napi 250.000 dollárt hoz a konyhára. De itt egy újabb őrült iPhone alkalmazás, az iSteam.

Keresés