2009. január 21. szerda

jan. 21
5:39
Minden negyedik magyar ki van bukva (168 Óra Online)
- A magyar lakosság negyede szenved valamilyen idegrendszeri vagy pszichiátriai kórképben - hangsúlyozta Vizi E. Szilveszter agykutató, az Akadémia korábbi elnöke a Magyar Idegtudományi Társaság (MITT) csütörtökön kezdődő konferenciája kapcsán.
jan. 21
7:09
Czeizel Endre megmondja, meddig élünk (Startlap)
Czeizel Endre genetikus szerint ma már pontosan előre lehet jelezni a géntérképekből, hogy az ember meddig élhet. Aztán már csak tőlünk függ, javítunk-e ezen a prognózison vagy rontunk?
jan. 21
7:27
Ókori izraeliek arcát rekonstruálta egy tudós (Startlap)
Senki sem tudja, hogy valójában hogy nézhetett ki Mózes vagy Jézus; míg az egyiptomiak, görögök, rómaiak külleméről fogalmat alkothatunk a műalkotások révén, a zsidóknál a vallás tiltja az emberábrázolást, így hitelesnek tekinthető...
jan. 21
9:15
Shackleton nyomában a Déli-sarkon (Múlt-kor)
Száz évvel Ernest Shackleton sikertelen expedíciója után egy háromtagú brit csapat, köztük a világhírű sarkkutató rokona érte el pár nappal ezelőtt a Déli-sarkot.
jan. 21
10:03
Életünk legsűrűbb éve (168 Óra Online)
Visszalapozunk a rendszerváltás esztendejére. A 168 Óra munkatársai és állandó szerzőink mellett írásra kértük vagy megszólaltattuk a magyar közélet húsz évvel ezelőtti szereplőit, elemzőit, emlékezőit.
jan. 21
10:15
Saját GPS-t fejleszt Kína (transindex.ro)
A Xinhua hírügynökség beszámolója szerint Kína is ...
jan. 21
10:15
A Warcraft uralja az eladásokat (Startlap)
Úgy látszik, az eladási listák készítőinek szemérmessége, vagyis hogy egy-egy korong hány eladott példányának köszönhetően áll éppen ott a rangsorban, ahol, a játékszoftver piacra is ráragadt. Ettől még érdekes és fontos, hogy kik férnek fel a Top5-be a hazai adatokat végigfésülő és összegző lightmedia.hu szerint.
jan. 21
10:19
Római szarkofág után későantik padlómozaik (Múlt-kor)
A horvát régészek egymás után tárják fel Fiume óvárosában a szenzációs leleteket, ezúttal egy 40 négyzetméteres mozaikot találtak az 5. századi bazilika padlózatán - adta hírül a Novi List című újság.
jan. 21
11:21
Rekonstruálták az ókori izraeliták arcvonásait (Múlt-kor)
Senki sem tudja, hogy valójában hogy nézhetett ki Mózes vagy Jézus; míg az egyiptomiak, görögök, rómaiak külleméről fogalmat alkothatunk a műalkotások révén, a zsidóknál a vallás tiltja az emberábrázolást, így hitelesnek tekinthető ókori portrék sincsenek.
jan. 21
12:25
Svéd múzeummal pereskedne Egyiptom (Múlt-kor)
Egyiptom hivatalosan is benyújtotta annak a 212 műalkotásnak a listáját, amelyek visszaszolgáltatását kéri Svédországtól - jelentette be közleményben Záhi Havvász, a Legfelsőbb Régészeti Tanács vezetője.
jan. 21
12:27
Megújul a 104 éves fürdő (Múlt-kor)
Várhatóan szeptembertől fogadja ismét a vendégeket Székesfehérváron a 104 éves Árpád-fürdő; az épületet mintegy 700 millió forintért állítják helyre - tájékoztatott a projektvezető.
jan. 21
13:24
A mobilszolgáltatók kötelesek lesznek ingyen dekódolni a telefonokat (transindex.ro)
Az Országos Kommunikációs Hatóság (ANC) döntése ér ...
jan. 21
13:27
Párizsban született az anarchisták szimbóluma (Múlt-kor)
Egy 1960-as évekbeli katalán anarchista ötlete volt a mozgalom világszerte ismert szimbóluma, a körbe fogott A betű - ez derült ki az "Egy szimbólum története és váratlan sikerei" című, fotókkal bőven illusztrált könyből, amely az Eleuthera olasz könyvkiadó gondozásában jelent meg.
jan. 21
13:36
Mit éreznek a nők, amikor sminkelnek? (Infostart)
Azt vizsgálta egy japán kutatócsoport, hogy mit éreznek a nők, amikor sminkelnek. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nőkben ekkor a remény, a bátorítás és a becsvágy érzései keverednek bennük. A csapat szerint hasonló történhet a férfiaknál, amikor borotválkoznak.
jan. 21
14:31
Több ezer maradvány a legnagyobb spanyol rézkőkori temetőben (Múlt-kor)
Spanyolországban még soha nem találtak egyetlen temetkezési helyen annyi történelem előtti időkből származó emberi maradványt, mint a Murcia városa közelében zajló ásatásokon - jelentette be Murcia tartomány tanácsa.
jan. 21
15:33
Keleti birodalom költözött Londonba (Múlt-kor)
A bizánci művészet remekeit mutatja be - Byzantium 330-1453 címmel - egy március 22-ig látható kiállítás Londonban a Royal Academy of Artsban.
jan. 21
15:35
Személyesen is átélhetjük a mohácsi csatát (Múlt-kor)
A Duna-Dráva Nemzeti Park európai uniós és kormányzati forrásokból összesen 572 millió forintot fordít a Mohácsi Történelmi Emlékhely felújítására és az ökoturizmus fejlesztésére 2010 végéig.
jan. 21
16:39
Főleg a fiatal felnőttek fertőződnek influenzával (168 Óra Online)
Január harmadik hetében 24 százalékkal többen jelentkeztek az orvosoknál influenzaszerű megbetegedéssel, mint az előző héten, de járvány továbbra sincs Magyarországon - közölte az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának főorvosa szerdán az MTI-vel.
jan. 21
19:36
A Tisza mente jövőképét dolgozzák ki egy uniós program részeként (168 Óra Online)
- Az élhető Tisza mente jövőképét dolgozzák ki az ott élők és szakértők bevonásával egy európai uniós kutatási projekt részeként a tavaly indult Táj-Kép Program keretében; a javaslatcsomag március 6-án az Országgyűlés elé kerül - közölte Flachner Zsuzsanna, az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézetének munkatársa szerdán a Kerekegyházán tartott szakmai napokat lezáró sajtótájékoztatón.
jan. 21
19:45
Véget ért a Reneszánsz Év (Múlt-kor)
Hárommillió látogatót vonzott a most véget ért Reneszánsz Év, a reneszánsz időszakát és értékeit népszerűsítő programsorozat - közölte a kormányszóvivő. Hiller István eközben Bonfini szobrának felavatásával nosztalgiázott.
jan. 21
21:03
Nincstelenül halt meg a sakk gyilkosa (Startlap)
Csalás volt és ámítás a Sakkozó Török, de alkotója, Kempelen Farkas ettől még kora legnagyobb – egyben az emberiség talán utolsó – polihisztora volt. Nyolc nyelven beszélt, építész és vízmérnök volt, nyelvész és illuzionista egyszerre. Legfőképpen hű hivatalnok, mégis gyanús lett a Habsburgoknak. Emiatt 70 évesen úgy halt meg, hogy már rég nem volt egy fityingje sem.
jan. 21
23:54
Budapest-Bamako - 2009-01-21 23:16:19 (sat.hu)
5.nap, ma negatív irányban a mérleg nyelve
jan. 21
23:56
Az ág is húzza a MinDig TV-t - 2009-01-21 23:31:54 (sat.hu)
Ma reggel is minősíthetetlen volt a Duna HD, ezért befáradtam a Media Marktba, és visszakértem az árát. Az eladó szerint nem én voltam az első. A fenti hozzászólásában fakadt ki a sat.hu internetes fórumán a MinDig Tv vételére alkalmas beltéri egységet megvásárló egyik „első fecske”.

Keresés