2009. január 21. szerda

jan. 21
5:39
Minden negyedik magyar ki van bukva (168 Óra Online)
- A magyar lakosság negyede szenved valamilyen idegrendszeri vagy pszichiátriai kórképben - hangsúlyozta Vizi E. Szilveszter agykutató, az Akadémia korábbi elnöke a Magyar Idegtudományi Társaság (MITT) csütörtökön kezdődő konferenciája kapcsán.
jan. 21
10:03
Életünk legsűrűbb éve (168 Óra Online)
Visszalapozunk a rendszerváltás esztendejére. A 168 Óra munkatársai és állandó szerzőink mellett írásra kértük vagy megszólaltattuk a magyar közélet húsz évvel ezelőtti szereplőit, elemzőit, emlékezőit.
jan. 21
13:36
Mit éreznek a nők, amikor sminkelnek? (Infostart)
Azt vizsgálta egy japán kutatócsoport, hogy mit éreznek a nők, amikor sminkelnek. Arra a következtetésre jutottak, hogy a nőkben ekkor a remény, a bátorítás és a becsvágy érzései keverednek bennük. A csapat szerint hasonló történhet a férfiaknál, amikor borotválkoznak.
jan. 21
16:39
Főleg a fiatal felnőttek fertőződnek influenzával (168 Óra Online)
Január harmadik hetében 24 százalékkal többen jelentkeztek az orvosoknál influenzaszerű megbetegedéssel, mint az előző héten, de járvány továbbra sincs Magyarországon - közölte az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának főorvosa szerdán az MTI-vel.
jan. 21
19:36
A Tisza mente jövőképét dolgozzák ki egy uniós program részeként (168 Óra Online)
- Az élhető Tisza mente jövőképét dolgozzák ki az ott élők és szakértők bevonásával egy európai uniós kutatási projekt részeként a tavaly indult Táj-Kép Program keretében; a javaslatcsomag március 6-án az Országgyűlés elé kerül - közölte Flachner Zsuzsanna, az MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézetének munkatársa szerdán a Kerekegyházán tartott szakmai napokat lezáró sajtótájékoztatón.

Keresés