2009. január 21. szerda

jan. 21
0:09
Miért pont a póktól félünk? (HáziPatika)
Minden harmadik nő és minden ötödik férfi túlságosan tart a pókoktól. Vajon miért nem a méhektől vagy a darazsaktól tartunk, amikor azok sokkal több bajt okoznak az embernek?
jan. 21
0:13
70 éves kisgyerekek - egyre többen lesznek? (HáziPatika)
Az Alzheimer-kór rendkívül alattomosan, lopakodva jön. Aki szenvedő alanyává válik, az kezdetben azt veszi észre, hogy egyre feledékenyebb, romlik a memóriája. Később a gyanakvását teljesen eloszlatja a terjedő betegség.
jan. 21
5:30
Brutális! Fekete Laci öklendezett Bogi vacsorájától! (Életforma)
"Afrika legszebb lexikonjának" titulált Csősz Bogi tegnap este alaposan "beetette" a vendégeit. A tökéletes afrikai menüjétől majdnem éhen is haltak...
jan. 21
6:06
Maradt a Suzuki (Blikk)
10,4 százalékkal csökkent az autók eladása a gazdasági világválság miatt.
jan. 21
6:08
Hol tanuljak tovább? (Blikk)
Számos európai ország felsőoktatási intézményéből is érkeznek kiállítók a Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra.
jan. 21
8:13
Hogyan vizsgálják magzat méhen belüli állapotát? (WebBeteg)
Az NST és a CTG teljesen veszélytelen, fájdalommentes és tetszőlegesen ismételhető vizsgálati módszerek. Szükség esetén (például koraszülés vagy magzati veszélyállapot gyanúja esetén) már a 24. terhességi héttől el lehet végezni őket, ellenben nem annyira informatívak ezek a vizsgálatok, ilyenkor apróbb különbségeket még nem lehet értékelni.
jan. 21
8:30
Boy George a börtönben is sztár (Infostart)
Bármennyire elesettnek is tűnik a börtönbüntetését töltő Boy George, a Culture Club egykori énekese még a rácsok mögött is sztár: különleges védelmet kap és autogramot osztogat rabtársainak.
jan. 21
8:30
Gondoltad volna? Mindössze 6 percen múlhat az életed! (Életforma)
Ha rendszeresen hat percet sétálunk a futószalagon, azzal a perifériás artériás betegségben (PAD) szenvedő betegek meghosszabbíthatják az életüket, és a minőségét is javíthatják - állítja egy új tanulmány.
jan. 21
8:48
Személyi edző javította fel Nicolas Sarkozy szexuális életét (Infostart)
A francia elnök személyi edzőt szerződtetett, aki segített neki legyőzni a csokoládé-függőséget, leadni néhány kilót - és javítani a szexuális életét. A 26 éves edzőt a felesége mutatta be Nicolas Sarkozynek.
jan. 21
9:09
Mit csináljunk, ha befagy a kerti tó? (Édenkert)
Kemény teleken akár 50 cm mélyen is befagynak a kisméretű kerti tavak, elzárva így a külvilágtól és az oxigéntől az alatta lakó élőlényeket. Mit tehetünk?
jan. 21
9:15
A pszichológus válaszol: A fiam nem szereti a nőket?! (WebBeteg)
Van egy két és fél éves kisfiam, aki ha nővel vagy kislánnyal találkozik, azonnal ellenszenvet mutat irántuk, kiabál velük, néha megüti, rugdossa őket. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 21
9:24
Aki nyugodt marad, elkerülheti a szellemi leépülést! (Infostart)
Kisebb a demencia kialakulásának kockázata azoknál az időseknél, akik nyugodtak, elégedettek az életükkel és nem zárkóznak el a külvilágtól - derült ki egy svéd felmérésből.
jan. 21
9:30
Bemutatjuk a Föld legkülönlegesebb fáit videón! (Édenkert)
Szétnéztünk a neten, hogy ne csak írásban, hanem videón is bemutathassuk a Föld bálványozott fáit. Óriás mamutfenyők, életet adó baobab fa, kihaltnak hitt wollemia és a legendás tölgy a sherwoodi erdőből.
jan. 21
9:42
Betonba öntve találták meg a Pécsett eltűnt pénzbeszedőt (Infostart)
Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját, akinek holttestét kedden Pécsett, az elkövető kertjében elásva, betonba öntve találta meg a rendőrség - közölte Baranya rendőrfőkapitánya szerdán, sajtótájékoztatón Pécsett.
jan. 21
9:44
Egy nadrágon vesztek össze a divatdiktátorok (Infostart)
Egy nadrágon vitatkoznak a világ legismertebb divattervezői. A kérdés, hogy ki másol kit: Armani a Dolce & Gabbanát vagy fordítva.
jan. 21
10:00
A gyengébbik nem a koplalásban is gyengébb (Infostart)
A legújabb kutatások szerint a nők kevésbé bírják az éhséget, mint a férfiak. Egy agyműködésbeli különbség magyarázatul szolgálhat arra, hogy miért fogynak nehezebben a nők, és miért jelentkezik náluk több étkezési zavar.
jan. 21
10:18
Ismeri a legújabb konyhai eszközöket? Tesztelje magát! (Életforma)
A fakanál már lejárt lemez, egyre újabb és újabb konyhai eszközöket dobnak piacra. Töltse ki tesztünket, megtudhatja, hogyan találná fel magát egy modern konyhában.
jan. 21
10:36
Obama még az amerikaiak táplálkozását is megváltoztatja (Infostart)
Barack Obama igazi példakép lehet az amerikaiak számára, de nemcsak politikai értelemben. Az Egyesült Államok 44. elnöke ugyanis fitt, sportos, egészséges, ezért erre az életmódra sarkallhatja majd az amerikai családok millióit az elkövetkező négy évben. De milyen konkrét lépéseket tehet az új elnök, hogy csökkentse az amerikaiak derékbőségét?
jan. 21
10:54
Kórházban kell kezelni a kólafüggőséget? (Infostart)
Kórházban kezeltetheti kólafüggőségét egy svéd nő; az ügyben bíróság hozott döntést.
jan. 21
11:12
Válság a milliomosoknál: eladó jacht, lemondott repülőüzlet, depresszió (Infostart)
Eladja luxusjachtját és elhalasztja repülőüzletét az egyik leggazdagabb ausztrál, akit annyira megérintett a válság, hogy depressziós lett és visszavonult a nyilvánosság elől. Ráadásul a családi uszoda építése is félbe maradt.
jan. 21
11:21
Az MP3 halláskárosodást okoz (WebBeteg)
A fiatalok 20 százalékának van olyan jellegű halláskárosodása az MP3 lejátszók miatt, ami normális esetben csak idős korban jelentkezik - hívták fel a figyelmet német orvosok.
jan. 21
11:30
A tíz legegészségesebb ital (Életforma)
A világhírű Men's Health magazin összeállította a legegészségesebb italok tízes listáját, melynek élén természetesen a víz és a tea áll vérnyomáscsökkentő, anyagcsere-serkentő és kalóriaellenes hatásával. A listán ott van azonban a sör is, mely (mértekletesen fogyasztva) az árpa révén serkenti az immunrendszert. Nézzük a többit is...
jan. 21
11:48
Hamarosan itt a nikotinmentes cigaretta! (Infostart)
Japán kutatók azonosították azt a gént, amely a dohánynövény gyökeréből a levelekbe szállítja a nikotint. Az áttörés eredményeként lehetővé válhat a nikotinmentes cigaretta gyártása.
jan. 21
12:24
Keverj magadnak egy remek Bloody Maryt! (Életforma)
A finnországi Oulu Egyetem szakemberei kimutatták, hogy a Bloody Mary koktélban megtalálható paradicsomlé véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Fel is került a legegészségesebb italok tízes listájára! Keverj magadnak egyet, Te is!
jan. 21
12:25
Akupunktúra - Hatásos, de csak placebó (WebBeteg)
Az akupunktúra hatásosabbnak bizonyul a gyógyszereknél migrén esetén, ám hasonló hatással bír az is, mikor a tűket nem az akupunktúra szabályai által előírt energiapontokba szúrják - derítette ki egy átfogó tanulmány. Szakértők szerint ez utóbbi esetben mindössze erős placebóhatásról van szó.
jan. 21
12:42
Fácánsült, garnélarák és homár Obama beiktatási ebédjén (Infostart)
Gasztronómiai különlegességeket is tartogatott a 44. amerikai elnök beiktatása. Barack Obama és vendégei pazar menüvel ünnepeltek: az étlapon homár, garnélarák és fácánsült is helyet kapott.
jan. 21
12:42
Halláskárosodást okoznak az mp3-lejátszók (Metropol)
Az mp3 lejátszók egyre több hallásproblémát okoznak, a 16 és 20 év közti német fiatalok közül már minden ötödiknél a középfül károsodását állapították meg szakorvosok.
jan. 21
13:00
Az új first lady divatot teremt (Infostart)
Kedden az egész világ Barack Obamára figyelt, azonban az új first lady sem hiányzott a reflektorfényből. Az Egyesült Államok 44. elnöke a hadsereg bálján úgy fogalmazott: "Különleges megtiszteltetésben van részem, hogy én lehetek az a fickó, aki elkísérhette Michelle Obamát erre a bálra".
jan. 21
13:18
Házipraktikák - az allergénmentes otthonért (Életforma)
Az egyik legfőbb allergiakiváltó tényező a házi poratka. Ha porszívózunk, még nem oldottuk meg a kérdést, az ágyneműben is ott van. A gyerek kedvenc plüssállataiban is ott bujkál. Mit tehetünk?
jan. 21
13:36
Kamu volt a csodálatos megmenekülés? (Infostart)
Egyre többen vonják kétségbe annak a két halásznak az állításait, akik azt mondják: 25 napig sodródtak a tengeren egy ipari méretű hűtőládában, miután a hajójuk elsüllyedt. A két férfi ugyanis gyanúsan jó egészségi állapotban van.
jan. 21
13:54
"Aki szexuális erőszakot követ el, azt büntetésként meg kell erőszakolni" (Infostart)
Szigorú nézeteket vall a bűnüldözésről Jordan, valódi nevén Katie Price angol modell. A "szemet szemért" mintájára úgy véli, aki szexuális erőszakot követ el, azt úgy kell megbüntetni, hogy őt is megerőszakolják.
jan. 21
13:54
A pornóból tanulják a szexet a tinédzser fiúk (Blikk)
Egy, a tinédzserek szexuális szokásait kutató angol felmérésből kiderült, hogy a fiatalok a szexualitással kapcsolatos információkat döntő többségben a pornófilmekből szerzik.
jan. 21
13:54
Madárinfluenza elleni hathatós fellépésre van szükség (Metropol)
A kínai egészségügyi miniszter a madárinfluenza elleni hathatós fellépésre szólította fel a kínai egészségügyi hatóságokat. Csen Csu (Chen Zhu) kijelentette, hogy a viszonylag kevés megbetegedés ellenére a helyzetet komolyan kell venni, mivel a jelenlegi időjárás kedvez a madárinfluenza terjedésének.
jan. 21
13:56
Ne hagyd magad csőbe húzni! (Blikk)
Évről évre egyre kifinomultabb módszerekkel próbálnak vásárlásra csábítani a kereskedők.
jan. 21
13:58
Vasalj okosan! (Blikk)
Létezik néhány praktikus fogás, amellyel könnyebb és gyorsabb lesz a vasalás, s így időt, energiát és pénzt is megtakaríthatunk.
jan. 21
14:00
Mézzel a reumatikus panaszok ellen (Blikk)
A reumatikus eredetű betegségek talán a téli időszakban kínozzák leginkább az embert. A betegség kiváltó okai között a szakemberek a nem megfelelő táplálkozást is kimutatták. A méz segítségével orvosolhatjuk a bajt.
jan. 21
14:02
Fontosak neked a férfiak? (Blikk)
Véleményed szerint a pasi csak egy szükséges rossz? Esetleg ismersz nagyon kedves srácokat is? Vagy egyetlen napot sem töltenél férfi nélkül?
jan. 21
14:04
Lakoma almából (Blikk)
Ezen a héten csupa olyan étel készült a Receptklub konyhájában, amelynek fő alapanyaga a finom, lédús, ropogós, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag alma
jan. 21
14:06
Vess véget a téli lehangoltságnak! (Blikk)
A sötét miatt a melatonin nevű hormonból több termelődik
jan. 21
14:08
Behálóz a technika (Blikk)
Még néhány év, és nem találunk olyan elektromos készüléket a lakásunkban, amely ne kapcsolódna a netre.
jan. 21
14:10
Hogyan legyen vonzó a tekinteted? (Blikk)
A szépen formázott szemöldök segít kiemelni a szemet, vonzóbbá teszi a tekintetet, így a megjelenést is. De mit tegyünk, ha nem vagyunk elégedettek a vastagságával, a formájával, esetleg a hosszával? Hogyan korrigálhatjuk akár a szemöldök kiigazításával is a szem körüli apróbb hibákat?
jan. 21
14:12
Ha fáj a szex (Blikk)
A fájdalmas közösülések hátterében legtöbbször pszichés, vagyis lelki eredetű problémák állhatnak. Az okok igen szerteágazók lehetnek úgy, mint egy előző, nem túl szerencsés kapcsolat, vagy az elégtelen petting, esetleg a partner nem tud teljesen kikapcsolni, amit fájdalommal jelez, és még számtalan egyéb ok lehet a háttérben.
jan. 21
14:12
Saját megdöbbentő fotója miatt szokott le a drogokról a sztárénekesnő (Infostart)
Saját magától is elborzadt Amy Winehouse, aki bevallotta: azért hagyta abba a kábítószerezést, mert meglátta magát egy fotón halálsápadtan, csontváz vékonyan és bedrogozva.
jan. 21
14:12
A pornóból tanulják a szexet a tinédzser fiúk (Blikk)
Egy, a tinédzserek szexuális szokásait kutató angol felmérésből kiderült, hogy a fiatalok a szexualitással kapcsolatos információkat döntő többségben a pornófilmekből szerzik.
jan. 21
14:14
Ez a jó bizonyítvány titka (Blikk)
Nemsokára itt a bizonyítványosztás! De mit tegyen a szülő, ha rossz a félévi bizonyítvány?
jan. 21
14:14
Ne hagyd magad csőbe húzni! (Blikk)
Évről évre egyre kifinomultabb módszerekkel próbálnak vásárlásra csábítani a kereskedők.
jan. 21
14:16
Fájdalom nélkül javítható a látás (Blikk)
Azoknak ajánlott a lézeres szemkezelés, akik csak szemüveggel vagy kontaktlencsével látnak távolra. Sok foglalkozásnál előfeltétel, hogy szemüveg vagy kontkaktlencse nélkül is élesen lássunk, ilyenkor is hasznos lehet.
jan. 21
14:16
Vasalj okosan! (Blikk)
Létezik néhány praktikus fogás, amellyel könnyebb és gyorsabb lesz a vasalás, s így időt, energiát és pénzt is megtakaríthatunk.
jan. 21
14:18
Hogyan óvjuk a vesénket? (Blikk)
Sokszor az öltözködés számlájára is írható, hogy egyre többen fordulnak vesepanaszaikkal orvoshoz.
jan. 21
14:18
Mézzel a reumatikus panaszok ellen (Blikk)
A reumatikus eredetű betegségek talán a téli időszakban kínozzák leginkább az embert. A betegség kiváltó okai között a szakemberek a nem megfelelő táplálkozást is kimutatták. A méz segítségével orvosolhatjuk a bajt.

Keresés