2009. január 8. csütörtök

jan. 8
0:18
A magányos haldoklás ellen küzdenek (HáziPatika)
A hospice szervezetek célja, hogy a betegek ne elhagyatottan és kiszolgálatottan, testi-lelki gyötrelmek között töltsék el életük utolsó időszakát. Egyre több az idős ember, és idehaza túl keveseknek adatik meg ez a segítség -...
jan. 8
0:22
A kutyák mentik meg az emberiséget? (HáziPatika)
Évszázadok óta az ember legjobb barátja munkában, házőrzésben és szórakozásban egyaránt, a kutyák mostantól a tudomány érdekében is bevetik magukat. Emberi megbetegedéseket okozó mutációkat keresnek ugyanis bennük, mivel nagyon...
jan. 8
5:15
A természetes ásványvizek összetétele (WebBeteg)
A természetes ásványvizek fogyasztása a legegészségesebb formája a folyadékpótlásnak, hiszen a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket oldott formában - azaz a szervezet számára legjobban hasznosítható formában - tartalmazza.
jan. 8
5:33
Gitárra vonítanak a farkasok (Infostart)
Tüzet raknak egy kínai állatkertben a gondozók, akörül gyülekeznek a melegedni kívánó állatok. Az állatkert korábban azzal kerül bele a lapokba, hogy a tulajdonos megtanította gitárszóra vonítani a farkasokat.
jan. 8
6:09
Éld át újra az ünnepet! (Blikk)
A karácsonyi és a szilveszteri mulatság pillanatait újra megidézhetjük a családi és a baráti fényképeinket nézegetve.
jan. 8
6:09
Elkötötte a családi autót a hatéves csibész (Infostart)
Annyira igyekezett egy virginai kisfiú, hogy időben beérjen az iskolába, hogy - miután lekéste a buszt - a szülei kocsijába ült be. A kalandnak nem lett jó vége, de csak a kocsi sérült meg komolyabban. A fiú végül beért a suliba - ha kicsit késve is.
jan. 8
6:11
Személyes ügy állhat a csepeli kettős gyilkosság hátterében - képek (Infostart)
Feltételezhetően személyes ügy áll a csepeli iskolai gyilkosság hátterében - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.
jan. 8
7:21
Tudta Ön, milyen az üszőegyesülés? (Életforma)
Ha azt hitte, a szex csupán testiség, tévedett. A szex a legéltetőbb energia, tökéletesítéséhez pedig belső fejlődésre van szükség.
jan. 8
8:15
Szereti a mókust? Egye meg! (Infostart)
Egyre gyakrabban esznek mókushúst a britek. A kis rágcsáló húsa egészséges és finom, ráadásul a környezetet is óvja, aki fogyasztja!
jan. 8
8:33
Nézze meg a felvonóban akadt félmeztelen síelőt! (Infostart)
Valószínűleg ez minden idők egyik legkínosabb síbalesete: egy férfi olyan szerencsétlenül akadt fenn egy felvonó ülésén, hogy bokájánál fogva fejjel lefelé lógott, és még az alsónadrágja is lecsúszott.
jan. 8
8:33
Így készül a gesztenyés kávé! Kattanj rá! (Életforma)
A Nespresso igazi különlegességekkel kápráztatja el kávéimádó közönségét. Ezt a gesztenyés variációt bárki elkészítheti otthon! Felpörget!
jan. 8
9:27
Sikerült kiműteni a fenékbe szorult hajsprays dobozt (Infostart)
Alaposan meglepődtek egy aradi kórház orvosai, ugyanis egy nő azzal jelent meg az intézményben, hogy egy hajsprays flakon csúszott fel a fenekébe.
jan. 8
9:27
Halálra nevethetjük-e magunkat? (WebBeteg)
Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött - és szinte ok nélküli - nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés? - tették fel a kérdést német kutatók.
jan. 8
9:39
Sült zöldséges penne: Kaldeneker kitálal - videórecept (Édenkert)
Ha unod már a mindennapi olasz tésztát, akkor hagyd magad rábeszélni erre az extravagáns receptre. Most megmutatjuk, hogy nem minden tésztaféle hizlaló és egészségtelen.
jan. 8
9:45
Az amerikaiaknak kell a szex - állami segítséget kér a pornóipar (Infostart)
Ötmilliárd dolláros szövetségi élénkítő csomagot sürget a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került amerikai pornóipar számára a pornóüzlet két mogulja. A kongresszus egyelőre nem reagált a megkeresésre.
jan. 8
9:47
Eltávolították az "ijesztő" Jézus-szobrot a templomról (Infostart)
El kellett távolítani a keresztre feszített Jézus Krisztus szobrát egy nagy-britanniai templomból, mert a tiszteletes attól félt, a gyerekek túl ijesztőnek találják azt.
jan. 8
10:21
Vigyázz!Támad az agyhártyagyulladás! Íme a tünetei... (Életforma)
Az idegrendszert érintő fertőző betegségek közül az agyhártyagyulladás a legismertebb. Amikor a hírek hirtelen jelentkező, súlyos lefolyású, fertőző agyhártyagyulladásról szólnak, a betegség gennyes, baktériumok okozta formája zajlik.
jan. 8
10:30
Romlik a levegő minősége (WebBeteg)
A következő napokban várhatóan emelkedik a levegőben található szennyező anyagok koncentrációja, mert a gázkorlátozás miatt a legtöbb erőműben olajtüzelésre álltak át - írja a Népszava.
jan. 8
11:15
Tököt hordanak a motorosok bukósisak helyett (Infostart)
Egyre több nigériai motoros hord szárított sütőtökhéjat a fején. Egy januárban életbe lépett új jogszabály arra kötelezi őket, hogy bukósisakkal védekezzenek a sérülések ellen, azonban sokan nem tudják megfizetni a védőfelszerelés árát.
jan. 8
11:33
Nem valószínű, hogy Kawasaki-kór okozta Travolta fiának halálát (WebBeteg)
2009. Január 2-án meghalt John Travolta 16 éves fia, Jett. A hivatalos közlemény szerint Kawasaki-kór miatt fellépő epilepsziás roham miatt a fürdőszobában beverte a fejét, ez okozta a halálát.
jan. 8
12:09
A hideg jól jön a villányi szürethez (Infostart)
Örülnek a hidegnek a villányi Vylyan Pincészetnél, hiszen 2004 után így a 2008-as évjáratból is lesz jégboruk. A fagyos szüret január 10-én hajnalban kezdődik a villányi Pillangó dűlőben.
jan. 8
12:36
Az orvos válaszol: fulladás szex közben (WebBeteg)
Sajnos éve óta fulladok szex közben. Ez annyit jelent,hogy az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 8
13:21
Brad Pitt: "Halálra rémültem a haláltól" (Infostart)
Először beszélt arról Brad Pitt, hogyan szeretett bele későbbi kedvesébe, Angelina Jolie-ba. A 45 éves filmsztár leszögezte: nem csalta meg akkori nejét, Jennifer Anistont.
jan. 8
13:21
Hogyan éljük túl a disznótorokat? (Életforma)
Magyarországon a házi disznóvágással kapcsolatba hozható megbetegedések közül a botulizmus, ismertebb nevén kolbászmérgezés a legsúlyosabb. A megbetegedést a nem megfelelő hőkezelés miatt a termékben maradó, Clostridium botulinum baktérium által termelt mérgező anyagcseretermék (botulotoxin) elfogyasztása okozza.
jan. 8
14:12
10 egyszerű és olcsó gáztakarékos tipp, nem csak krízis esetére (Édenkert)
Az Energia Klub szeretne hozzájárulni 10 egyszerűen és olcsón megvalósítható takarékos tippjével a fogyasztói gázspóroláshoz. A következő intézkedéseket ajánlják.
jan. 8
14:15
Mindössze nyolcéves a világ legfiatalabb tanára (Infostart)
Aman Rheman teljesítménye a Guinness rekordok könyvébe illő: még nincs tízéves, de már egy indiai főiskola interaktív művészeti karán felnőtteket oktat számítógépes animációk készítésére.
jan. 8
15:15
2009 első piaci körképe (Édenkert)
Budapest, Debrecen és Kecskemét nagybani és fogyasztói piacokon látott árakat teszünk közzé. Nézz körbe, mit érdemes venni.
jan. 8
15:45
Az orvos válaszol: Az orrsövény-plasztika (WebBeteg)
Erős orrsövény-ferdülésem van, és meg szeretném műttetni. Aggaszt, hogy hasonló műtéten átesettek szerint igen nagy a pörkösödés és egyéb szövődmények esélye. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 8
16:21
Tragikus árokba borulás a fővárosban - képriport (Infostart)
Két ember meghalt, amikor árokba rohant egy személyautó Budapest XVII. kerületében - közölte a fővárosi tűzoltók szóvivője az.
jan. 8
16:57
Ripityára törte luxuskocsiját Ronaldo - nézze meg! (Infostart)
Összetörte 150 ezer font (45 millió forint) értékű sportkocsiját Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál labdarúgója csütörtökön délelőtt.
jan. 8
18:54
A Kienböck-betegség (WebBeteg)
Az os lunatum – holdcsont - a kéztőcsontok közé tartozik. A Kienböck-féle betegség, másik nevén az „os lunatum malacia” ennek a holdcsontnak az elhalását jelenti. Viszonylag gyakori betegség, mely elsősorban fiatal férfiakat érint.
jan. 8
20:15
Íme a lábbeli, amely megmentheti a világot (Infostart)
Nejlonzacskóból tervezett csizmát egy fiatal chilei dizájner, aki ezzel nem várt érdeklődésre tett szert. Ráadásul a környezetbarát cipő nem sokkal drágább, mint a hagyományos.
jan. 8
20:33
A válófélben lévő férj visszaköveteli a veséjét a feleségétől (Infostart)
Egy amerikai orvos, aki évekkel ezelőtt odaadta a fél veséjét a feleségének, most visszaköveteli a szervet - vagy legalábbis annak pénzbeli értékét.
jan. 8
20:51
Nagy veszélyeket rejt a túl korai császármetszés (Infostart)
Nagyon veszélyes lehet, ha a császármetszést túl korán végzik el az orvosok. A beavatkozás kockázata akár duplára is nőhet, ha például a megfelelő időpont előtt két héttel végzik el - derül ki egy amerikai vizsgálatból.

Keresés