2009. január 19. hétfő

jan. 19
0:03
Hatásos módszer nátha, influenza megelőzésére (HáziPatika)
Az LGG (Lactobacillus GG) nevű probiotikum segítségével hatékonyabban védhetjük családunk egészségét számos felsőlégúti betegség ellen, vagy ha már kialakult a betegség, gyorsíthatjuk a gyógyulást.
jan. 19
0:07
A tudatos fogyás programja (HáziPatika)
A túlsúlyos embereknek az életük meghosszabbítását jelentheti, ha sikerül lefogyniuk, de ez nem egyszerű feladat. Szerencsére, amint azt a "Tudatos fogyás" című könyvből megtudhatják, ehhez ma már kaphatnak szakorvosi segítséget...
jan. 19
0:11
A stressz a szívet károsító viselkedést vált ki (HáziPatika)
A stressz úgy növeli meg a szívinfarktus és más szív-érrendszeri betegségek kockázatát, hogy a káros viselkedés felé taszítja az embert. A lelki nyomás alatt álló embereknél 50 százalékkal nőtt meg a kardiovaszkuláris kockázat a...
jan. 19
0:15
A nők életének védelmében semmi sem lehet elég drága! (HáziPatika)
Az Európai Méhnyakrák Szövetség (European Cervical Cancer Association - ECCA) 2009. január 18-25. szervezi meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet.
jan. 19
5:48
A "halott szex" káros a nemi életedre! (Életforma)
Hol az időjárásra, hol az egészségi állapotunkra, néha meg a stresszre fogjuk, ha éppen nem kívánjuk a szeretkezést, vagy éppen csak rutinná vált, unalmas "kötelezettségnek" fogjuk fel. Mit tegyünk, hogy ismét szenvedélyessé váljon?
jan. 19
5:49
Sok a rákos a családomban. Én is megbetegedhetek? (WebBeteg)
A családban nagymamám, nagypapám, édesanyám daganatos betegségben hunytak el. Mennyi az esélye annak, hogy én is elkapom ezt a betegséget? Válogatás a WEBBeteg Az orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
jan. 19
6:06
Ismerje meg Obama elnök különleges féltestvérét! (Infostart)
Mark Ndesandjo a dél-kínai Sencsenben lépett fel egy jótékonysági esten, a kínai szokásoktól eltérően azonban a hírekben és a meghívókon sem szerepelt, hogy a pénteki koncerten selyemzubbonyban zongorázó művész valójában a kedden beiktatásra kerülő amerikai elnök, Barack Obama féltestvére.
jan. 19
6:06
Hogyan legyen vonzó a tekinteted? (Blikk)
A szépen formázott szemöldök segít kiemelni a szemet, vonzóbbá teszi a tekintetet, így a megjelenést is. De mit tegyünk, ha nem vagyunk elégedettek a vastagságával, a formájával, esetleg a hosszával? Hogyan korrigálhatjuk akár a szemöldök kiigazításával is a szem körüli apróbb hibákat?
jan. 19
7:18
Miért hűtlenek a szép és szexis nők? (Életforma)
Az egyik kulcsfontosságú nemi hormon magas szintje hűtlenségre hajlamosítja a szépségükkel elégedett vonzó nőket, derül ki egy szerdán közzétett vizsgálatból.
jan. 19
8:12
A matétea fogyasztása késlelteti a sejtek öregedését (Metropol)
Argentin tudósok felfedezték, hogy a matétea nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, amely késlelteti a sejtek öregedését és megelőz bizonyos betegségeket.
jan. 19
8:30
Madonna meztelen fotója közel kétmillió forintot is megérhet (Infostart)
Egy harminc éve készült fotót remél értesíteni a Christie's aukciós ház legalább tízezer dollárért. A képen Madonna látható, meztelenül.
jan. 19
8:30
"Bezizzenhetünk" a sok teától és kávétól!? (Életforma)
Azok az emberek, akik sok koffeint visznek be szervezetükbe, kávéból, teából, vagy egyéb forrásból, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak akusztikus és vizuális hallucinációs élményeket, - derült ki a Druham Egyetem kutatásából.
jan. 19
8:48
A Déli-sarkon rántottát ettek, miután koccintottak whiskyvel és sörrel (Infostart)
Egy háromtagú brit csapat elérte a Déli-sarkot. Az expedíció célja egyben tisztelgés is volt Sir Ernest Shackleton bő száz évvel ezelőtti expedíciójának sikere előtt.
jan. 19
8:57
Vérzés a terhesség alatt (WebBeteg)
A hüvelyi vérzés a terhesség bármely szakában talán az egyik legrémisztőbb jelenség minden terhes nő számára. Gyakran egyszerű dolog van a háttérben, de sohasem szabad elhanyagolni, vagy figyelmen kívül hagyni, mert komoly probléma is okozhat vérzést, vagy barnás pecsételést.
jan. 19
9:06
Vizsgázóknak: új tabletta az emlékezet serkentésére (Infostart)
Nemsokárszakban a új gyógyszer kerül a patikákba, amely az időskori emlékezetet erősíti. A tabletta ugyanakkor a vizsgázóknak is segíthet koncentrálni a készülés közben. Persze a memóriaserkentő szerek szedése a vizsgaidőszakban nem újdonság a briteknél, annak ellenére, hogy vannak hátrányai is.
jan. 19
9:42
Nyolcéves a világ legifjabb rendszergazdája (Infostart)
Egy macedón kisfiú a világ legfiatalabb számítástechnikai szakértője: a nyolcéves Marko nemrég a Microsoftnál végzett el sikerrel egy tanfolyamot.
jan. 19
9:42
A legszívósabb fagytűrő szobanövények (Édenkert)
Hát ennek meg mi értelme? - tehetjük fel szinte joggal a kérdést, de pont egy közintézmény esetéből okulva indulhatunk a megoldás után kutatva.
jan. 19
10:18
Ha fáj a szex (Blikk)
A fájdalmas közösülések hátterében legtöbbször pszichés, vagyis lelki eredetű problémák állhatnak. Az okok igen szerteágazók lehetnek úgy, mint egy előző, nem túl szerencsés kapcsolat, vagy az elégtelen petting, esetleg a partner nem tud teljesen kikapcsolni, amit fájdalommal jelez, és még számtalan egyéb ok lehet a háttérben.
jan. 19
10:18
Ha megfázott, ússzon! Mikor gyógyszer a sport? (Életforma)
Ha itt szúr, ott fáj, elöl nyom, hátul meg bök, akkor legszívesebben lefeküdnénk, és ki sem kelnénk az ágyból. Pedig talán jobban tennénk, ha elmennénk futni.
jan. 19
10:54
Ez a jó bizonyítvány titka (Blikk)
Nemsokára itt a bizonyítványosztás! De mit tegyen a szülő, ha rossz a félévi bizonyítvány?
jan. 19
11:03
Milliók szívbetegek Indiában egy génhiba miatt (WebBeteg)
Előrejelzések szerint idén a világ összes szívizombetegségének 60 százaléka jut majd Indiára. Mindezért egy olyan, öröklődő gén mutációja a felelős, mely hatására hibás szívizomfehérje képződik. Ezt a fiatal szervezet még le tudja bontani, ám felnőttkorban már problémát okoz.
jan. 19
11:30
A táppénz nem véd meg a felmondástól! (Életforma)
Még mindig él az általános vélekedés, hogy a táppénz megvéd a felmondástól, és a táppénz lejárta után sem lehet felmondani. A határozatlan idejű munkaviszonyt valóban nem lehet megszüntetni rendes felmondással a táppénz időtartama alatt, ám a közös megegyezésnek és a rendkívüli felmondásnak nem akadálya.
jan. 19
12:07
Szívbetegséget is jelezhet a merevedési zavar (WebBeteg)
A szív nem csak a szimbolikában kapcsolódik szorosan a szerelemhez, szenvedélyhez, szexuális együttléthez, hanem a valóságban is. A szív- és érrendszeri (kardiovaszkuláris) megbetegedések a boldog együttlét örömét tehetik tönkre. Mindenki számára fontos információ, hogy a korán észlelt esetek 90 százalékában a probléma kezelhető, vagy a tünetek jelentős mértékben csökkenthetők.
jan. 19
13:09
Télen magasabb a vérnyomás (WebBeteg)
A hideg időjárás hatására idősebbeknél hirtelen vérnyomásemelkedés tapasztalható - derül ki egy francia kutatásból, mely 65 év felettieknél vizsgálta az időjárás és vérnyomás közötti összefüggést.
jan. 19
13:18
Ez egy kiadós parasztreggeli - ebédre, vacsorára (Életforma)
Ez a remek egytálétel,- a nevével ellentétben nem csak laktató reggelinek, hanem gyors ebédnek, és meleg vacsorának is kitűnő. Még a váratlan vendéget is "beetethetjük" vele. Nem éppen a fogyókúrázóknak ajánljuk...
jan. 19
14:48
Fájdalom nélkül javítható a látás (Blikk)
Azoknak ajánlott a lézeres szemkezelés, akik csak szemüveggel vagy kontaktlencsével látnak távolra. Sok foglalkozásnál előfeltétel, hogy szemüveg vagy kontkaktlencse nélkül is élesen lássunk, ilyenkor is hasznos lehet.
jan. 19
15:15
A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére (WebBeteg)
Majdnem négy évtizedig volt egy indiai férfiben ikertestvére. A 36 éves férfi óriásira duzzadt hasától már levegőt is alig kapott. A tumorra gyanakvó orvosok döbbenetére a műtét során a férfi félig kifejlett ikertestvérét távolították el, mely parazitaként élt benne tovább. Az orvosi szakirodalom mindössze 90 magzat a magzatban esetet ismer.
jan. 19
15:18
Kapcsolódj Te is a Madárbarát Kert programhoz (Édenkert)
Miként nyáron a virágok, úgy télen a madarak teszik mozgalmassá a kertet. Még most se késő a kertbe csalogatni az énekes madarakat!
jan. 19
15:24
Így készül a tökéletes ajakbalzsam - házilag! (Életforma)
A téli hidegben kiszáradt és kicserepesedett az ajkad? Ha gyors segítség kell, nagyon egyszerűen elkészítheted ezt az ajakbalzsamot, házilag is. Tökéletes megoldás!
jan. 19
16:00
A gazdag férfiak jobbak az ágyban (Infostart)
A gazdag férfiak társaságában a nők többször élnek át orgazmust - állítják brit kutatók. A valószínűleg dühös reakciókat kiváltó tanulmány szerint az mindez példa az emberi fejlődés adaptációs technikáira: a nők gyerekeik számára a legjobb apát keresik - és próbálják megtartani.
jan. 19
19:27
A férfi, akiben továbbélt az ikertestvére - Fotóval (WebBeteg)
Majdnem négy évtizedig volt egy indiai férfiben ikertestvére. A 36 éves férfi óriásira duzzadt hasától már levegőt is alig kapott. A tumorra gyanakvó orvosok döbbenetére a műtét során a férfi félig kifejlett ikertestvérét távolították el, mely parazitaként élt benne tovább. Az orvosi szakirodalom mindössze 90 magzat a magzatban esetet ismer.
jan. 19
19:29
Mi a Tawara-szárblokk? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
70 éves nagymamámnál a napokban magasvérnyomás-betegségetállapítottak meg (220/110-zel került az orvoshoz) és a kivizsgálás során bal Tawara-szárblokkot. Mi ez? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Keresés