2009. január 19. hétfő

jan. 19
0:03
Hatásos módszer nátha, influenza megelőzésére (HáziPatika)
Az LGG (Lactobacillus GG) nevű probiotikum segítségével hatékonyabban védhetjük családunk egészségét számos felsőlégúti betegség ellen, vagy ha már kialakult a betegség, gyorsíthatjuk a gyógyulást.
jan. 19
0:07
A tudatos fogyás programja (HáziPatika)
A túlsúlyos embereknek az életük meghosszabbítását jelentheti, ha sikerül lefogyniuk, de ez nem egyszerű feladat. Szerencsére, amint azt a "Tudatos fogyás" című könyvből megtudhatják, ehhez ma már kaphatnak szakorvosi segítséget...
jan. 19
0:11
A stressz a szívet károsító viselkedést vált ki (HáziPatika)
A stressz úgy növeli meg a szívinfarktus és más szív-érrendszeri betegségek kockázatát, hogy a káros viselkedés felé taszítja az embert. A lelki nyomás alatt álló embereknél 50 százalékkal nőtt meg a kardiovaszkuláris kockázat a...
jan. 19
0:15
A nők életének védelmében semmi sem lehet elég drága! (HáziPatika)
Az Európai Méhnyakrák Szövetség (European Cervical Cancer Association - ECCA) 2009. január 18-25. szervezi meg az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetet.
jan. 19
0:36
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 4. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 4. számába! Udvaros Dorottya; Csábítás a neten; A legszuperebb táplálékok; Kaszinók – a színfalak mögött...
jan. 19
0:54
Takarodj! Jövök! (Totalcar)
Kihúztuk a szőnyeget az új Audi Q5 alól, és levittük az útról.
jan. 19
0:58
Mozdony medium (Totalcar)
Mindegy, milyen oldalról, mindegy, milyen szögbol nézzük, mindenhonnan ugyanaz a fölény sugárzik, talán már kicsit túl szájbarágósan prezentálva.
jan. 19
1:06
Isten Mannája, a búzafűlé (astronet.hu)
Több mint ötvenmillió éve nőtték be Földünket a fűfélék, jelentős mértékben megváltoztatva az élővilágot, energiadús táplálékot biztosítva a növényevő állatoknak. A füvek levében levő hatóanyagot a 30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában, de a búzafüvet Ann Wigmore és Viktoras Kulvinskas tette híressé.
jan. 19
1:12
Budapest-Bamako - 2009-01-19 00:01:56 (sat.hu)
2.nap: lefagyott a GPS! segítsetek!
jan. 19
1:30
A HYUNDAI GENESIS NYERTE EL A 2009-ES ÉSZAK-AMERIKAI ÉV AUTÓJA CÍMET (Autó-Motor)
Hosszú hónapok teszteléseit és iparági díjait követően, a Hyundai Genesis megszerezte eddigi legnagyobb elismerését; a legexkluzívabb tengerentúli autós kitüntetést, a 2009-es Észak-Amerikai Év Autója megtisztelő címet.
jan. 19
1:34
Minőségükért elismerésben részesültek a használt Mazda modellek (Autó-Motor)
Ismét a legjobbak között a Mazda! A TÜV (Német Minőségellenőrzési Egyesület) idei használtautó-jelentésében a Mazda2 a 2-3 éves gépjárművek kategóriájának második helyén végzett. Ez a teljesítmény megerősíti a tavalyi jelentésben elért csaknem hibátlan eredményt.
jan. 19
1:38
A Škoda Octavia bizonyította tartósságát (Autó-Motor)
A DEKRA jelentése alapján a Škoda Octavia a kompakt kategóriában a legjobb minőségű autók közé tartozik. A Škoda Octavia a 100.000-150.000 kilométert futott autók összehasonlításakor ért el kiemelkedő eredményt.
jan. 19
1:42
Díjak és elismerések a Porsche számára (Autó-Motor)
A 2008-as esztendő a Porsche AG számára a díjak és elismerések tekintetében is rendkívül eredményesnek bizonyult, a 911, a Boxster és a Cayman, valamint a Cayenne számos kitüntetést gyűjtött be.
jan. 19
1:46
Átvette nyereményautóját a Megasztár győztese (Autó-Motor)
Átadásra került a Megasztár negyedik sorozatának nyereményautója, a Hyundai I30. A verseny győztese Király Viktor a Hyundai Cargotech márkakereskedésben vehette át új autóját, Tüttő Lászlótól, a Hyundai magyarországi igazgatójától.
jan. 19
1:48
Nyerd meg Hamilton saját kezűleg aláírt sapkáját! (F1világ)
Az F1világ.hu partnere, a Pitlane.hu nagyszabású nyereményjátékot szervez, melynek keretén belül értékes és egyedi ajándékok kerülnek kiosztásra a motorsport iránt érdeklődők között.
jan. 19
5:48
Kisó búvárkodni fog (Blikk)
BUDAPEST — Túl van az első merülésén Kiss Orsi (28). A műsorvezető alig pár héttel ezelőtt jelentette be, hogy búcsút int a VIVA Televíziónak, és a jövőben a Sport TV képernyőin, a Vizesblokk című műsorában láthatjuk viszont.
jan. 19
5:48
Tíz tipp, hogy ismét formában legyünk (HVG)
A hirtelen elgondolásból indított, szakszerűtlen divatfogyókúrák hangzatos ígéretekkel csábítanak, ám a gyorsan leadott néhány kiló hamarosan visszakúszik, emellett ezek a kúrák hosszú távon károsak is lehetnek a szervezetünk számára. Végleges hatást türelemmel, heti fél-egy kilogramm leadásával érhetünk el.
jan. 19
5:48
A "halott szex" káros a nemi életedre! (Életforma)
Hol az időjárásra, hol az egészségi állapotunkra, néha meg a stresszre fogjuk, ha éppen nem kívánjuk a szeretkezést, vagy éppen csak rutinná vált, unalmas "kötelezettségnek" fogjuk fel. Mit tegyünk, hogy ismét szenvedélyessé váljon?
jan. 19
5:48
Csakrák és gyógyulás: Szex, pénz, romantika (astronet.hu)
Csak éled a mindennapjaid, teszed a dolgod, és sokszor azon kapod magad, hogy valami nem úgy működik benned, mint szeretnéd. Túl sokszor fáj a torkod, túl sokszor vagy gyenge, kedvetlen. Gondolnád, hogy a gond a csakráiddal van?
jan. 19
5:48
Cipőt dobott Bush-ra, most menedékjogot kér Svájctól (168 Óra Online)
Politikai menedékjogot akar kérni Svájctól Muntaszir az-Zaidi iraki újságíró, aki a múlt hónapban George Bush amerikai elnök felé hajította cipőjét egy bagdadi sajtótájékoztatón - közölte egy svájci ügyvéd hétfői lapnyilatkozatában.
jan. 19
5:48
Orbán lazít a Fidesz gyeplőjén? (168 Óra Online)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 19
5:48
"Menjenek el, adjanak hangot a dühüknek!" (Népszava)
Magyarország még sincs elveszve. Ami azért megnyugtató, mert most úgy néz ki. De ne higgyünk a látszatnak – ajánlja Orbán Viktor, s miközben elmondja a lehangoló diagnózist, receptet is ajánl. Saját magát – természetesen –, s vele tettrekész pártját, amely új, sosem látott magasságokba röpítheti ezt a sokat szenvedett országot.
jan. 19
5:48
Kampánypénzek - Javaslatok vannak, korlátok nincsenek (Népszava)
Akár milliárdokat, de több százmilliót szinte biztosan költenek a nagy pártok a már javában tartó és rövidesen hivatalosan is elinduló európai parlamenti választási kampányra. A pénzköltésre – akárcsak a népszavazásnál – nincs olyan jogszabályi korlát, mint a parlamenti voksolásnál. Igaz, a pártok ez utóbbit sem tartják be. A Fidesz mindenesetre most megint javaslatot tett a spórolásra. Van…
jan. 19
5:49
Egyetlen telitalálatos volt a 11 millió eurós szlovák lottón (Startlap)
Megvan a gazdája a rekordnagyságú több mint 11 millió eurós (3,1 milliárd forint) főnyereménynek a szlovákiai lottóban. Egy tippelő ugyanis eltalálta mind a hat számot, amelyet a vasárnapi sorsoláskor húztak ki - jelentette be Barbara...
jan. 19
5:49
Sok a rákos a családomban. Én is megbetegedhetek? (WebBeteg)
A családban nagymamám, nagypapám, édesanyám daganatos betegségben hunytak el. Mennyi az esélye annak, hogy én is elkapom ezt a betegséget? Válogatás a WEBBeteg Az orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
jan. 19
5:49
Megbénították a világ legforgalmasabb repterét (Pénzcentrum)
Több száz aktivista lepte el hétvégén a londoni Heathrow-repülőtér ötös terminálját, hogy tiltakozzon a reptérre tervezett hármas kifutója ellen....
jan. 19
5:49
A Velencei-tavi kaszinó lefújva (168 Óra Online)
Visszavonta a Pénzügyminisztérium a Velencei-tó partján épülő kaszinóra vonatkozó, tavaly decemberben kiírt koncessziós tendert - írja a hétfői Napi Gazdaság.
jan. 19
5:49
Meglepő? A tehén nem jelzi előre a földrengést (168 Óra Online)
Már az ókorban megfigyelték az emberek, hogy az állatok jelzik a közelgő földrengéseket vagy más természeti katasztrófákat. Egy svéd tanulmány szerint azonban most úgy tűnik, hogy a tehenek nincsenek eme különleges képesség birtokában - írja a Der Standard című osztrák lap online változata.
jan. 19
5:50
Kőváry Tamás visszatér (Blikk)
BUDAPEST — Visszatér a Barátok köztbe a sorozat Novák Csabája. Kőváry Tamás (30), aki Novák Laci fiát játssza, miután kigyógyult a drogfüggőségből, vidékre költözött, hogy szociális munkásként egy drogelvonó központban segítsen a hozzá hasonlóan bajba jutottaknak.
jan. 19
5:50
Merkúr a horoszkópházakban (astronet.hu)
Ez az égitest szimbolizálja a kommunikációt, az értelmi képességeket, a közvetítést, a mozgékonyságot, a megismerést és a tapasztalást. Összekapcsolja a szellemet és a testet, az anyagot és a lelket. A Merkúr fennhatósága alá tartozik a kommunikáció minden fajtáján kívül a közlekedés és a kereskedelem is. Hatásait aszerint fejti ki életünk egyes területein, hogy mely horoszkópházban áll a…
jan. 19
5:50
Minden forgatókönyvet átírt a válság (Népszava)
A noszvaji tanácskozáson az MSZP vezetése a reformok mellett tette le a voksát. Konszenzus volt abban is, hogy rövid távon a növekedést segítő adóátrendezésre van szükség. Burány Sándor, a gazdasági tárca államtitkára – egyben az MSZP budapesti elnöke – lapunknak arról is beszélt, hogy a legfontosabbnak ma a munkahelyek megőrzését tartja.
jan. 19
5:51
Megvan a szegénység ellenszere (Pénzcentrum)
Mivel manapság a legfejlettebbnek mondott országok is válságot élnek meg, ahol nem jut már pénz arra, hogy a család a harmadik autót, vagy a gyereknek a plazmatévét megvegye, meglehetősen kevés szó esik a harmadik világ szegényeiről, akiknek nem, hogy szórakozásra, de még létfenntartásra sem jut. Pedig lehetne nekik segíteni, akár még megtérülő üzleti befektetés formájában is. Egy valakinek már…
jan. 19
5:52
Véget ér a Szökés (Blikk)
LOS ANGELES — Lehúzzák a rolót A szökés készítői, nem lesz ötödik évad. A sorozat – amely három évvel ezelőtt indult – várhatóan egy kétórás extra résszel zárul.
jan. 19
5:52
"Magyarországért ismét küzdeni kell" (Népszava)
Új időszámítás kezdődött, Magyarországért ismét küzdeni kell – közölte Orbán Viktor a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában. A Fidesz elnöke arról is beszélt, hogy pártjában február 1-jétől megváltozik az irányítási rendszer, hogy megfelelően készüljenek a nyári EP-választási kampányra, majd pedig a 2010-es hazai választásokra. Az EP-listát Schmitt Pál vezetheti.
jan. 19
5:54
Haumann Petra ma száll be a sorozatba (Blikk)
BUDAPEST – Új munkatársat mutatnak ma be a Csillagvirág Klinika vezetői kórházuk dolgozóinak. Haumann Petra (33) állítólag – eddig a Jóban Rosszban Judit főnővérét alakító – Szorcsik Viki (30) helyét veszi át a sorozatban, legalábbis ezt állítja egy neve elhallgatását kérő informátorunk.
jan. 19
5:54
Megkezdődhet a gázszállítás Európába (Népszava)
Megindulhatnak mától az orosz gázszállítások Európának. Vasárnapra virradóra ugyanis – tízórás tárgyalás után – Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő megállapodott az Ukrajna gázellátását 2009-re biztosító kétoldalú szerződés feltételeiről. Az egyezség lényege: a két állam 2009. január 1-jé­től áttér az európai árakra és árképzésre, de Oroszország az idén még 20 százalék…
jan. 19
5:56
Kustánczi Lia elhízott (Blikk)
BUDAPEST — A korábban nádszálvékony Kustánczi Lia (25) súlyproblémákkal küzd. Az egykori playmate az elmúlt három hónapban tíz kilót szedett fel, pedig semmivel sem evett többet a szokásosnál. Liánál nemrég komoly betegséget diagnosztizáltak, pajzsmirigy-alulműködés következtében rakódott rá a pluszsúly.
jan. 19
5:56
Gyurcsány: impulzusokt kell adni a gazdaságnak (Népszava)
Kibővített kormánykonzultációt tartottak tegnap este. Gyurcsány Ferenc a válság következményeiről konzultált a meghívottakkal. Ott voltak a szocialista pártelnökség azon tagjai is, akik nem kormánytagok, valamint a választmány vezetése és valamennyi megyei MSZP-elnök. A miniszterelnök feladatokat osztott a kormány tagjainak. A cél, hogy a hazai gazdaság a lehető leggyorsabban kilábaljon a…
jan. 19
5:58
Az elbocsátásoknak nincs vége (Népszava)
Nem terheli meg az ágazatokat az országos bérajánlás mértéke, a kialkudott emelést és a kötelező minimálbért valamennyi munkavállaló megkaphatja. Ennek ellenére az elbocsátásoknak nincs vége, a motorgyártásban, a járműipari beszállításban és alapanyaggyártásban, valamint a fizetésükért teljesítmény alapján dolgozó könnyűipari alkalmazottak is a recesszió áldozatai lehetnek.
jan. 19
6:06
Ismerje meg Obama elnök különleges féltestvérét! (Infostart)
Mark Ndesandjo a dél-kínai Sencsenben lépett fel egy jótékonysági esten, a kínai szokásoktól eltérően azonban a hírekben és a meghívókon sem szerepelt, hogy a pénteki koncerten selyemzubbonyban zongorázó művész valójában a kedden beiktatásra kerülő amerikai elnök, Barack Obama féltestvére.
jan. 19
6:06
Hogyan legyen vonzó a tekinteted? (Blikk)
A szépen formázott szemöldök segít kiemelni a szemet, vonzóbbá teszi a tekintetet, így a megjelenést is. De mit tegyünk, ha nem vagyunk elégedettek a vastagságával, a formájával, esetleg a hosszával? Hogyan korrigálhatjuk akár a szemöldök kiigazításával is a szem körüli apróbb hibákat?
jan. 19
6:06
Magyaros Dakar (Blikk)
BUENOS AIRES — Tipikus magyaros vége lett az Argentínát és Chilét átszelő Dakar-ralinak. Egészen péntek estig úgy tűnt, a honi autósport egyik legnagyobb sikere születik a terepraliversenyen, hiszen Palik László (47) a tizenkettedik helyről várta a viadal utolsó napját. Ám éppen honfitársa, az akkor még huszonhetedikként rangsorolt Szalay Balázs (43) kezdeményezésére a versenybíróság több…
jan. 19
6:06
Horrormesék gyerekeknek (Blikk)
BUDAPEST – Gyilkosságok, csonkítás, erőszak szerepel illusztrációkkal a könyvben.
jan. 19
6:06
Övék a vita, miénk a számla (Népszava)
Fellélegezhet Európa, Oroszország és Ukrajna végre dűlőre jutott a gázvitában. Így – ha minden igaz – nem kell attól tartanunk, hogy a téli napokban kihűlnek fűtőtesteink. Az elmúlt hetek eseményei arra világítottak rá, hogy Oroszország és Ukrajna nagy jóindulattal sem nevezhető megbízható partnernek. Kicsinyes érdekeiket előbbre­valónak tartják, mint azt, hogy valóban más szemmel tekintsen rájuk…
jan. 19
6:06
Faljuk a pizzát és a hamburgert: torkossá tesz a válság? (Pénzcentrum)
Válság ide, vagy oda, enni kell. Aki pedig lusta főzni, vagy egyszerűen csak nincs a konyhai pepecselésre ideje, rendel valamit, vagy hazafelé étteremben eszik. De változtat-e a megszokásainkon a borús gazdasági légkör?...
jan. 19
6:08
Növényi: Ez volt az utolsó ütés (Blikk)
BUDAPEST — „Szép volt, Norbi!” – visszhangzott szombat éjjel a káposztásmegyeri Ice Center Budapest, ahol Növényi Norbert (51) megkoronázta és egyben lezárta fantasztikus sportolói pályafutását. Az 1980-as moszkvai olimpia kötöttfogású birkózóbajnoka, aki 1986-ban kick-boxban Európa-bajnoki, egy évvel később full contact-világbajnoki címet szerzett, ősz fejjel harmadik sportágában is a csúcsra…
jan. 19
6:08
Támad az influenza! (Blikk)
MAGYARORSZÁG — Nyakunkon az influenzajárvány! Hét végén már valamennyi szomszédos országban tömeges megbetegedéseket jelentettek, így a szakemberek szerint már csak napok, esetleg órák kérdése, míg a magyar lakosság jelentős része is ágynak esik.
jan. 19
6:10
Íme Kammerer új szerelme! (Blikk)
BUDAPEST — Kammerer Zoltán (30) ismét tartós párkapcsolatban él. Egy Blikk-olvasó hívta fel lapunk figyelmét arra, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kajakos egy 18 éves diáklány, Czilja Viktória mellett találta meg újra a szerelmet.
jan. 19
6:10
Így fogynak politikusaink! (Blikk)
BUDAPEST — Gyurcsány Ferenc miniszterelnök legfrissebb blogbejegyzéséből kiderül: a kormányfő felszedett egypár kilót az ünnepek alatt, s most megpróbál leadni a túlsúlyból. Íme – némileg rövidítve – a Gyurcsány-módszer!
jan. 19
6:12
Kiszurkolt kézis siker (Blikk)
ESZÉK — Mintha hazai környezetben lépett volna pályára a magyar férfi kézilabda-válogatott tegnap a románok ellen a horvátországi világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, anynyian jöttek el lelkesíteni kedvenceiket a Dráva-parti városba, amely mindössze 50 kilométerre fekszik a határtól. A végeredmény: Magyarország-Románia: 30-27

Keresés