2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:00
Angélával, majdnem a mennyekig (Totalcar)
Régóta tudtuk, a mi Angélánknak csak az a férfi, aki repül.
jan. 1
0:06
Januári horoszkóp (NLC)
jan. 1
0:18
Embert szabadítanak egy roncsból Újpesten (Népszava)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
0:27
Boldog új évet kívánunk! (F1világ)
Az F1világ.hu szerkesztősége ezúton kíván mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új évet!
jan. 1
0:30
Sajgó ízületek, isten véletek! (HáziPatika)
Az ízületi gyulladás okozta fájdalom kezelés nélkül akár egy életen át is elkísérhet bennünket. A hagyományos és természetes gyógymódok segítségével azonban ma már gyorsan és sikeresen válhatunk meg kellemetlen útitársunktól.
jan. 1
0:36
A 2008-as év káresetei a Lánglovagokon (Lánglovagok)
Selmeczi Roland halálos balesetétől a vécébe szorult ittas férfiig felidézzük a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon megjelent legtragikusabb, legsúlyosabb, vagy éppen a legérdekesebb tűzeseteket, baleseteket.
jan. 1
1:36
2008 legimpozánsabb laptopjai (Startlap)
A PC World állított össze egy listát 2008 legimpozánsabb laptopjairól. Én a listát egy pár hasznos infóval egészíteném ki.
jan. 1
2:06
Minibunker (Totalcar)
A kis SUV-k között a Volvo XC60-as a legbiztonságosabb, legalábbis az Euro NCAP szerint.
jan. 1
2:42
Háztüzeket hozott az új év Fejérben (Népszava)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tájékoztatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t csütörtökön.
jan. 1
5:03
Boldog új évet! (divecenter.hu)
Bármilyenek is a kilátások 2009-re, jó merüléseket, szép közösségi élményeket kívánunk mindannyiunknak.
jan. 1
5:24
Nyert a Szerelmes asszony (Népszava)
Barbra Streisand világslágere, a Women in Love (Szerelmes asszony) lett az első, Polyák Lilla előadásában a Magyar Televízió Csináljuk a fesztivált! című könnyűzenei vetélkedőjének negyedik sorozatában szilveszter este.
jan. 1
6:00
Medveczky Ilona: "a demokrácia az emberekből a legrosszabbat hozta ki" (Népszava)
Új év, új élet - vallják sokan. Ilyenkor nagy keletje van a szerencsehozó tárgyaknak, étkeknek, kabaláknak, s a fogadalmak és jókívánságok csak úgy röpködnek. Ez utóbbiakról faggatnak ismert embereket a Képes Újság ma utcára kerülő számában. Mi itt a csokorból Tóth Vera, Bach Szilvia és Medveczky Ilona egy-egy kívánságát idézzük meg.
jan. 1
6:06
A Bölcs Hernyó (astronet.hu)
A kövér hernyó egy faágon ringatózott, és egyre lejjebb süllyedt a depresszió fekete mocsarában. Eképpen morfondírozott: Csupán egy tudatlan hernyó volnék? Csak egy életunt kövérség, akinek elege volt a fa leveleinek felzabálásából? Meddig nőjek még? Minek? Kinek? Elegem van...
jan. 1
6:18
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Népszava)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti úton, egy ember a kocsiba szorult - értesült róla az MTI.
jan. 1
6:36
A szlovák koronát felváltotta az euró (Népszava)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
7:12
Csehország átvette az EU soros elnöki tisztét (Népszava)
A francia elnök szerda késő este telefonon kívánt sok sikert a cseh kormányfőnek abból az alkalomból, hogy Prága éjféltől átvette Párizstól az Európai Unió soros elnöki tisztét.
jan. 1
7:12
Mester Tamás: "Még mindig egy operettország a miénk" (Népszava)
Mester Tamás a Megasztár zsűrijében hétről- hétre megosztotta a tévénézőket a nemzetközi mércére hivatkozó igényeivel. Az e héten utcára kerülő Képes Újságban e szerepét is igyekszik megmagyarázni. Alább Szentgyörgyi Rita interjújának ezt a részét idézzük.
jan. 1
7:30
A vezetőt kiszabadították a roncsok közül (Népszava)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült róla az MTI. A BRFK ügyeletese később arról számolt be, hogy a sérült vezetőt már kiszabadították a roncsok közül, és a mentők elszállították e helyszínről.
jan. 1
7:36
Sosa 2009-ben is folytatná a menetelést (profiboksz.hu)
Súlycsoportoktól függetlenül napjaink egyik legaktívabb világbajnokának számít Edgar Sosa. A WBC kislégsúlyú címvédője 2008-ban 4 alkalommal tette kockára az övét, és tervei szerint idén is legalább ennyiszer fog szorítóba lépni. "2009-ben el akarom érni a 10 címvédést, és ha a súlyommal nem lesz go
jan. 1
7:38
Harrisont kiengedték a börtönből (profiboksz.hu)
Négy hónap után kiengedték a börtönből Scott Harrisont. A WBO volt pehelysúlyú világbajnoka még szeptember elején került - ismét - rács mögé, miután megtámadta terhes barátnőjét, illetve egy bárban bántalmazott egy vendéget. A skót ex-bunyós a glasgowi büntetés végrehajtási intézet vendégszeretetét
jan. 1
7:40
Kaovichit kiütötte Sakatát (profiboksz.hu)
Rossz szájízzel zárhatja a 2008-as évet Takefumi Sakata. A WBA légsúlyú világbajnok japán öklöző szilveszter napján lépett szorítóba Hirosimában, hogy visszavágót adjon Denkaosan Kaovichitnek, akivel 2007. novemberében bokszolt döntetlent. Az évzáró összecsapáson a thai kihívó hamar lehűtötte a haza
jan. 1
8:06
Berlusconi, a tréfás diplomáciai aknarakó (Népszava)
Silvio Berlusconi humorával már az egész világot "elkápráztatta". A Képes Újság e héten utcára kerülő száma vaskosabb tréfái segítségével rajzolja meg az olasz miniszterelnök portréját. E helyen ebből csak néhány tollvonást idézünk fel.
jan. 1
8:24
Mire jó a tavalyi telefonkönyv? (Életforma)
A környezettudatos gondolkodás a tárgytervezőket sem hagyja hidegen. Miért kéne például hulladéknak minősíteni a minden évben feleslegessé váló telefonkönyvet?
jan. 1
8:24
Boldog új évet kívánunk! (HVG)
A hvg.hu minden olvasójának eredményekben gazdag, boldog, békés és szerencsés új esztendőt kívánunk!
jan. 1
8:24
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és egy társasház tetőszerkezete Fehérváron (Népszava)
Kigyulladt egy nádtetős lakóház Pákozdon és ég egy társasház tetőszerkezete Székesfehérváron; a fehérvári helyszínre Veszprém megyéből is érkeznek tűzoltók – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:33
Mi a sztrájk legjobb ellenszere? (Piac és Profit)
Sztrájkok és több éves, elhúzódó munkaügyi perek megelőzésére már kidolgoztak Nyugat- Európában és az Egyesült Államokban egy olyan technikát, amelyet Magyarországon azonban még alig használnak. A mediáció, a közvetítés olyan eszköz, amely nemcsak gyorsabb lefolyásúvá teheti a munkaügyi konfliktusokat, hanem olcsóbb a pernél és a munka beszüntetésénél sokkal hatékonyabb.
jan. 1
8:42
Már takarítják a belvárost (Blikk)
Tíz kiemelt fővárosi helyszínen és az oda vezető útvonalakon reggel hat órakor kezdte meg a szilveszter utáni takarítást a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Újév napján, a szemétszállítás rendjében azonban nem lesz változás - közölte az FKF.
jan. 1
8:42
A MÁV 2008-at is pozitív eredménnyel zárja (Népszava)
A MÁV Zrt. 2007 után 2008-at is pozitív eredménnyel zárja, ez azt jelenti, hogy a 2006-ban kitűzött a takarékossági és szervezési intézkedések, valamint az állami költségvetési támogatás, amelynek nagysága megegyezett a 2007. évivel, meghozták az eredményüket - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.
jan. 1
8:42
Sikerült világrekordot is dönteni! (Népszava)
Az utóbbi harminc év leghidegebb nagy-britanniai telével dacolva százezrek köszöntötték Londonban és más brit nagyvárosokban az újévet, amelyben az egybehangzó előrejelzések szerint a II. világháború óta nem látott recesszió fogja sújtani az országot.
jan. 1
8:44
Nő az igény az adatgyűjtő szoftverek iránt (Népszava)
A magyar vállalatok és szervezetek is egyre jobban érdeklődnek az olyan informatikai adatgyűjtő és elemző szoftverek iránt, amelyek nyomon követnek minden informatikai rendszerben történő eseményt, például jelzik a szokatlan műveleteket, s ezzel megakadályozhatják az adatlopást.
jan. 1
8:46
Eloltották a lángokat Fejér megyében (Népszava)
Pákozdon egy nádtetős lakóháznak, Székesfehérváron pedig egy társasháznak a tetőszerkezete égett az újév első napján; a tüzeket eloltották, az anyagi kár jelentős, személyi sérülés nem történt – tudatta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
jan. 1
8:48
Szexparfüm a bagolypapagájoknak (Népszava)
A röpképtelen kakapó, más nevén bagolypapagáj, a világ egyik legritkább állatfaja. A természetvédők a nyolcvanas évek óta próbálják egy átfogó program segítségével megóvni a kihalástól.
jan. 1
9:00
Szlovákia csatlakozott az euróövezethez (Blikk)
Szlovákia január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Az eddigi fizetőeszközzel, a koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek.
jan. 1
9:00
Elzárták a gázt az oroszok (Népszava)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, ami közép-európai idő szerint nyolc óra, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:02
Villanyoszlopnak rohant egy autó a Fóti úton (Blikk)
Villanyoszlopnak rohant egy autó a IV. kerületi Fóti út és a Szántóföld utca kereszteződésében - értesült az MTI.
jan. 1
9:04
Cserbenhagyásos gázolás Budapesten (Blikk)
Két gyalogost gázolt el szerda este egy gépkocsi a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében, és az autó vezetője ezt követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A BRFK sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két sértett a kijelölt gyalogátkelőn haladt át, egyikük súlyosan, másikuk pedig könnyebben megsérült.
jan. 1
9:09
Lejárt az orosz-ukrán szerződés, elzárják a gázcsapot? (HVG)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, azaz közép-európai idő szerint nyolc órakor, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:18
Lejárt az orosz-ukrán szerződés, elzárják a gázcsapot? (HVG)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, azaz közép-európai idő szerint nyolc órakor, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:18
Az amerikai elnökválasztástól a pekingi olimpiáig - külpolitika 2008 (Infostart)
Az elmúlt év első felének nagy külpolitikai kérdése volt, hogy kik ismerik el a februárban függetlenné vált Koszovót, illetve az, hogy a kudarcos írországi népszavazás után merre megy tovább az Európai Unió. Közben az Egyesült Államokban befejeződött az elnökjelöltségért folytatott ádáz harc, az olimpiára készülődő Kínának pedig lázongó szerzetesekkel és egy pusztító földrengéssel is meg kellett…
jan. 1
9:18
Benzin helyett alkoholgőz (Vezess)
Egyetlen biztos tipp van a másnap átvészelésére. Kapcsoljuk ki a telefonunk, sötétítsük be a szobát és begubózva, sorsunkba beletörődve várjuk a megváltó halált. Jó eséllyel nem döglünk bele a piálásba, de sokára akarunk majd ismét emberek közé menni.
jan. 1
9:18
Gregor Bernadett: "Most jött el az a pillanat, hogy végre békén hagyjanak a szennylapok" (Népszava)
Nem biztos, hogy túl nagy öröm rendszeresen a pletykalapok címoldalán szerepelni. Gregor Bernadettnek, az "öntörvényű vadmacskának" ez sokszorosan is megadatott. Többet írtak magánéleti botrányairól, mint művészi teljesítményéről. Nem is csoda, hogy elege lett ebből. A Képes Újság e héten utcára kerülő számában erről is beszél, Herrczeg Dóra interjújából alább csak egy rövid részletet idézünk.
jan. 1
9:20
Szalonikiben égtek az áruházak (HVG)
Diákok csaptak össze rendőrökkel újév hajnalán az észak-görögországi Szalonikiben - jelentették rendőrségi források.
jan. 1
9:22
Permanens forradalom: évforduló Kubában (HVG)
Fél évszázada kezdődött, és vezetői szerint azóta is tart a forradalom Kubában, ahol a várakozásokkal ellentétben megtorpanni látszanak a reformok.
jan. 1
9:24
Ukrajna gáz nélkül köszönti az újévet (Startlap)
Gáz nélkül maradhat Ukrajna, miután a Gazprom teljesen elzárta a gázcsapot Ukrajnának. Oroszország ugyanakkor megnövelte az Európába szállított gáz mennyiségét.
jan. 1
9:24
Bármikor megkezdődhet az izraeli behatolás Gázába (HVG)
Az izraeli hadsereg újabb csapásokat hajtott végre csütörtök hajnalban a Gázai övezetben. Ber Sheva izraeli várost a Hamász Katyusa rakétákkal támadta. "Készen állunk a harcra"- jelentette be az izraeli hadsereg egyik magasrangú tisztje.
jan. 1
9:27
A Gazprom leállította a gázszállítást Ukrajnába (HVG)
A Gazprom orosz cég utasítást adott arra, hogy állítsák le a gázszállítást Ukrajnába - jelentette csütörtökön az orosz televízió.
jan. 1
9:36
A Gazprom leállította a gázszállítást Ukrajnába (HVG)
A Gazprom orosz cég utasítást adott arra, hogy állítsák le a gázszállítást Ukrajnába - jelentette csütörtökön az orosz televízió.
jan. 1
9:36
Magánéleti botrányok és válság - 2008 Franciaországban (Infostart)
Franciaországban 2008 Nicolas Sarkozy-ről, az uniós soros elnökségről, XVI. Benedek pápa látogatásáról és természetesen a gazdasági világválságról szólt. Az év összefoglalója Franciaországból.
jan. 1
9:38
Negyedére csökkent az orosz gázszállítás Ukrajnába (HVG)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel 10.00-kor az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés ebben az időpontban lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről.
jan. 1
9:45
Negyedére csökkent az orosz gázszállítás Ukrajnába (HVG)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel 10.00-kor az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés ebben az időpontban lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről.

Keresés