2009. január 12. hétfő

jan. 12
0:33
Egy kövér nő esete az edzőteremmel (HáziPatika)
Ne szépítsük: Edit bizony, kövér. Egyike azon sok százezer magyarnak, akinek életét, egészségét a legengedékenyebb számítások szerint is legalább negyed mázsa túlsúly terheli. Edzenie kéne, lefaragni belőle... de hol és hogyan?
jan. 12
0:36
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 3. számába! (NLC)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 3. számába! Molnár Andrea és Katus Attila; Presser Gábor; Moziba hív a Nők Lapja; Tamással, sülve-főve; Férfitípusok – a nők évezredében.
jan. 12
0:37
Cigaretta elleni orvosság? (HáziPatika)
Állatkísérletekből kiderült, hogy egy új gyógyszer segítségével talán megelőzhető a dohányzás okozta emfizéma (tüdőtágulás). Az eredmények reményt nyújtanak a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek számára.
jan. 12
1:30
Halle Berry egy istennő − de... (Totalcar)
Gyönyörű. Tele van extrával. Otthonos. Ennivaló. De azért nem minden arany, ami fénylik.
jan. 12
1:39
Kínában tartja világpremierjét a Panamera (Autó-Motor)
A Porsche Kínában, az Auto Shanghai 2009 kiállítás alkalmával mutatja be új Panamera modelljét a nagyközönség számára.
jan. 12
1:43
2,99 millió forinttól indul az új Mégane (Autó-Motor)
2009. január 19-étől kezdődik az új Renault Mégane Berline és Coupé modellek forgalmazása Magyarországon. Az induló ár Renault finanszírozással 2,99 millió forint!
jan. 12
4:30
Mától élesek a traffipaxok az M0-son (Népszava)
A mai naptól igen drága felvételek készülhetnek a gyorshajtókról az M0-s körgyűrű nyugati szektorában, ugyanis a rendőrség „élesíti” az elmúlt három hétben tesztjelleggel működtetett sebességmérőket. Összesen öt traffipaxdobozt szereltek fel, de ebből három mindig „vak”, csak kettőben van mérő, viszont mindig cserélgetik őket, így az autó­sok nem tudhatják, melyiknél hibáznak, ha elhaladva alatta…
jan. 12
4:48
Ne hagyja, hogy átverjék a bankok "páratlan" ajánlatai! (Népszava)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a napokban ismeretterjesztő kampányra kötelezte a Raiffeisen Bank Zrt.-t, hogy a fogyasztók tájékozottabbak legyenek lakás- és egyéb hiteleikkel kapcsolatban. Az osztrák bank ugyanakkor nem követett el jogsértést, mivel vállalta, hogy magatartását összhangba hozza a versenytörvény rendelkezéseivel. Más pénzintézetek napjainkban is futó hirdetési kampányainak is…
jan. 12
5:06
Hányszor tesz még keresztbe Sólyom? (Népszava)
Már több mint tucatnyi törvényt küldött vissza a parlamentnek és csaknem ennyit az Alkotmánybíróságnak Sólyom László. A köztársasági elnök így alig három és fél év alatt nemcsak beérte, hanem sok tekintetben túl is szárnyalta elődeit. A politikai vétóban például mindkét elődjénél nagyságrendekkel aktívabb, és ezzel nem ritkán politikai vitákat kavart. Halmai Gábor alkotmányjogász szerint Sólyom ma…
jan. 12
5:06
"Ostobának lenni persze állampolgári jog, de szemétkedni azért nem kellene" (Népszava)
Kétségbeejtő. Egyre gyakrabban jellemezhetjük ezzel az egyetlen szóval a hazai politikai viszonyokat. És mindig találunk újabb példákat, amelyek csak megerősítik ezt a véleményt és még szomorúbbá tehetnek. Hogy tudniillik hova jutottunk és hogy még egyáltalán visszaállíthatók-e valaha is a normális viszonyok.
jan. 12
5:08
Budapest volt az első, mától több nagyváros is korlátozásokat rendelhet el (Népszava)
Ma és holnap sem várható javulás az időjárási helyzetben, ezért érvényben marad a Budapesten tegnap elrendelt szmogriadó. Sőt ma az ország több más nagyvárosában - Miskolcon illetve Salgótarjánban - is érvénybe léptethetnek hasonlóan szigorú korlátozásokat. Ugyanezt már tegnap meg kellett volna tenni Debrecenben is, de ott a fideszes városvezetés - figyelmen kívül hagyva saját rendeletét -…
jan. 12
5:15
Többen is megfagytak a fővárosban vasárnap (168 Óra Online)
Egy 80 éves nő és egy 45 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak a fővárosban vasárnap, mindkét esetben a kihűlés okozta a halált - mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek.
jan. 12
5:24
Egész Európába megindulhat az orosz gáz szállítása (Népszava)
Ma tartanak tanácskozást az uniós energiaügyi miniszterek, hogy áttekintsék az energiakrízis eddigi eseményeit, s javaslatot tegyenek, miképpen lehet elkerülni a hasonló fejleményeket a jövőben. Magyarország felkészült az Ukrajnából érkező orosz földgáz azonnali fogadására, amennyiben Moszkva újból megindítja a gázszállítást - jelentette be Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi…
jan. 12
5:26
Ferencvárosban mind a hat jelölt indulhat január 25-i második körben (Népszava)
Nem sikerült az első körben parlamenti képviselőt választani Ferencvárosban a Gegesy Ferenc polgármester lemondásával megüresedett országgyűlési helyre. Mivel a jogosult 31 ezer helyi lakosnak hozzávetőleg a negyede élt vasárnap a választójogával, nem volt meg a voksolás érvényességéhez szükséges legalább 50 százalékos részvételi arány. Ez azt jelenti, hogy mind a hat jelölt indulhat a két hét…
jan. 12
5:33
Csak Európában van bajban a Skoda (HVG)
Az autóértékesítés válsága ellenére a német Volkswagen-csoporthoz tartozó Skoda bővíti kapacitásait Európán kívül. A Skoda márkamenedzsere az Auto, Motor und Sportnak elmondta, hogy Kínában például a jelenlegi 50-60 ezres kibocsátást az idén meg akarják kétszerezni.
jan. 12
5:33
Csak Európában van bajban a Skoda (HVG)
Az autóértékesítés válsága ellenére a német Volkswagen-csoporthoz tartozó Skoda bővíti kapacitásait Európán kívül. A Skoda márkamenedzsere az Auto, Motor und Sportnak elmondta, hogy Kínában például a jelenlegi 50-60 ezres kibocsátást az idén meg akarják kétszerezni.
jan. 12
5:33
'Az SZDSZ megszűnt létezni' - Érvénytelen Fidesz-győzelem a Ferencvárosban (168 Óra Online)
Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak fele. A szavazatok több mint felét az előzetes eredmények szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.
jan. 12
5:36
Détár Enikő lopott otthonról, hogy elég zsebpénze legyen (Blikk)
BUDAPEST — Détár Enikő (44) imádja anyukáját, bár mindkettőjük szívfájdalma, hogy évente csupán egyszer találkoznak. A színésznő édesanyja egy ideje Floridában él, ám amikor hazalátogat, együtt elevenítik fel Enci kamaszkori csínytevéseit.
jan. 12
5:38
Lánykérőben Fekete Dávid és Krisztián (Blikk)
BUDAPEST – Komoly lépésre szánták el magukat a Megasztár dobogósai, Fekete Dávid (22) és Lakatos Krisztián (18). A fiatalemberek annyira szerelmesek kedveseikbe, hogy elhatározták: eljegyzik szerelmeiket.
jan. 12
5:39
Sötét energia növeli a bolygórendszereket (astronet.hu)
Eddig is sejthető volt, hogy a sötét energia okozza az univerzum növekedését. Most viszont úgy tűnik, a rejtélyes tényező ellenkező irányban is hat: nem engedi, hogy a bolygórendszerek túl nagyra nőjenek.
jan. 12
5:40
Szüleivel tanul Ádok Zoli (Blikk)
BUDAPEST — (32). A Csillag születik egykori sztárja ugyan nem egy évfolyamban, de ugyanazon az egyetemen hallgat pszichológiát, mint édesapja és édesanyja.
jan. 12
5:41
Gyógyító horoszkóp - a 3. hétre (jan. 12 - 18) (astronet.hu)
A Mérleg figyeljen jobban oda a táplálkozására, az Oroszlán pedig készítse elő hosszú távú terveit a következő napokban.
jan. 12
5:42
Utálják a náci Tom Cruise-t (Blikk)
NEW YORK — Gyengének, sőt helyenként nevetségesnek tartja Tom Cruise (47) Valkyrie-ben nyújtott alakítását a New York Times.
jan. 12
5:42
MSZP-s szezonnyitás Noszvajon-Lesznek pozícióharcok? (Népszava)
A tavaszi politikai szezon napi­rendjére szánt reformokról tárgyal a héten – politikai szezon­nyitónak szánt tanácskozásán – az MSZP elnöksége. Eközben a szocialista szervezetekben lassan lezárul a tavaszi kongresszuson esedékes országos tisztújítást előkészítő jelölés. Továbbra sincs még a pártnak listavezetője a júniusi EP-választásra, bár információink szerint Kovács László is esélyes.
jan. 12
5:42
Hihetetlen, de igaz! Lakáshoz juthat 25 000-ért (Népszava)
Szűcs László téglánként adja el siklósi kétlakásos társasházát. Miután a szép kivitelű ingatlanon máshogy nem tudott túladni, jelképesen 25 000 forintért ad el belőle egy-egy építőelemet. Ha összejön elég téglavásárló – és a jelek szerint erre jó esély van –, közülük ketten egy-egy lakás boldog tulajdonosai is lehetnek. Szűcs szerint ez nem szerencsejáték, a sorsolás szót például véletlenül sem…
jan. 12
5:43
Az aranydoboz (astronet.hu)
Egyszer egy ember megbüntette a lányát, amiért az eltüntette a drága pénzért vásárolt arany csomagolópapírt.
jan. 12
5:44
NOX Szilvi nyert mellbedobással (Blikk)
BUDAPEST — A magyar lányok a legszebbek, állítják folyamatosan a hazánkba látogató külföldiek. Elnézve a listát, lehet ebben igazság.
jan. 12
5:44
Ki a legesélyesebb az MTV elnöki posztjára? (Népszava)
Ma tesz újabb kísérletet a tévéelnök­jelölt-állításra az MTV kuratóriumi elnöksége. Információink szerint Sztaricskai Tamás menedzser lehet a konszenzusos személy, aki – ha a nagykuratórium is támogatja – beülhet Rudi Zoltán tavaly márciusban üressé vált székébe. Ahhoz, hogy Sztaricskai lehessen a költözés és szervezeti átalakítás előtt álló MTV első embere, tíz voksot kell szereznie a tizennégy…
jan. 12
5:45
A földbe döngölt konkurens romjain építkezik a Tesco! (Pénzcentrum)
A Tesco szóvivője megerősítette azokat a kósza híreket, melyek szerint a hipermarket a tönkrement Woolworths romjain építkezve bővítené birodalmát a szigetországban....
jan. 12
5:46
Swayzet a tüdeje viszi el? (Blikk)
LOS ANGELES – Könnyen lehet, hogy már nem hagyhatja el élve a kórházat Patrick Swayze (56). A Dirty Dancing sztárját pénteken kellett beszállítani a klinikára, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg nála, s orvosai szerint a kemoterápia miatt legyengült szervezetnek ez könnyen végzetes lehet.
jan. 12
5:47
Hogy lesz ebből nyugdíj? Milliárdok illantak el a rendszerből! (Pénzcentrum)
A magyarországi hárompilléres öregkori ellátás második pilléreként számon tartott magánnyugdíjpénztárak rendszere a válság következtében súlyos veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni. Az éves eredmények összesítése még folyamatban van, de az évközi adatok alapján valószínűsíthető, hogy milliárdok tűntek el a nyugdíjalapokból, a 2008-as befizetéseket pedig egyszerűen elvitte a válság....
jan. 12
5:51
A ferencvárosi választás tanulságai (Infostart)
Sem az alacsony részvétel, sem a pártok sorrendje nem meglepő - mondták a ferencvárosi időközi választás eredményéről egybehangzóan az MTI-nek nyilatkozó politológusok, de míg Kiszelly Zoltán szerint a pártok a következő uniós és országgyűlési választásokra nézve tanulságokat vonhatnak le a voksolásból, addig Juhász Attila azt mondta: az időközi választásokból nem lehet általános következtetéseket…
jan. 12
5:51
Derrick helyettesítette a leendő amerikai elnököt (Infostart)
Vasárnap hajnalban Washingtonban megtartották Barack Obama leendő amerikai elnök beiktatási ünnepségének főpróbáját. Az Obamát helyettesítő Derrick Brooks, a hadsereg egy őrmestere a Capitolium nyugati oldalán néhány szavas beiktatási beszédében azt mondta: "Amerikai honfitársaim, Isten áldja Amerikát".
jan. 12
5:51
A 10 legegészségesebb ital (WebBeteg)
Létfontosságú, hogy mindennap kellő mennyiségű folyadékot igyunk. De melyek az ideális szomjoltók? A víz és a tea különösen jót tesz, de a könnyű alkoholos italok is egészségesek.
jan. 12
6:00
A gázai hadművelet céljához közelít-és ezt hányan sínylik meg? (Népszava)
A Gázai övezet elleni izraeli offenzíva közel került ahhoz, hogy elérje a kitűzött célokat, de a hadművelet folytatódni fog – jelentette ki az izraeli miniszterelnök vasárnap. Az izraeli légierő és a tüzérség tegnap Gáza várost támadta. A hét végén legalább hat polgári személy halt meg Gázában. Izrael eddig tíz katonát vesztett.
jan. 12
6:00
A párt tudatos manipulációja nem engedett a sajtó szereplőinek valódi politikai különbséget (Népszava)
A cápa utolsó tangója címmel, Médiaszociológiai tanulmányok a félkemény diktatúrában alcímmel jelent meg Szekfű András könyve a Gondolat Kiadónál. A szerző szerint a média hatalmának mértéktelen túlbecsülése olyan örökség, ami a korábbi diktatúrából származik.
jan. 12
6:00
Schmitt Pál a MOB „örökös” elnöke (Népszava)
Minden az előzetesen megálmodott forgatókönyv szerint zajlott a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén, amelyen az összes fogaskerék arra forgott, amerre Schmitt Pál akarta: az ellenjelölt nélkül induló sportvezetőt újabb négy évre elnöknek választották.
jan. 12
6:03
Twitter: 140 karakterben támadnak a multik! (Pénzcentrum)
A Twitter elnevezésű miniblognak többször is halálhírét keltették az utóbbi időben, a netes és mobiltelefonos alkalmazás kiötlői pedig maguk sem tudják igazán, mire is jó a találmányuk. A multinacionális cégek azonban máris felfedezték maguknak, mint az ultraszemélyes pr-kapcsolatok legmegfelelőbb médiumát....
jan. 12
6:09
GKI: még mindig csak a bizonytalanság a biztos (HVG)
A világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja egyelőre teljesen bizonytalan. Idén az EU-ban a GDP közel 2 százalékos, ezen belül Magyarországon ennél kissé nagyobb visszaesése várható. Pillanatnyilag a 2009 végén kezdődő javulás látszik a legvalószínűbbnek, de ennél kedvezőbb és rosszabb helyzet is bekövetkezhet – állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank…
jan. 12
6:09
Szmogriadó, vagy amit akartok? (Infostart)
A Budapesten elrendelt szmogriadó miatt az autóközlekedésben bevezetett korlátozások betartására a rendőrség csak figyelmeztet, de nem büntet - mondta Demszky Gábor a Fővárosi Védelmi Bizottság vasárnapi ülése után. A szennyezettségnek számos egészségkárosító hatása lehet: nézze meg, hol a legrosszabb a helyzet!
jan. 12
6:09
Fordulat a gázvitában: Kijev enged (168 Óra Online)
Kijev beleegyezett abba, hogy a moszkvai aggodalmakat figyelembe véve, újra aláírja az Európának szánt orosz gázszállítások ellenőrzéséről szóló megállapodást (jegyzőkönyvet), különválasztva tőle az orosz fél által kifogásolt, kézzel írott ukrajnai csatolmányt.
jan. 12
6:12
Botlott az Inter (Blikk)
MILÁNÓ — Megtorpant az Internazionale labdarúgócsapata. A címvédő az olasz bajnokság 18. fordulójában csak 1-1-es döntetlent játszott a Cagliari ellen, ezzel megszakadt a nyolcmeccses győzelmi sorozata.
jan. 12
6:14
Világbajnok páros (Blikk)
MAGDEBURG — Jeles nap volt január 10. a magyar profi ökölvívás történetében. A félnehézsúlyú Erdei Zsolt (34) és a nagyközépsúlyú Balzsay Károly (29) személyében az Universum Box Promotion magdeburgi gáláját követően immáron két magyar világbajnoka van a WBO-nak, a Boksz Világszervezetnek. A négy nagy világszövetség bármelyikénél hasonlóra még nem volt példa korábban.
jan. 12
6:16
Che Guevara nyomában jár Dési János a Dakaron (Blikk)
VALPARAÍSO — Kis túlzással Ernesto Che Guevara (†39) nyomdokaiba léptek a Dakarrali motorosai. Az egykori argentin forradalmár, volt kubai miniszter 1952-ben ugyanis szülőhazájából indulva körbeutazta Dél-Amerikát, s élményeit „A motoros naplója” című művében mesélte el.
jan. 12
6:18
Kiegészítők sportoláshoz (Blikk)
Az elhatározás és jókedv mellé már csak a megfelelő öltözetet kell megtalálnia. A Blikk összeállítása segít a választásban!
jan. 12
6:18
Zaváékért fociztak a sztárok (Blikk)
BUDAPEST — Összefogtak a magyar labdarúgás sztárjai. A futballistákat sajnos fájdalmas esemény hozta össze tegnap a Papp László Sportarénában. A tragikusan fiatalon elhunyt Dárdai Balázsra (†22), Fehér Miklósra (†24), Bánka Kristófra (†24) és Zavadszky Gáborra (†31) emlékeztek egy teremtornán.
jan. 12
6:18
Benzinkúton jöttem a világra (Blikk)
CSONGRÁD — Különös körülmények között látta meg a napvilágot Négyesi Nikoletta (14)! A kislány 14 évvel ezelőtt ugyanis egy benzinkúton jött a világra. – Niki harmadik gyerekként érkezett a családba, két nagyobb fiú után. Talán ezért született annyira váratlanul gyorsan – emlékezett vissza az édesanya, Magyar Kornélia (35) az 1995. szeptember 12-i eseményre.
jan. 12
6:18
"Nincs egy bátor ember, aki meg merte volna mondani: ez nettó hülyeség!" (Népszava)
Alkotmányos jogom-e bohócot csinálni magamból? – ­tehette volna fel az ezer-akárhányszázadik fideszes kérdést – sajátjait tekintve a tizenegyediket – bizonyos Ódor Ferenc Borsod megyei közgyűlési elnök. Tetszenek tudni: aki anno a vizitdíj-automatákat ragasztatta tele kormányzati fényképekkel. (Mondjuk utóbb azt állította, hogy ezt csupán ajánlotta…) Nos, Ódor úr sajnálatos módon helyezte…
jan. 12
6:20
Riadó! Itt a szmog! (Blikk)
MAGYARORSZÁG — A nagyvárosok levegője országszerte szennyezett. Itt a riadó, hétfőn Budapesten elvileg csak a páros rendszámú autókat lehetne használni, de ki tartja be a rendeletet?
jan. 12
6:21
Tessék kapaszkodni: sűrű hét elé nézünk (Portfolio)
Az újév második munkahete is igen mozgalmasnak ígérkezik. Míg a tengerentúlon a legfrissebb kiskereskedelmi adatok, addig Európában az Európai Központi Bank kamatdöntése miatt izgulhatnak a...

Keresés